• 9.376.931 stemmen

The Hangover Part III (2013)

Komedie | 100 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 30 mei 2013

Plot The Hangover Part III

"It all ends."

Deze keer is er geen huwelijk. En dus ook geen vrijgezellenfeest. Er kan niets misgaan, toch? Wanneer Alan (Zach Galifianakis) na de dood van zijn vader door een diep dal gaat, is de 'Wolfpack' het enige wat hij nog heeft. Het gezelschap komt samen wanneer ze door een zaak uit het verleden achtervolgd worden. Maar Las Vegas is slechts één van hun stopplaatsen...

avatar van ibendb

ibendb

I love cocaine!

The Hangover Part lll is, in tegenstelling tot zijn voorganger, gelukkig geen herhalingsoefening van deel 1. Een ander concept, een andere weg. Dit deel is qua verhaal erg leuk en verfrissend. Toch moet de film het weer van de humor hebben. Zach Galifianakis en Ken Jeong stelen hier de show. Om de vijf minuten viel er iets te lachen. De humor was naar mijn mening iets te soft. Moesten ze nu nóg een stapje verder gegaan zijn en iets gedurfder geweest zijn, zou het echt fantastisch geweest zijn. Nu stak Alan af en toe tegen. En dat is jammer aangezien het zo'n lief een leuk personage is.

Het acteerwerk is top. John Goodman was een verrassing. Die man zie ik graag eens langskomen in een film. De film duurt ook gelukkig niet te lang. Het einde is leuk en de bijrol van Melissa McCarthy was geweldig. Een goede film en afsluiter van de Hangover-reeks. Vergeet niet om te blijven zitten bij de aftiteling. Er komt nog een stukje dat je gewoon platlegt van het lachen. Erg leuk. 4*

avatar van voskat

voskat

Merkwaardig laatste deel. Je zou verwachten dat de serie met een klapper uit zou gaan, maar dit is met enorme voorsprong het tamste deel van de trilogie.

Er valt nog niet de helft te lachen van de eerste twee delen. Eigenlijk is het niet zozeer komedie als een soort veel te trage Mission Impossible met veel minder spektakel.

Onbegrijpelijk.

avatar van rep_robert

Dankzij de voornamelijk negatieve recensies ben ik met mijn hart vast de bioscoopzaal in gegaan in de hoop dat het uiteindelijk wel mee zal vallen. Gelukkig viel het ook mee.

Maar laat ik wel met de deur in huis vallen: The Hangover III is inderdaad lang niet zo leuk en grappig als deel 1 en gedeeltelijk deel 2. De opzet van the Hangover films waren bijzonder grappig en daar lag ook de kracht. Doordat dit deel voor een andere aanpak kiest verliest het een beetje die magie. Daarnaast zijn de situaties waarin de lui belanden inderdaad niet echt grappig en lijken redelijk inspiratieloos en kunnen niet tippen aan de gebeurtenissen in deel 2.

De kracht van de trilogie ligt vooral in de chemie van de drie hoofdrolspelers(ja, ook Doug is weer het bokkie dit deel). De dialogen onderling redden de film en af en toe de komische momenten die de geweldige Galifianakis met zijn charisma uit de hoge hoed tovert. Af en toe slaat het wat door in het Stu afkraken, maar al met al levert hij toch vaak een glimlach op. Vooral de sensuele spanning in de pawn shop en de parodie op een bekend Youtube filmpje met de jankende neger zijn best hilarisch. De twist halverwege dat ze die 21 miljoen stelen van Goodman's personage is ook leuk bedacht en uiteraard kent de film gelukkig ook nog een geniaal stukje in de aftiteling waar Stu boobies heeft..

Ach! Het is inderdaad lang niet zo goed als deel 1 en deel 2, maar alsnog beter en vermakelijker dan het gros van de komedies die mijn pad kruizen. Dat valt niet te ontkennen. Ik had van tevoren ook nooit verwacht dat deze film het origineel kon evenaren. Het is i.i.g. wel een leuke afsluiter.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I told myself, I would never come back."

Vanochtend in de bios meegepakt en ondanks enkele negatieve berichten is het me allemaal best meegevallen.

Ik ben blij dat dit geen herhalingsoefening is geworden van de eerste twee films en er zo op een andere voet verder wordt gegaan, hierbij worden de nodige referenties gemaakt naar de vorige delen en het verhaal sluit hier prima op aan, met o.a.: de terugkeer van Jade en de baby die is opgegroeid en Mr. Chow die uit de gevangenis in Thailand is ontsnapt.
Overigens is hier niet echt sprake van een 'hangover', om die te zien moet je wel even wachten tot de film is afgelopen. Ik kreeg hierbij gelijk weer een flashback naar de vorige delen, erg grappig om Stu met borsten te zien en Mr. Chow die het weer eens niet kan laten om naakt rond te lopen. Dit is meteen ook het gedeelte waar ik het hardst om heb gelachen.

Dit deel deel staat duidelijk in het teken om alle losse eindjes aan elkaar te knopen. Zo wordt er eindelijk ingegaan op Alan's problemen en krijgt Mr. Chow meer screentime.
Al moet ik zeggen dat het met deze aanpak niet al te grappig meer wordt en de extreem gekke situaties uitblijven.
Wat wel blijft is de chemie onderling tussen de Wolfpack en de conversaties. Als dat niet meer helpt dan is er altijd Zach Galifianakis die de boel redt, bijvoorbeeld de scène waarin hij zo overdreven huilt als parodie op de huilende neger van YouTube.

Verder moet je niet al teveel grote verrassingen verwachten, op een plotwending na. Die Mr. Chow ziet er toch slimmer uit dan dat hij eruit ziet, hierbij zorgt ook hij voor wat interessante situaties met zijn karakteristieke uitspraken.

Al met al best wel een vermakelijke comedy, al moet je er niet al te hoge verwachtingen van hebben. Maar het kijkt toch best aardig weg. Het is duidelijk dat de koek nu op is, ze mogen het van mij wel bij dit laatste deel laten zoals de makers al van tevoren hebben aangegeven.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Verreweg het minst grappige deel van de film, ik ben erg blij dat het geen copy paste film was zoals deel 2. Maar ja, het leukste deel van de film was het korte deel waarin het wel een hangover was. Daarom weet ik niet of dit nou een goede keuze was, timing van humor was slecht alles ging net iets te lang door en de focus op Alan en Chow was voor mij ook iets te groot, tuurlijk heb ik ook een aantal keer moeten glimlachen en 1x echt gelachen maar dat was niet genoeg.

The hangover trilogie eindigt met een Hangover, een slecht gevoel na een zeer geslaagd begin van de trilogie wat zo onverwachts en origineel was dat het voor mij een van de betere komedies is. Helaas was deel 2 minder en een slechte film vanwege het gebrek aan originaliteit en creativiteit, maar gelukkig wel grappig nog. deel 3 is

iets origineler maar minder grappig

avatar van Elineloves

Elineloves

Helaas het minste deel, maar hey, Cooper en Helms zijn zeker de moeite waard. Ik heb niet veel met Chow, maar ik kon hem enigszins verdragen, maar Adam.. nee. Ik vind hem vaker niet grappig dan wel grappig. Jammer. Vooral in deze film was hij op momenten onuitstaanbaar.

Verhaal is anders, maar ergens ook weer niet. Ik vond de humor minder en de actie ook. De film moet het hebben van een paar humoristische uitschieters maar kabbelt verder rustig voort. Soms beetje te lang.

Het echte gevoel, de sfeer van de voorgaande films, ontbreekt. Jammer.

Wel aardig vermaakt, maar had me verheugt op een leukere afsluiting.

avatar van thijn123

thijn123

Ik heb hem gisteren gezien en had hele lage verwachten aangezien de kritieken zo slecht waren.
Nou zeg, ik zal wel een heel slecht gevoel voor humor hebben maar ik heb eigenlijk continu in een deuk gelegen, mijn tante ook. Waarom? Alan! Eigenlijk was 90% van mijn gelach om hem. Alles wat ie zegt vind ik vrijwel hilarisch, elke reactie die hij geeft moet ik weer lachen, voorbeeld Phil geeft Alan een compliment dat ie een leuk vest aan heeft, zegt Alan 'Ja is van me vader, droeg die toen die dood ging' (terwijl ze vader de dag daarvoor is overleden). Dit is maar een voorbeeld want als ik alles zou moeten opnoemen zou ik een hele alinea kunnen schrijven.

Eigenlijk van het begin de scene met de giraf tot het eind de hangover na de aftiteling heb ik gelachen en me vermaakt! Ik vond het continu gewoon vermakelijk en het verhaal, weliswaar dun maar zeer onderhoudend. Vond John Goodman ook echt geweldig spelen.

Het is inderdaad een andere film dan de eerste twee maar logisch toch? Als ze weer dezelfde formule hadden toegepast klaagde iedereen over het feit dat het weer hetzelfde was. Ik ben het daarentegen wel eens met de kritiek op Mr. Chow. Waar Alan nog iedere keer verrassend uit de hoek komt, wist ik het met op een gegeven wel met iedere keer dat 'motherfuckers', zijn lachje etc.

Kortom, zeer vermakelijk film en als je Alan in de vorige films lachen vond vind je deze waarschijnlijk ook hilarisch omdat hij non-stop iets grappig zegt/doet.

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Ik snap niet waar de extreem negatieve reacties vandaan komen.

Het is inderdaad niet meer 'hangover' als het gaat om de titel en de inhoud van de film.

Want pas in de allerlaatste scene is er sprake van een hangover. Maar buiten dat is het verhaal echt wel grappig en zeker de moeite waard.

Het verhaal, tja, maar qua humor: top! Ik heb constant in een deuk gelegen.

En bovendien ook erg prettig: onverwachte wendingen in het verhaal!

avatar van Strike0ut

Strike0ut

Het is ook gewoon een goede komedie. Als je kijkt wat voor komedies er de laatste tijd in die bios draaien, is dit toch echt de beste van de laatste tijd. Ik kan met niet voorstellen as je deel 1 en 2 leuk vond, dat je dit een waardeloze film vind.

Je moet hem alleen niet zien als een vervolg. Ja, er komen dezelfde personages in voor en ja het verleden wordt er bij gehaald, maar je moet het meer zien als een losstaande komedie film en dus heen gaan zonder er al te veel van te verwachten.

En vermijdt voor komedies altijd die domme trailers, want die geven te veel weg vind ik altijd.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Flauwtjes.

Men had wellicht beter voor een kopie gekozen - jawel -, want The Hangover zonder hangover is het simpelweg niet. In de plaats daarvan krijgen we een misdaadverhaaltje voorgeschoteld waarbij de Wolfpack enkele bekende tussenstoppen maakt.

Erg veel lachen levert het evenwel niet op. Daarvoor ligt de nadruk veel te veel op Alan en Chow.

In het geval van Zach Galifianakis is dat niet erg, want die heeft wat komisch talent, maar Ken Jeong is erg nadrukkelijk aanwezig. Heel soms is hij grappig, maar om nu honderd keer 'motherfuckers' met dat irritante stemmetje te horen...

Door de uitgebreide rol van die twee krijgt de rest weinig te doen. Bradley Cooper heeft werkelijk niks te doen en ook Ed Helms had wel wat meer verdiend.

Verder duurt het gelukkig niet al te lang - al komt de film ondanks een drietal opflakkeringen nooit echt op gang. De slotscène is voor velen blijkbaar het hoogtepunt, maar ik denk daar anders over. Zo'n fotomomentje als in de vorige delen is toch stukken leuker.

2,5

avatar van wwelover

wwelover

Snap al de negatieve reacties niet zo. Ok hij is minder dan deel 1 (en 2), maar ik heb nog steeds vaak dubbel gelegen. Verhaal technisch had het wel wat beter gemogen. Maar weinig echt storende dingen. De cast en vooral Zach zijn weer erg leuk, alleen iets meer Goodman zou wel leuk geweest zijn.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vond 'm prima verteerbaar. Fijne balans tussen komedie en actie zonder echt uit te bocht te vliegen of de grip te verliezen. Ik vind dat The Hangover zich toch min of meer onderscheid dankzij een beter uitgewerkt script en scenario. Meeste komedies zijn zo flauw, saai, overbelicht en typisch Amerikaans maar deze Wolfpack geeft ons weer een leuk inzicht terwijl ze uit hun lastig parket proberen te komen.

avatar van schrans

schrans

Wat een rampzalige film! Waar ik nog met volle teugen van de eerste Hangover heb kunnen genieten, raakte ik hierbij soms gewoon geïrriteerd. Het leuke concept van het wakker worden na een zwaar feestje en grappige gevolgen daardoor heeft plaatsgemaakt voor een wannabe-actiefilm met soms een grap, waarvan de meeste echt vreselijk zijn.

De enige die ik bij wijlen grappig vond was Alan, door zijn totaal ongepaste reacties. De tegenpool van hem was Mr. Chow, waarvan het haar bij mij gewoon kwam rechtstaan door de irritatie. Want enorm enerverende stem heeft die, ik was gewoon blij telkens als er terug een scène was met de gewone 'Wolfpack'. Verder lopen Stu en Phil er wat bij voor spek en bonen en Doug brengt al helemaal niets bij mij aan de film.

Verder nog eens een erg flauw verhaal met een nog flauwere ontknoping.

Blij dat de lichten aangingen zodat ik weg kon uit de zaal. Straks de eerste Hangover nog eens opzetten dan zie ik nog eens hoe het wel moest. Ze hadden het beter bij deel 1 gelaten, dan hadden ze zichzelf nog wat prestige kunnen toeëigenen.

avatar van The One Ring

The One Ring

It ends. Voor mij in ieder geval. Het tweede deel van The Hangover had al bar weinig bestaansrecht, maar deel 3 bewijst voor mij dat de koek echt op is. De makers wisten dat ze niet nog eens het concept konden herhalen dat van deel 1 een succes maakte, maar deze wanhopige poging om het allemaal in een groter perspectief te plaatsen en er een meer actiegericht plot aan te te voegen werkt voor geen meter. Het is een grotendeels vervelende film geworden met hier en daar een geslaagde grap, maar die vooral de plank misslaat en ook niet lijkt te weten wat het nou precies was wat de eerste film zo'n succes maakte. Waar dat deel nog een simpel, maar sterk concept had om een goede mix aan absurde, maar ook enigszins voorstelbare situaties aan op te hangen gaan hier de remmen los. Gewoonlijk prijs ik dat bij een komedie, maar dan moet je wel een team hebben dat weet hoe het voertuig in goede banen geleidt moet worden zonder remmen.

Dit is een mix van aggressieve en vijandelijke grappen zonder bijt, ogenschijnlijk daardoor volwassener dan zijn voorgangers, maar wordt er juist kinderlijker door. Deze aanpak heeft ook gewoon geen plaats meer Bradley Cooper en Ed Helms die er maar een beetje bijhangen. De focus ligt nu geheel op Alan (die met het deel onsympathieker wordt) en gek genoeg Mr. Chow, een personage dat het best werkt in kleine dossisen en niet als bijna een vierde hoofdrol. De combinatie Alan-Chow zorgt er ook voor dat het soms lijkt alsof de helft van de grappen om "suggestieve" homoseksualiteit draait. Ach, dat geeft Phil ten minste nog een reden om in de film te zitten.

Enkele grappen maken het nog net kijkbaar, waaronder de opening, de scènes met Melissa McCarthy en de twist dat het team het goud van Goodman per ongeluk stal, maar voor de rest is dit een misbaksel. De makers beweren dat dit het einde van de reeks is, maar met commercieel succes zie ik dat niet gebeuren, zeker niet omdat de scène in de credits aantoont dat het nogal makkelijk is om met een nieuw deel te komen. Gek genoeg was dat de leukste scène.

avatar van The Oceanic Six

Helaas...

The Hangover 3 laat de trilogie eindigen met het minste deel uit de reeks. Deel 1 was destijds een enorme hit, zeker ook terecht want de film was ontzettend grappig en de onderlinge chemie tussen de mannen was fantastisch. Deel 2 was een bijna 100% kopie van 1 en ook duidelijk veel minder leuk, maar nog wel genietbaar als flauwekul komedie. Jammer dat deel 3 de komedie een beetje vergeet en er een misdaadfilmpje van heeft gemaakt.

De film begint nog wel behoorlijk, met de onthoofde giraffe (ik kan er niks aan doen, moest er gewoon om lachen hehe) en de begrafenis van Alan zijn pa, waardoor The Wolfpack weer samen komt en op reis gaat. Daarna is het ook nog wel genietbaar totdat ze belazerd worden door Mr. Chow in de villa. Vanaf dat punt is werkelijk alle humor weg en wordt het een niet zo boeiende misdaadfilm waar zelfs een paar doden vallen, vrij ongepast voor deze reeks. Ik had het meer kunnen waarderen als ze wat meer bij de komedie waren blijven hangen. Iets serieuzer is prima, maar ze zijn er te ver mee doorgeslagen. Goodman die zijn hoofd beveiliging door het hoofd schiet, Chow die op het einde Goodman en een handlanger dood schiet..tsja. Het past totaal niet bij de reeks.

Verder valt het ook tegen dat The Wolfpack nauwelijks uit de verf komt. In de andere films waren het nog vrienden, maar nu is Alan wel heel vervelend tegen Stu. Sowieso komen Helms en Cooper nauwelijks uit de verf, aangezien dit 1 grote Galifianakis en Mr. Chow show is geworden. Galifianakis vond ik juist leuk in zijn bijrol, maar deze hoofdrol is too much. Al was hij nog wel duidelijk de leukste met een aantal opmerkingen en acties. Chow was vooral irritant, net zoals in deel 2.

De verwijzingen naar de eerdere delen waren nog wel geinig, net als het stukje op het einde waar ze nog even het oude The Hangover gevoel op hebben gehaald met Stu met tieten en een naakte Mr. Chow. Ik had toch wat meer op die humor gehoopt, helemaal omdat ze zelfs weer terug waren gekeerd naar Vegas.

Nee, The Hangover 3 is een gemiste kans en het geeft de trilogie een onwaardig slot. Maar gelukkig hebben we deel 1 nog, die ik zeker in de toekomst nog vaker zal bekijken. Voor deel 3 heb ik helaas geen voldoende over. Vooral de laatste 3 kwartier hebben het verpest.

avatar van Piratje

Piratje

Heel zwakke film terwijl de reclame met de giraffe anders deed vermoeden.

De flauwe inhoud kikkert niet op en zit vol gekende clichés en de humor is kinderlijk naief.

Saaie langdradige film zonder hoogtepunten.

Ook het filmverloop is helemaal niet af en laat duidelijke gebreken zien.

Een kofferdeksel die niet gesloten wordt of een pistool laten liggen... en nog heel wat meerderen.

De goudstaven waar het over gaat komen amper in de film voor.

Sorry, dit derde deel zorgt voor een ontgoocheling en is zeker geen aanrader.

Van mij amper 1,5*

avatar van Masqada

Masqada

Goede film, heb gelachen. Film begon meteen goed haha.

Zach Galifianakis maakt praktisch elke grap, wat wel minder is. Had het gevoel dat dat in andere delen toch wel iets meer verdeeld was.

3.5

Veruit de beste van de drie.

Al is het maar door de geweldige opening. Lekker vrolijk, goedkope giraf erin gephotoshopped en met een heerlijk chaotische afloop. Ook de daaropvolgende begrafenis is leuk. Galifianakis is ook eigenlijk de enige komiek van de hoop en dat loont zeker in het begin.

Ironisch genoeg werkt deze film het minst wanneer het drietal bij elkaar is. Er komt één of ander flauw misdaadplotje bijkijken (Goodman wel in een leuke rol trouwens), maar het verdringt de humor. Of misschien is het gewoon dat Cooper en Helms het verknallen. Jeong is bij momenten grappig, maar mist ook vaak de bal. Toch zijn het uiteindelijk de momenten tussen hem en Galifianakis die de film nog draagbaar maken.

Het is eigenlijk jammer dat dit een echte Hangover film is geworden, Phillips had er beter aan gedaan een spin-off te maken met Galifianakis en Jeong. Einde verwijst nog het sterkst naar de twee eerdere delen, ben wel enorm blij dat ze daarvan afgestapt zijn.

Laat de reeks maar klaar zijn. Elk volgende deel is wel een stukje beter, maar heb de indruk dat Phillips nog minstens drie delen nodig heeft om tot een echt geslaagde comedy te komen. Hij mag alvast beginnen met het stoppen van genreblenden, dat gaat hem niet al te best af.

2.5*, een dik punt daarvan dankzij de eerste 15 minuten.

avatar van Frank Slade

Frank Slade

Leuke film, maar weer een bewezen, voor mij dan, dat deel 3 vaak de mindere is van een trilogie. Haalt het niet bij deel 2 en zeker niet bij deel 1. Mr Chow was wel leuk, rest matig. Eigenlijk een beetje een teleurstelling, gezien alle ophef voorafgaande deze film.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

The Hangover Part III haalt het nagenoeg niet bij zijn voorgaande delen.

Ik begrijp dat de makers dachten om dit keer een andere insteek te geven aan het verhaal om het zo boeiend te houden, maar het pakt helaas verkeerd uit. Het gaat dit keer namelijk helemaal niet om een Hangover! Dit verhaal gaat over Alan, die een interventie krijgt, en over mr.Chow die de 'Wolfpack' in problemen brengt.

Ik vond het niet leuk om Alan zo te zien. In de vorige delen, was het karakter van Alan komisch vanwege zijn uniekheid. In deze deel wordt beweerd dat deze uniekheid niet gezond is en men wilt dat Alan veranderd. Hier ben ik het mee oneens, ik denk dat het enige wat Alan nodig heeft, gewoon een partner is die hem begrijpt. Alan heeft veel 'issues' in deze film en ik vond het gewoon niet leuk om te zien hoe hij zo worstelde met zichzelf.

Maargoed, gelukkig zorgt mr. Chow voor de nodige ophef en komedie. Helaas zijn de grappen niet hilarisch.

Er wordt veel verwezen naar de vorige delen in de film. Het eind vond ik dan ook een nette afsluiting van de trilogie.

avatar van ratz

ratz

Zelfs als je 1 & 2 niet gezien zou hebben, is dit een saaie en niet echt komische film. Ik kon me al niet voorstellen dat deel 3 vergelijkbaar was, qua humor, met 1 & 2. Had er meer van verwacht. Als je de trailer gezien hebt, zou je een hogere verwachting van deze film gehad hebben. Maar helaas, geen pijn in je buik van het lachen in deze film. . . . . .

avatar van Insignificance

Insignificance

Chow met een prominente rol. Ik was al geen fan van hem in de vorige delen en ook hier is hij te vaak te onuitstaanbaar. Een paar rake grappen ten spijt, want hier en daar is Galifianakis erbij betrokken en de meeste lol van deze katers is toch in de buurt van zijn baard te vinden. Weer verreweg de leukste met zijn laconieke, afwezige en absurde gedrag en opmerkingen.

Hij neemt de film het eerste kwartier ook meteen op sleeptouw. Verder ook een kolderiek verhaaltje wat al snel nergens meer over gaat, maar Goodman, altijd leuk, mag even komen blaffen. Zoals vaak met dit soort komedies maakt de meeste pret stilaan plaats voor de plot, al zit er nog een kleine toegift in het vat. Het is niet eens zo'n gek deel, al mag het nu wel finito zijn.

avatar van Theunissen

Men kwam met dit derde deel in ieder geval met wat nieuws op de proppen en in het eerste kwartier was Zach Galifianakis ook geweldig opdreef, maar helaas werd het daarna snel minder omdat die achterlijke Ken Jeong (dat vind ik een over het paard getilde acteur die ik ook nooit grappig vindt) te dominant en te vaak aanwezig was.

Qua verhaal (flauw en inspiratieloos) stelt het eigenlijk ook niet veel voor en ook de uitvoering valt tegen want enkel en alleen Zach Galifianakis is grappig in deze film want zowel Bradley Cooper en Ed Helms hebben dit keer een erg saaie en serieuze rol. De laatste is overigens wel grappig in de scene tijdens de aftiteling. Wat me wel vaak beviel in deze film was de muziek. Vooral de scene (ook visueel) waarbij Black Sabbath - N.I.B. werd gedraaid was fraai. De film duurt gelukkig niet al te lang en deze film is me ook beter bevallen dan het waardeloze tweede deel, wat je eigenlijk niet eens een deel kunt noemen omdat het niet meer was dan een kopie van het leuke eerste deel. Maar goed is deze film zeker niet.

P.S. ik neem aan dat niemand Mike Tyson heeft gemist.

avatar van filmkul

filmkul

Deel 3 uit de reeks heeft een ander concept dan zijn voorgangers en is daardoor origineler dan deel 2, maar vervalt daarmee wel in een doorsnee komedie. Deel 1 blijft natuurlijk ver uit de beste uit de reeks. Het plot is niet diepgaand en de grappen zijn redelijk, maar niet zo prominent aanwezig als in de vorige films. Een glimlach zo nu en dan, maar echt in een deuk liggen doe je niet. Verder geen verassingen. Het tempo is goed.

Gemiddelde komedie en aardige afsluiter van de trilogy. 2.5/3.0

avatar van Spetie

Het laatste deel? Dat moet je altijd maar afwachten, want Hollywood weet wel hoe je iets tot op het bot moet uitmelken. Wat mij betreft houdt het hier wel op met deze reeks. Waar men deel 2 verweet een kopie te zijn van het eerste deel, daar staat het verhaal hier juist te ver weg, als je het mij vraagt. Het is een misdaadverhaaltje geworden, dat weinig meer met het vrijgezellenfeest te maken heeft.

Wat ook opvalt is dat Chow hier een grotere rol gekregen heeft en ook Alan nog meer op de voorgrond staat. Die laatste is soms nog wel grappig, maar die eerste is nu te nadrukkelijk aanwezig en vooral de combinatie tussen Chow en Alan leidt echt tot overkill en niet altijd even leuke situaties. Jammer ook dat Cooper en Helms hier niet meer zo'n grote rol lijken te hebben.

Het verhaal is niet zo heel bijzonder en de uitvoering is jammer genoeg niet al te grappig. De koek lijkt echt op te zijn. Het einde vond ik overigens wel goed en is wat dat betreft wel een mooie afsluiting van deze trilogie, die met elk deel steeds wat minder werd.

avatar van Zinema

Knipogend kortfilmpje.

Het laatste, en misschien wel beste deel van de commercieel succesvolle trilogie wijkt iets meer af van de vorige delen. Maar dan vooral omdat er weinig gekaterd wordt. Nog steeds is de humor opvallend onleuk en lijkt wederom het avontuurlijk karakter voornamelijk voor vermaak te zorgen. Echt grappig wordt het pas halverwege de credits in een geinig kortfilmpje dat, knipogend naar deel 1, hopelijk echt het einde betekent van de puberale reeks.

Redelijk.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Er was eens een tijd dat de film The Hangover ging over drie vrienden die wakker werden na een wild vrijgezellenfeest, weet u nog? Gewoon simpel, verrassend en geestig vermaak. Het eerste vervolg werd een shot-by-shot remake (dag, verrassing) en in het tweede vervolg laat zien waarom dat misschien ook wel de beste optie was (dag, humor). Er komt een heel plot voorbij met criminelen en goud en Mr. Chow, het meest irritante karakter uit de vorige films, krijgt een nog grotere rol. Alsof Jar Jar Binks z'n eigen film heeft gekregen. En het ergste is nog dat de meeste humor schijnbaar van deze Chow moet komen, gezien de film verder geen moeite lijkt te ondernemen om een grap te vertellen. Akkoord, Galifianakis wil hier en daar nog wel eens geestig uit de hoek komen, maar ook zijn gimmick begint een beetje te slijten.

Verder is het gewoon het oude en voorspelbare liedje. Cooper en Helms schreeuwen en mopperen wat op Galifanakis, Goodman doet zijn karakter uit Big Lebowski nog eventjes over, Jeong doet ontzettend zijn best om grappig te zijn maar blijkt enkel erg goed te kunnen irriteren, Bartha vraagt zich wederom af waarom hij überhaupt in deze filmreeks zit en een komisch talent als Jeffrey Tambor mag vier seconden zijn gezicht laten zien. Wat dat betreft begint het er steeds meer op te lijken dat The Hangover destijds gewoon een gelukstreffer was. Want als na één vervolg al blijkt dat de koek helemaal op is, dan had men blijkbaar toch niet echt goud in handen.

2,5 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Viel me mee.

Deel 2 was natuurlijk een herhalingsoefening, maar dat was niet erg. Wat wel erg was, was de rol van de tenenkrommend irritante Alan en de vervelende Mr. Chow. Met name aan Alan heb ik me in het tweede deel alleen maar geërgerd.

Gelukkig heb ik dit keer wèl weer kunnen lachen om zowel Alan als Chow, maar tot echte dijenkletsers kwam het nou ook weer niet (op het zingen van Alan op de begrafenis na, dat was geniaal).

Het is mooi om te zien dat de film een enigsziens nieuw pad in slaat maar toch voelt het allemaal heel vertrouwd door de nodige overeenkomsten en flashbacks.

Mooie afsluiting van de reeks!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Dit derde deel viel me honderd procent mee. Ik had uiteraard ook de negatieve recensies gelezen en vreesde vooraf voor een oninteressante en niet-grappige film.

Gelukkig viel dat achteraf bezien allemaal reuze mee en vind ik dit deel zelfs een tikkeltje beter dan het tweede.

De grotere rol van Mr.Chow had van mij niet gehoeven. Niet meer zo grappig als hij teveel in de spotlights staat. Een kleine bijrol past hem beter.

Alan kan me nog steeds erg bekoren. De meeste grappen zijn geslaagd en ik vond hem weer ouderwets op dreef. Mooiste personage uit de Hangover-reeks.

Vond het met de hoeveelheid humor ook nog wel meevallen. Een aantal sterke grappen en scenes kent de film zeker.

Ook leuk was de aanwezigheid van John Goodman als schurk. Prima rol. Wat Justin Bartha er toch steeds in doet is me ook een raadsel. Laat zich alleen maar als pispaal gebruiken.

Achteraf bezien is het goed dat het hier stopt. De rek is er uit en alhoewel het eerste deel erg goed en erg grappig is, werden de vervolgen er zeker niet beter op.

Toevalstreffer denk ik dan maar. Ook voor dit derde deel een voldoende!

avatar van james_cameron

Je kunt regisseur Todd Phillips er in ieder geval niet van beschuldigen, zoals wel het geval was bij deel twee, dat hij simpelweg een remake heeft gemaakt van zijn originele The Hangover met een andere locatie. Ditmaal gooit hij het roer rigoreus om en komt hij op de proppen met een film die juist weer te veel van het originele concept afwijkt. Niet dat de plot het enige probleem is. Er valt simpelweg te weinig te lachen en de personages slaapwandelen door de gebeurtenissen heen. Sporadisch een leuke grap, maar te vaak voelt de film geforceerd en plichtmatig aan. En ik zit al helemaal niet te wachten op een verspilde John Goodman en een nog grotere rol voor de onuitstaanbare mr. Chow. Mooie fotografie, dat wel, maar daar komen we niet voor.