- Home
- Edge of Tomorrow
- Filtered
Edge of Tomorrow (2014)
Genre: Sciencefiction / Actie
Alternatieve titel: Live Die Repeat: Edge of Tomorrow
Geregisseerd door: Doug Liman
Met onder meer: Tom Cruise, Emily Blunt en Bill Paxton
Releasedatum: 29 mei 2014
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Edge of Tomorrow
"Live. Die. Repeat."
In een nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, waar geen enkele militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage (Tom Cruise) is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds opnieuw hetzelfde gevecht moet leveren en elke keer weer de dood vindt. Maar na elk gevecht kan Cage meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders, mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski (Emily Blunt). Met elk gevecht tegen de ruimtewezens, komen Cage en Rita een stap dichter bij het verslaan van de vijand.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- All You Need Is Kill (BoekMeter)
- Edge of Tomorrow (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Nance
Skinner
Ford
doctari
Leuke variant op Groundhog Day..en ja, met het idee is dus wel eens eerder wat gedaan, maar hier wordt het toch op een heel andere manier uitgewerkt. Er wordt bovendien best een aardige verklaring voor gegeven die in ieder geval gedurende de film aardig stand houdt. Tuurlijk is er best wat op aan te merken als je erover gaat nadenken, maar dat is eigenlijk altijd zo als er tijdreizen en dat soort zaken bij betrokken raken, en hoeft de pret niet te drukken mits gewoon goed gebracht.
En dat is hier zeker het geval, want dit is gewoon een vlotte, spannende en spectaculaire film. Het tempo ligt hoog, de actie is prima te verteren, er is de nodige plek voor humor, en de hoofdrolspelers zijn overtuigend (Al dat Cruise-bashen ten spijt, ik kijk 10 keer liever naar hem dan naar Arnie en Stallone die 15 jaar over datum zijn)
Enige minpuntje: Op het einde gaat het opeens allemaal wel heel erg makkelijk..zonder gave maait hij de Mimics schijnbaar een stuk eenvoudiger neer dan met..niet echt sterk.
Samenvattend: frisse, overtuigende en uitermate onderhoudende SF.
Hoewel het concept natuurlijk niet origineel is (o.a. al uitgevoerd in de films "Groundhog Day" en "Source Code"), was dit wel een goede en sterke Actie / Sciencefiction film.
Het eenvoudige verhaal zit goed en vooral leuk (ook geregeld met luchtige humor) in elkaar en hetzelfde geldt voor de fraaie uitvoering. Het tempo is enorm hoog en verder weet het verhaal te boeien en is het einde goed. Misschien was het einde wel cliché, maar het paste wel goed in het concept van het verhaal. Je zou misschien verwachtten dat het steeds opnieuw terugspringen in de tijd (gebeurde echt enorm vaak) op een gegeven moment gaat vervelen of misschien langdradig wordt. Maar dat is juist niet het geval omdat er vaak een leuke andere wending aan wordt gegeven. Ook is het leuk om te zien hoe de in het begin laffe en terughoudende Cage (gespeeld door Tom Cruise) verandert naar een sterkere en slimmere persoonlijkheid en ook steeds meer een persoonlijke band krijgt met Rita (gespeeld door Emily Blunt).
Dat deze film zeer lekker wegkijkt, is ook te danken aan de gehele cast die het goed doen. Met name natuurlijk Tom Cruise en de fraaie Emily Blunt die het beiden eigenlijk altijd wel goed doen in films. Visueel zag het er ook allemaal erg fraai uit en ook de special effecten mochten er wezen en dat geldt vooral voor de aardse tegenstanders (hadden inderdaad wel veel weg van de Sentinels uit de "Matirx" films).
Al met al gewoon een goede en sterke Actie / Sciencefiction film die zich heerlijk wegkijkt en waarbij je vanaf de eerste tot de laatste minuut geboeid zit te kijken.
Phoenix
Groundhog Day meets Saving Private Ryan en dat werkt nog verrassend goed. Paar komische sequenties aan het begin (Cruise die z'n rol onder de vrachtwagen door niet goed timet, hehe) houden het luchtig en het feit dat Cruise halverwege de film z'n savegame niet meer kan loaden geeft het slot toch net dat beetje extra urgentie. Slimme vondst was dat.
Cruise op de automatische piloot is nog altijd meer dan genoeg om een film als dit te dragen. Vond z'n transformatie van sullig officiertje naar de enige hoop van de mensheid ook wel verfrissend. Normaal is hij toch vanaf het begin al de badass. Van Emily Blunt ben ik doorgaans fan, maar dan als vrouw en niet als gespierde, bezweette legerheldin zoals hier. Aan de andere kant: ze hadden ook weer Michelle Rodriguez kunnen casten...
Lang geleden ook dat ik de alien designs zo tof vond. Een soort Transformer-sentinels die veel interactie hebben met hun omgeving en écht dreigend zijn. De enige reden dat ze in deze film kanonnenvoer zijn is dankzij het savescumming van Cruise.
Alleen jammer van het hive-mind plotje weer, maar goed. Je moet wat. En dat de dag nog éénmaal gereset wordt is echt schandalig.
Captain Pervert
Maggot! *bang* Maggot! *bang* Maggot!
Naar Edge of Tomorrow heb ik een hele tijd uitgekeken. Want Tom Cruise is zoetjes aan één van mijn favoriete acteurs aan het worden, omdat zijn films bijna altijd steengoed of op zijn minst zeer vermakelijk. Daarnaast is het verhaal in de film gebaseerd op een tijdlus, iets wat vooral bekend staat als het "Groundhog Day" effect, omdat dat de bekendste productie is waar dit plotelement in voorkomt (zie ook de miniserie Day Break trouwens - aanrader). Ik had het nog niet gezien in een SF-setting, dus was ik heel benieuwd.
Tom Cruise is natuurlijk geknipt voor de rol van majoor Bill Cage. Hij heeft patent op films waarbij zijn omgeving heel anders in elkaar steekt dan hij dacht of zijn wereld langzaam onder zijn voeten vandaan zinkt. Van Vanilla Sky tot The Firm en van Oblivion tot Minority Report - hij heeft zijn paniekerige gezichtuitdrukking zorgvuldig getraind en gecultiveerd tot het ultieme WTF-hoofd en ook in Edge of Tomorrow mag hij weer wild, bezweet en met grote ogen om zich heen kijken.
De rest van de cast is ook prima, al is de meeste screentime voor Blunt en Cruise zelf. De film ziet er heel goed uit, met overtuigende CGI en geweldig geluid dat lekker gebruikt maakt van DTS-surround: onze katten vonden in de achter-speakers een onaangename partij om de vensterbank mee te delen. De actie is flitsend en overtuigend en de film neemt op de juiste momenten adempauze. Ondanks de 16+ rating is er weinig tot geen bloed te zien. Het had gerust een randje scherper gekund, zonder meteen op de Starship Troopers-toer te gaan natuurlijk.
De aliens vind ik jammer genoeg niet zo interessant. Het creature design is nu eens niet antropomorf, wat wel een dappere keuze is. Eindelijk eens aliens die ook echt aliens zijn en geen duidelijke armen en benen hebben. Maar ze zijn wel wat doorgeschoten: ze zijn bliksemsnel, eigenlijk tè snel om als kijker nog lekker naar te kunnen kijken.
De film leunt sterk op het verhaal en je weet van tevoren al dat dat de grootste valkuil zal zijn. Na een poosje, als Cruise zijn WTF-hoofd heeft ingewisseld voor zijn vastberaden "hoe red ik me hieruit" hoofd, volgt de onvermijdelijke scène waarin het achterliggende concept van de film wordt uitgelegd. Hier redt de film het nèt, zij het wel met de hakken over de sloot. Iedere alien-invasie heeft blijkbaar ergens een achilleshiel en deze is wel heel vergezocht, maar het bij vlagen erg grappige script en de hoge production-values van de film laten je het hoge bullshit-gehalte toch slikken. Met de neus dicht en een glas bier om het weg te spoelen, maar het lukt.
Dat komt dus mede doordat het regelmatig een erg grappige film is. De oorzaak van de situatie in de film berust op vrij willekeurige alien-kletskoek, maar het verloop van het verhaal is erg leuk om te volgen. Niet alleen appelleert het uitgangspunt sterk aan "wat zou jij doen", maar het is ook een feestje om te zien hoe Bill Cage het verloop van de dag op de meest dwaze manieren probeert te beïnvloeden en hoe dit keer op keer op vaak komische wijze mislukt.
Al met al een heerlijke popcornfilm.
Serpicos
Eindelijk nog eens een actiefilm die zijn volledige speelduur (bijna 2 uur toch) aan een hoog tempo voorbijgaat én kan blijven boeien met een gelijkaardig concept als Groundhog Day.
Je voelt je als kijker één met het personage van Cruise en je wordt meegesleurd in de filmervaring door enerzijds een goed verhaal en anderzijds goede actie!
Lang geleden dat ik ze zag, maar als ik het goed voorheb is het een beetje Source Code meets District 9.
Filmkriebel
Ik wou zeggen : de film valt nogal in herhaling maar dat zouden de moderatoren bij deze film "trollen" noemen denk ik?
Nee, goede SF film hoor, best apart. Lijkt precies op een computerspelletje waarbij het telkens game over is en waarbij je telkens je herbegint, terug een beetje verder raakt. Zo is het ook met Cruise, die telkens hij "sterft" gereset wordt naar de initiële situatie . De mimics zijn gaaf (vooral die alpha's) en lijken door hun snelheid onverwoestbaar. Ook gaaf is de actiescène bij de piramide van het Louvre Met Blunt wil het niet veel worden, en het stevent af op een nogal cliché "actie met lichte romantiek" verhouding met Cruise. Hoewel ik geen fan ben van Cruise (hoe doet hij het toch om er verdomme nog 30 uit te zien?) moet ik na Oblivion (3,5*) en Jack Reacher (3*) toch weer een goed cijfer geven.
Pelagatti
Goede onderhoudende SF/actie film, mede door de originaliteit van de "time loop" die centraal staat in deze film. Verder mooie special effects, veel actie en sfeer. Ben geen grote fan van Tom Cruise, maar in deze film valt hij me reuze mee. Hoogtepunt blijft uiteraard de aanwezigheid van Emily Blunt
laurel
Ik vond deze film op geen enkel moment spannend of onderhoudend. Ik heb hem dan ook met pijn en moeite afgekeken. Maar achteraf was dit toch zonde van de tijd.
martijn011
- 2034 berichten
Uitstekende film. Na een kwartier kijken ongeveer gingen mijn gedachten meteen naar de film 'Source Code'. Die film kon me niet bekoren, ook na herziening niet. Ik was bang voor hetzelfde scenario bij deze film maar gelukkig bleek dat niet het geval.
Deze film blijft van begin tot eind boeien.
Een ongelooflijk sterke Cruise maakt deze film alleen maar beter. Hij had duidelijk zin in het maken van deze film, het plezier spat er vanaf. Emily Blunt is ook prima, welkome aanvulling op de cast.
Het verhaal wordt fantastisch naar het scherm gebracht, de spanning blijft er van begin tot eind in. De verwachtingen die de film wekt naar het einde toe konden nooit waargemaakt worden, het einde is dan ook het minste deel van de film.
Maar dat neemt niet weg dat ik me uitstekend heb vermaakt en een dikke vier sterren zijn zeer zeker verdiend.
Vermakelijk sciencefictionspektakel, die gretig gebruik maakt van het concept van Groundhog Day.
Aan de ene kant leuk, aan de andere kant soms wat vervelend. De film valt hierdoor logischerwijs wat in herhaling en het haalt een gedeelte van de spanning weg. Edge of Tomorrow kent gelukkig wel prima actie, die goed in beeld wordt gebracht en ook de setting en designs zijn zeker de moeite waard.
Tom Cruise mag dan al 52 zijn, maar de tijd lijkt geen vat op hem te krijgen. Een rol als deze kan hij nog prima aan. Wel is zijn samenspel met Emily Blunt niet al te sterk. Positief is trouwens ook, dat men de boel af en toe van de nodige humor weet te voorzien, waardoor er af en toe ook wat te lachen valt. Het tempo blijft hoog en het herhalende wordt gelukkig wel op een dermate afwisselende manier gebracht, dat het nooit storend wordt.
Hoogstaand is het nooit, maar slecht gelukkig ook niet. Een nette voldoende is hetgeen dat resteert van mijn kant.
ahp2002
Intelligentere sci-fi film dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Ik vind het knap dat ze uit het herbeleven van dezelfde dag toch een verhaal weten te destilleren wat niet verveelt. Tel daarbij op de interessante en goed gefilmde actie-scenes en de interessante plotwendingen en je hebt een prima avondje vermaak. Het is geen instant-klassieker, maar elke sci-fi actieliefhebber zou deze moeten kijken.
jumpstylemovie
Het begon superkut. Standaard actie / sci-fi filmpje met teveel CGI en actie die veel te snel gaat. Ik had er na een half uur geen zin meer aan maar vanaf het moment dat Tom Cruise op dezelfde dag wakker wordt nadat hij sterft maakt het erg leuk. Het totaalplaatje blijft niet meer dan redelijk omdat er niet genoeg mee gedaan wordt maar ik heb wel kunnen lachen, bijvoorbeeld bij het moment dat hij onder een rijdende truck probeert te rollen om te kunnen ontsnappen en dan na een vrouwelijke gil overreden wordt. Sowieso wel genoten verder maar het gemiddelde hier, en vooral op IMDB, is te veel eer.
Still, would watch again.
Prima zondagmiddagvoer.
Het gegeven is nogal ehm.. curieus : 1 of ander buitenaards dinges dat ook nog eens de tijd kan stilzetten/resetten en zo dus alles al vooraf weet en als je er 1 kapotschiet en onder zn bloed komt kun jij dat ook.. huh??
Maar wel erg leuk uitgewerkt verder. Het is nog niet zo gemakkelijk om een goede keuze te maken welke 'herhaalscenes' je er in verwerkt zonder echt saai in herhaling te vallen en aan de andere kant het verhaal lekker te laten lopen, maar dat doet de film vrij goed.
Critica
Lekkere film, als je tenminste van het SF/Actie genre houdt. De film heeft een goed tempo, een behoorlijk script en mooie special effects. Het acteerwerk is niet om je aan te storen en het verhaal is lekker recht toe recht aan. Zulke films kunnen een verademing zijn omdat ze niets pretenderen; geen gekunstelde plot-theorieën, geen ellenlange uitgediepte romances en geen snedige dialogen omdat het moet. Gewoon kijken en je laten vermaken.
Funvuller.
Tijdreizen. Het blijft een lastig gegeven om foutloos in een film te kunnen implementeren, maar als het alleen al grotendeels lukt heb je vaak wel een leuke film. Voorbeelden genoeg. Er zijn dus vrijwel altijd haken en ogen aan verbonden. Zo ook tijdens Edge of Tomorrow, waarin dienstweigeraar Tom Cruise alras verandert in een gemechaniseerde held. Met name de eerste helft van de film - waarin bij Cruise en de kijker langzaamaan het kwartje valt - is erg sterk. Paxton en Blunt doen het ook nog eens aardig. De eventuele vraagtekens die een en ander oproepen worden door de hoeveelheid bommen en granaten en een welkome dosis humor moeiteloos aan de kant geveegd. Tot de rust een beetje wederkeert en een seksgrapje de eerste onvermijdelijke barstjes aan het tijdreis-element blootlegt. Al zou je deze onvolkomenheid nog kunnen verklaren, tegen het einde wordt het wel erg vervelend en ongeloofwaardig dat praktisch niemand het duo gelooft. Blockbuster of niet.
De film is een feest voor het oog en de vaart zit er goed in. Heel veel tijd om te muggenziften heb je als kijker dan ook niet. Een paar goed bedachte plotlijnen worden maximaal uitgemolken en met name de telkens terugkerende geintjes maken dit Hollywoodspektakel goed verteerbaar. Maar dan breekt het glas toch nog tijdens het einde. Hoe naarstig je ook op zoek gaat naar een eventueel alternatief einde op de blu-ray: je zult het niet vinden. Hier moet je het dus mee doen. Je zou het nog kunnen uitleggen als een nogal triest einde, maar wellicht bedoelen de makers er toch echt iets zoetsappiger mee. En dat is een beetje een gemiste kans, want het is nogal een domper op een verder best vermakelijke film. Evengoed is Edge of Tomorrow geen afrader maar gewoon leuk kijkvoer in de categorie popcorn. Het had dus wel wat intelligenter gemogen, wat echter overblijft vult de twee uurtjes met fun.
Goed.
Met dank aan Warner Brothers voor het recensie-exemplaar.
Insignificance
Die Liman. Zomaar ineens een fijn filmpje van zijn hand. Met een beetje hulp van buitenaf, zo blijkt. Zag pas op de aftiteling dat Christopher McQuarrie heeft meegeschreven en dat verbaast me niks. Die weet wel raad met dit soort kaskrakers. Tenminste iemand die begrijpt dat je zoiets maar beter een dosis fun kunt meegeven in plaats van het met een (te) serieuze pet te benaderen.
L'histoire se répète dus. De Tweede Wereldoorlog in een futuristische jas met het foefje van Groundhog Day, een Full Metal Bitch, gave exoskeletons en tentakelvlugge aliens. Iets meer body had best gemogen, maar het design is slick en ze komen voldoende aan bod om iets voor te stellen zonder dat ze onderweg ergens gaan vervelen. Dat gevaar zit meer bij het resetten van de dag.
Maar daar slaat Liman zich heel aardig doorheen met deze luchtige aanpak. Er hangt althans wat milde humor rondom Cruise, die zich als boksbal laat gebruiken en steeds moet worden afgeknald om verder te komen. Zeg van hem wat je wilt, maar hij is cheeky bastard genoeg om ermee weg te komen. Iemand als Paxton is natuurlijk ook goud waard als blaffende Master Sergeant.
Mettertijd verandert die toon dan wel, maar op deze manier zeurt dat niet en het concept keert zich ook niet helemaal tegen de film. Behalve wanneer er op weg naar het slotstuk nog een schijn van spanning moet worden opgehangen. Dat gaat stroefjes. Die bloedtransfusie zie je van mijlenver aankomen, maar daar staat dan nog wel het nodige sci-fi spektakel tegenover. Ook leuk.
surfplankje
prima film, met af en toe het wel nadrukkelijk gelegd op het opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw doodschieten.
Ik zeg 3,5 ster
Chainsaw
Misschien komt het omdat ik net drie Transfomers- films achter elkaar heb gezien (over het gevoel alles steeds opnieuw mee te maken gesproken), maar deze Edge of Tomorrow was een verademing.
Fijne science-fiction met een goede combinatie van een flinke dosis humor en een sterke reeks actiescènes. Ook eens een prettige rol van Cruise, die niet vanaf het beginpunt als held wordt neergezet, maar ook prima een doetje kan vertolken. En ook grote kudos aan de filmmakers om eens een goede vrouwelijke rol in een actiefilm als dit te schrijven, die kom je maar heel zelden tegen. Qua plot doet men gelukkig niet al te moeilijk en men blijft genoeg facetten introduceren om het geheel interessant te houden. Had in eerste instantie maar bar weinig verwachtingen van een Tom Cruise actie- spektakel - met ook nog eens een inwisselbare, nietszeggende titel - maar dit was de moeite gelukkig meer dan waard.
4 sterren.
Bond,TeBond
Zat heerlijk in elkaar! Een hele puzzel voor de regisseur om het begrijpelijk te houden en logisch! Ik zeg, nog niet gezien: Huren, kopen, downloaden en kijken!!!
TMP
Aardige actiefilm, die het wel vooral moet hebben van het acteerwerk van Cruise en Blunt en de aardige actiescènes. Qua plot best degelijk, ondanks dat het zich steeds herhaaldelijk op dezelfde dag afspeelt blijft het tot het einde toe onderhoudend.
david bohm
Film waarvan de opzet wat weg heeft van een computerspel waar je als je doodgaat weer opnieuw begint met een nieuw leven en in het laatste level een eindbaas op je wacht.
De herhaling van zetten bevat humor ook omdat het karakter van Cruise over wat zelfspot beschikt. Het laatste gedeelte van de film vind ik een tikkeltje afgeraffeld maar al met al prima vermaak.
Piratje
Op de Tom Cruise-fans na die al plat lagen voor de film begon (hij mag nu eens in een film doen wat hij ook maar wil) vond ik dit een zeer matige langdradige SF met enorm veel herhalingen. De film kon echt een half uur korter en begon bij momenten te vervelen. De donkere beelden en het verwarrende verhaal maakten de film niet beter.
De ganse film draaide rond Tom Cruise en wat minder rond Emily Blunt. Moesten deze twee blikvangers door andere acteurs gespeeld worden werd deze film danig naar beneden gekraakt.
Het herhaaldelijk dood gaan en weer tot leven komen van Cruise was er zeker teveel aan.
Je begon de gevechtsscenes gewoon moe te worden zodat de voorspelbare spanning zakte.
Voor deze mindere sf heb ik met veel moeite 3 punten opzij gezet.
cantforgetyou
- 1951 berichten
Verrassend goede actie / sciencefiction film. Het concept van herhaling hebben we eerder gezien, maar het verveelt totaal niet. Tom is nog steeds een knappe acteur en Emily doet het ook erg goed. Mooie special effects trouwens. Erg origineel en knap gemaakt.
Pieter Montana
Het gebeurt zelden dat luidruchtige blockbusters een indruk kunnen achterlaten bij me, maar zo nu en dan spuwt Hollywood eens dat verfrissend filmpje eruit dat iedereen verrast. Ook hier weer. Het voortdurende doodgaan van Cruise is een zeer leuke vondst, en geeft de film een zeker "computerspelletjesgevoel". Cruise, ondanks alle kritiek op zijn persoonlijk leven, is absoluut gemaakt voor dit soort rollen vind ik. Dat loopje blijft z'n handelsmerk. Naar het einde toe had het soms wat meer gimmickachtig mogen worden, maar de klassieke valkuil van het Hollywoodsentiment wordt vermeden. 3,5*
otherfool
Het begon allemaal een beetje weifelend (ik wist niks van de film en vermoedde na een kwartier een opgepompte testosteron bullshit Hollywood blockbuster) maar het idee van de steeds terugkerende Cruise werkt wonderwel goed. Groundhog Day in een nieuw jasje, ja, maar op een vlotte manier verwerkt met genoeg humor en drama om fijn te blijven kijken. Minpunten waren er echter ook: de aliens spreken niet tot de verbeelding en de actiescenes vond ik meestal maar rommelig.
Vinokourov
Dit is Groundhog Day maar dan in een SF-sausje, woehoe
. Vond het een toffe film met een Tom Cruise die zich wat minder ijdel voordoet dan normaal. Het concept dat ie een dag telkens opnieuw moet beleven om een alien-invasie te stoppen, deed heel game-achtig aan. Het telkens opnieuw aan een level beginnen en het zoeken naar shortcuts was voor mij herkenbaar. Erg leuk daardoor om te zien hoe een solide Cruise dit voor elkaar krijgt.
FillumGek
Vermakelijke blockbuster die ondanks dat geen blijvende indruk gaat achterlaten. De oorlog tussen de mensheid en aliens is een eeuwenoud gegeven, net zoals de timeloops wat we al in het klassieke Groundhog Day zagen. Veel herhaling dus, maar met genoeg tempo en nieuwe scenes om de vaart er in te houden.
De CGI van tegenwoordig is om je vingers bij af te likken. De robotuitrustingen zorgen voor een sterke futuristische look en de ontploffingen en fluitende kogels wanen je in een Normandië als modern strijdtoneel. Daarbij vind ik de aliens erg sterk vormgegeven. Enorm snel, alles verwoestend en creepy.
Door de timeloops krijgen ze erg veel screentime. Helaas wordt het na een uurtje wel wat flauw allemaal. Het verhaal krijgt een extra laagje en meteen zie je het einde al weer voor je. Net zoals alle andere grote Hollywoodfilms is de film voorspelbaar. Cruise staat op de automatische actiepiloot die er soms ook nog een geinige noot tegenaan gooit, maar van Blunt word ik niet warm.
Zoals gezegd, vermakelijk dus. Zeker als je het geheel vergelijkt met een game. Elke keer een stukje proberen, doodgaan en weer opnieuw proberen. Of soms liever fris een nieuwe start maken, in plaats van verzwakt een nieuw stukje level proberen. Hadden we allemaal maar wat extra continues.
erikvdven
Ik ben erg te spreken over deze film! Spannend en heel veel actie!! Love it!
Forrest001
Aardige film met een paar voorgangers als voorbeeld. Groundhog Day is genoemd, maar ook Source Code mag hier worden aangehaald. Het trial and error komt natuurlijk uit de moderne games: iedere ronde leer je iets meer waardoor je verder kunt komen, mits je voldoende levens hebt. Dat laatste is in dit verhaal anders. Wanneer je het voorgaande mixt met het verhaal van o.a. Battle: LA, dan kom je uit bij Edge of Tomorrow.
baspls
"On your feet, maggot!"
Gebaseerd op de manga All You Need Is Kill van Hiroshi Sakurazaka. Op het eerste gezicht is Edge of Tomorrow een soort mix van Groundhog Day en Independence Day (en ook een vleugje Starship Troopers) maar dat valt wel mee. Uiteindelijk is het toch een erg orgineel concept, al is het alleen al omdat hier (in tegenstelling tot Groundhog Day) wel uitgelegd word waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren.
Waar in het begin een aantal erg grappige komische momenten in de film zitten ontpopt de film zich aan het einde tot een geslaagde serieuze actiefilm.
Cruise acteerde goed en wist zowel een paar komische momenten als alle serieuze momenten goed te spelen. Van arrogante media-soldaat tot de uiteindelijke geharde rekruut die de wereld moet redden. Blunt was een goede tegenspeler als "Full Metal Bitch" Rita, die heel toevallig de zelfde naam heeft als Bill Murray's tegenspeler in Groundhog Day.
De muziek is in orde. De cinematografie is wel goed al vind ik de actieshots soms iets te lang en te schokkerig. De CGI is helemaal in orde. Het word nergens te nep en je kunt al duidelijk merken dat de computer-effecten zich hebben evolueert, het is al lang niet meer zo nep als tien jaar geleden, maar on-camera blijft natuurlijk altijd beter. En dat wisten de makers van de film ook want er zitten een hoop goede stunts in en de film is deels op locatie opgenomen.
Ook een compliment voor de filmmakers dat ze zoveel bijna identieke shots hebben kunnen opnemen.
Al met al is Edge of Tomorrow een erg vermakelijke film. Een van de beste van afgelopen jaar.

'Edge of Tomorrow' wordt morgenavond (22 februari) uitgezonden: 'De lat ligt zo hoog dat er dit jaar niks meer overheen komt'

Regisseur Doug Liman over mogelijk 'Edge of Tomorrow'-vervolg: 'Tom Cruise en ik praten er nog steeds over'

Deze goed beoordeelde films verdwijnen deze week nog van Netflix

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goed beoordeelde films toe

Interstellar
Sciencefiction / Mystery, 2014