• 9.377.028 stemmen

Alternatieve titel: Can't Come Out to Play

Geregisseerd door: John McNaughton

Met onder meer: Samantha Morton, Michael Shannon en Natasha Calis

Plot The Harvest

"First the Fall, then The Harvest."

Een jongen, Andy die door een ziekte zijn beschermende huis niet kan verlaten, speelt met een meisje Maryann dat naast hem komt wonen en ze sluiten vriendschap. Ze krijgt hierdoor echter te maken met Andy's overbezorgde en beschermende moeder, die fel tegen de vriendschap is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tattoobob

tattoobob

Toch wel een redelijke thriller........streep de horror maar weg.
Zeer sterk spel van Shannon en mevrouw Morton wat een ---wijf speelt zei zeg en ook de kids komen echt goed uit de verf en dat zeg ik niet vaak over kinderen in een film.
Doordat er kinderen in de film spelen krijg ik wel een beetje een braaf gevoel bij deze film.....maar misschien ligt dat aan mij.....maar in de film zelf zit genoeg spanning en het verhaal vond ik best goed.

Best een kleine aanrader dit hoor

avatar van stinissen

Best aardig drama met een werkelijk een onuitstaanbare Samantha Morton als de moeder ( Dus goed gedaan) ook leuk om Peter Fonda weer eens aan het werk te zien en verder Michael Shannon in een goede rol. We hebben dit soort films vaker gezien maar ik was toch aangenaam verrast.

avatar van Collins

Collins

Een meisje komt na de dood van haar ouders bij haar grootouders wonen. Zo begint het. Over de dood van beide ouders wordt verder niet uitgeweid. Het is slechts een voetnoot in het verhaal.

Een voetnoot dus. Nou, na een uur film zat ik mij echter nog steeds af te vragen hoe die ouders nu aan hun einde waren gekomen. En op dat moment besefte ik ook dat die voetnoot interessanter was dan de eigenlijke film.

Shannon speelde (zoals vaker) zichzelf. Morton speelde erg theatraal en haar krankzinnige buien werden zo voorspelbaar dat haar personage daardoor steeds lachwekkender (en absoluut niet angstaanjagender) werd.

De jonge acteurs deden het trouwens wel aardig.

Wat zou zo'n Peter Fonda nou in zo'n vehikel te zoeken hebben, vraag je je dan af. De reden zal wel een lonkende zak met geld zijn geweest.

avatar van joshua1988

joshua1988

Zonder de aanwezigheid van Michael Shannon te vermoeden, bekeek ik hem in mijn laatste twee films. Eerst als latente gangster in The Iceman (2012), vervolgens als kwaadaardige generaal Zod in Man of Steel (2013) om hierna The Harvest (2013, maar nu pas in roulatie gebracht) te gaan zien. Toen ik zijn kop weer zag, wist ik meteen dat dit weer genieten zou worden; wat een veelzijdig acteur maar te allen tijden uit duizenden te herkennen aan zijn prachtige kop die, de eerlijkheid gebiedt mij dat te zeggen, uitstekend zou doen in een echte horrorfilm -;)
Jeetje wat een aangename verrassende film is dit, en ook alle anderen verdienen alle aandacht; van veteraan Peter Fonda, tot de jonge hoofdrolspelers; Charlie Tahan als thuispatient ('bemoederd' door Samantha Mortontch) en Natasha Calis, zijn nieuw buurmeisje die als wees door opa Peter Fonda een thuis wordt gegeven. Op zoek naar nieuw contact ontdekt zij de bedlegerige Charlie door een raam en dat is het begin van een werkelijk fascinerend verhaal dat boeit tot het eind. Geen horror maar wel de spanning en een onverwachte wending! En wat speelt die Michael Shannon wederom fabuleus, alleen om hem de moeite waard. En dan doe ik bitch Samantha tekort want zij speelt een moeder met een wel heel speciale band met haar zoon... En meer willen jullie niet weten. Ga zelf lekker onderuit, rond middernacht en tril of huiver en glimlach ook voor mee...

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Geweldig, wat een verhaal en een pracht van een film zoals het is neer gezet!

Ik had al een heel verhaal neergezet, valt de verbinding weg tijdens het uploaden en ik heb geen zin om alles nogmaals neer te tikken. Geloof mij zo ook maar dat de film geen horror in het klassieke geval is maar het leven van sommige mensen in deze film is wel een horror!!!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Best een goede thriller met een dramatisch kantje. Ik ging totaal blanco in deze film, afgaand op positieve echo's en was aangenaam verrast. Het ziet er geen duur filmpje uit, met amper tien acteurs, beperkte locatie, beetje 90s achtig. Toch spat er heel wat originaliteit vanaf met de verrassende twist en is het vrij spannend, hoewel de Misery-invloed niet te ontkennen valt. Wat meer visuele sfeerschepping ontbreekt soms en dit kost een halve ster. Morton evenaart nergens Kathy Bates' prestatie maar Shannon als onder de sloef liggende echtgenoot bewijst nogmaals een kwaliteitsacteur te zijn. Ook de acterende kinderen weten de film tot leven te brengen.

avatar van Djek

Djek

Fantastisch hoe een actrice als Samantha Morton je de creeps kan geven, zoals ze in haar rol zit.
Vanaf de plotwending blijf je gissen naar hoe het nu werkelijk in elkaar steekt. De spanning zit in de kleinste nuances en wordt langzaam opgebouwd. De sfeer is vaak om te snijden. Uitstekend acteerwerk alom (als je iemand op haar bek zou willen slaan en een ander eens flink door elkaar zou willen schudden, zegt dat veel). Kortom: ik heb hier volop van genoten.

avatar van Leno

Leno

Iets te serieuze en lichtelijk deprimerende film vol apathische karakters die volledig in het teken staat in het toewerken naar de climax, je weet van begin af aan dat daar alles om draait. Leuke rol van Calis als energieke meid en Morton is best angstaanjagend.

avatar van james_cameron

Regisseur John McNaughton heeft de belofte van zijn fenomenale debuut, Henry: Portrait Of A Serial Killer (inmiddels al weer dertig jaar oud!) nooit helemaal waar weten te maken, maar toch levert hij af en toe wel een aardige film af, zoals deze. Het is een rustig opgebouwde en subtiel uitgewerkte thriller, met hier en daar wat verrassende ontwikkelingen. Voornaamste pluspunt is het sterke spel van de cast. Samantha Morton (wat is die dik geworden zeg!) is angstaanjagend maar constant menselijk in de hoofdrol en Michael Shannon is aandoenlijk als haar wat sullige man. De twee kinderen, waar de plot om draait, zijn ook prima. Visueel nogal doorsnee en echt spannend wordt het nergens, maar al met al niet verkeerd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heb van McNaughton alleen The Borrower (1991) (4*) gezien en ben nog enorm benieuwd naar Henry: Portrait of a Serial Killer (1986) die hier al jaren op de planken ligt. Had dus ook wel redelijke verwachtingen bij deze Harvest, maar het blijkt een simpel werkje te zijn die volledig teert op goedkoop effectbejag. Het is namelijk helemaal geen kunst om iemand zo compleet unlikeable te maken. Overdrijven is in dit geval geen vak. Een beetje subtiliteit in het personage van de moeder, misschien een ontwikkeling(?), had de film veel goed gedaan. Nu blijft er een aardig tussendoortje over, die door zijn lompe antagonist en vreemde muziekkeuze (leek wel allemaal uit een Disney Family library gepikt) niet overtuigd. Wel vermakelijk en met een korreltje zout te nemen.

avatar van scorsese

Goeie film over een in een rolstoel gekluisterde jongen die een nieuw buurmeisje krijgt. Een origineel en goed verhaal waarbij het verloop zich niet gemakkelijk laat voorspellen. Alhoewel niet overal even geloofwaardig, blijft de spanning er redelijk in zitten. Samantha Morton zet een sterke rol neer als de psychotische moeder.

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens bekeken en vond het een geslaagde film. Een intrigerende film die wist te boeien van begin tot einde. De cast deed het ook uitstekend, zeker die moeder sprong er uit, maar de rest deed het ook prima.

Verder was de speelduur ook goed, niet te lang en niet te kort.

Een geslaagde thriller.