• 9.376.422 stemmen

Alternatieve titel: Can't Come Out to Play

Geregisseerd door: John McNaughton

Met onder meer: Samantha Morton, Michael Shannon en Natasha Calis

Plot The Harvest

"First the Fall, then The Harvest."

Een jongen, Andy die door een ziekte zijn beschermende huis niet kan verlaten, speelt met een meisje Maryann dat naast hem komt wonen en ze sluiten vriendschap. Ze krijgt hierdoor echter te maken met Andy's overbezorgde en beschermende moeder, die fel tegen de vriendschap is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Nieuwe film van de regisseur van Henry: Portrait of a Serial Killer. Benieuwd wat hij tegenwoordig nog in zijn mars heeft. Zijn bijdrage aan Masters of Horror was in ieder geval erg sterk.

avatar van Antonev

Antonev

Al iets bekend over wanneer deze uit gaat komen op DVD/BR? Kan hem namelijk nog nergens vinden. Erg jammer, want het ziet er veelbelovend uit.

Corcicus

Wanneer komt dat spel hier eindelijk uit zeg!?

avatar van 606

Corcicus schreef:

Wanneer komt dat spel hier eindelijk uit zeg!?

Spel ?

Een Vlaamse uitdrukking die op veel zaken van toepassing kan zijn

Eindelijk! Het 'spel' is uit

avatar van 606

Corcicus schreef:

Een Vlaamse uitdrukking die op veel zaken van toepassing kan zijn

Oh haha

tattoobob

Ik ben benieuwd naar deze.....vanavond eens opzetten.

tattoobob

Toch wel een redelijke thriller........streep de horror maar weg.
Zeer sterk spel van Shannon en mevrouw Morton wat een ---wijf speelt zei zeg en ook de kids komen echt goed uit de verf en dat zeg ik niet vaak over kinderen in een film.
Doordat er kinderen in de film spelen krijg ik wel een beetje een braaf gevoel bij deze film.....maar misschien ligt dat aan mij.....maar in de film zelf zit genoeg spanning en het verhaal vond ik best goed.

Best een kleine aanrader dit hoor

Corcicus

Grotendeels eens met mijn confrater beneden.

Van horror is niet echt sprake, al deed het personage van de moeder wel herhaaldelijk de rillingen over m'n rug lopen. Mijn eerste diagnose was een combinatie van Münchhausen by proxy, borderline en een slecht karakter, maar wanneer na ongeveer zeventig minuten het plot begint binnen te sijpelen, besefte ik dat men veel verder was gegaan. Uitmuntend idee al hoefde voor mij het happy end niet en mocht de moeder wat mij betreft nog een tikkeltje gewelddadiger zijn geweest. Er wordt door vrijwel alle personages behoorlijk geacteerd, maar het script vertoont wel ernstige tekortkomingen. Mocht het plot me niet zo naar de keel gegrepen hebben, dan was de film op 3* gestrand.

tattoobob

Inderdaad een beetje meer smerigheid is altijd mooi.

avatar van gauke

gauke

Een dramatisch verteld, pakkend, spannend, diepzinnig en mysterieus psychologisch drama, met als middelpunt een werkelijk uitstekend spelende cast. Het verhaal deed me meerdere keren aan 'Misery' van Stephen King denken, had onverwachte plotwendingen en een kitscherig slot. De personages werden goed gekarakteriseerd.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Horror? Niet echt! Maar wel een leuke thriller hoor. Het bouwt langzaam op en wordt steeds spannender. Als kijker blijf je geboeid kijken omdat het lekker mysterieus is. Er zitten ook een paar leuke twists in het verhaal en er wordt goed gespeeld. Prima! 3 dikke sterren

avatar van trueblood

trueblood

heftige film met inderdaad een ondenkbaar plot

kijken zeker waard

avatar van limelight73

limelight73

Poehhh wat slecht...

avatar van DragQueen

DragQueen

Beter te omschrijven als een psychologische drama thriller. Horror is hier niet echt aanwezig. De film is in ieder geval boeiend van begin tot eind, en bij vlagen ook erg spannend. Het verhaal is goed uitgevoerd, en er wordt sterk geacteerd door de cast. Wat is die Michael Shannon toch ook een klasse acteur zeg. 3,5 Ster.

avatar van stinissen

Best aardig drama met een werkelijk een onuitstaanbare Samantha Morton als de moeder ( Dus goed gedaan) ook leuk om Peter Fonda weer eens aan het werk te zien en verder Michael Shannon in een goede rol. We hebben dit soort films vaker gezien maar ik was toch aangenaam verrast.

avatar van Collins

Collins

Een meisje komt na de dood van haar ouders bij haar grootouders wonen. Zo begint het. Over de dood van beide ouders wordt verder niet uitgeweid. Het is slechts een voetnoot in het verhaal.

Een voetnoot dus. Nou, na een uur film zat ik mij echter nog steeds af te vragen hoe die ouders nu aan hun einde waren gekomen. En op dat moment besefte ik ook dat die voetnoot interessanter was dan de eigenlijke film.

Shannon speelde (zoals vaker) zichzelf. Morton speelde erg theatraal en haar krankzinnige buien werden zo voorspelbaar dat haar personage daardoor steeds lachwekkender (en absoluut niet angstaanjagender) werd.

De jonge acteurs deden het trouwens wel aardig.

Wat zou zo'n Peter Fonda nou in zo'n vehikel te zoeken hebben, vraag je je dan af. De reden zal wel een lonkende zak met geld zijn geweest.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Geen horror, in het begin verwacht je een EO film. Maar de film weet toch te verrassen.

avatar van Roxpandabeer

Roxpandabeer

De genre horror is een beetje misplaats, maar verder een goed verhaal.

Helaas word er wel weinig over de ouders verteld van dat meisje, en is het tempo een beetje traag vind ik persoonlijk, maar al met al een goede film.

avatar van joshua1988

joshua1988

Zonder de aanwezigheid van Michael Shannon te vermoeden, bekeek ik hem in mijn laatste twee films. Eerst als latente gangster in The Iceman (2012), vervolgens als kwaadaardige generaal Zod in Man of Steel (2013) om hierna The Harvest (2013, maar nu pas in roulatie gebracht) te gaan zien. Toen ik zijn kop weer zag, wist ik meteen dat dit weer genieten zou worden; wat een veelzijdig acteur maar te allen tijden uit duizenden te herkennen aan zijn prachtige kop die, de eerlijkheid gebiedt mij dat te zeggen, uitstekend zou doen in een echte horrorfilm -;)
Jeetje wat een aangename verrassende film is dit, en ook alle anderen verdienen alle aandacht; van veteraan Peter Fonda, tot de jonge hoofdrolspelers; Charlie Tahan als thuispatient ('bemoederd' door Samantha Mortontch) en Natasha Calis, zijn nieuw buurmeisje die als wees door opa Peter Fonda een thuis wordt gegeven. Op zoek naar nieuw contact ontdekt zij de bedlegerige Charlie door een raam en dat is het begin van een werkelijk fascinerend verhaal dat boeit tot het eind. Geen horror maar wel de spanning en een onverwachte wending! En wat speelt die Michael Shannon wederom fabuleus, alleen om hem de moeite waard. En dan doe ik bitch Samantha tekort want zij speelt een moeder met een wel heel speciale band met haar zoon... En meer willen jullie niet weten. Ga zelf lekker onderuit, rond middernacht en tril of huiver en glimlach ook voor mee...

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Geweldig, wat een verhaal en een pracht van een film zoals het is neer gezet!

Ik had al een heel verhaal neergezet, valt de verbinding weg tijdens het uploaden en ik heb geen zin om alles nogmaals neer te tikken. Geloof mij zo ook maar dat de film geen horror in het klassieke geval is maar het leven van sommige mensen in deze film is wel een horror!!!

avatar van Rickyman

Rickyman

Ik vond het meer een zondagmiddag jeugd-drama. Da's niet erg, maar het tempo ligt traag, echt spannend kan ik het niet noemen, om maar over horror te zwijgen en dan is het einde ook nog eens flauw en afgeraffeld.

Michael Shannon is wel geschikt voor dit soort rollen, zoals The Iceman en het beste vond ik 'm wel in Bug (2006).

avatar van duffs

duffs

Ik verwachte ook horror maar het bleef enkelt bij een triller deondanks zeer vermakelijk en goes geacteerd dikke 6 aangezien een 6 en half niet mogelijk is al is het verhaal heel Anders heeft de film de style van obsession met Robert de niro en Greg kinner al was die wel beter ER goed deze hij heeft miss hien ook wat weg van desperet measures aanrader

avatar van Waku

Waku

Goed onderhoudend drama met richting het einde wat thriller elementen.

Cast acteert prima en de jonge Natasha Calis is echt een natuur talentje.

Daar gaan we nog veel van zien de komende jaren........

avatar van _Casper_

_Casper_

Prima film!

avatar van keimpeS

keimpeS

Leuke film, dacht in het begin dat het een dramafilm was over een ziek kind dat een vriendin vindt. Echter pakt de film toch heel anders uit dan je verwacht, leuke drama/thriller....

avatar van Proeneke

Proeneke

Ik had t al helemaal door, dacht ik, een moeder die haar kind ziekhoudt om doktertje te kunnen spelen.De twist kwam gelukkig nog. .Wel traag en een beetje simpel allemaal.

avatar van rensenbrinck

rensenbrinck

Trage,maar uitstekende thiller/drama met een sterk tweede deel en uitstekende acteurs.