Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Reese Witherspoon, Colin Firth en Kevin Durand
Releasedatum: 5 juni 2014
Bekijk via CANAL+
Plot Devil's Knot
"They say the crimes were satanic. The truth may be scarier."
In 1993 worden drie kinderen op beestachtige wijze vermoord. Weken later kondigt de politie aan dat ze drie tieners hebben gearresteerd die de moorden hebben gepleegd als onderdeel van een satanisch ritueel. Tussen de bewijsstukken zitten posters van de rockband Metallica en boeken van Anne Rice en Stephen King. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een beruchte moordzaak in Arkansas.
Pam Hobbs
Margaret Lax
John Mark Byers
Judge David Burnett
John Fogelman
Vanaf 19 september in de bioscoop (Paradiso)
EDIT: inmiddels verplaatst naar 5 juni 2014
Montorsi
Lijkt me gebaseerd op 'The West Memphis 3' uit de Paradise Lost-documentaires?
jarno1975 (moderator series)
Voor de liefhebbers hier (wiki) het hele verhaal van de West Memphis Three. Daar staat ook dat deze film daar op gebaseerd is.
doncorleone
En in 2014 staat alweer de volgende op de agenda zie ik hier (een thriller "Queen of the knight").
Hopelijk komt hij weer eens met iets dat net zo intrigerend, gerafineerd en sfeervol is als Exotica, want die film heeft zo'n indruk gemaakt op mij toentertijd.
jarno1975 (moderator series)
Betreft een verfilming van Devil's Knot: The True Story of the West Memphis Three - Mara Leveritt (2002) - BoekMeter.nl
HALVE TAMME. (moderator series)
"Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een beruchte moordzaak in Arkansas".
Interessant,mijn nieuwsgierigheid is gewekt.
predator 2
Opzich een leuke film. Het idee dat het waargebeurd is zet je wel.aan het denken alleen kwa film was die gewoon niet spannend genoeg. Hij begon namelijk vrij goed maar zakte uiteindelijk erg in waardoor die wat saai werdt.
Kleine voldoende..
Baldur
De moordzaak an sich is interessant genoeg voor een sterke film, maar de uitwerking is helaas nogal matig. De spanning is ver te zoeken en de verwachtingen worden nergens ingelost.
SuperSideSwipe
De film begon aardig en beloofde wat moois te worden. Helaas gleed het geheel steeds verder af.
Uiteindelijk kom je met een teleurgesteld gevoel de bios uit.
Ik denk dat ze beter nog een paar jaar met deze film hadden moeten wachten tot er meer duidelijk is geworden over de zaak.
Wel een sterke Firth en aardige Witherspoon
gauke
Een vlak en bodemloos klassiek misdaad(rechtbank)drama over een onvoorstelbare gebeurtenis die heeft plaatsgevonden in 1993 in de bossen bij een stadje (religieus stempel) in Memphis. De bewerking kwam bij mij nogal nerveus over. De regisseur probeerde je als kijker de duisternis in te trekken, maar helaas was de film te gecompliceerd en nauwelijks te volgen (er werd te weinig verklaard) en raakten de verschillende personages ondergesneeuwd. De cast maakte wel indruk.
knusse stoel
Ben erg nieuwsgierig geworden na de trailer bekeken te hebben en ondanks de enigzins negatieve recensies voor mij ga ik deze toch bekijken binnenkort. Ik ben erg benieuwd!
knusse stoel
Maar de gebeurtenis is inmiddels al meer dan 20 jaar geleden. Hoelang hadden ze dan moeten wachten. Misschien ben je teleurgesteld over de prestaties?
Brabants
Deze film vertelt het spraakmakende verhaal over de 'West Memphis three', die onlangs wegens gebrek aan bewijs na achttien jaar detentie zijn vrijgelaten. Het is een aangrijpend drama met vreselijke beelden die door merg en been voelbaar zijn. Een zaak die aan alle kanten rammelt, laat merken dat zwarte schaap c.q. zondebok gedrag bijna garant kunnen staan voor de doodstraf. Heavy metal en de link naar het Satanisme en occultisme waarbij rituelen als mensenoffers worden zonder bewijs zwaar meegewogen. De setting en opbouw van de film zijn meeslepend evenals het verhaal zelf, waarbij de cast overtuigend acteert.
Opzicht wel een redelijk onderhoudende film over een waargebeurde gebeurtenis (ik heb er eerlijk gezegd wel nooit van gehoord) in 1993, waarbij drie jonge kinderen op beestachtige wijze zijn vermoord. Hoewel het verhaal wel weet te boeien kwam ik eigenlijk nooit echt in de ban van het verhaal en was het eigenlijk ook nergens pakkend of aangrijpend. Echte duidelijkheid geeft de film eigenlijk ook niet en het einde is best open. De zaak is overigens nog steeds niet opgelost. De uitvoering was opzicht best redelijk en hetzelfde geldt voor het acteren van Colin Firth, om hem draait eigenlijk het verhaal. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Reese Witherspoon (ze zag er wel niet uit), ondanks dat ze eigenlijk niet de hoofdrol speelt. Opzicht geen slechte film, maar men had de uitvoering zeker boeiender, spannender en pakkender (er zat weinig emotie in het verhaal) kunnen verfilmen.
Wel geinig "Tussen de bewijsstukken zitten posters van de rockband Metallica", terwijl er buiten een poster aan de wand alleen Slayer muziek werd gedraaid en ook de inkerving van de naam van de vriendin op de arm heeft met Slayer te maken
J filmrecent
Goede film, typisch jaren 90 stijl.
De jaren 90tig is gelukt te verfilmen door kleding, muziek, auto, spraak- stijl en beeld kwaliteit
De film laat de kijker in tweestrijd, wie is/zijn de daders geweest, op zich uitstekend
daar dit waargebeurd verhaal ook nog in (stilliggend) onderzoek is.
Waku
Macaber drama die vooral vertelt over de nasleep na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Arkansas.
Het is vooral de rechtzaak en onderzoek rondom de moord die de ruime twee uur de kijker bezig houden. Goed geacteerde film maar wel een beetje langdradig soms.
Phantasm
Film begint wel goed en daarna zakt het toch wat in, matige uitwerking, had meer in kunnen zitten.
DjFrankie
Inderdaad is hier het begin het sterkst ook jammer dat dit nog steeds een cold case is.
blurp194
Als een documentaire.
Vooral het enorme WTF-gehalte aan het absurde gebeuren is interessant aan de film. Helaas volgt Egoyan een vrij strikt documentair script, waardoor het overkomt alsof je naar Discovery zit te kijken. Wel een echt heel erg goed gemaakte aflevering, want zijn talent is in de tot in perfectie uitgevoerde cinematografie en regie zeker wel te herkennen. Maar ook dat is allemaal misschien wel erg vakkundig, maar op zich ook weinig opzienbarend.
opa-ben
meeslepende film. eigenlijk zit je te kijken naar een rechtszaak tegen een paar knullen die door de publieke opinie allang zijn veroordeeld, gaandeweg krijg je toch twijfels over de schuld van de jongens die tenslotte worden veroordeeld zonder dat er ook maar 1 stukje echt bewijs is. aan het eind van de film blijf je met een onbevredigd gevoel achter, omdat vrijwel zeker andere mensen de moorden moeten hebben gepleegd. maar ja, wie? de kijker heeft dan natuurlijk wel een ideetje welke personen er bij betrokken zijn geweest, maar die zijn in ieder geval nooit veroordeeld.
Mynke
Vind het een hele goeie film. alleen vind ik het wel heel jammer dat de metalheads zwart worden gemaakt. Ben er zelf 1 en vind het jammer dat er zo naar ons gekeken word alsof we een stelletje satanisten zijn wat dus niet zo is...
erik1677
de drie docu's die over dit onderwerp zijn gemaakt zijn veel beter, dan dit eenzijdige product.
Reese Witherspoon is trouwens wel heel erg goed. Maar geef mij de paradise lost Documentaires maar. tenminste als je echt wat over deze zaak wilt weten.
m1701
mwah niet veel aan.. dit lag zeker niet aan het acteerwerk want dat was gewoon goed.
Maar het verhaal boeide gewoon niet.
Beetje slappe hap

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

The Railway Man
Drama / Biografie, 2013