• 9.179.858 stemmen

The Spectacular Now (2013)

Drama / Komedie | 95 minuten

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: James Ponsoldt

Met onder meer: Miles Teller, Shailene Woodley en Kyle Chandler

Plot The Spectacular Now

De middelbare scholier Sutter Keely (Miles Teller) begint een relatie met de introverte Aimee Finicky (Shailene Woodley). Als hun relatie zich verder ontwikkelt beginnen de grenzen tussen goed en kwaad, vriendschap en liefde en helpen en beschadigen, al snel te vervagen.

Sutter Keely

Additional stemrols (stemrol)

Mr. Aster

avatar van Kooiker

Kooiker

Wat een geweldige film met fantastische hoofdrolspelers en goed gecast. De jongen heeft puistjes en het meisje is niet mooi. En hoe geweldig stuntelen ze bij het eerste vrijen. Zo ongemakkelijk is coming of age. Het is allemaal niet spectaculair maar zo is het echte leven toch ook meestal. Beetje storend was het gedoe met alcohol. En ook het einde is prima. Open. En het is al door anderen gezegd: het meisje kan met een blik haar gevoel geweldig uitdrukken.

avatar van Robi

Robi

Zoals bij iedere film die ik ga bekijken, lees ik niet vlak van tevoren waar het over gaat. Dat heb ik lang geleden al gedaan en zo selecteer ik de films. Maar toen ik deze film zat te kijken, had ik lange tijd in het begin het gevoel dat ik een verkeerde keuze had gemaakt. Het leek zo'n typische high-school film te zijn over typische high-school liefdes. Niet echt mijn ding. Gelukkig bouwde de film mooi op en ging hij uiteindelijk toch nog de diepte in. Geen heel speciale film maar gewoon goed. Niet meer en niet minder.

avatar van schrans

schrans

Coming of age film die boven het maaiveld uitsteekt door de geloofwaardigheid en diepgang van de personages. De film ontwijkt ook de meest gangbare clichés en weet te eindigen met een prikkelend einde (met Song for Zula als toetje). Zeer solide, maar er gebeurde misschien net te weinig om meer dan 3.5* te kunnen geven.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Bijzondere film die ik niet als komedie zou kwalificeren, eerder als tragikomedie / drama met een scheut romantiek (en een flinke scheut drank). Prima acteerwerk van Shailene Woodley en met name Miles Teller die terecht een onderscheiding kreeg voor deze rol. De film duurt niet zo lang en kabbelt in een rustig maar aangenaam tempo voort naar het einde. gelukkig een happy end