menu

The Spectacular Now (2013)

mijn stem
3,31 (583)
583 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Komedie
95 minuten

geregisseerd door James Ponsoldt
met Miles Teller, Shailene Woodley en Kyle Chandler

De middelbare scholier Sutter Keely (Miles Teller) begint een relatie met de introverte Aimee Finicky (Shailene Woodley). Als hun relatie zich verder ontwikkelt beginnen de grenzen tussen goed en kwaad, vriendschap en liefde en helpen en beschadigen, al snel te vervagen.

  • zaterdag om 20:30 uur op TV (SBS9)

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=0dCfbBwFI2Y

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Naomi Watts
3,5
Ja, erg mooi.


Grootste troef van The Spectacular Now is ongetwijfeld is dat de film en haar personages gewoon enorm sympathiek zijn. In Teller en Woodley heb je twee castleden die gewoon heel erg vriendelijk overkomen, heerlijk naturel acteren en uitstekend op elkaar ingespeeld zijn. Kyle Chandler en vooral Jason-Leigh zijn dan weer supporting cast die ook nooit fout doen.


Weinig tot geen narratief en daar maakt Ponsoldt een uitstekende keuze. Zo'n film is gebaat bij een licht impressionistische aanpak. Het gaat wat coming of age niet echt de diepte in maar dat is ook niet nodig, daarvoor is de toon ook te licht. Fijne muziek en American town sfeertje.


Vooral erg sympathiek op elk vlak, en met twee leads die de film met gemak weten te dragen en de film nog sympathieker maken. Zal hier op MM wel een publieksfavorietje kunnen worden maar geef mij maar meer diepte zoals La Vie d'Adele die ik eerder vandaag zag. Al zijn dat grote schoenen (en uniek) om te vullen. Mooi lief sympathiek filmpje.

avatar van gauke
3,5
In de kern een droevig makend verhaal met diepgang over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee totaal verschillende (elkaars tegenpolen) middelbare school leerlingen. Hij is charismatisch, zelfbewust en een drankorgel terwijl zij een introverte, ijverige studiebol is. Vooral door het natuurlijke spel van de beide hoofdrolspelers (hun onderlinge chemie is bijna tastbaar) komt de film realistisch over (staat als het ware met beide poten op de grond). Een verhaal zoals het leven is of tenminste kan zijn.

avatar van mjk87
4,0
The Spectacular Now. Tijdens de film kan je je afvragen wat je met die titel moet. Lovely and Tender, hoe zoet ook, zou lange tijd allicht een betere zijn. Want wat een lief en fijn filmpje is dit.

De film kent wel enig verhaal, en iets dat lijkt op plotontwikkeling, maar dat is te summier genoeg om toch meer van een sfeerimpressie te spreken. Bovendien zitten er enkele grote tijdsprongen in die ook aangeven dat het plot niet meer is dan een kapstok om de jonge acteurs de ruimte te geven voor vele mooie scènes en de thematiek die daaruit voortvloeit. Beide acteurs schitteren trouwens ook. Miles Teller weet nu net wel de juiste snaar te raken, met een kruising tussen arrogantie, nonchalance en een heel groot hart. Shailene Woodley is een schatje en vooral die twee samen, met vele kleine gebaren, zijn een echt stel.

Wat ook helpt is dat de film gewoon fijn geschoten is. Met mooie kleuren in de achtergronden, vaak lange shots die de acteurs de kans geven hun dialoog op te bouwen en vooral heerlijke muziek op de geluidsband. Daarnaast zijn het de vele kleine tedere momenten die het hem doen. Daarnaast zegt de film inhoudelijk genoeg om ook van diepgang te kunnen spreken. Beide hoofdrolspelers zijn ook niet heel zwart-wit. Sutter is in wezen een prima vent, maar door omstandigheden kan hij weleens verkeerd eindigen. Aimee is introvert, maar niet per se een sulletje of de loser van de klas. Zij komt iets los, uiteraard, maar ook dat zijn geen wereldschokkende ongeloofwaardige (of clichérijke) omwentelingen. Werkelijk alles getuigt wel van nuance en goede smaak. Prettig.

Uiteindelijk draait de film om het loslaten van het verleden, om volwassen te worden en te leven in het nu en in de toekomst. En dat is al spectaculair genoeg. Een uitstekende titel dus, net als de keuze te eindigen met het magistrale Song for Zula, misschien wel het beste nummer van 2013, dus afgerond naar boven 4,5*.

avatar van wwelover
4,0
Erg fijne film, fijn thema en een heerlijke sfeer. Het is een lieve en ook droevig verhaal. Een goed contrast en het karakter Sutter is dan ook erg interessant. Sympathiek maar ook een eikel. Miles speelt hem dan ook best aardig. Maar de ster van deze film is de schitterende Shailene Woodley, van wie ik houd sinds The Descendants. En ook Brie Larson is altijd fijn om te zien. Visueel is het ook een fijn filmpje. Niet het niveau van 500 days of Summer, maar wel zeker de moeite waard.

4*

avatar van rep_robert
4,5
Dit is nou zo'n film die ik niet los kan laten.

Ponsoldt weer eerst zo'n heerlijke speelse sfeer te creëren, waarin Teller en de onweerstaanbare Woodley elkaar ontmoeten. De chemie spat van het scherm en de twee samen zijn ontzettend realistisch en geloofwaardig. Ik geloofde echt elk moment tussen de twee. Ook mooi om te zien hoe een natuurlijke schoonheid als Woodley ontzettend puur overkomt in een sympathieke film als the Spectacular Now( sowieso al een naam dat de prijs verdient van mooiste filmtitel in 2013).
Ik heb genoten van elke scène waar zij in zit. Zoals Thomas83 hier boven mij terecht opmerkt, het lijkt wel alsof zij elk moment in de film mooier maakt.

Sfeer lijkt verder het belangrijkste wapen te zijn van Ponsoldt, want het typische Amerikaanse stadje brengt nostalgische gevoelens naar boven. Door continu gebruik te maken van die warme kleuren en die rustgevende muziek op de achtergrond werkt eigenlijk de hele film betoverend.

Verder groeit de film ook naarmate het langer duurt. Van het speelse eerste gedeelte naar het serieuze slot, waarin Woodley en Teller het beste uit zichzelf naar boven halen en door hun relatie zichzelf ook beter leren kennen. Echt heerlijk hoe volwassen the Spectacular Now wordt en de valkuilen van een high school komedie continu voor blijft.

Dan heb je nog een goede supporting cast waar ook op gebouwd kan worden, waardoor er eigenlijk weinig aan te merken valt op deze pracht van een film.

Ik ben nu al een half uur klaar met de film, maar ik ben er eigenlijk nog steeds een beetje stil van. Het einde is misschien wat onconventioneel in dit genre, maar het liet mij ontroerd achter. Ik ben blij dat ik zo op de valreep van 2013 dit pareltje nog ben tegen gekomen.

Uiteindelijk kan ik alleen maar zeggen dat ik ontzettend baal dat de film voorbij is.

4,5*

Achteraf is 2013 best een mooi coming of age jaar, met enkele positieve uitschieters

avatar van Macmanus
3,0
Aardig.

Wel een beetje het gevoel weer zo een film te hebben. Beetje zelfde rijtje als Perks en Way Way Back. Maar ook wel weer eentje die zijn hart op de juiste plek heeft. De karakters zijn ook wat minder typisch. Kennelijk is de jongen redelijk populair maar dat typische John Hughes high school populair zijn is het niet. Evenals de jock en het mooie meisje niet al te typisch worden uitgebeeld. Daar scoort te film wel zijn punten mee. Als Sutter neemt met Aimee, denk je even dat je het al helemaal kan uitstippelen wat er gaat komen. Maar dat bleek niet het geval. Waardoor het op dramatisch vlak je zeker raakt.

Het is audiovisueel wat mak, waardoor het niet heel erg blijft kleven. Maar voor de liefhebbers wat deze recente reeks aan puberfilms zeker een aanrader.

3 sterren.

avatar van james_cameron
3,5
Is Miles Teller de nieuwe John Cusack? Het zou zomaar kunnen. Teller heeft nog maar een paar films op zijn naam staan (waaronder de komedies Project X en 21 And Over) maar laat in deze film al zien heel wat in huis te hebben. Hij bezit precies dezelfde charme, humor en timing als John Cusack. The Spectacular Now is een mengeling van komedie en drama, niet heel diepgravend of bijzonder, maar wel onderhoudend en met een sterke cast. Ook Shailene Woodley (die al zeer positief opviel in The Descendants) is hier erg goed. Rake observaties en een subtiel script, maar net iets te weinig originele invalshoeken om de volle lengte echt te kunnen overtuigen. Niettemin de moeite van het kijken waard.

avatar van blurp194
4,5
Knappe kleine film.

Waar het verhaal een beetje standaard coming-of-age is, is de uitvoering erg goed geslaagd. Knap gedaan, met een beperkt budget en beperkte middelen, in een erg korte tijd in elkaar gezet. Dat dat zo goed gelukt is ligt in niet geringe mate aan de knappe prestaties van Miles Teller en Shailene Woodley, die een heerlijk verliefd stelletje neerzetten. Vooral Shailene Woodley weet daarbij alle punten op de schaal van schattigheid te verzamelen en de sympathie naar zich toe te trekken, waardoor de twijfels van Sutter Keeley een echte diepte krijgen - heeft hun liefde een kans, is hij wel de juiste persoon voor haar, moet hij haar omwille van haarzelf loslaten of moet hij bij haar blijven. Mooi vervlochten diepgang door het verhaal van de gebeurtenissen, en daardoor zo sterk. Het dramatische moment in de film is dan ook zo sterk dat je het haast lichamelijk voelt.

Meteen nog eens gezien - dat kwam zo uit - en bij de tweede keer bleek de film net zo sterk als in de eerste, en komen de details nog wat beter tot hun recht. Knap stukje werk van James Ponsoldt.

avatar van Brabants
3,0
Sutter een jonge van het hier en nu die met zijn losse levensstijl totaal niet bezig is met de toekomst. Aimee is een braaf meisje wat droomt van een succesvol huwelijk, met het leven op een boerderij en een baan bij Nasa.

Nadat deze twee personages elkaar ontmoeten groeien ze naar elkaar toe en zien we hoe ze beiden de strijd aangaan met hun verleden.

Het blijft toch net iets te oppervlakkig en zijn de twee personages de hele film niet meer dan een klankbord van elkaar. Ook blijven echte confrontaties uit en is het allemaal net iets te zoet van aard.

avatar van Pitakaas
3,5
Fijn filmpje van een jeugdromance met alle bijbehorende hoogtepunten en dieptepunten. Het meest interessante in de film is echter de drang van Stutter om jong van geest te blijven en niet volwassen te willen worden. Dit uit zich echter voornamelijk in het drinken van alcohol.
Toch herken ik veel van Stutter in mijzelf. Het besef (of wellicht misvatting) dat je jeugd de mooiste periode is van je leven, leeft bij mij nog steeds, al ben ik nu midden 20 en geen student meer.
Toch zijn de motivaties en keuzes die Stutter maakt wat minder herkenbaar als ik had gedacht, en blijft de film soms wat oppervlakkig, of wilt juist opeens teveel drama creeëren zonder dat ik daar op zit te wachten.

Maar vooral het natuurlijke acteerwerk is fantastisch, het draagt de film echt. De synergie tussen Teller en Woodley is fenomenaal, beter als in 500 Days of Summer bijv. Als je van het genre houdt een zekere aanrader, en als je in de leeftijdsgroep zit van de hoofdrolspelers is het waarschijnlijk nog beter dan de 3.5 sterren die ik het geef.

Het goede acteerwerk, de chemie tussen beide hoofdpersonen en het mooie camerawerk maakt het een erg prettige film. Wat het naar mijn mening echter geen topper maakt zijn de totaal overbodige overdrijvingen en onvolkomenheden in het verhaal: een 17jarige tiener die al bestempeld kan worden als een diehard alcoholist, het beeldschone, pientere en spontane meisje (girl next door) dat bij hem in de klas/jaar zat maar die hij vrijwel niet kende, het voordurend bezopen achter het stuur kruipen, het totaal niet gewond zijn van Aimee na de frontale botsing en het verwachte stereotyp van de vader.

Met name de manier waarop Sutter werd neergezet als tiener die te veel dronk vond ik erg storend. Het alsmaar terugkerende flesje sterke drank, het thuis en op het werk drinken van whiskey en het in de bar hangen vond ik meer passen bij een volwassen alcoholist dan iemand die net iets te veel drinkt gedurende zijn middelbare schooltijd. Erg jammer. Desalniettemin 3,5*

3,0
TMP
Redelijke film. Het begin is aardig, maar in de tweede helft van de film gaat het plot iets te geforceerd in de richting van een drama. Zo vond ik het bezoek van Sutter aan zijn vader een van de mindere scènes. Ook de aanrijding van Aimee en de gevolgen daarvan waren niet al te overtuigend. De film moet het voor een groot deel van het goede acteerwerk van de beide hoofdrolspelers hebben, vooral Shailene Woodley overtuigt in haar rol. Enkele aardige scènes, maar over de gehele linie weinig bijzonders.

3,0
knusse stoel schreef:
3*
Een storend iets was constant aanwezig in de film en dat was het flesje sterke drank!
Iemand die op 17-jarige leeftijd al zo veel drinkt kan volgens mij niet zo functioneren als deze Sutter deed. S 'ochtends vroeg uit de veren en vrijwel geen kater?
Denk niet als je jong bent, dat het gedrag van Sutter door een gemiddelde tiener kan worden gekopieerd zonder gevolgen.

Verder een leuke film en mijn beloning zou zonder zoveel drank 4 sterren zijn maar door het verkeerd neerzetten van de alcohol en de problematiek die ik niet in de film zie, haal ik hier 1 ster af! 3*


Hoezo heeft deze jongeman geen problemen? Hij faalt zijn school, zijn thuissituatie is slecht, hij geeft zijn baan op, omdat hij niet de belofte kan maken dat hij nuchter naar zijn werk kan gaan. Ik denk dat, dat juist zijn problematiek heel goed laat zien.

Ik denk dat vooral het beste aan de film is dat het wordt open gelaten, geen zoetsappig einde maar een einde waar je twijfels ziet bij het meisje. Verder is de film verre van speciaal, maar kijkt hij toch fijn weg.

avatar van Phoenix
3,0
Beetje vreemd filmpje. Had de hele tijd het idee dat er zo'n bom zou gaan vallen als bij The Perks Of Being A Wallflower (waarom weet ik eigenlijk niet). Zat daar eigenlijk met smart op te wachten, want op een gegeven moment had ik wel een beetje genoeg van het vrijblijvende schouderophalen van die gast de hele tijd, maar uiteindelijk valt het allemaal nog wel mee. Maakt het allemaal iets alledaagser, maar daarom tegelijkertijd ook wel wat echter. Dat is trouwens iets waar het goede spel van de twee ook wel aan bijdraagt.

Verder nog even een complimentje voor de fraaie muziek. Kurt Vile kwam even voorbij in de auto en Phosporescent onder de credits was een voltreffer.

Had er toch wel iets meer van verwacht. Iets minder gekunsteld dan de betere indie-films, maar daardoor eigenlijk ook een stuk minder interessant. 3*

avatar van Montorsi
3,0
De film begon zeer moeizaam, maar na verloop van tijd overstijgt het dat niveau toch wel langzamerhand. Het wordt wat pijnlijker, maar eigenlijk blijft het altijd wat clichematig. Beetje te veel geijkte paden allemaal waarbij de personages allerlei issues onder het laagje vernis hebben zitten enzo. Verder geloofde ik de rolverdeling niet helemaal. Die knul als popiejopie kon nog net, maar dat meisje als impopulair grietje? Tsja... Het verveelt niet, maar echt geweldig is het ook niet. 3*

avatar van otherfool
3,0
Phoenix schreef:
Beetje vreemd filmpje. Had de hele tijd het idee dat er zo'n bom zou gaan vallen als bij The Perks Of Being A Wallflower

Ja, nou inderdaad, je zit te wachten totdat er iets meeslepends gebeurt, je zit er naar te hunkeren bijna maar het komt niet (echt). In al haar eenvoud een heel atypisch filmpje daardoor eigenlijk, sympathiek (vooral door de twee goede leads) en klein maar met allerlei grotere thema's die op de achtergrond broeien. Het blijft echter bij sudderen in The Spectacular Now, de film beperkt zich tot het tonen van een slice of life zonder echte climax. Een interessant maar beperkt kijkje in het leven van twee compleet verschillende opgroeiende tieners waarvan we nooit zullen weten hoe het ze verder verging. En dat vind ik ergens toch jammer, want er zat ergens verstopt gewoon meer in.

3*.

avatar van Shinobi
3,5
"Describe a challenge, hardship or a misfortune you have experienced in your life."

Met het bronmateriaal ben ik niet bekend, maar de schrijvers van (500) Days of Summer (2009) hebben dit prima vertaald naar een mooie ingetogen film.

Qua verloop gebeurt er nog geen eens zo veel en het ontbeert de nodige diepgang om echt gekwalificeerd te worden tot een coming-of-age. Maar dat deert niet, omdat er een relaxte sfeer hangt, ondersteund door een complimenterende soundtrack.

'The Spectacular Now' moet het dan ook meer hebben van het sterke acteerwerk. Met name Miles Teller heeft mij aangenaam verrast met zijn 'rustige' rol, omdat ik hem tot nu toe alleen in 'schreeuwerige' rollen heb meegemaakt. Maar Shailene Woodley doet zeker niet onder voor Teller; wat een lief meisje zet zij toch neer. Wat dat betreft spat de onderlinge chemie tussen deze twee van het scherm af. De geweldige supporting cast mag ik zeker niet vergeten te noemen, deze voorzien de - kleine - bijrollen van de benodigde kwaliteit.

Al met al een erg fijne film om eens gezien te hebben, ik werd er wel even stil van.

Dikke 3,5 sterren.

3,5
Begint zowat als een klassiek, romantische tienerkomedie maar gaandeweg wordt het inhoudelijker.
Niet groots maar toch een behoorlijk uitgewerkt en aanvaardbaar thema.
Shailene Woodley vond ik het overtuigendst acteren.

avatar van Sergio Leone
3,5
Net iets te braaf.

Het eerste uur is sterk, het laatste half uurtje is dat niet echt. En toch is mijn kritiek dat het allemaal te 'schattig' is. Het lijkt een beetje de tegenovergestelde wereld, maar toch is het zo. De chemie tussen beide hoofdpersonages zit goed en op dat vlak is het dus genieten, al lijkt het in het begin iets te snel te gaan.
Na verloop van tijd maakt de film een keuze waar ik niet zo blij om ben en het is niet het eerste coming-of-age drama dat in die valkuil loopt: er wordt een reden bijgehaald waarom het leven toch zo moeilijk is. Opgroeien is niét altijd eenvoudig, hou het daar gewoon op. Er een trauma bij sleuren maakt het allemaal minder interessant.

Miles Teller en Shailene Woodley zijn vooral sterk in hun gezamenlijke scènes. Hun chemie is erg leuk om te zien. Alles voelt spontaan. In het geval van Teller komt er wat extra werk aan te pas (bv voice-over) en dat vind ik niet altijd even overtuigend.

Verder vliegt de speelduur voorbij. Zo'n indiefilmpje op z'n tijd kan er bij mij zeker in, het heeft altijd een zekere idyllische kalmte. De plaatsjes zijn sfeervol, soundtrack is me hier minder opgevallen. Maar dat hoeft geen minpunt te zijn. Zeker niet.

3,5

avatar van scorsese
3,5
Goeie film over een jongen die het leven niet al te serieus neemt, totdat hij een wat serieuzer meisje ontmoet. Een mooie coming-of-age film met een juiste balans tussen drama en romantiek. De twee hoofdpersonages weten te boeien en zijn goed neergezet en uitgewerkt. De uitstekende casting draagt hier zeker ook aan bij.

avatar van Elineloves
3,0
“I don't see what's so great about being an adult.”

Men. Miles Teller, vond ik leuk in That Awkward Moment. Shailene Woodley, eergisteren gezien in The Fault in Our Stars waarin ze mijn hart gestolen had en Kyle Chandler, de knapste acteur boven de 40 in één film? ZIEN!

En ja, lief hoor allemaal. Wat een schattig stelletje. De chemie is zeker voelbaar. Toch is het allemaal erg braaf. Wanneer je je na een dik uur afvraagt: 'Wat is er nu eigenlijk allemaal gebeurd?' moet je concluderen dat dat vrij weinig is. Het kabbelt allemaal voort, met een zeer rustig tempo en weinig 'spectaculaire' gebeurtenissen. Op zich niet erg, want de personages zijn dan nog leuk en je ziet hoe ze veranderen door elkaar.

Het laatste half uur gebeuren er naar mijn smaak iets teveel geforceerde dingen. Ook raakte ik de binding kwijt met Sutter. Zijn overmatig drankgebruik, zijn hele attitude, plots begon het me een beetje tegen te staan. Als je niet kan beloven om niet dronken op je werk te verschijnen, wat ben je dan wel niet voor een lambal? Bezopen achter het stuur telkens, spring dan gelijk van een brug. En dat vanwege daddy issues. Huilie huilie, no one loves me, etc. Toen was hij me kwijt. Behoorlijk shit, zo'n kwartier voor de aftiteling.

Meer van gehoopt, helaas een beetje teleurstellend.

avatar van BBarbie
4,0
Onbegrepen en dus onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden maken dat Sutter zich uit zelfbescherming tegenover de buitenwereld een pantser aanmeet van onverschilligheid, bravoure en alcohol. Dat kost hem z’n vriendin. Dan komt hij Aimee tegen, die vanuit een totaal andere belevingswereld dat pantser niet eens ziet, er dwars doorheen prikt en daarmee zijn verwarring en vertwijfeling alleen maar groter maakt. Volwassen worden gaat van au.
Regisseur Ponsoldt heeft een sfeervolle coming-of-age film gemaakt met het hart op de juiste plaats. Dat is naast het boeiende verhaal mede te danken aan de uitstekende vertolkingen. Miles Teller is erg goed, maar de zeer naturel ogende Shailene Woodley steelt elke scène waarin ze te zien is. Dat is trouwens zo langzamerhand geen verrassing meer...

4,5
Wat BBarbie zegt:

Onbegrepen en dus onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden maken dat Sutter zich uit zelfbescherming tegenover de buitenwereld een pantser aanmeet van onverschilligheid, bravoure en alcohol. Dat kost hem z’n vriendin. Dan komt hij Aimee tegen, die vanuit een totaal andere belevingswereld dat pantser niet eens ziet, er dwars doorheen prikt en daarmee zijn verwarring en vertwijfeling alleen maar groter maakt. Volwassen worden gaat van au.
Regisseur Ponsoldt heeft een sfeervolle coming-of-age film gemaakt met het hart op de juiste plaats. Dat is naast het boeiende verhaal mede te danken aan de uitstekende vertolkingen. Miles Teller is erg goed, maar de zeer naturel ogende Shailene Woodley steelt elke scène waarin ze te zien is. Dat is trouwens zo langzamerhand geen verrassing meer...

Had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Geweldige film, maar je moet jezelf wel kunnen verplaatsen in de hoofdpersoon. Anders zie je de diepgang niet en blijft er van het verhaal niks over.

avatar van -jack_sparrow-
3,0
film reviews in 100 woorden: The Spectacular Now (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

The spectacular Now is een charmant en vooral realistische kijk op een jong liefdesverhaal. Miles Teller en Shailene Woodley spelen hun personages allebei op hetzelfde niveau en hebben realistische chemie samen. Teller’s personage komt met momenten toch redelijk oncharmant en wat eigenwijs over waardoor Woodley’s personage des te méér charmanter word. Kyle Chandler was ook nog best leuk. Het verhaal en de personages zijn simpel geschreven en de persoonlijke momenten tussen deze 2 tieners worden nooit over the top in beeld gebracht. Een leuke coming-of-age film met een aangenaam verhaal. Niets speciaals … gewoon leuk een keertje gezien te hebben.

3.0*

avatar van tattoobob
4,0
Een heerlijk"Coming of age"filmpje met leuke raakvlakken die wij allemaal zelf ook wel gehad hebben in ons jeugd.
De film is rustig en springt nergens uit de bocht.....en dat vind ik wel fijn bij deze film.
Sterk acteerwerk van beide twee spelers....deze twee hebben ondertussen ook weer grotere rollen gespeeld in grotere producties dus dat zegt ook weer genoeg.
Visueel ook erg leuk.

avatar van Decec
3,0
Een leuk komedie/drama/romantiek film...
Goed verhaal...
Goed acteerwerk...
Bekende actrice Shailene Woodley...
Prima achtergrond geluid
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van Insignificance
3,0
Niet onaardig, totdat het gaat donderen. Onverwerkte ditjes en datjes die vanzelf eens gaan opspelen, je kan het zo uittekenen. Tot die tijd gaat het nog best aardig. Ponsoldt zet niet te zwaar aan en heeft twee acceptabele tieners die de kar mogen trekken. Het zakflesje is nog het minste onderdeel. Aan de ene kant aardig dat niemand er een punt van maakt, aan de andere kant ligt het er erg dik bovenop.

Rondom de twee heeft het wel wat. Sutter is enigszins onvoorspelbaar, zeker met z'n ex in de buurt en Aimee is een sympathiek meisje, die blijkbaar wel wat door de vingers wil zien om bij haar vriendje te blijven. Vond haar wat dat betreft interessanter dan de hoofdrol, die vanaf vader een wel erg opzichtige draai moet maken. En dat moet dan ook nog met uitleg (hoi, voorgelezen essay), want o wee. Jammer.

avatar van Chrisseh
2,0
Rommelige film.

Ik was in principe voorbereid op een relatief generiek verhaaltje, maar zelfs met deze mentale voorbereiding viel het me alsnog tegen. Het begint relatief standaard: populaire jongen ontmoet een stil, verlegen meisje... maar dan begint het met opstapelen van losse (cliché) flodders. De film gaat verschillende kanten op maar verkent geen van deze aspecten echt diep genoeg om te raken (zoals zijn ex, het nieuwe vriendje van zijn ex, zijn vader, zijn moeder, de moeder van Aimee, problemen op school van Sutter, het vele drinking-&-driving waar iedereen aan doet, en als laatste de vreemde eenzijdige relatie van Sutter en Aimee...).
Vind Miles Teller over het algemeen een sympathieke acteur en hij heeft punten bij mij gescoord met Whiplash, maar in deze film wordt het hem wel erg lastig gemaakt om een herkenbaar karakter te zijn. Het enige echte lichtpuntje vind ik Shailene Woodley, die waarempel nog wel echt overkomt als een verlegen, onschuldig meisje.

Jammer, want de intro (en de trailer) doen zo vlot aan.

avatar van JoeCabot
3,0
Moeilijk geval dit.

Deze film weet zich in ieder geval duidelijk te onderscheiden van de 5 miljoen andere coming of age verhaaltjes.

Wat vooral in het oog springt - of beter gezegd, in het oor springt - is de mooie, ingetogen soundtrack. Toch knap voor een genre dat qua muziek doorgaans teert op dertien-in-een-dozijn-punknummers. Ook op visueel vlak heel aardig trouwens.

The Spectacular Now wijkt heel bewust af van enkele platgereden paden. Het verhaal kabbelt rustig voort, zoekt nergens de sensatie op. Er hangt wel voortdurend een soort dreigend sfeertje in de lucht, maar echt ontsporen doet het nergens. Best vreemd eigenlijk. Misschien neemt de film zichzelf wel iets te serieus.

Dit een komedie noemen lijkt me dan ook ook wat bij de haren getrokken. The Spectacular Now ademt juist een zekere ernst en nuance die je doorgaans niet aantreft bij andere high school films. Muurbloempje Shailene Woodley is daar het perfecte voorbeeld van. Maar ook in Tellers personage - op het eerste zicht een vlotte boy - schuilt meer tristesse dan je aanvankelijk voor mogelijk houdt.

Sfeervol. Wel net iets te braaf allemaal. 3*

avatar van Ste*
4,0
Ik was er een beetje bang voor dat dit teveel een tienerfilm zou worden, met dito problemen. Merk de laatste tijd dat ik wat over dat soort films heen aan het groeien ben (ik kan geen film met van die rode 'cups' meer zien).

Gelukkig wordt dit nooit het geval, sterker nog, het is een psychologisch vrij intelligente film, die ik tijdens het kijken daarin wat onderschat heb. Ik kon Sutters gedrag in de relatie met Aimee niet helemaal plaatsen en dacht dat het gewoon wat rommelig uitgewerkt was allemaal (helemaal ook omdat er nooit echt een woord gerept wordt over het alcoholgebruik, en hij tegenover anderen zo vaag blijft over de relatie), maar het blijkt dat de kijker geacht wordt om zelf tussen de regels door op te maken wat er met Sutter aan de hand is, wat op het einde allemaal mooi op zijn plaats valt. Best goed gedaan, hoewel niet helemaal vlekkeloos. Ondanks het verklarende einde blijft de film alsnog wel in iets teveel open eindjes hangen. Met name het plotje van zijn vader en het stuk met de aanrijding van Aimee daar wordt wat mij betreft wat te lichtzinnig over gedaan.

Daarnaast springt de film er natuurlijk uit door de fijne hoofdrollen. Miles Teller kan er wat van, wat een charismatisch en naturel aceur, die het niet echt van zijn looks moet hebben maar duidelijk zover gekomen is door zijn acteertalent. En datzelfde geldt voor Shailene Woodley die in de Fault in Our Stars ongeveer een zelfde personage neerzette, maar daar wel erg goed in is. Vooral de eerste paar scenes tussen de twee zijn een feest om te zien, zo realistisch en lief, alsof je zelf onderdeel uitmaakt van een verliefd wordend stelletje.

Best een serieuze en fijne film, en zeker door de hoofdrollen erg genietbaar.

4*

Gast
geplaatst: vandaag om 05:01 uur

geplaatst: vandaag om 05:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.