Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: James Ponsoldt
Met onder meer: Miles Teller, Shailene Woodley en Kyle Chandler
Plot The Spectacular Now
De middelbare scholier Sutter Keely (Miles Teller) begint een relatie met de introverte Aimee Finicky (Shailene Woodley). Als hun relatie zich verder ontwikkelt beginnen de grenzen tussen goed en kwaad, vriendschap en liefde en helpen en beschadigen, al snel te vervagen.
Sutter Keely
Holly Keely
Additional stemrols (stemrol)
Mr. Aster
schumacher
In z'n genre een heel goeie film.
Goeie acteurs ook, leuk verhaal.
Joy4ever
Heerlijke film. Hier hou ik van. Elke scene met Woodley is een feestje. Ik moest even in de film komen maar toen dat eenmaal zo was werd ik erdoor gegrepen. Het einde was ook top. Zelfs een traantje gelaten.
tal1b
mooi drama, goed verhaal met een fijne opbouw, met een meer dan prima cast!
En inderdaad na de intro van 6 min. kwam ik niet meer van de bank
jpee
Het goede acteerwerk, de chemie tussen beide hoofdpersonen en het mooie camerawerk maakt het een erg prettige film. Wat het naar mijn mening echter geen topper maakt zijn de totaal overbodige overdrijvingen en onvolkomenheden in het verhaal: een 17jarige tiener die al bestempeld kan worden als een diehard alcoholist, het beeldschone, pientere en spontane meisje (girl next door) dat bij hem in de klas/jaar zat maar die hij vrijwel niet kende, het voordurend bezopen achter het stuur kruipen, het totaal niet gewond zijn van Aimee na de frontale botsing en het verwachte stereotyp van de vader.
Met name de manier waarop Sutter werd neergezet als tiener die te veel dronk vond ik erg storend. Het alsmaar terugkerende flesje sterke drank, het thuis en op het werk drinken van whiskey en het in de bar hangen vond ik meer passen bij een volwassen alcoholist dan iemand die net iets te veel drinkt gedurende zijn middelbare schooltijd. Erg jammer. Desalniettemin 3,5*
knusse stoel
Inderdaad spat de chemie tussen de hoofdpersonen van het scherm af tijdens de film en ik ben dan ook verrassend getroffen door deze film. Mijn verwachtingen waren al hoog en deze werden meer dan waar gemaakt.
Een storend iets was constant aanwezig in de film en dat was het flesje sterke drank!
Iemand die op 17-jarige leeftijd al zo veel drinkt kan volgens mij niet zo functioneren als deze Sutter deed. S 'ochtends vroeg uit de veren en vrijwel geen kater?
Denk niet als je jong bent, dat het gedrag van Sutter door een gemiddelde tiener kan worden gekopieerd zonder gevolgen.
Verder een leuke film en mijn beloning zou zonder zoveel drank 4 sterren zijn maar door het verkeerd neerzetten van de alcohol en de problematiek die ik niet in de film zie, haal ik hier 1 ster af! 3*
TMP
Redelijke film. Het begin is aardig, maar in de tweede helft van de film gaat het plot iets te geforceerd in de richting van een drama. Zo vond ik het bezoek van Sutter aan zijn vader een van de mindere scènes. Ook de aanrijding van Aimee en de gevolgen daarvan waren niet al te overtuigend. De film moet het voor een groot deel van het goede acteerwerk van de beide hoofdrolspelers hebben, vooral Shailene Woodley overtuigt in haar rol. Enkele aardige scènes, maar over de gehele linie weinig bijzonders.
kwakkies
Wat een geweldige film was dit zeg! Zat er vanaf het begin meteen in en ben niet meer opgestaan. Vooral Shailene Woodley krijgt alle lof van mij, wat speelt ze haar rol hier geweldig! Ik vond het een genot om naar deze film te kijken.
Dit is een typische film die me nog even bezig gaat houden en aan het denken zet. Toppertje!
_Casper_
Wat een ontzettend mooie film! - Mooie drama/beetje komedie en een beetje feel good.
Ontzettend sterk acteerwerk, vooral Shailene Woodley zet een prachtrol neer!
Waardoor de film heel meeslepend is en waardoor je tot het einde van de film op t puntje van je stoel zit.
Ik wou dat er meer films als deze ware
dikke 4*
ralfsjam
Wat in het begin begon als een soort doorsnee highschool tiener verhaal ontpopte zich later toch wel een beetje meer in een volwassen drama. Shailene Woodley gaf kleur aan de film met haar prachtige verschijning. Ook waardeer ik de film om zijn "normale mensen" cast. Geen USA topmodels van begin tot einde, maar echte mensen. Verhaal was goed, acteerwerk goed. Mooi klein opgezet... Over het algemeen een geslaagde film, die alleen het "WOW!" moment mistte. Maar dat kan deze film wel hebben.
3.5**
johnrambo
Aardige film, die het net niet heeft om een topper te zijn.
Het acteerwerk is goed, maar niet goed genoeg om als drama overtuigend over te komen.
Niet echt relevant, maar ik dacht even dat ik zat te kijken naar de buitenechtelijke zoon van Louis van Gaal.
olbo
Niet helemaal mijn film. Ik denk vooral dat de film 'leuk' is als je nog jong bent en herkenning vindt in wat er gebeurd. Het worstelen met de pubertijd. Die tijd is voor mij al weer een tijdje achter de rug.
Archibald
Hoezo heeft deze jongeman geen problemen? Hij faalt zijn school, zijn thuissituatie is slecht, hij geeft zijn baan op, omdat hij niet de belofte kan maken dat hij nuchter naar zijn werk kan gaan. Ik denk dat, dat juist zijn problematiek heel goed laat zien.
Ik denk dat vooral het beste aan de film is dat het wordt open gelaten, geen zoetsappig einde maar een einde waar je twijfels ziet bij het meisje. Verder is de film verre van speciaal, maar kijkt hij toch fijn weg.
SpinPSB
Onverwachts zeer goede film, in het begin lijkt het een tienerkomedie, maar dat slaat (gelukkig) al snel om. Zeker het bekijken waard!
Phoenix
Beetje vreemd filmpje. Had de hele tijd het idee dat er zo'n bom zou gaan vallen als bij The Perks Of Being A Wallflower (waarom weet ik eigenlijk niet). Zat daar eigenlijk met smart op te wachten, want op een gegeven moment had ik wel een beetje genoeg van het vrijblijvende schouderophalen van die gast de hele tijd, maar uiteindelijk valt het allemaal nog wel mee. Maakt het allemaal iets alledaagser, maar daarom tegelijkertijd ook wel wat echter. Dat is trouwens iets waar het goede spel van de twee ook wel aan bijdraagt.
Verder nog even een complimentje voor de fraaie muziek. Kurt Vile kwam even voorbij in de auto en Phosporescent onder de credits was een voltreffer.
Had er toch wel iets meer van verwacht. Iets minder gekunsteld dan de betere indie-films, maar daardoor eigenlijk ook een stuk minder interessant. 3*
limelight73
ja, ff aftasten en toen zat ik er helemaal in. goed geacteerd en een prima film als je van dit genre houdt! 3,5 *
cdman19800
Beter dan verwacht, kwam zeer realistisch over en goed geacteerd!
Wtf. Deze film had volkomen onverwachts zomaar 1 van de ergste schrikscenes die ik ooit zag..
Thomas83
Inderdaad. Zie het nut van die scène ook niet zo in eigenlijk, want Aimee komt er vrij makkelijk vanaf.
Montorsi
De film begon zeer moeizaam, maar na verloop van tijd overstijgt het dat niveau toch wel langzamerhand. Het wordt wat pijnlijker, maar eigenlijk blijft het altijd wat clichematig. Beetje te veel geijkte paden allemaal waarbij de personages allerlei issues onder het laagje vernis hebben zitten enzo. Verder geloofde ik de rolverdeling niet helemaal. Die knul als popiejopie kon nog net, maar dat meisje als impopulair grietje? Tsja... Het verveelt niet, maar echt geweldig is het ook niet. 3*
otherfool
Ja, nou inderdaad, je zit te wachten totdat er iets meeslepends gebeurt, je zit er naar te hunkeren bijna maar het komt niet (echt). In al haar eenvoud een heel atypisch filmpje daardoor eigenlijk, sympathiek (vooral door de twee goede leads) en klein maar met allerlei grotere thema's die op de achtergrond broeien. Het blijft echter bij sudderen in The Spectacular Now, de film beperkt zich tot het tonen van een slice of life zonder echte climax. Een interessant maar beperkt kijkje in het leven van twee compleet verschillende opgroeiende tieners waarvan we nooit zullen weten hoe het ze verder verging. En dat vind ik ergens toch jammer, want er zat ergens verstopt gewoon meer in.
3*.
Shinobi
"Describe a challenge, hardship or a misfortune you have experienced in your life."
Met het bronmateriaal ben ik niet bekend, maar de schrijvers van (500) Days of Summer (2009) hebben dit prima vertaald naar een mooie ingetogen film.
Qua verloop gebeurt er nog geen eens zo veel en het ontbeert de nodige diepgang om echt gekwalificeerd te worden tot een coming-of-age. Maar dat deert niet, omdat er een relaxte sfeer hangt, ondersteund door een complimenterende soundtrack.
'The Spectacular Now' moet het dan ook meer hebben van het sterke acteerwerk. Met name Miles Teller heeft mij aangenaam verrast met zijn 'rustige' rol, omdat ik hem tot nu toe alleen in 'schreeuwerige' rollen heb meegemaakt. Maar Shailene Woodley doet zeker niet onder voor Teller; wat een lief meisje zet zij toch neer. Wat dat betreft spat de onderlinge chemie tussen deze twee van het scherm af. De geweldige supporting cast mag ik zeker niet vergeten te noemen, deze voorzien de - kleine - bijrollen van de benodigde kwaliteit.
Al met al een erg fijne film om eens gezien te hebben, ik werd er wel even stil van.
Dikke 3,5 sterren.
Movsin
Begint zowat als een klassiek, romantische tienerkomedie maar gaandeweg wordt het inhoudelijker.
Niet groots maar toch een behoorlijk uitgewerkt en aanvaardbaar thema.
Shailene Woodley vond ik het overtuigendst acteren.
Sergio Leone
Net iets te braaf.
Het eerste uur is sterk, het laatste half uurtje is dat niet echt. En toch is mijn kritiek dat het allemaal te 'schattig' is. Het lijkt een beetje de tegenovergestelde wereld, maar toch is het zo. De chemie tussen beide hoofdpersonages zit goed en op dat vlak is het dus genieten, al lijkt het in het begin iets te snel te gaan.
Na verloop van tijd maakt de film een keuze waar ik niet zo blij om ben en het is niet het eerste coming-of-age drama dat in die valkuil loopt: er wordt een reden bijgehaald waarom het leven toch zo moeilijk is. Opgroeien is niét altijd eenvoudig, hou het daar gewoon op. Er een trauma bij sleuren maakt het allemaal minder interessant.
Miles Teller en Shailene Woodley zijn vooral sterk in hun gezamenlijke scènes. Hun chemie is erg leuk om te zien. Alles voelt spontaan. In het geval van Teller komt er wat extra werk aan te pas (bv voice-over) en dat vind ik niet altijd even overtuigend.
Verder vliegt de speelduur voorbij. Zo'n indiefilmpje op z'n tijd kan er bij mij zeker in, het heeft altijd een zekere idyllische kalmte. De plaatsjes zijn sfeervol, soundtrack is me hier minder opgevallen. Maar dat hoeft geen minpunt te zijn. Zeker niet.
3,5
tattoobob
Heerlijke feelgood movie...ik hou van dit genre..
De beide hoofdrollen zijn leuk om naar te kijken en zetten hun rollen super neer.
Ja aanrader voor wie van dit genre houd.
Gish
Weet iemand wanneer deze film uitkomt op DVD of BluRay?
Ik zie alleen Regio 1 meldingen.
bladerunner63
Weet iemand wanneer deze film uitkomt op DVD of BluRay?
Ik zie alleen Regio 1 meldingen.
Ten vroegste 2 juli in Frankrijk slechts op dvd ...nergens meldingen te vinden van blu ray voor regio B...maar dat komt wel denk ik ...
Barry83
Begin dacht ik dat dit een "High School Movie" zou worden met veel onderbroekenlol. Maar jeetje wat serieus allemaal. Ofwel OERSAAI blehhhh
tattoobob
Niet jouw genre dit denk ik

'300', 'Rise of the Planet of the Apes' en 'The Specatular Now' vanavond op televisie

The Story of Film: An Odyssey
Documentaire, 2011