• 9.379.042 stemmen

Kvinden i Buret (2013)

Misdaad / Thriller | 97 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titels: The Keeper of Lost Causes / The Woman in the Cage / De Vrouw in de Kooi / Department Q: The Keeper of Lost Causes

Oorsprong: Denemarken / Duitsland / Zweden

Geregisseerd door: Mikkel Nørgaard

Met onder meer: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares en Sonja Richter

Gesproken taal: Deens, Zweeds en Italiaans

Releasedatum: 10 april 2014

Plot Kvinden i Buret

"Nothing is forgotten forever"

Carl Mørck en Assad, een wat vreemd politieduo, zijn werkzaam op de afdeling Q: de afdeling die zich bezighoudt met zaken die bijna verjaren. Ze raken betrokken bij een vijf jaar oude zaak in verband met een vermiste vrouw, Merete. Al gauw bevinden ze zich in de meest duistere uithoeken van Scandinavië op zoek naar een psychopatische moordenaar. Maar de waarheid is nog erger dan ze zich konden inbeelden.

avatar van james_cameron

Uitstekende verfilming van het eerste Afdeling Q-boek van schrijver Jussi Adler-Olsen. De plot steekt economisch maar vakkundig in elkaar en is erg spannend uitgewerkt, met Nikolaj Lie Kaas en Fares Fares prima in de hoofdrollen. Dit smaakt absoluut naar meer en gelukkig komt er ook meer: regisseur Mikkel Norgaard heeft inmiddels de verfilming van het tweede Afdeling Q-boek, De Fazantenmoordenaars, ingeblikt.

avatar van bjerik76

bjerik76

Kwam mij over als een aardige tv film.

Niet echt heel spannend, op het eind vond ik het echt pas spannend worden.

Ook het acteren vond ik niet bij iedereen geweldig, maar het was allemaal niet te langdradig en keek

goed weg.

Niet teveel bij nadenken, want het is soms iets ver gezocht of juist snel uitgeplozen

er zou een hele mooie reeds tv films uit kunnen voortvloeien aangezien er nog heel veel "bijna" verjaarde zaken op afdeling q zijn.

avatar van Insignificance

Insignificance

Scandinavië en de politiethrillers, alsof ze daar van de lopende band rollen. Als dat ook zo overkomt, is dat natuurlijk geen goed teken. Geen idee wat het boekje voorstelt, maar samengeperst in deze kleine anderhalf uur komt dit koude zaakje vrij karig over. Er is eigenlijk niets in dit verhaal te vinden dat een film rechtvaardigt en het is ook niet zo dat het bijster interessant wordt verteld en gebracht.

Kaas speelt de zoveelste gekraakte detective. Moeilijk verleden, moeizaam heden, het wordt er even rap doorheen gejast. Z'n norse, koppige houding lijkt per slot van rekening hoofdzakelijk bedoeld voor een simpel buddy effectje. Met Assad, die hij per ongeluk Hassan noemt. Zet er nog een dwarse politiechef bij en je weet hoe laat het is. Met de verdwijning van Merete zou het beter moeten gaan.

Maar ook dat zit niet zo stevig in elkaar, opvallend mager zelfs voor iets dat goeddeels leunt op z'n plot. Af en toe dat Nørgaard het de allure van een film probeert mee te geven. Kil sfeertje, beetje luguber in de cabine en wat mooidoenerij in een flashback, maar net daar zakt het in elkaar als het dossier wordt uitgelegd. Het slot is dan een verplicht nummertje, ook weer via enkele platgereden paadjes.

Insignificance schreef:

Geen idee wat het boekje voorstelt

Dat "boekje" kreeg nationaal en internatinaal louter lovende kritieken en is alleen in Nederland reeds 200.000 maal over de toonbank gegaan.

avatar van Insignificance

Insignificance

Mooi voor Jussi.

avatar van Antonev

Antonev

Spannende thriller, maakt het nergens echt gek, maar wordt ook nergens saai. 3.5* dubbel en dwars waard.

avatar van schram101

schram101

Als boekverfilming niet helemaal geslaagd. Daarvoor duurt Kvinden i Buret gewoonweg te kort. Van karakterontwikkeling is nauwelijks sprake en dat is juist wat De Vrouw in de Kooi zo'n fijn boek maakte. De strubbelingen op het bureau, de worstelingen van Mørk met zijn verleden en ook het gevangenschap van Merete, en het omgaan daarmee. Zonde, want dat doet het boek toch een stuk beter. Toch is het verhaal boeiend genoeg voor een film, dat blijkt ook wel achteraf. Maar het had allemaal een stuk beter en overigens ook spannender gekund.

Binnenkort het tweede boek lezen, welke inmiddels ook verfilmd wordt.

Brabants

Deze Deense film gebaseerd op de Serie Q van schrijver Adler-Olsen geregisseerd door Mikkel Nørgaard is op z'n minst gezegd een van de succesvolste Deense films ooit. Deze Europese thriller heeft een goed verhaal en uitstekend scenario dat gebruik maakt van flashbacks om de karakters en situatie uiteen te zetten. Het detective karakter van de film is uiterst sterk in beeld gebracht, waarbij de ontrafeling van het verhaal in alle eenvoud met plezier wordt gevolgd. Geen wilde actiescènes hoeven nodig te zijn, om toch een sterke film te maken. Dat is bij deze productie sowieso het geval.

Ik welk opzicht?

Jagten, Festen, Brødre – at random som ik zo maar even wat films op – gemist?

Norman Mailer schreef:

Jagten, Festen, Brødre – at random som ik zo maar even wat films op – gemist?

Lees; een van de...

De rest kun je lezen in mijn recensie.

Brabants schreef:

een van de succesvolste Deense films ooit.

Waar baseer jij dat dan op?

Norman Mailer schreef:

Waar baseer jij dat dan op?

Zoals ik al zei kun je dat lezen in mijn recensie.

Buiten mijn mening om bestaat er een Deense filmlijst die er niet om liegt qua ranking en waarbij mijn mening dus zeer reëel is.

IMDb: Danish Movies - a list by A-malle

Brabants schreef:

Zoals ik al zei kun je dat lezen in mijn recensie.

IMDb: Danish Movies - a list by A-malle

Jouw bescheiden mening maakt Kvinden i Buret mijns inziens niet tot – ik citeer – één van de succesvolste Deense films ooit. En dan met een subjectief lijstje komen.

Norman Mailer

Hier lijstjesman, een lijstje; http://www.moviemeter.nl/list/topmisc/DNK

Zucht.

Brabants

Wat nou subjectief? Als je goed had gekeken had je de waardering volgens de kijkers van imdb erbij zien staan en val je niet over de volgorde zoals de lijst namens de samensteller in mekaar is gezet. Alles is hierin subjectief(net zo goed als jouw lijstje van MM), dat staat buiten kijf.

Toch hecht ik meer waarde aan de ranking van imdb, dan die van MM.

Maar ook dat is natuurlijk subjec

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

off-topic verwijderd

avatar van dennis-2008

dennis-2008

Weer een geweldige Scandinavische thriller. Gewoon lekker kijken en niet letten op dat geneuzel van sommigen.

dennis-2008 schreef:

Wel een goed verhaal

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

Brabants schreef:

Toch hecht ik meer waarde aan de ranking van imdb, dan die van MM.

Inderdaad! Temeer omdat het een internationaal gezelschap betreft die niet meteen azijn begint te pissen als er een Nederlands (of ander buitenlands) product voorbij komt!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Een misdaad zoals de Scandinaviërs ze kunnen maken. Spannend, nuchter, goed, en mat een prima verhaal. Klein acteurs kringetje hebben ze wel, want de twee heren zien we vaker... Lijkt NL wel.

Zeer goed vermaakt! 4**

Poster slaat nergens op....

avatar van joolstein

joolstein

Goede detective Tv- film. Het is een detective- film waarvan er hopelijk nog veel zullen volgen.

Denk aan wallander of inspector Morse al staat deze laatste natuurlijk op eenzame hoogte.

De zweedse kwaliteit detective blijven maar komen! Ook deze is zeer goed!

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

Goed verzorgde thriller,met een politieduo dat goed bij elkaar past ondanks de verschillende karakters.Het duo en dat de film goed in elkaar steekt maakt het voor mij een uitstekende film.

avatar van DragQueen

DragQueen

Uitstekende Thriller, die een nogal duistere uitvoering heeft meegekregen. Dit komt de film ten goede. Het verhaal is zeer onderhoudend, en het acteerwerk wordt met overtuiging gebracht door de cast. De hoofdrollen van het politieduo worden uitstekend ingevuld, en ook de chemie die ze delen is prima. Inmiddels is sinds oktober het vervolg ook al uit. Van mij mag het een reeks gaan worden. 4 Sterren.

avatar van blurp194

blurp194

Q.

Het eerste deel. Jammer wel dat de introductie van het koppel smerissen wat weinig diepgang krijgt, en ook jammer dat het verhaal wat veel het geijkte patroon volgt - en via flashbacks eigenlijk al weggeeft hoe de vork in de steel zit voordat de film halverwege is. Onder andere daardoor toch wat erg sterk een televisiefilm.

Wel erg sterk qua sfeer, en Kaas en Fares zijn erg goed als het koppel.

avatar van Fryce

Fryce

Mooie sterke thriller.

avatar van Rodger

Rodger

Een prima thriller

Mooi duister verhaal.. Niet verwacht maar toch van genoten.

3.5

avatar van Movsin

Movsin

Behoorlijke politiethriller, boeiend vooral omwille van de goede constructie met flashbacks, passend ingelast.

Het intrige rond de vermiste vrouw is akelig en lijkt mij toch wel extreem.

Komt inderdaad over als een TV-film of serieaflevering met een koppig, maar pienter en doorduwend hoofdpersonage, voor de kijker best aanvaardbaar en knap vertolkt door Nikolaj Lie Kaas.

Ook actrice Sonja Richter wist wat van haar werd verlangd.

Vermakelijke Deense misdaadthriller.

Het verhaal en de plotwendingen zijn soms nogal sterk aangezet, maar vooral dankzij het goede spel van Nikolaj Lie Kaas zeker de moeite waard.

De film werkt goed toe naar een climax. Het is wel een beetje voorspelbaar en niet heel origineel, maar toch een degelijke misdaadfilm.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/thriller/mysterie film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...