Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titels: The Keeper of Lost Causes / The Woman in the Cage / De Vrouw in de Kooi / Department Q: The Keeper of Lost Causes
Denemarken / Duitsland / Zweden
Geregisseerd door: Mikkel Nørgaard
Met onder meer: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares en Sonja Richter
Gesproken taal: Deens, Zweeds en Italiaans
Releasedatum: 10 april 2014
Bekijk via Prime Video
Bekijk via myLum (Lumière)
Plot Kvinden i Buret
"Nothing is forgotten forever"
Carl Mørck en Assad, een wat vreemd politieduo, zijn werkzaam op de afdeling Q: de afdeling die zich bezighoudt met zaken die bijna verjaren. Ze raken betrokken bij een vijf jaar oude zaak in verband met een vermiste vrouw, Merete. Al gauw bevinden ze zich in de meest duistere uithoeken van Scandinavië op zoek naar een psychopatische moordenaar. Maar de waarheid is nog erger dan ze zich konden inbeelden.
Carl Mørck
News Anchor
jarno1975 (moderator series)
Verfilming van Kvinden i Buret - Jussi Adler-Olsen (2008) - BoekMeter.nl
schram101
Afgelopen vakantie het boek gelezen. Als niet-lezer toch erg mee vermaakt. Benieuwd naar de film!
De Knip
Nicoalj Lie Kaas speelt hier weer een prima rol (stelt eigenlijk nooit teleur deze acteur) met naast hem Fares Fares in een uitstekende bij/hoofdrol. Als je van een beetje Zweedse crimi houdt, zit je bij deze film wel goed. Ik hou hier wel van:
****
gauke
De regisseur slaagt erin om (bijna) voortdurend bij het boek (typische Scandinavische thrillerliteratuur) te blijven. Het eenvoudige, maar onderhoudende, grauwe horrorachtige verhaal over wraak en de afgrond van de menselijke ziel blijft, hoewel je als kijker door flashbacks een voorsprong hebt op de beide rechercheurs, spannend. De sfeer is tegelijk koud en melancholiek; de humor laconiek. Racisme wordt aangekaart aan de hand van Assad (Fares Fares), de assistent van Morck. De cast speelt uitstekend, waarbij Nikolaj Lie Kaas uitblinkt als de gebroken politieman; zijn gelaat is verweerd en door het leven getekend en als mens is hij niet bepaald sympathiek.
Mood Indigo
Ik zit nu al te wachten op deel 2.
Politiethriller met hoofdletter P.
Al was het wel wat erg voorspelbaar dat good old Watson, nadat hij
op het laatst achterbleef bij de auto, de boef achter op zijn hoofdje tikte.
gjnt
Prima film, heb het boek niet gelezen maar vond de film goed opgebouwd. Verhaal is misschien wat voorspelbaar, maar is goed uitgewerkt. Verder prima acteer prestaties.
Left4Dead
Zal het kort houden,
Alles is echt prima, een aanrader!
Zit verdraaid dicht op een 4**en misschien krijgt hij die nog wel van mij. Het is zeker een dikke 7.5/10.
scumfrog
Goed en duister, einde laat de deur open voor een vervolg, laat maar komen...
johnrambo
Ik had er niet zo veel van verwacht, maar dit bleek toch een toppertje te zijn. Verrassend genoeg om zich te onderscheiden. Goed en geloofwaardig acteerwerk van Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares en Claus Maack Bahnsen. Het einde was een beetje voorspelbaar, maar dat deed weinig af aan het geheel.
Pim1993
Interessant affiche. Moest persoonlijk erg wennen aan Nikolaj Lie Kaas, vond hem behoorlijk eentonig en zijn karakter was in mijn ogen nogal magertjes. Zijn sidekick Assad vond ik daarentegen al een stuk overtuigender en natuurlijker overkomen.
Over de film zelf, ik kwam er moeilijk doorheen in het begin. Het was allemaal wat traag en ik vond het plot nogal simpel. Langzamerhand zorgden een aantal toegevoegde aspecten ervoor dat het beetje bij beetje meer aangekleed werd en bij de ontknoping was ik redelijk voldaan.
Ongeacht veel voorspelbaarheden heeft het totaalplaatje wel kunnen boeien en heeft het me persoonlijk erg verrast. Het is wel redelijk duidelijk dat dit een serie films gaat worden, en daar kan ik me op verheugen! Hopelijk gaat 'Departement Q' nog meer leuks brengen in de toekomst!
Al met al een ruim voldoende.
JdeB
Bovengemiddelde thriller, goed opgebouwd en met goed acteerwerk. De hoofdpersoon is echter wel vrij eendimensionaal, wat mijn sympathie voor hem niet bepaald bevorderd. Het slot is bevredigend, doch (wel erg) clichématig. Leuk kijkvoer.
Norman Mailer
In de Serie Q boeken roept Carl Mørck het beeld op van een uiterst cynische, getormenteerde misantroop. Iemand die je liever geen hand wil geven.
Maar door zijn sociale onvermogen en ambivalente relaties met zijn ex vrouw, stiefzoon, Hardy, wekt hij toch sympathie.
Dit bleef in de film allemaal ietwat onderbelicht. Een wat onaangename man, dat was het wel zo ongeveer. Jammer, dat maakt de boeken naar mijn mening nou juist zo fantastisch.
Nu deed het geheel aan als één lange aflevering van een goede Scandinavische thrillerserie.
jippie2010
IJzersterke Scandinavische psychologische thriller.
Wat worden we verwend, en waarom kunnen wij Nederlanders niet daarbij in de buurt komen?
Het acteerwerk is krachtig, verhaallijn heeft een aantal schoonheidsfoutjes.
Al met al een heerlijke belevenis. *4.0
popcorn en cola
Redelijk spannende thriller van het type zondagavond TV-film. Gebaseerd op een boek van Jesse Adler, die nog enkele hele spannende boeken meer heeft geschreven. Deze mogen ze van mij ook gerust verfilmen.
hutsekluts
Onderhoudende thriller die aan geloofwaardigheid wel iets te wensen over laat. Maar door de nodige spanning hoef je je geen moment te vervelen.
perceived
Prima film.
Lijkt nogal op een lange aflevering van een tv-serie. Plot is vergezocht, maar wordt goed opgebouwd. De spanning zit er goed in, houdt de aandacht erbij. Het bekoelde, soms claustrofobische, sfeertje en het degelijke acteerwerk doen de rest.
Fijn tussendoortje (en een mooie poster!). 7/10*
Pazmaster
Aardig verhaal met prima acteerwerk maar het einde is jammer genoeg vrij simpel. 3 sterren
Uitstekende spannende thriller met super acteerwerk van Nikolaj Lie Kaas en de sympathieke Fares Fares als de collega Assad.
Montorsi
Man man wat een matige film zeg, lijkt wel of ik een compleet andere film heb zitten kijken als ik de commentaren hierbvoven mag geloven. Werkelijk te cliché voor woorden allemaal, alles wat je verwacht van een politiethriller zit in de platte personages en het verhaaltje verwerkt, inclusief de chef die overal tegen is maar de agenten die stug doorgaan, ook zonder badge . De hele film dat soort slappe uitgekauwde onzin. Verder uiteraard met een plot van lik-me-vestje waarvan de grootste goedgelovige kijker niet in zou moeten trapen. Iemand wil een vrouw 5 jaar lang in een drukcabine opsluiten (niet gewoon vermoorden?) omdat.... let op.... ze als kind een auto-ongeluk heeft veroorzaakt. Ehh... Hoe die twee er in het begin ook achter komen dat dit verhaaltje stinkt. Er is nooit een lijk gevonden, er heeft nooit iemand die vrouw van de boot zien springen, er is geen enkele aanleiding te veronderstellen dat ze zelfmoord gepleegd heeft, maar tóch is het dossier op die manier afgesloten? Nu maakt de politie wel eens fouten, maar dit is toch wel redelijk absurd... En zo zit de hele film vol met bedachte en vergezichte elementen, met een hoop sensatie, sentiment en drama om er iets 'spannends' van te maken.
Twee kleine *
McSavah
Wil(de) deze nog wel in de bioscoop zien, maar hier was ik dus al bang voor. Lijkt me toch meer iets voor thuis dan voor in de bioscoop.
Montorsi
Nee dat heeft geen meerwaarde als je het mij vraagt. Het is lang niet zo grimmig als ik had verwacht, visueel ook te gewoon en qua geluid wordt er eigenlijk helemaal niks gedaan. Het is typisch zo'n film waarbij je het verloop van de scene's kunt dromen als je bijvoorbeeld een keertje Baantjer hebt gezien.
Kuwiel
Weer een prima scandinavisch product. De Nordics blijven mij prima bevallen.
Nu ook weer een uitstekend verhaal, en lekker spannend.
Uistekend geacteerd.
Zwolle84
Cliché, 13-in-een-dozijn, cinematografisch saai, onopvallende acteerprestaties... Had moeite om m'n ogen open te houden.
Flat Eric
Deze laatste film van het pacfestival lekker overgeslagen na het zien van trailer resp. reviews. Hou niet van (scandinavische) krimi's, moet ik ook maar niet aan beginnen.
Thuis 20 feet from Stardom kijken op de Belg, leek me een stuk interessanter!
Number23
Behoorlijk standaard.
Onderhoudend en kijkt makkelijk weg, maar eigenlijk helemaal niet zo spannend. Er wordt maar een beetje door het verhaal gesjeesd. Gewoon een extra lange aflevering van 'Cold Case', maar dan met Nikolaj Lie Kaas. Die overigens veel beter kan.
_Casper_
Zooo dit was nou eens een sterke film! - Het verhaal was misschien niet HEEL vernieuwend, maar de alles was ijzersterk gedaan, spannende sfeer, heb de hele film met spanning lopen kijken.
Goeie acteerprestaties en hele spannende scenes, hoop dat er meer van deze films komen!

Den Grænseløse

2016

Fasandræberne
2014

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Loft

Fasandræberne
Misdaad / Thriller, 2014

El Cuerpo
Thriller / Mystery, 2012
denemarkengebaseerd op boekzwedenverdwijningco-workers relationshipfemale politician mentally handicapped mannordic noircold casebrother sister relationshipafdeling q