• 9.378.888 stemmen

Kvinden i Buret (2013)

Misdaad / Thriller | 97 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titels: The Keeper of Lost Causes / The Woman in the Cage / De Vrouw in de Kooi / Department Q: The Keeper of Lost Causes

Oorsprong: Denemarken / Duitsland / Zweden

Geregisseerd door: Mikkel Nørgaard

Met onder meer: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares en Sonja Richter

Gesproken taal: Deens, Zweeds en Italiaans

Releasedatum: 10 april 2014

Plot Kvinden i Buret

"Nothing is forgotten forever"

Carl Mørck en Assad, een wat vreemd politieduo, zijn werkzaam op de afdeling Q: de afdeling die zich bezighoudt met zaken die bijna verjaren. Ze raken betrokken bij een vijf jaar oude zaak in verband met een vermiste vrouw, Merete. Al gauw bevinden ze zich in de meest duistere uithoeken van Scandinavië op zoek naar een psychopatische moordenaar. Maar de waarheid is nog erger dan ze zich konden inbeelden.

avatar van Vorker

Vorker

Sluit me aan bij Montorsi en Number23: een standaard misdaadthriller die nergens echt in uitblinkt. Bij zo'n film draait het natuurlijk vooral om de clou en die wordt zwak uitgewerkt. Het acteerwerk is redelijk en die typische Scandinavische sfeer maakten het nog enigszins de moeite waard voor mij. Voor de rest niets bijzonders. Het had zomaar een aflevering kunnen zijn van een of andere misdaadserie op RTL4 (iets wat mij overigens ook vrij weinig doet). Jammer, met wat beter scriptwerk en dito opbouw had het best wat kunnen worden.

avatar van Norman Mailer

Prima, bedankt.

avatar van LaNadine

LaNadine

jippie2010 schreef:

IJzersterke Scandinavische psychologische thriller.

Wat worden we verwend, en waarom kunnen wij Nederlanders niet daarbij in de buurt komen?

Het acteerwerk is krachtig, verhaallijn heeft een aantal schoonheidsfoutjes.

Al met al een heerlijke belevenis. *4.0

Hier sluit ik me bij aan. Ik kan geen genoeg krijgen van de Scandinavische thrillers, hopelijk volgen er nog meer van deze!

avatar van Spetie

Een fijne Scandinavische thriller, die vooral wordt gedragen door het uitstekende duo.

Het verhaal is op zich ook wel interessant. Hier en daar is het lichtelijk vergezocht, maar desondanks blijft de film ten allen tijde zijn geloofwaardigheid behouden en dat is toch wel essentieel hier. Nikolaj Lie Kaas en Fares Fares vormen een op het oog wat vreemd duo, waarbij ik in het begin enige twijfel over had, maar blijken toch een sterk duo te vormen. Ze vullen elkaar goed aan, weten beiden een echt personage van vlees en bloed neer te zetten en hebben daarnaast nog eens een prima chemie met elkaar. Vooral Kaas is heerlijk op dreef met zijn eigenwijze opmerkingen, wat af en toe voor wat humor zorgt.

Ook de regie van Mikkel Nørgaard is best aardig. Vooral de flashback van het auto-ongeluk, is op een mooie manier gefilmd. Hetzelfde geldt voor de wijze waarop het heden en verleden soms met elkaar verweven worden. Richting het einde komt de nodige spanning nog eens om de hoek zetten en ondanks dat het daar nergens verrassend meer is, is het wel geslaagd te noemen.

Al met al een vermakelijke thriller en ook leuk om te zien dat hier een vervolg op gaat komen. Hopelijk kunnen ze dit niveau dan vasthouden.

avatar van wibro

wibro

Een spannende film die het van mij moet hebben van de zeer goede eerste helft want na halverwege weet je onderhand waar het naar toe gaat. Niettemin goed amusement want je blijft ondanks de voorspelbaarheid wel gekluisterd op het puntje van de stoel zitten. Echter geen film om voor de tweede keer te gaan bekijken. Daarvoor is deze film te weinig verrassend. Op visueel vlak had deze film trouwens ook niet veel te bieden, met uitzondering van het auto ongeluk dan.
Het zou mij niet verbazen trouwens als de Amerikanen hier weer een re-make van gaan maken. Dat doen ze meestal van Scandinavische thrillers.

avatar van Embre

Embre

Nadat ik alle boeken had gelezen heb ik dan ook de film gekeken. Persoonlijk moest ik even wennen aan Nikolaj Lie Kaas in de rol van Carl Mørck omdat hij natuurlijk bekend is van vele andere mooie Scandinavische films maar daar was ik snel overheen.

Boek is goed verfilmt, veel beter dan menig andere boekverfilming! Mooi filmwerk en natuurlijk weer dat typische Scandinavische donkere sfeertje. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het vervolg!

avatar van Safaci

Safaci

Waar komen al deze positieve reacties vandaan? De film kwam meer over als een gemiddelde aflevering uit een matige misdaadserie. Een aflevering Bron is spannender en origineler. Nee, dit stelde niks bijzonders voor.

avatar van McSavah

McSavah

Precies, dit kan je elke avond op tv zien (al kan je middels betaal-tv o.i.d. natuurlijk ook elke avond kwaliteit kijken). Het bericht van Montorsi legt de vinger op de zere plek.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Prima verfilming van het eerste boek uit de Serie Q. Het boek heb ik werkelijk verslonden, dus was ik erg benieuwd naar de verfilming en deze valt helemaal niet tegen. Het boek is rijker, natuurlijk, dat is nagenoeg altijd, maar de film is grotendeels trouw gebleven aan het boek. Mooi gefilmd, goed geacteerd en de regie en script zijn prima in orde. Vier dik verdiende sterren. 4*

qwertzu

Deze moet ik echt zien, heb de boeken gelezen, zo goed!! Zei deze week nog tegen mijn man dat ik niet kon begrijpen dat ze deze boeken nog nooit eens verfilmd hebben....nou kom ik hem hier toevallig tegen!

avatar van MartMovie

MartMovie

Ken de boeken niet maar vond het een prima film. Echt even een verademing na al dat Marvel geweld.

avatar van Shinobi

Shinobi

Solide detective.

Voor een goede ervaring toch maar in de bios meegepakt en het is me niet tegengevallen moet ik zeggen.

Met het bronmateriaal ben ik niet bekend, maar de film lijkt op een uitgerekte aflevering van een - nieuwe - misdaadserie; het zou in ieder geval als pilot kunnen dienen. Daarbij komen de gebruikelijke clichés al gauw om de hoek kijken. Maar het deerde me niet echt, omdat het geheel prima in elkaar zit, ondanks dat sommige dingen lichtelijk vergezocht zijn. Hierbij vormen Nikolaj Lie Kaas en Fares Fares een prima duo dat tegen wil en dank samen moet werken.

Daarnaast is de sfeer geweldig te noemen. Het ziet er lekker duister uit met veel regenval en een bepaald gevoel van melancholie. Doordat de film verteld wordt d.m.v. heden en flashbacks die elkaar afwisselen, komt het beter over. Wat dat betreft is de flashback naar het auto-ongeluk uitstekend weergegeven.

Al met al een heerlijke thriller om in ondergedompeld te raken. Overigens las ik dat deel twee dit jaar nog moet verschijnen onder de titel 'Fasandræberne'. Ik kijk er naar uit.

3,5 Sterren.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Ik heb altijd de neiging om bij dit soort films te verhuizen naar Scandinavië. Daar ergens te gaan wonen waar het sneeuwt en vroeg donker wordt. Afgezien van alle 'moorden' die daar, volgens de films en series, gepleegd worden lijkt het mij stikgezellig en sfeervol. Ook mooie vrouwen trouwens...

Prima verfilming van het boek met 2 sterke hoofdrolspelers waarvan ik hoop dat ze ook de vervolgfilms er mee maken.

ik heb trouwens - misschien niet zo sympathiek - ergens ook wel begrip voor Lasse.

TOP !

qwertzu

Vond hem goed, maar helaas nog niet zo goed als het boek, dan had de film 5 * van mij gekregen!

Erg mooi gemaakt en lekker donker sfeertje zoals we gewend zijn van skandinavische films!

Goed geacteerd en ook ik hoop dat ze de rest van serie Q ook gaan vervolgen, en dan graag weer met deze twee heren in de hoofdrol!!

qwertzu

zie net dat er inderdaad een tweede deel met dit duo komt!

Fasandræberne (2014)

avatar van Edu

Edu

Zo wat een spannende en goede film! Tot het einde op het puntje van mijn stoel gezeten.

avatar van rtt

rtt

De series Wallander en Beck waren feitelijk speelfilms op zich. De film The Keeper of Lost Causes zou zomaar een deel kunnen zijn van een reeks Q-series (films) die mogelijk gaan volgen.

The Keeper of Lost Causes springt er wat mij betreft niet bovenuit van wat ik tot nu toe heb gezien aan Scandinavische thrillers en films.

The Keeper of Lost Causes is zeker geen slechte film maar voldoet niet aan mijn hooggespannen verwachtingen. Wie deze film al helemaal top vind wil ik aanraden om naar meer Scandinavische thrillers op zoek te gaan (Falk Wallander Beck etc etc.)

The Keeper of Lost Causes is het bekijken waard. Niets mis mee. Ik hoop alleen op een iets beter vervolg die er aan zit te komen.

avatar van gauke

gauke

rtt schreef:

Maar 'De vrouw in de kooi' is toch een deel uit de Q-serie, of begrijp ik je nu verkeerd?

In ieder geval komt het tweede deel medio oktober 2014 uit in Denemarken.

avatar van arjope

arjope

was teleurgesteld.de boeken van jussi adler olsen zijn spannend,beetje humor en zitten goed in elkaar.

deze film is een slecht aftreksel van het boek.binnen 90 minuten is het afgelopen terwijl er een ruim 2 uur durende topthriller van gemaakt had kunnen worden

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

arjope schreef:

En wat miste je dan specifiek ?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Heb het boek toen verslonden maar ben bijna alles alweer vergeten, maar ik had toch na afloop het idee dat er heel veel is overgeslagen. Het ging allemaal heel erg kort door de bocht, en om te zeggen dat het heel veel diepgang had... nee. De vergelijking met een RTL 4-drama vind ik niet onterecht, maar het was wel erg sfeervol en mooi in beeld gebracht. Jammer dat ik in de muziek van Johan Soderqvist niet zijn gouden touch herkende van zijn prachtige muziek van Let the Right One In.

avatar van AnnettevdBerg

AnnettevdBerg

Een onderhoudende film, goed acteerwerk, maar ik ben het eens met eerdere meningen, de film gaat veel te snel door het verhaal heen om goed te worden genoemd, het lijkt inderdaad meer op een lange aflevering van een misdaadserie. Dan is The Bridge om maar iets te noemen 3 klassen beter, zeker qua dialogen. Hij word ook wel voorspelbaar naarmate hij langer duurt. Beetje een gemiste kans vind ik.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Spannende film waarbij je lang blijft afvragen hoe en wat alles zit, precies het soort film waar ik graag naar kijk.

Fares Fares is een hele goede acteur welke mij al opviel in Snabba Cash.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Spannende Scandinavische thriller. Kijk uit naar het vervolg. 3.5

avatar van Toontje35

Toontje35

Prima thriller. Mooi geacteerd.

Jammer dat al gaandeweg de film het plot in beeld kwam.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Uitstekende misdaad film.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Afdeling Q

Inderdaad een aangename verrassing deze Scandinavische film, én boekverfilming. Twee nogal stereotiepe flikken rakelen een oude verdwijning op en komen op het spoor van een killer. Kent zeker een aantal incoherenties die in de weg staan, lijkt vast en zeker meer op een aflevering van een misdaadserie maar toch bleef het voor mij spannend tot het einde en bleef alles to-the-point zonder nutteloze zijsprongen of plotcomplicaties. De film is van begin tot eind opgebouwd als een klassieke zoektocht naar een slachtoffer en poogt niet om origineel te zijn (wat ik hier als positief ervaar). Een kleine geslaagde thriller zonder pretenties, misschien met net iets te weinig ambitie want de aanpak was best goed. Hopelijk volgen nog zaken van afdeling Q...

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Filmkriebel schreef:

[i]Een kleine geslaagde thriller zonder pretenties, misschien met net iets te weinig ambitie want de aanpak was best goed. Hopelijk volgen nog zaken van afdeling Q...

Goed punt. Dat is ook wat bij mij achterbleef; het had bést wat ambitieuzer mogen zijn.

Carl Mørck is een complex persoon, Assad evenmin een open boek. behoudens wat nukkigheden van Mørck en wat gerommel van Assad leer je vrijwel niets over hen. Waar dat in de boeken zo manifest is.

Indien men van zins is méér Serie Q te verfilmen – wat ik hoop – zou dat meer aandacht verdienen, me dunkt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Norman Mailer schreef:

Ik ben er inmiddels achtergekomen dat de volgende aflevering er zo goed als aankomt, en van dezelfde regisseur. Vooral van "De noodkreet in de fles" verwacht ik een goede film : dit is echt een droomplot.

Fasandraeberne (2014)