Genre: Actie / Horror
Speelduur: 116 minuten / 123 minuten (unrated edition)
Verenigde Staten / Malta
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Brad Pitt, Mireille Enos en Daniella Kertesz
Releasedatum: 4 juli 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot World War Z
"Remember Philly!"
Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.
Gerry Lane
Ex-CIA Agent
Andrew Fassbach
Constance Lane
Paradoxiaal
Onverwacht goed. Een van die voorbeelden van waar de trailer een slechtere film suggereert. Vrij van cliché's is het zeker niet, er valt op alle vlakken wat aan te merken, maar al met al is het hele kijkbare vrijdagavond vermaak.
Svenniboyke
Best goed.vooral omdat ik totaal niet in zombie films te vinden ben.vond de film mooi in beeld gebracht en goed gemaakt.
peterx43
'k Vondt het maar niks, goeie intro, maar verder gaat het geheel veel te snel, met veel spectakel en scenes naar het einde toe die we beu gezien zijn in The Walking Dead. Hoe zou ik Brad Pitt beschrijven? Hij is een heel goeie acteur die gespecialeerd is in rotfims. Alleen Troje en Oceans Eleven waren goed, verder kan ik me geen film van 'm herinneren die me bij blijft.
Paradoxiaal
Seven, Snatch, Fight club, Inglourious Basterds , Twelve Monkeys.
Daan258
Leuke film, alleen had ik er eerlijk gezegd iets meer van verwacht.
Special effects zagen er erg goed uit, acteerwerk ook prima maar het verhaal vond ik eerlijk gezegd een beetje tegenvallen.
Zeker geen slechte film, maar echt geweldig vond ik hem niet.
Ebenezer Scrooge
De zombies evolueren!
Als je in 1975 rustig op een bankje in het park zat en in de verte een zombie aan zag komen strompelen dan had je bij wijze van spreken nog genoeg tijd over om een beker koffie te drinken, twee boterhammen te eten, de eendjes te voeren en een boek als Oorlog en Vrede uit te lezen.
Maar tegenwoordig?! Die dingen zijn supersnel geworden. En sterk!
Best een vermakelijke film.
Daan258
Hahahaha XD
lolleon
Soms wel spannend maar het viel wel te voorspellen wat er ging gebeuren
Pim1993
Matig plot verstopt achter een keisterke setting en special effects. Gigantisch professioneel is de hele mikmak in elkaar gesleuteld.
Brad Pitt miste in mijn ogen een stukje overtuiging. Misschien niet ideaal gecast.
Verder heb ik me prima vermaakt.
Filmfan74
Flinterdun verhaal en zelden zulke eendimensionale karakters gezien als bij deze film. Het gaat alleen om de spanning en actie. Maar dat is dan wel uitstekend gelukt. Ik zat op het puntje van mijn stoel bij de bestorming van Jeruzalem, wat was dat spectaculair in beeld gebracht! Leuk is ook dat de leading lady de alles behalve standaard Hollywood babe Segen is, dat is weer eens wat anders als zo'n hysterische bimbo.
Arietjuh
Geen doorsnee zombiepic. Meer een rampenfilm à la The Day After Tomorrow. Alleen is het dit keer geen tsunami van water, maar van zombies. Echt veel gore is er niet, maar het allerbelangrijkste ingredient voor een zombiefilm ontbreekt: humor. In welke film zat die vegetarische zombie?? Zo'n stukje humor vind ik altijd machtig in een zombiefilm.
Best te doen op een luie zondagmiddag. Niets meer, niets minder.
Fryce
Spannend! Had wat meer doorsnee zombie niet erg gevonden, maar vond dit ook zeker leuk.
AFCALS
Ik houd totaal niet van zombie films, het concept in de meeste films is meestal wel ok. Een concept zoals een virus als hondsdolheid wat overslaat op de mens is allemaal prima mogelijk. Maar waarom moeten zombies altijd zombies zijn? Alsof ze rechtstreeks uit de onderwereld komen, zo jammer..
De film was prima weg te kijken, ik vond het leuk hoe ze bijvoorbeeld Israël erbij betrekte. Dat van de 10e man die altijd tegen moet zijn, vond ik simpelweg geniaal. Moet je voorstellen wat voor beslissingen je dan kan nemen. Ook het dialoog tussen Brad Pitt en die jonge arts in het vliegtuig behoorde ook tot de hoogtepunten van deze film.
Daarnaast vond ik het idee van het vergelijken van een zombie met een roofdier goed bedacht, maar te slecht uitgewerkt. Want waarom werd meneer de soldaat overgeslagen? Ik denk niet dat een leeuw een manke zebra zal overslaan. Maar ach, blijft een film.
Brad Pitt acteerde prima. De keuze van Mireille Enos was aangenaam. Ik zie dat liever dan een Amber Heard of Megan Fox als vrouw. Dat laat mij geloven dat liefde toch nog bestaat
Al met al een zeer verrassende zombie film wat bepaalde moderne aspecten goed meenam in de film (de muur bijvoorbeeld). Van mij krijgt de film een 7.
latrat
Hoewel het een tot zeurens toe herkauwd concept is, is deze film me bevallen, weliswaar binnen zijn belabberde genre. De wereldreis voegt een extra element toen, zonder de klassieke settings te verraden. Maar de film had het gewenste effect. De spanning zat er goed in en ik probeerde mee door de gangen te sluipen.
De functie van de vrouw (zorg jij maar voor de kinderen, ik ga even de werled redden.) heeft me achteraf mateloos gestoord. Maar vermits de film dus niet heeft moeten lijden onder mijn hervonden feminisme, moet de film hoog scoren in escapisme. Je krijgt dus wat je verwacht, degelijk, hersenloos vermaak. (én palestina!, cultuurpunten.)
filmfan0511
Een erg leuke film! De film heeft zeker zo zijn minpunten, maar het was wel ontzettend vermakelijk en leuk allemaal. Deze film is toch zeker beter dan andere uit het zombie-genre.
Ten eerste: het verhaal. Dat is niet bijster origineel maar gewoon erg leuk uitgewerkt. Het heeft toch wel meer te bieden dan de gemiddelde film uit het genre. Leuk was dat je niet telkens op dezelfde plaats blijft: de personages komen in meerdere landen terecht, waardoor er voldoende afwisseling was. Ook zijn de zombies hier leuker: in andere films lopen ze traag en met een nietszeggende blik staren ze voor zich uit. Hier zijn ze vliegensvlug, opgefokt en vreselijk agressief.
Het eerste gedeelte van de film was erg leuk. Het middengedeelte had zo zijn mindere momentjes, maar was over het algemeen ook nog erg goed. Het einde was wel het beste. De spanning was gedurende de hele film aanwezig en er was ook voldoende actie. Visueel zag de film er prachtig uit, zowel de actie, als zombies.
Ook de acteerprestaties waren erg goed. Brad Pitt was hier erg goed, de rest viel ook goed mee.
En het einde hint toch ook wel een beetje naar een vervolg. Als dat er komt, zal ik die zeker kijken. Voor deze geef ik 4*.
Davido
Ik vond dit echt een zeer goeie film. Sterk begin, goeie rust momenten en dan weer goeie actie met een mooi verhaal. Ik vond dat er goed in gespeeld werd. Voor de momenten tussen spanning en rust waren top! Zat bijna in de TV.
Echt boven verwachting.
Stijn_fi
Als je een leuke film wilt zien, dan kun je deze prima kijken, maar het is wel een beetje een inkoppertje: veel dingen waarvan je denkt "ja, da's wel erg toevallig". Om even een voorbeeld te geven (dit is geen spoiler, het is een random voorbeeld dat niets met de film te maken heeft en er ook niet in zit): stel, je benzine is op, en je bent precies op de plek waar je moet zijn. Dat soort toevalligheden komen net iets te vaak langs in deze film.
Verder wel leuk dat ze Brad Pitt er neerzetten, maar volgens mij is dat alleen maar om publiek te trekken, want zijn personage is vrij plat en had ook door een wat onbekendere acteur, die gewoon prima kan acteren, neergezet kunnen worden. De acteerprestaties zijn allemaal wel prima dus, maar had niet echt het idee dat er eentje was die ook maar een beetje diepgang had. Heb nog steeds geen idee wat nou precies de achtergrond van Pitt's personage is, behalve dat hij een gezin heeft en iets doet in de richting van oorlogs/rampenbegeleiding.
Gewoon prima filmpje dus als je wat te kijken wilt hebben, maar verder ook niet zoveel bijzonders.
psycholamp
- 1960 berichten
Het begint nog wel spannend, maar dan wordt het een weinig memorabele film, waarin blijkt dat zombies niet van Joods gezang houden. Kijkt lekker weg, maar er zijn betere zombiefilms. Wel een pluspunt, de zombies hier worden ook echt zombies genoemd en er worden niet allerlei kunstgrepen bedacht om deze naam te vermijden.
tbouwh
Beter dan verwacht. Ik ben niet echt een zombie-fan: deze ondoden komen vaak over als waggelende poppen met wat make-up die eng moeten overkomen, en voornamelijk in B-horrorfilms voorkomen.
Wat was ik aangenaam verrast door de manier waarop de zombies in deze film werden weergegeven. Deze waren namelijk waarachtig eng en, bovendien, snel. In plaats van aan te komen waggelen werden deze zombies gekenmerkt door een bovenmenselijke snelheid. Wel ben ik benieuwd of de aantrekkingskracht van geluid, zoals die in de film meerdere malen naar voren komt, aannemelijk is/in meerdere films is gebruikt? Ik heb niet veel ervaring met dit genre, maar vond dit een interessant gegeven. Misschien kan iemand daar meer over zeggen.
Dan de film zelf: alhoewel het plot flinterdun is heb ik me prima vermaakt. Er was bijna constante spanning, en zoals reeds gezegd waren de zombies veel enger dan verwacht.
Aan alles is af te lezen dat dit echt Pitt´s show is, zijn projectje. Er is maar een hoofdpersoon, en dat is hij. Storend werkt dat echter nooit; Pitt vervult zijn rol met verve. Fijn om te zien dat Segen, de Israelische militair, eens een keer geen opgepimpte hollywoodbabe is.
Ik geef 4*. 3,5 voor het feit dat ik gewoon een leuke film heb gezien, ruim voldoende. En 0,5 ster erbij vanwege de zombies.
Tot slot: fijne additionele muziek van Muse. Isolated System past perfect bij de film, heerlijk.
lauraa_k
Op dit moment midden in de film en hij is goed. Goed verhaal, goede acteurs, veel actie en zeer spannend. Af en toe niet helemaal overtuigend, maar oke, het is en blijft een film. Ik ben benieuwd naar de ontknoping. Aanrader voor wie van zombies en actie houdt.
sinterklaas
Nadat de zombiehype (niet een virus) is uitgebroken en er vanuit alle hoeken van de wereld zo iedereen met zijn eigen zombieverhalen op de proppen kwam, werd het eens tijd voor een peperdure zombie-blockbuster die kassen moest kraken in de bioscopen als een zomerhit. En ach... waarom zou dat niet leuk zijn?
Goed, Brad Pitt is hierin verkozen en hij speelt een huisvader alias militair voor de overheid, die met zijn gezinnetje in de file staat en er ineens vreemde dingen gebeuren. Een moter rijd zijn spiegeltje kapot en hij hoort wat geknal in de verte... ja hoor... er schijnt iets niet pluis te zijn, ineens beginnen de mensen raar te doen, en ja. Voor de rest weet je wel hoe dat gaat. Overleven, je gezin in veiligheid brengen, en vervolgens, omdat je ook bij het leger zit, lekker zombies knallen!
Ook World War Z is gewoonweg een lekker vermakelijke zombieknaller dat, naast het slechts alleen maar hersenloos knallen, met wat onderbuikend gesnauw opmekaar en overleven (zoals het in al die zombiefilms hiervoor er vaak aan toe ging...), natuurlijk ook nog genoeg aandacht schenkt aan eergevoel, heldendom en ontroerende scene's. Maarja, het is een Hollywoodfilm dus dan mag dat.
Voor de rest wel lekker veel gelikte actiescene's en het bloedvergieten mag natuurlijk ook niet ontbreken. Gewoon lekker popcorn vermaak dat je niet al te serieus moet nemen.
pierre18
En weer zo'n 'tikkertje-film'. Als je 'getikt' bent, mag je niet meer meedoen of, zoals hier, moet je ook anderen gaan 'tikken'. Deze film is niets meer of minder dan dit kinderspelletje. Simpel verhaal dus, verwacht dan ook geen diepgang. Maar hoe kan dan dat ook met zombies?
Desondanks weet Marc Forster er een prima actiefilm van te maken met heerlijke schrikmomenten. Hollywood vermaak, dat wel, waarbij je bij sommige scenes denkt: "ja dat kennen we nu wel (vertel m'n vrouw dat ik van haar hou..)" en je weet waar sommige acties eindigen.
Wegrennen en overleven is het motto en het geeft je een gevoel als in een achtbaan.
Waarbij de vliegtuigscene en de opmerkelijke twist aan het eind een pluim verdienen!!
Prima popcorn vermaak. Ga maar zitten in die achtbaan...
juhnzun
Probeert in het rijtje 28 days Later en Im Legend tekomen maar haalt het absoluut niet
Volkomen spanningloos en faalt enorm als zombie film
Slechts de zoveelste ( cool ) guy red ff de boel film
pierre18
Probeert in het rijtje Im Legend tekomen maar haalt het absoluut niet T
De scores van deze twee films ontlopen elkaar niets. Persoonlijk vond ik I am Legend vrij zwak en W W Z veel overtuigender overkomen.
LOTR-lover
Heerlijke zombiefilm waarin je eindelijk weer is kan genieten van die oldskool vibe. Ondanks het feit dat de zombies in World War Z verre van traag zijn en soms zelfs iets van intelligentie vertonen (het feit dat ze door te 'stapelen' over de muur in Jeruzalem heen komen getuigt hier van). Brad Pitt is niet m'n favoriete acteur maar vond 'm in deze rol goed te verteren. Het is jammer dat je bepaalde plotwendingen al van kilometers afstand aan ziet komen, zoals het feit dat de zombies mensen links laten liggen die ziek zijn. Maar verder veel, heel veel vermaak en veel actie. Ook zien de zombies er uitstekend uit, heel overtuigend.
The One Ring
Niet de meest gruwelijke zombiefilm, zelfs al krijgen we volgens mij voor het eerst het effect van zo'n plaag over de hele wereld te zien, wat het wel iets extra's geeft. Het is eigenlijk gewoon een vermakelijke blockbuster. De globale insteek levert aanvankelijk wat satirische kantjes op (Israël en de geestige, korte verwijzing naar Noord-Korea), maar veel wordt daar uiteindelijk niet mee gedaan. Dit is vooral actie.
Hoewel het verhaal iets extra's mist om echt meeslepend te worden en hoewel ook het allemaal nogal in de herhaling valt moet toch gezegd worden dat bij de belangrijkste momenten, de actie en de suspense, het allemaal wel werkt over het algemeen. Goed gefilmde aanvalsscènes met een hoog adrenalinegehalte en vooral een zeer geslaagde Hitchcockachtige spanningssegment in het laboratorium in Wales als vanavond. Daarmee wordt kleinste avonturenscène tot het laatst bewaard, maar dat werkt hier verrassend goed.
Toch jammer dat de hele achtergrond van het zombievirus en de werking van de wezens (ligt het aan mij, maar voeden deze zombies zich niet met hun slachtoffers, maar gaat het puur om een soort van voortplanting via infectie?) grotendeels achterwege gelaten wordt, kennelijk voor een mogelijk vervolg. Dat geeft dit een onaf gevoel, zoals wel meer blockbusters tegenwoordig. Jammerlijke trend.
Decec
Een goede actie, avontuur, horror, SF en thriller film...
Prima verhaal (en spannend)...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Brad Pitt speelt goed...
Perfect achtergrond geluid en muziek...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Deze vier horrorfilms zijn alleen vandaag nog te zien op Netflix

Netflix voegt in december onder meer deze vijf films toe

De vijf beste films over een grootschalige virusuitbraak

Efter Brylluppet
Drama, 2006