• 9.376.945 stemmen

World War Z (2013)

Actie / Horror | 116 minuten / 123 minuten (unrated edition)

Genre: Actie / Horror

Speelduur: 116 minuten / 123 minuten (unrated edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Malta

Geregisseerd door: Marc Forster

Met onder meer: Brad Pitt, Mireille Enos en Daniella Kertesz

Releasedatum: 4 juli 2013

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot World War Z

"Remember Philly!"

Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.

Gerry Lane

Andrew Fassbach

Constance Lane

avatar van Tommeh

Tommeh

Het boek is in ieder geval geweldig.

Ik kijk al jaren naar deze film uit, maar de trailer valt me toch een beetje tegen. Ik begrijp niet waarom er rennende zombies in zitten en kan me ook niet voorstellen dat de schrijver (Max Brooks, zoon van Mel) hiermee ingestemd heeft. Naast dit boek heeft hij ook The Zombie Survival Guide geschreven en hierheen beschrijft hij tot in detail het uiterlijk en gedrag van zombies, en hoe je in een zombiewereld kan overleven. Daarin staat toch echt dat zombies hersenloze lopende wezens zijn. Om in de trailer dan hordes rennende zombies te zien is simpelweg teleurstellend.

Neemt niet weg dat ik heel nieuwsgierig ben naar de film. Het boek is opgebouwd uit interviews met overlevenden van de Zombie apocalypse, maar die structuur zullen ze waarschijnlijk wel losgelaten hebben.

disneystore

Rennende zombie's zijn nu ook al niet meer origineel.. Die hadden we al in I Am Legend. Of nee, dat waren mutanten.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Je kunt mij niet vertellen dat Pitt gaat spelen in een slechte film. De Ocean-films waren middelmatig, maar een slechte film heb ik de man nog niet zien maken.

Ik vond de trailer geweldig. Ik verwacht geen film die ik 5 sterren ga geven maar zeker wel pretentieloos topvermaak voor 3.5-4 sterren ofzo.

Glacius

Brad Pitt maakt de films dan ook niet. Een slechte film met Pitt? The Mexican.

avatar van Corcicus

Corcicus

Wow, Brad Pitt in een zombiefilm?

avatar van 606

Volgens mij heeft Brad deze film en deze reclame

YouTube - There you are - CHANEL N°5 Part 1 tegelijk opgenomen zie zijn uiterlijk.

avatar van Boeikens

Boeikens

Zombiefilms schieten de laatste tijd als paddestoelen uit de grond maar deze kan, mede de acteurs, wel wat worden.

Ben benieuwd.

disneystore

Ik dacht dat het vorige decennia juist de beste tijd voor zombiefilms waren, de laatste tijd zie ik er steeds minder. Behalve de films World War Z en Warm Bodies (die beiden trouwens pas in 2013 uitkomen) mis ik ze de voorbije 2 jaar eigenlijk een beetje.

avatar van Reinbo

Trailer ziet er tof uit.

Edit: Zie nu wie het geregisseerd heeft. Verwachting daalt met 80%

disneystore

Lmao, had het ook nog niet gezien...

avatar van Boeikens

Boeikens

disneystore schreef:

Exit Humanity, Abraham Lincoln vs. Zombies, Dead Survivors, Zombie Apocalypse, Gangsters Guns & Zombies, The Dead, Extinction: The G.M.O. Chronicles, Quarantine 2, [REC]³ Génesis, The Walking Dead en nog vééél meer

avatar van EW101

EW101

disneystore schreef:

Het decennium is nog niet over. We hebben nog jaren te gaan.

avatar van huiguh

huiguh

hier kijk ik naar uit

avatar van Pepski

Pepski

Het boek van Max Brooks is geniaal en geweldig tot in de details uitgedacht.

Ik dacht dat Max Brooks alleen de filmrechten zou afstaan als de film de Lord of the Rings van zombiefilms zou worden. Oscar materiaal.

Helaas is aan de trailer te zien dat de film er verbluffend uitziet, maar de sfeer, dreiging, hoop en wanhoop en drama mist van het boek. Het is alsof de Tolkien-boeken verfilmd zijn door de makers van Transformers 3. Het hedendaags Hollywood heeft er ipv een horror/drama er een actiefilm van gemaakt, vooral door de rennende zombies.

Ik ben er van overtuigd dat de film vele malen beter zou zijn als het de bouw en setting van het boek had gevolgd, met strompelende zombies. De dreiging en horror die uit hun onstopbaarheid, hun aantallen en het feit dat het ooit onze naasten waren uitgaat, zou dieper zijn dan de action packed überzombies volgesnoven met speed.

avatar van Corcicus

Corcicus

Pepski schreef:

...maar de sfeer, dreiging, hoop en wanhoop en drama mist van het boek. Het is alsof de Tolkien-boeken verfilmd zijn door de makers van Transformers 3.

Hé Nostradamus, hoe kan je dit nu afleiden uit een trailer van 2 min?

avatar van tattoobob

tattoobob

Lijkt met leuk mijn intresse is in ieder geval gewekt!

Boeikens schreef:

Welke films? Je hebt juist allemaal Asylum projectjes met een budget van 50.000$ opgenoemd.

avatar van TheBigGreenday

TheBigGreenday

disneystore schreef:

The Walking Dead een Asylum projectje?

TheBigGreenday schreef:

The Walking Dead een Asylum projectje?

Dat is een serie, het is hier MOVIEmeter.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ik begrijp niet wat zombies boeiend maakt. Alleen Shawn of the Dead vond ik leuk. Het genre trekt blijkbaar mensen aan om allerlei (waarschijnlijk) goed uitgedachte metaforen en allegorieën over onze maatschappij te maken. Waarom niet gewoon een echte doomsday? Waarom moeten er van die vleesetende mensen rondlopen? Ach ja misschien mis ik iets.

avatar van van duijn

van duijn

Wat een te gekke trailer, ik kijk uit naar deze.

(verwijderd) schreef:

Denk dat het weinig met metaforen te maken heeft, alhoewel die ongetwijfeld gemaakt kunnen worden. Het zombie concept spreekt aan op verschillende angsten. Het meest belangrijke lijkt me dat je letterlijk de dood in zicht krijgt, maar ook entree maakt in jouw belevingswereld. Immers doen we er tegenwoordig niet alles aan om de dood te verhullen, te verbannen uit onze belevingswereld?

avatar van mrwhite

mrwhite

Ik moet Blaauw volgen ik vind het de minste in de horror genre! Er zijn idd een paar leuke films Shaun of the dead en Resident Evil reeks(al is dat ook voor discussie vatbaar) maar voor de rest is het idd dat niet. Maar ok je weet nooit dus wordt het afwachten.

Glacius

Denk dat dat meer aan de uitwerking ligt dan aan het "genre".

avatar van mrwhite

mrwhite

Dan maar hopen dat deze die goeie uitwerking heeft e

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Je link werkt niet meer Schram101. Trailer #2 (Youtube HD)

avatar van marzuq

marzuq

Glacius schreef:

Brad Pitt maakt de films dan ook niet. Een slechte film met Pitt? The Mexican.

Een slechte film is altijd een slechte film op basis van de persoonlijke mening. Deze ondergewaardeerde film, is nar mijn mening helemaal niet zo slecht.