• 9.373.163 stemmen

Geregisseerd door: Adrian Lyne

Met onder meer: Michael Douglas, Glenn Close en Anne Archer

Releasedatum: 14 januari 1988

Plot Fatal Attraction

"A look that led to an evening. A mistake he'll regret... FOR THE REST OF HIS LIFE."

Op een zakelijke receptie ontmoet de getrouwde Dan Gallagher de aantrekkelijke Alex Forrest. Als zij elkaar later weer tegenkomen tijdens hun werk, is de aantrekkingskracht zo groot dat zij al gauw met elkaar in bed belanden. Dan voelt zich schuldig ten opzichte van zijn gezin over het slippertje en hij probeert de situatie achter zich te laten door met Alex te breken. Maar Alex wil dit niet accepteren en begint Dan en zijn gezin lastig te vallen. Dit wordt van kwaad tot erger en een escalatie kan niet uitblijven.

Dan Gallagher

Tommy De Vito schreef:

Uitstekende thriller met veel spannende momenten en goede acteerprestaties. 4*

Idd

avatar van Spetie

Prima thriller, maar echt heel spannend wordt het nooit.

Het goede van de film is de geloofwaardigheid. Nergens wordt het ongeloofwaardig, alleen op het einde in de badkamer een klein beetje, maar dat verhoogt op dat moment wel de spanning, al was de afloop niet moeilijk te raden.

De acteerprestaties zijn prima. Zowel Douglas als Close doen het goed, al is Close nu niet bepaald een aantrekkelijke vrouw mijns inziens. De sfeer is soms best onheilspellend en verder verveelt de film geen moment.

Het is vooral jammer dat de film precies de paden bewandelt die ik verwacht had, maar verder is de film in orde.

avatar van Madeliefje

Madeliefje

Sergio Leone schreef:

Oerdegelijke thriller.

Het verhaal is zo voorspelbaar als het groot is. Toch is deze film best wel realistisch. Moraal van het verhaal is ook wel duidelijk.

Geweldig acteerwerk van vooral Michael Douglas. Bij momenten had hij echt een geweldige blik. Ook Glenn Close was erg sterk als een mega-irritant gek mens.

Degelijke sfeer.

Minpuntje is dat de film me nergens kon verrassen. Zowel de scène met het konijn als de scène met Ellen zag ik mijlenver aankomen.

3.5

Geen woord aan toe te voegen. Alleen misschien dat die eindscène ook vreselijk voorspelbaar en een tikkeltje overdreven was.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Inderdaad. Maar al bij al een thriller zoals een thriller moet zijn.

avatar van movie-edje

movie-edje

Glenn Close kwam voor mij niet echt perfect gestoord over.

Helft van de film irriteerde zij mij behoorlijk.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Eindelijk nog eens deze film op de kop kunnen tikken want toen hij verscheen was ik 8 en mocht ik hem nog niet echt zien van m'n ouders vanwege de pikante keukenscene..

Het is een heel sterke thriller die me de hele tijd kon boeien.

Michael Douglas en Glenn Close zijn 2 topacteurs tegen over elkaar hier in, wat vaak voor scenes zorgde om van te smullen.

De gestoorde spelletjes die Alex speelde vond ik niet voorspelbaar en waren erg geloofwaardig, terwijl ze tegelijk ook sympathie wekte want tenslotte werd ze gebruikt en afgedankt door Dan, en was ze best zielig. (Niet dat ik haar daden goedkeur natuurlijk)

Tot slot ben ik blij na wat googlen dat dochtertje Ellen een leuk uitziende vrouw is geworden, want in deze film leek ze op die leeftijd maar een jongetje

4,5 sterren

avatar van elinedemoor

elinedemoor

Ijzingwekkende film over stalking. Super Michael Douglas. Heb wel nooit gesnapt waarom hij zijn vrouw zou bedriegen met Glenn Close. Ook de manier waarop er werd overgegaan tot het overspel was verre van geloofwaardig. Voor de rest een sterke thriller.

avatar van movie-edje

movie-edje

Als je een goede film wilt zien , met een vrouwlijke gestoort karakter!

Dan vind ik ( The hand that rocks the cradle ) toch wel de beste

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Klassieke thriller met een krankzinnige Close die dit echt briljant vertolkt. In mijn herinnering was de film uiterst spannend maar dat bleek na herziening toch wel mee te vallen. Toch zeker de moeite waard mede dankzij Douglas en Archer die sterke personages neerzetten. Alternatieve einde op de dvd is trouwens sterk en realistischer dan het uiteindelijk gebruikte eind.

avatar van edje555

edje555

een zeer boeiende spannende film,

Close steelt de show, en ze zet een goede rol neer, en domineert de hele boel, om Douglas een hak te zetten, en ze laat zich niet met haar eigen spelen, tot dat ze echt gestoort word, krijg ik toch wel koude rillingen van.

avatar van K. V.

K. V.

Me eens aan deze gewaagd en 'k vond het niet mis. 'k dacht eerst dat het een andere film met Michael was, nl. Disclosure (met een beetje een vergelijkbaar thema), maar toen zag 'k dat het met Glenn Close was.

De film kwam wel geloofwaardig over, enkel het einde was iets minder, maar voor de rest wist de film wel te boeien van begin tot einde.

Ook de acteerprestaties waren naar behoren. Vooral Michael Douglas en Glenn Close vielen op.

Tja, 'k vond het zeker de moeite om eens gezien te hebben.

avatar van tottenham89

tottenham89

Zeker één van de sterkste thrillers van de afgelopen tientallen jaren. Het verhaal, de regie, het acteerwerk, en ook het realisme dat er sterk in zit. Een aanrader.

John Milton

12 jarige ik had nog nooit 3 dagen niet kunnen slapen, maar deze film kreeg het voor elkaar

Natuurlijk valt zoiets jaren later mee, maar als iemand me vraagt wat mijn engste film ooit is, gaat Fatal Attraction nog steeds als eerste door mijn hoofd...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Fatal Attraction heeft dan ook een hoop sterk opgebouwde scènes en twee ijzersterk gespeelde personages. Je voelt het personage van Close langzaam maar zeker afglijden in incoherentie en waanzin. En Douglas die steeds meer moet schipperen en stuiteren om enerzijds zijn ontrouw verborgen te houden voor zijn vrouw, en anderzijds om van die feeks af te raken. Na deze film was ik jarenlang een grote fan van Michael Douglas.

avatar van Theunissen

Opzicht best een aardige en thriller alleen wordt het nergens echt spannend en valt het verloop van de film en het einde makkelijk te raden. De film weet wel te boeien en Michael Douglas, en Glenn Close tillen deze film naar een hoger niveau. Hoewel de afloop van de film makkelijk te raden viel was het einde toch best sterk. Ik ben geen fan van Glenn Close (vindt haar ook een draak van een vrouw) maar in deze film speelt ze haar rol perfect want ik heb me enorm geïrriteerd aan haar. En dat was volgens mij ook de bedoeling ervan. Het is wel een eeuwigheid geleden dat ik deze voor het laatst gezien dus misschien wordt het weer eens tijd om hem te herzien.

avatar van Insignificance

Insignificance

I'm not gonna be ignored, Dan! Dat klopt in ieder geval in deze redelijk nette thriller. Gelukkig geen al te grote fratsen of rare wendingen in de voortgang, dat had het onmiddellijk de nek omgedraaid, maar het is de karakteropbouw die iets tekort schiet. Met name Douglas' personage is te veel en te snel vooral een slachtoffer. Iets meer een gladjanus had de film ongetwijfeld beter gedaan, ook al omdat het verder een min of meer uit te stippelen koers volgt.

Het dubbele geintje in het park zet het wel al rap op ongemakkelijk, Glenn Close is uitstekend als enge psychoot, een paar aparte camerahoekjes onderstrepen het gevaar en hoe Lyne een aantal keren de partijen tegenover elkaar monteert is ook best aardig. Idem voor de stilte na de vechtpartij in het appartement van Alex. Het slot kent een mooie opbouw, maar de laatste klap is niet meer een daalder waard. Mijn voorkeur gaat uit naar het originele einde.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Stalking!! Iemand raakt totaal in ban van iemand anders. Met alle gevolgen van dien. Psycho.

John Milton

Om dit soort kleine attenties ben ik blij met MovieMeter, bedankt man!

Erg leuk om te zien, het originele einde heeft me tijd nachtmerries bezorgd als kind, maar deze mag er ook wezen. Slim ook. Dat moment dan Michael Douglas door heeft dat hij genaaid is omdat zijn vingerafdrukken erop staan is ijzingwekkend.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Een tikkeltje voorspelbaar (oké heb hem ooit als kind gezien maar slechts flarden kwamen me bekend voor) maar het verhaal is wel zo zorgvuldig opgebouwd (in die typische stijl voor die tijd) dat het blijft boeien tot het einde. Waartoe een slippertje al niet kan leiden.. Fatal Attraction gaat eigenlijk nergens de mist in. Ook positief opvallend dat hier de (stalkende) psycho geen man is maar een vrouw.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

John Milton schreef:

Het klopt niet wat ze zeggen, want in de laatste scène zie je duidelijk dat Close haar keel oversnijdt en als laatste het wapen in de hand had, dus zouden het logischerwijs haar afdrukken moeten zijn dat de rechercheurs terugvinden.... toch?? Geef mij maar de gewone versie.

John Milton

ik vatte dat op als Douglas' verbeelding en heb daar niet zo stil bij gestaan, ze kan ook het lemmet met mouw hebben vastgepakt en het mes daarna hebben weggegooid. Far fetched, maar het kan. Ik was meer ontdaan over die ultieme naai-

actie dan dat ik analyseerde hoe logisch het was als ik eerlijk ben

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Uitstekende thriller, waarin ook uitstekend geacteerd wordt, met name door Michael Douglas. Heel overtuigend. De beelden zijn mooi en de score is goed. Het verhaal is spannend en beklemmend. Een goede productie.

Ik weet niet of er veel films over stalking bestaan, maar deze lijkt mij dan vooraanstaand in zijn soort.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ja, dit is echt weer zo'n lekker ouderwets spannend jaren 80 thrillertje, en ik hou d'r van. Glenn Close komt heel overtuigend over als wanhopige freak die met man en macht een relatie met Dan wil bemachtigen maar steeds wanhopiger en gevaarlijker word als blijkt dat dit niet gaat lukken. Ze zet het personage heel overtuigend neer zonder over het randje te gaan zodat het overdreven gaat worden. Nee, het is precies goed zoals zij haar personage overbracht.

De scène die zich afspeelt nadat Alex de dochter van Dan zonder toestemming van Dan heeft meegenomen en zijn vrouw in een ongeluk terecht komt is heel indrukwekkend. Het moment dat hij haar wurgt zie je echt zijn wanhoop. En dan besluit om toch weg te lopen. Heel sterk gedaan.

Dit is echt een verhaal waar het nergens saai word. De spanningsopbouw is eigenlijk constant . Dat maakt het toch wel goed dat de film af en toe behoorlijk voorspelbaar is. Wat mij betreft een aanrader.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Blijft een ijzersterke thriller. Wat een grote impact heeft deze film toch gehad.Schitterend gewoonweg. Michael Douglas is één van mijn favoriete acteurs. Maar de echte ster in deze film blijft toch wel Glenn Close hoor. Subliem hoe zij de rol van gestoorde psychopate kan spelen.

Veel memorabele scènes in deze prent. Wie deze niet gezien heeft - mist heel wat gespreksvoer!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Erg fijne en sfeervolle film die in alle puntjes goed tot haar recht komt. Glenn Close en Michael Douglas schitteren samen met Anne Archer voor 3 erg aangename hoofdrollen. Het kind (Ellen) was zo schattig! Pas tegen het einde kwam ik erachter dat het een meisje was! Ik dacht serieus heel de film dat het een jongetje was. Bovendien was ik zijn/haar naam vergeten dus dat hielp niet.

Het word spannend opgebouwd naar het einde met een mooie climax. De gestoord Close was toch wel erg fijn om te zien, ken haar niet echt als actrice buiten 101 Dalmatiers en blijf haar altijd nog als Cruella zien. De karakters schelen hier dus ook niet zo heel veel.

Toch had er voor mij nog iets meer in mogen zitten. De film komt pas na een uur echt op gang vind ik, waardoor de eerste helft een te lange inleiding heeft naar mijn gevoel. Desondanks had ik niet het gevoel dat de speelduur TE lang was.

Ik heb ook genoten van de ouderwetse (uit dit tijdperk gezien) sfeer in de film.

avatar van notsub

notsub

Fatal Attraction is blijkbaar een inspiratiebron geweest voor The Hand That Rocks The Cradle? Ik zag de laatste niet lang geleden en moest er geregeld aan denken. De grove lijnen van beide verhalen zijn zo over elkaar heen te leggen. Fatal Attraction is niet verkeerd overigens, maar daardoor miste deze film een deel van zijn impact.

John Milton

The hand that rocks the Cradle al even niet meer gezien, maar in mijn herinnering is dat toch wel een behoorlijk mindere film dan deze... Maar er zijn wel wat paralellen ja Maar Fatal attraction was 5 jaar eerder he?

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Net gezien op RTL8.

Wow, Glenn Close speelt zo overtuigend goed! Het alternatieve einde (wat volgens mij ook volgens het script was) vond ik eigenlijk beter.

avatar van Parisa

Parisa

Ik kan me niet herinneren dat ik deze eerder heb gezien. Of een ieder geval niet helemaal. Vat dat betreft is Moviemeter ook een prima middel om dit bij te houden. Of anders zit er meestal wel iemand bij me die dan zegt “Die hebben we al gezien hoor”.

Het einde komt me nog het meest bekend voor. Ergens herinner ik me nog wel dat ik bang was voor die snelle bewegingen van die enge, impulsieve mevrouw. Verder bleef het nog even blank.
De film komt nog steeds niet verouderd over. Behalve wat kapsels en kleding dan, maar daar doe je weinig aan. Enge stalkers waren er vroeger, zijn er nu, en er zullen er ook nog wel meer volgen. Tenzij we een soort pil of operatie kunnen verzinnen waardoor dit stopt. Of natuurlijk door therapie of... tot iedereen dood is.

De film is rustig opgebouwd en er is gelukkig geen slasher van gemaakt. Daardoor hebben de acteurs de tijd om hun personages op te bouwen en af en te wat dieper te graven. Goed gespeeld door Close en Douglas. Ik vind wel weer het kind jammer. Het valt vaak te verwachten, maar in het echt snapt zo’n jong kind al niet wat er gebeurd. Als het dit moet spelen komt het mogelijk nog onechter over. Ik vind het bijvoorbeeld jammer dat ze dat telefoongesprek, met haar vader aan de andere kant, gewoon niet echt hebben gedaan. De pauzes tussen haar gedeeltes kloppen niet.
Jammer in het verhaal is trouwens ook dat het kind gewoon doorslaapt tijdens de climax. Ik sliep ook altijd heel vast, maar hier had ik niet doorheen geslapen hoor! En zonde dat ze in de scene in de keuken al zo lang dat mes hebben laten zien voordat Close die daadwerkelijk pakt. Zo zie je dat natuurlijk al veel te snel aankomen.

Dankzij een goed acterende Close en Douglas en een behoorlijk script (met wat rare foutjes, in uitvoering) is deze film nog steeds goed te bekijken. Ik zeg: