• 9.372.440 stemmen

Geregisseerd door: Adrian Lyne

Met onder meer: Michael Douglas, Glenn Close en Anne Archer

Releasedatum: 14 januari 1988

Plot Fatal Attraction

"A look that led to an evening. A mistake he'll regret... FOR THE REST OF HIS LIFE."

Op een zakelijke receptie ontmoet de getrouwde Dan Gallagher de aantrekkelijke Alex Forrest. Als zij elkaar later weer tegenkomen tijdens hun werk, is de aantrekkingskracht zo groot dat zij al gauw met elkaar in bed belanden. Dan voelt zich schuldig ten opzichte van zijn gezin over het slippertje en hij probeert de situatie achter zich te laten door met Alex te breken. Maar Alex wil dit niet accepteren en begint Dan en zijn gezin lastig te vallen. Dit wordt van kwaad tot erger en een escalatie kan niet uitblijven.

Dan Gallagher

Alexandra "Alex" Forrest

Beth Gallagher

Howard Rogerson

Bob Drimmer

avatar van dttom

dttom

Echt zo'n Michael Douglas film.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Tja echt een semi-klassieker

avatar van sydney

sydney

Wat is een semi-klassieker?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

een semi-klassieker is een tweederangs klassieker, of een bijna-klassieker...toch?

avatar van gimli f

gimli f

semi= half, dus een net-niet-klassieker! Verder heb je quasi-klassiekeres, zogenaamd intelligente, zogenaamd sterke klassiekers..

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Geweldige film zeg! Ik had nooit gedacht dat ik hem nog zo spannend zou vinden. Vooral het eerste uur van de film is echt uitstekend, prima geacteerd en (op de wat foute kapsels van Glenn Close en Anne Archer na) prima oud geworden.

Een welverdiende 4 sterren.

avatar van roda

roda

erg sterke thriller, met een goede cast en een subliem einde.

avatar van MarkFish

MarkFish

Leuk geacteerd ja, leuk gegeven, wel voorspelbaar. 3 sterren

avatar van Tanne

Tanne

heel fout, maar ik vind het echt een leuke film! En inderdaad: echt een typische Michael D. film!

avatar van Purmerend

Purmerend

Soms wat traag maar over het algemeen een aardige thriller. Hier onder wat punten over de film:

- Zelfmood poging
- Auto ongeluk
- Moord uit zelfverdediging

- Gezellig avondje met vrienden
- Konijn

En tot slot een witte badkamer met witte schaars gekleede dames. 3 sterren

avatar van Goodfella

Goodfella

Erg middelmatig thrillertje, onbegrijpelijk dat dit toentertijd zo'n succes was. Hoewel.. het sexuele tintje (yeah right) zal wel velen naar de bios hebben doen snellen, maar ik werd d'r niet warm of koud van.

2,5 sterren.. want zo'n luchtige hapklare brok kijkt op z'n tijd toch best lekker weg

avatar van darkcity

darkcity

Idd een vrij standaard thrillertje wat alleen op het eind echt spannend is.

Snap niet dat deze film destijds was genomineerd voor 6 oscars waaronder beste film en beste actrice voor Glenn Close, want zo bijzonder is het echt niet !!! 3 sterren

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Vond juist dat einde teleurstellend. Het deel daarvoor was nog een redelijk geloofwaardig thrillerdrama (zij het met een gebrek aan vaart en originaliteit), maar het einde was een onzinnige verzameling horrorclichés. Oorspronkelijk zou de film overigens eindigen met een zelfmoord van Close, door haar gemaskeerd als moord door Douglas (volgens IMDb), wat mij een stuk interessanter had geleken (en aanzienlijk beter aan zou sluiten op het voorgaande).

avatar van ellie

ellie

Goede Thriller!

avatar van Jorick

Jorick

Een thriller die langzaam op gang komt en nooit écht spannend wordt. De film is tevens op sommige momenten een beetje voorspelbaar.

Toch heb ik me goed kunnen vermaken bij deze film. 3*

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Spannende film die de tand des tijds prima heeft doorstaan. Het acteerwerk is daarbij prima in orde. Kijk deze film voor een avondje stappen en je weet zeker dat je niet vreemd gaat die avond.
Het laatste stukje dat Close nog een keer uit het bad komt zetten en het pistoolschot had dan van mij weer niet gehoeven. 3.5*

avatar van Asmahan

Asmahan

Het is gelukt! Een Amerikaans Lief Kind! Ik vind Ellen leuk en lief. En dat terwijl ik de meeste Amerikaanse kinderen in films misselijkmakend ergerlijk vind. Zo gemaakt en gekunsteld, mierzoet in beeld gebracht. Bleh! Denk meteen aan weëig fruit of veel te zacht melig snoepgoed.

avatar van mikey

mikey

Vreemd, opeens heb ik zin in een lekker hapje konijn. 3

avatar van sweetlake

sweetlake

Hele goeie film. Ik zou in die tijd naar Dirty Dancing gaan met een stel vriendinnen en die was toen uitverkocht. Als alternatief was deze film een optie. Zonder te weten waar het over ging gaan zitten en zeer blij verrast. Wat een geweldige psychologische thriller. Knap hoe ze een ieder persoon zo wisten te karaktireseren dat je meedelijden gaat krijgen. In eerste instantie had ik alleen symphatie voor Anne Archer na wat ze haar hadden aangedaan, gaandeweg de film kreeg ik het zelfs even te doen met Glenn Close, en uiteindelijk zelfs met Douglas. Spannend eind.

avatar van by_the_way

by_the_way

Super spannende film die vrouw sloeg echtdoor op den duur.

avatar van xenne

xenne

simpel verhaaltje dat zich toch weet te onderscheiden door uitstekende akteerprestatie van Michael Douglas, ook met de rest van de cast is niets mis. zeer mooie cinematografie waardoor de spanning constant aanwezig blijft ... 3½

avatar van Stijntje

Stijntje

Ik had er meer van verwacht...

Regie technisch heb ik wat aan te merken; zo staat hij bij sommige spannende of 'heftige' momenten erg kort stil, het was zo weer over, en juist bij saaie momenten werd het langdradig.

Tevens vond ik het einde erg cliche en zelfs nogal over de top.

Toch pakkend verhaal en leuk geschreven, 3 sterren.

avatar van wim-film

wim-film

deze film heeft wel wat, goed verhaal en douglas op zijn best, en is wel spannend.

3,5 sterren.

avatar van Carl

Carl

Prima verhaal, voorspelbaar eind. Uitstekend geacteerd.

Die scene op het eind in de badkuip.....wist Hollywood niets originelers?

toch een dikke 4

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Over deze film heeft Brainpower het overigens op het nummer "Wat een jinx is".

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Goede thriller!

Ik ben een beetje de thriller (achtige) films van Douglas aan het bekijken en ook deze is me weer bevallen!

Douglas is weer goed in zijn typerende rol en ook de twee dames zijn uitstekend op dreef. Al kan Glenn Close (Alex) uiteraard meer in haar rol leggen dan Anne Archer (Beth). En dat doet Close wél met verve, want naarmate ze doorkrijgt dat Douglas echt geen relatie met haar wil, slaat ze meer en meer door. Met als 'hoogtepunt' het koken van het konijn!

Zoals wel meer jaren '80 films wordt ook deze film weer zorgzaam (voor sommige mensen is dit traag inplaats van zorgzaam ) opgebouwd en toegewerkt naar een bevredigende climax.

Het einde was voor mijn gevoel goed, al was voor mij al wel snel duidelijk dat ze op een gegeven moment in de badkamer zou opduiken of beneden bij Douglas. Ook na de 'verdrinking' was te verwachten dat ze uiteindelijk nog een keer zou terug komen. Misschien dat daardoor het alternatieve einde, waar Douglas wordt opgepakt omdat hij wordt verdacht van de moord op Close. Dit terwijl ze zelfmoord heeft gepleegd door haar eigen keel door te snijden. Archer komt hier achter doordat ze het cassettebandje wat Close aan Douglas had gestuurd afluisterd en Close hier zelf zegt dat ze een einde aan haar leven zal maken als Douglas niet voor haar zal kiezen.

Ik vond het einde dus niet echt slecht, maar wel wat cliché.

3,5 ster

avatar van niethie

niethie

Hele aardige triller met een aantal redelijk spannende scenes (vooral ie scene met dat konijn , een goede opbouw en prima rollen van douglas en close. 3 sterren

avatar van lesamurai

lesamurai

mwa, ik vondt het zelf niet veel soeps. Het was niet echt een film die je nou origineel kan noemen. Gewoon een alledaagse Amerikaanse film.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Remake van PLAY MISTY FOR ME uit '71.

avatar van Vera

Vera

Pfoeh wat een film zeg!

Ik vond dit juist wel een sterke film van Douglas.

Werd meegenomen in het verhaal en kreeg vanzelf een hekel aan

Glenn Close