• 9.159.990 stemmen

Begin Again (2013)

Drama / Muziek | 104 minuten

Genre: Drama / Muziek

Alternatieve titel: Can a Song Save Your Life?

Geregisseerd door: John Carney

Met onder meer: Keira Knightley, Mark Ruffalo en Adam Levine

Releasedatum: 17 juli 2014

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Begin Again

"You're only as strong as your next move."

Gretta en haar vriend verhuizen naar New York. Ze proberen het te gaan maken in de grote stad, geholpen door hun passie voor muziek. Haar hart wordt echter gebroken wanneer hij haar verlaat voor de roem en het fortuin van een belangrijk solo-contract. Gretta's wereld krijgt echter een bijzondere wending wanneer een platenproducer haar ontdekt in een lokale bar.

avatar van teigertje

teigertje

Een prachtig staaltje van een muzikale film.

Genieten en met fantastische hoofdrol spelers

Een feel good movie boordevol fijne muziek.

avatar van Brabants

Brabants

• 2086 stemmen

Begin Again is een lekkere drama film met weinig verrassingen maar wat vooral in alle simpelheid weet uit te blinken. De sfeer en het acteerwerk zijn vooral de zaken die deze film mooi maakt. Met wat subplotjes word je lekker vermaakt. Prima film.

avatar van mrklm

mrklm

Zanger en liedjesschrijver Gretta [Keira Knightley] is met tegenzin door haar goede vriend Steve [James Corden] overgehaald om mee te gaan naar een muziekcafé en weet haar zelfs over te halen om een van haar liedjes ten gehore te brengen. Eén van de aanwezigen is Dan Muligan [Mark Ruffalo], een producer bij een vooraanstaande platenmaatschappij die door zijn mede door drankgebruik tegenvallende prestaties zijn baan dreigt te verliezen. Hij bloeit in alle opzichten op wanneer hij Gretta hoort en biedt haar onmiddellijk de kans aan om een album op te nemen. In flashbacks ontdekken we geleidelijk waardoor Gretta tot dat moment in de put zat. De rest van de film toont de heilzame werking van samen muziek maken, ook voor Dan, die op het punt staat te scheiden van zijn vrouw [Catherine Keener] en nauwelijks nog een band heeft met zijn dochter [Hailee Steinfeld]. Knightley en Ruffalo zijn een prachtig ‘odd couple’ en onconventionele opnameproces levert vermakelijke momenten op. Gregg Alexander en Danielle Brisebois kregen o.a. een Oscarnominatie voor het liedje ‘Lost Stars’, dus ook de muziek is van hoog niveau. Gemaakt voor $ 8.000.000 en leverde het tienvoudige op. Genoeg redenen om hier een avondje voor te gaan zitten dus.

avatar van Robi

Robi

Ik heb op zich wel een zwak voor films over (beginnende) muzikanten. Waarschijnlijk omdat ik zelf ook muziek maak. Maar als film zijn er eigenlijk maar weinig die ik kan onthouden. Ze lijken ook allemaal best veel op elkaar. Zo ook deze film weer. Het is allemaal niets nieuws onder de zon ook al heeft hij best een sympathieke uitstraling. Een leuk filmpje. Maar net als al die anderen ga ik deze waarschijnlijk ook weer snel vergeten.