• 9.369.987 stemmen

Met onder meer: Jan Kooijman, Lieke van Lexmond en Simone Kleinsma

Gesproken taal: Italiaans en Nederlands

Releasedatum: 30 januari 2014

Plot Toscaanse Bruiloft

Sanne runt samen met haar vader en moeder Casa Matrimonio, het luxe, vrijstaande landhuis waar ze ook wonen, in het zonovergoten Italië. Het landgoed ligt in Toscane, deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik had niets te doen, nam een gok, maar hij is reuze meegevallen. Uitgaande van de poster, de cast en het genre had ik geen al te hoge verwachtingen. Op zich was het allemaal zo slecht nog niet; geen talloze misplaatste grappen, debiele opmerkingen of storende belichting. Dat scheelt al veel en ik heb eigenlijk zo'n driekwart zonder moeite kunnen uitkijken. Cliché's of niet, pas het einde wordt het echt vervelend en langdradig. Je weet namelijk al vanaf de eerste paar minuten dat Sanne en Jeroen elkaar zullen vinden dus het is dan vervelend als ze die voorafgaande trouwerijen zoveel screentime geven. Verder niet echt grappig of origineel, maar tot mijn verbazing prima door te komen.

avatar van Anne1801

Anne1801

Hele cliché film. Niets bijzonders, veel ex-soapsterretjes, doorsnee scènes die je in elke romantische film tegenkomt (in de regen staan met een bos rozen terwijl je grote liefde met iemand anders zoent, en dan uiteindelijk toch met haar trouwen) en ik vond geen enkele grap echt leuk. Allemaal een beetje vlak. Wilde eigenlijk naar The Awkward Moment, maar die was helaas uitverkocht. Een tweede keus was dit dus. Met het juiste gezelschap is deze film best te behappen (mooi landschap, leuke muziek) maar als je voor kwaliteit gaat is dit geen aanrader.

avatar van missl

missl

Jan Kooijman als drukke en dominante advocaat wordt verliefd, of niet? Of wel.

Hij is wel een lekker snoepje om naar te kijken, dit samen met het mooie Italie en leuke muziek brengt een vermakelijke film die ook nog best grappig was. Maar toch is de film snel vergeten (met uitzondering van de douche scene van Jan dan)

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Beste director88, wat ben ik blij met dit stukje van jou op deze site. Eindelijk iemand die het begrijpt. Nijenhuis maakt wat mij betreft al jaren bagger van de bovenste plank. Het is eenvoudig, niet met liefde gemaakt, het is slecht geacteerd, maar Nederland vreet het jammer genoeg. Kennelijk is er in deze tijd van verloedering van de televisie niet meer veel nodig om de mensen te vermaken. Ik verafschuw Nijenhuis en Jan Kooijman is een compleet non-talent. Hij kan eigenlijk niks dan een beetje dansen en dat ook nog niet eens zo bijzonder. Kun je zien wat een leuk koppie met je kan doen. Nogmaals; ik ben blij dat je het zo met me eens bent. Chapeau.

avatar van Unique

Unique

Rustig blijven....

avatar van Bigjerry

Bigjerry

Ik heb bij voorbaat al geen zin in deze film, waaraan alles die bordkartonnen RTL4-sfeer ademt. Massavermaak, vooral niet met passie of hartstocht gemaakt, maar alleen om geld te genereren. Dus de soapies en ex-soapies laten opdraven, een zonnige locatie gekozen, een slap verhaaltje bedenken en gaan. En dan zou ik er anderhalf uur van mijn tijd aan moeten besteden? Neuh.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Siciliaanse Begrafenis was ook een goeie geweest; dat Johan Nijenhuis dan zelf ergens op Sicilië , op een stoffig landweggetje te grazen wordt genomen door de plaatselijke maffia.

avatar van elayz

elayz

Ik begrijp helemaal niet waarom deze film zo laag word gewaardeerd? Ik vond hem hardstikke leuk! heb het anderhalf uurtje in de bios me prima vermaakt!

Feel good movie, Gewoon kijken, ook de heren het is absoluut geen vrouwen film!

avatar van pierre18

pierre18

Bigjerry schreef:

Hé? Dat gevoel heb ik ook...

avatar van _Daan_

_Daan_

Anne1801 schreef:

ik heb de zelfde mening

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Unique schreef:

Rustig blijven....

Hihi, dat ben ik ook wel, hoor. Ik wordt alleen doodmoe van dit soort films.

avatar van mnrk

mnrk

Dit was toch een aangename film van Nederlandse bodem...

Het verhaal is natuurlijk gewoon voorspelbaar, maar de gehele setting in Italië zorgt wel voor een leuke sfeer bij deze film, dit aangevuld met leuke muziek...

De cast is voor dit soort films gewoon op zijn plaats , niks mis mee en ook niks extra's...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Had een kwartiertje en wat personages minder gekund (Dirk Zeelenberg was écht niet leuk) maar ik blijf toch altijd een zwak hebben voor de films van Johan Nijenhuis. Gelukkig hebben we daar een goddelijke Sophie van Oers, en de verrassende koppels Smid & Kleinsma en Van Lexmond & Ebbinge. Verschrikkelijk glad, zoet en voorspelbaar - soms heb ik zo'n film als deze nodig. En daarbij een heel stuk beter dan het mislukte Mannenharten.

avatar van Waku

Waku

Bigjerry schreef:

Aangezien ik niets beters te doen had tijdens mijn lange vlucht naar Dubai, deze maar gekeken.

Maar je slaat de deksel op de pan.

Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Tenenkrommende dialogen. Afschuwelijk acteerwerk.

Soms zit er echt wel eens een goede nederlandse kwaliteitsfilm tussen maar deze "Toscaanse Bruiloft" is daar zeker geen van.

Nijenhuis misbaksel.

Maar ach, het verkoopt dus hij zal er niet wakker van liggen wat de critici er van vinden.

avatar van Rieneke17

Rieneke17

Ik kom hier wel hele negatieve reacties tegen, wat ik niet had verwacht. Ik vond het een vermakelijke film daar ik me geen enkel moment bij heb verveeld. Maar ja, ik ben ook een gtst fan, dus vind ik dit ook wel leuk... haha

avatar van Nasty

Nasty

Zeer matig gedaan . De montage en achtergronden lijken wel met de techniek uit de jaren 60 gedaan en dan nog maar te zwijgen over de acteer prestaties .

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik snap niet dat ik deze film heb kunnen afkijken, ik snap überhaupt niet hoe je voor deze film naar de bios kan gaan.. Ik zou de bios uitgelopen zijn.

Voor de regisseur en de acteurs in deze film zou ik zeggen: einde carrière.. Want als je zon film als deze weet te regisseren of in te acteren zeg dat genoeg ..

Echt 1 van de slechtste films die ik ooit gezien heb.

het verhaal, het acteerwerk, alles was ongelooflijk slecht.....

Het verhaal is dat in Toscane allemaal huwelijken worden vertrokken...

De plaatjes en muziekjes zijn wel mooi, en ik denk dat de regisseur daar nog een puntje mee probeert te scoren want de rest is echt rampzalig...

dikke 1* troep

avatar van gauke

gauke

Een weinig originele, lauwe romantische komedie in de vorm van een ensemblefilm waarbij nauwelijks te lachen viel en die voortborduurde op 'Verliefd op Ibiza', die ik persoonlijk minder slecht vond. Het flinterdunne verhaaltje hakkelde maar wat voort en zowel de grappen als de personages waren uiterst slap. Hockeymeiden in lingerie dienden als sekssymbool.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Tja, na Verliefd of Ibiza wilde ik Nijenhuis toch de herkansing gunnen maar hij heeft hem niet gepakt. Deze Toscaanse Bruiloft is niet zo slecht of irritant als die Ibiza-versie van Costa maar heeft verder eigenlijk ook helemaal niks wat ook maar enigszins leuk is.

De muziek van Van Buuren is gelukkig weg en er komen af en toe leuke Italiaans klinkende tonen langs, en met de beelden van een warm gloeiend Toscane ziet de film er best heel fraai uit. Maar het is een prachtdecor voor personages van bordkarton en slechte dialogen. Het is allemaal zo tenenkrommend slecht met soapies die al niet kunnen acteren, laat staan domme teksten uitspreken dat het gewoonweg lachwekkend wordt.

Verder is de voorspelbaarheid zeer hoog, de gebeurtenissen niet leuk, die vrouw met de hond vervelend en wordt de film onnodig gerekt. Want na een halfuur had het klaar kunnen zijn, maar Nijenhuis kiest ervoor nog wel zijpaden te bewandelen voor het einde komt die je wist dat zou komen. Wat dat betreft is de film origineler dan veel Amerikaanse romcom-tegenhangers, die een veel strakker rechtlijniger pad nemen. En Jan Kooijemans is echt te glad, ook voor echtscheidingsadvocaat. Laat hem lekker in parfumreclames spelen - hij lijkt me daar oprecht geschikt voor- maar laat hem stoppen met acteren want geloofwaardig wordt hij nergens. Verder is het vooral weer meer bekende koppen zien dan dat je acteurs ziet die proberen zich in hun personage in te graven. Enkel Sophie van Oers lukt het enigszins.

Nee, dit is dus gewoon weer een rukfilm. Niet irritant, maar gewoon slecht ook met helemaal niks erbij. 1,0*

avatar van suz18

suz18

Ik wilde naar deze film met mijn moeder. Je kijkt de trailer en denkt al: 'Goh, zal wel vreselijk cliché zijn, de eeeeuwige bachelor wordt natuurlijk verliefd op het onschuldige, hard werkende meisje!' Dit hebben we overigens al een miljoen keer gezien, maar kan leuk zijn als het goed wordt uitgevoerd.

GELUKKIG ben ik niet gegaan!

Gister toch een poging gewaagd. De karakters worden aan de oppervlakte geïntroduceerd en je leert ze dus totaal niet kennen. Het verbaasd me dat zo een slecht script überhaupt financiering krijgt van het Filmfonds. Zal wel te maken hebben met een 'sterrencast'. Daarom leef je dus totaal niet mee. Naar mijn idee hebben de personages helemaal geen normale keuzes waar je je in kunt vinden als kijker. Alles gebeurd maar een beetje om te shokeren. Het acteerwerk is tenenkrommend. De een is nog dommer dan de ander. Het verhaal gaat van de hak op de tak. Bovendien duurt het ook gewoon te lang. Er komt steeds weer wat bij terwijl iedereen eigenlijk zit te wachten tot wanneer Jan Kooijman gaat trouwen, dat doet ie overigens twee keer....

Leuk gefilmd, mooie locatie maar wat een bagger verhaal.... Er zit totaal geen diepgang in.

avatar van stinissen

Best aardige rom/kom die lekker weg kijkt gewoon verstand op nul en over je heen laten komen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik vind dat door de bank genomen de Nederlandse films van een redelijk tot een zeer goed niveau zijn. Af en toe loop je echter tegen een gedrocht aan. Dit is er weer zo een. Het is een aaneenschakeling van oninteressante belevenissen van oninteressante mensen, die je eigenlijk liever niet wilt kennen. Een verhaal zonder kop of staart, waar geen reuk of smaak aan is. Toch nog 1½* voor de mooie opnamen van Toscane (niet zo moeilijk trouwens) én voor het korte, maar leuke duet tussen Simone Kleinsma en Ernst Daniel Smid.

avatar van rep_robert

Toscaanse Bruiloft is een misselijkmakende film met een zooi acteurs die er helemaal niets van kunnen. De personages zijn allemaal stuk voor stuk ontzettend dik aangezet en dat levert alleen maar irritatie op.

Het plot is ontzettend dom en vooral ook willekeurig geschreven. Sophie van Oers onttrekt zich als enige uit de malaise, maar haar romance met de verschrikkelijke Jan Kooiman overtuigt totaal niet en doet letterlijk pijn aan de ogen.

Het is allemaal zo slecht geschreven. Plotwendingen komen allemaal random voorbij en het feit dat iedereen uit dezelfde vriendengroep per se op deze locatie schijnt te willen trouwen is ook iets dat mij de wenkbrauwen continu deed fronzen. Ze zijn dus allemaal erg gefortuneerd en zijn allemaal papegaaien zonder inspiratie. Ik vraag me ook af wat nou de boodschap van Nijenhuis & Co is? Moeten we allemaal gaan trouwen, vreemdgaan, scheiden en dan weer opnieuw gaan trouwen en deze vicieuze cirkel tot in de oneindigheid herhalen?

Heeeeeeeeeeeel snel vergeten deze domme meuk.

1,0* voor de laatste avondmaal in lingerie en het flessenspel dat erop volgt.

avatar van jumperjack

jumperjack

IK wilde dit wel eens zien omdat ik vorig jaar in een dergelijke villa in Toscane geweest ben op mijn huwelijksreis. Dat is dan gelijk het enige interessante aan deze film. Wat een onzin en wat worden hockeyers weer eens bevooroordeeld neergezet. IK heb zelf mijn halve leven gehockeyd, maar met dit soort ballen heeft dat niets te maken. Acteerwerk was echt rampzalig.

avatar van Dominootje

Dominootje

Ach, lekker wegkijk film!

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Te simpel verhaal, te zwak geacteerd, te vlakke personages, te voorspelbaar, dus ook maar een te hoog cijfer gegeven.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1944 berichten

Dit is gewoon 'verstand op nul' en soap acteurs kijken in een andere omgeving. Deze keer Toscane. Prachtig landschap. De film zelf? Zeer duf en cliché. Maar ja, is dat erg? Je kiest er toch zelf voor, als je dit gaat bekijken? Ga je dan echt niveau verwachten? Ik niet. Dus heb me ook niet verveeld. In de reeks van Costa, Snowfever, Volle Maan, etc. Is het best aardig.

avatar van Elineloves

Elineloves

Met toch al een chagrijnige bui door buikpijn, was dit het perfecte moment om Toscaanse Bruiloft op te zetten. Want tja, mijn humeur was toch al niet te best, dan kun je toch net zo goed naar barslecht acteerwerk, vreselijke personages en tenenkrommende dialogen kijken?

Wat er grappig is aan deze film? Helemaal niks. Dat iemand hier geld in stopt om dit wanstaltige product uit te brengen, dat is enigszins grappig te noemen. Maar meer triest eigenlijk.

Zelfs Kleinsma werkte me dusdanig op mijn zenuwen dat ik haar stemgeluid niet meer kon verdragen. Jan Kooijman, die ik vroeger graag zag maar ik de laatste tijd een ontiegelijke gladjakker vind, kon wat mij betreft niet snel genoeg zijn mond houden. Gewoon staan en mooi zijn, vriend. Dankjewel. En Lieke van Lexmond... hetzelfde verhaal. Met haar 'Bobbedijntje', 'Bobbiejaantje' en 'Bobbedoesje' is ze echt onuitstaanbaar. Hebben ze bewust gekozen voor dit soort walgelijke typetjes?

Dat 'Straatje'mens, voor mij totaal onbekend, moet nog goed oefenen hoe ze een hoofdrol kan dragen. Alsof ze het script voorleest. Erg amateuristisch komt ze over. Dat is nog niet eens het grootste probleem van deze film. De jongere generatie is vreselijk, maar de oudjes van de film spannen de kroon. Het is gewoon totáál niet boeiend. Zó cliché en vreselijk niet leuk, dat je er misselijk van zou worden.

Even trouwen, met die, met die, en daarna met die, alsof het niks is. Blegh.

avatar van ASroma

ASroma

vrij onderhoudend, kijkt lekker weg maar geen topper.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Erg matige film, gebeurd gewoon bijna niets in deze film, bij Verliefd op Ibiza zat nog een beetje actie en verhaal in, bij deze niet veel.

De acteurs zijn wel aardig en ook een leuke rol voor Lieke van lexmond.