

Nymphomaniac (2013)
Genre: Drama / Erotiek
Speelduur: 241 minuten / 325 minuten (uncut)
Alternatieve titels: Nymphomaniac (I) / Nymphomaniac (II) / Nymphomaniac: Vol. I / Nymphomaniac: Vol. II / Nymph()maniac
Oorsprong:
Denemarken / Duitsland / Frankrijk / België / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Lars von Trier
Met onder meer: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård en Stacy Martin
IMDb beoordeling:
6,9 (134.693)
Gesproken taal: Engels
Releasedatum: 9 januari 2014
On Demand:
Bekijk via Pathé Thuis
Bekijk via CineMember
Niet beschikbaar op Netflix
Niet beschikbaar op Videoland
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Disney+
Niet beschikbaar op Google Play
Niet beschikbaar op meJane
Plot Nymphomaniac
"Forget About Love"
Joe (Charlotte Gainsbourg) is een zelfverklaarde nymfomane. Op een dag wordt ze in elkaar geslagen in een steegje. Ze wordt door Seligman (Stellan Skarsgård), een oude, charmante vrijgezel meegenomen naar zijn huis, die haar verzorgt. Joe vertelt hem het verhaal van haar erotische leven, van geboorte tot haar vijftigste levensjaar.
Externe links
- Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op Amazon
- IMDb (6,9 / 134693)
- Pathé Thuis: vanaf € 5,99 / huur € 2,99
- Kijk op Cinemember
Social Media
Acteurs en actrices
Seligman
Young Joe
Jerôme
Joe's Father
Mrs. H
Joe's Mother
Joe - 10 Years
Video's en trailers
Reviews & comments

cucciolo
-
- 491 berichten
- 1086 stemmen
Opmerkelijk dat mensen denken dat het om seksverslaving gaat. Het gaat duidelijk over een nymphomane (de titel zegt het al). Seksverslaving wordt, voor zover ik me kan herinneren, in de film toch echt van de kaart geveegd.

Fisico (moderator films)
-
- 9872 berichten
- 5349 stemmen
Opmerkelijk dat mensen denken dat het om seksverslaving gaat. Het gaat duidelijk over een nymphomane (de titel zegt het al). Seksverslaving wordt, voor zover ik me kan herinneren, in de film toch echt van de kaart geveegd.
Waar zit hem dan volgens jou de nuance tussen beide begrippen, Cucciolo?

Mevlut Karatas
-
- 47 berichten
- 47 stemmen
Beste filmvrienden,
ik wil me bij voorbaat al verontschuldigen voor mijn wat plastische benadering, dus...
Toch deze bedenking bij het zogezegd in beeld brengen van 'echte seksscènes'.
De meest erotische scène was voor mij het aftuigen van Joe door die ongelofelijke slechte gecaste auteur die ooit Billy Elliot speelde. Zoals jullie wellicht zullen herinneren, werd haar vagina redelijk close in beeld gebracht (én kwam ze bij deze scène klaar).
Nou, het viel me dus op dat ze helemaal niet nat was. Zeker bij dit type lichaamsbeharing had ik op zijn minst een lichte schittering (door vocht) verwacht en ook iets meer opening.
Dit geheel terzijde uiteraard.
Ik geef het maar mee.
Toch een sterke scène en ditto film. Voor mij een 3.5

cucciolo
-
- 491 berichten
- 1086 stemmen
Fisico, los van mijn kijk op het onderwerp, in de film wordt toch ook al duidelijk dat Joe niet seksverslaafd is? Het is al lang geleden dat ik de film heb gezien, maar voor zover ik me kan herinneren gaat ze naar een hulpgroep voor seksverslaafden, waar ze zich niet op haar plek voelt, omdat ze zich niet identificeert met een seksverslaafde. Volgens mij is dat best een essentieel keerpunt in de film. Verder wil ik op zich best ingaan op het onderwerp, maar dat is misschien beter via een priveberichtje, omdat we anders misschien een beetje off topic gaan.

Kronos
-
- 993 berichten
- 1402 stemmen
Fisico, los van mijn kijk op het onderwerp, in de film wordt toch ook al duidelijk dat Joe niet seksverslaafd is? Het is al lang geleden dat ik de film heb gezien, maar voor zover ik me kan herinneren gaat ze naar een hulpgroep voor seksverslaafden, waar ze zich niet op haar plek voelt, omdat ze zich niet identificeert met een seksverslaafde.
Zwak argument. Omdat ze zichzelf niet als seksverslaafde ziet is ze het ook niet? Het lijkt er eerder op dat ze een zelfverklaarde nymfomane is om haar verslaving te ontkennen. Verslaving is het juiste woord want normaal functioneren lukt niet. Over wat normaal is valt natuurlijk te discussiëren. Maar het is ook duidelijk genoeg in de film dat ze eigenlijk zelf van haar verslaving af wil.
Aparte maar zwakke film. Van een regisseur die zelf nogal door seks geobsedeerd lijkt.

cucciolo
-
- 491 berichten
- 1086 stemmen
@ Kronos Mijn punt was dat er een verschil is tussen nymfomaan (bovenmatig libido) en seksverslaafd (niet kunnen stoppen, ongeacht hoog of laag libido). Uiteindelijk blijft Joe een fictief personage, en zal alleen von Trier weten of ze nou echt verslaafd is of niet.
Je vindt mijn argument zwak. Dat mag je vinden. Zelf vind ik het een degelijk argument, aangezien je mag verwachten van iemand die hulp zoekt dat ie op zijn minst een beetje idee heeft met welk probleem die rondloopt.

Kronos
-
- 993 berichten
- 1402 stemmen
@ Kronos Mijn punt was dat er een verschil is tussen nymfomaan (bovenmatig libido) en seksverslaafd (niet kunnen stoppen, ongeacht hoog of laag libido).
Als dat je punt was had je het beter meteen zo verwoord. Maar wat je schreef was:
Opmerkelijk dat mensen denken dat het om seksverslaving gaat. Het gaat duidelijk over een nymphomane (de titel zegt het al).
Waarom zou het ene trouwens het andere uitsluiten? Alsof nymfomane's geen seksverslaafden kunnen zijn.
Iemand die niet normaal kan functioneren en zelfs lichamelijke verwondingen erbij neemt in de zoektocht naar seksuele bevrediging zou ik seksverslaafde noemen. Wat die idiote Lars von Trier daar zelf over denkt boeit me niet en is ook niet relevant.

El ralpho
-
- 1454 berichten
- 1067 stemmen
Het dagboek van een seksverslaafde
De stijl van von Trier moet men echt weten te waarderen. Deze is vrij traag en word op een bepaalde artistieke wijze in beeld gebracht. Persoonlijk vond ik Nymphomaniac hierdoor niet altijd even toegankelijk. Dit heeft voor mij tot gevolg dat ik zijn films heel taai vind om doorheen te komen. Dit was zo bij Antichrist en Melancholia, en ook bij Nymphomaniac is dit niet anders.
Dan eerst mijn mening over het eerste deel. De opzet is interessant genoeg. Sex sells, en dit is dan ook precies de reden dat ik toch weer nieuwsgierig werd. Zoals leatherhead een aantal posts boven mij al aangeeft ligt het pijnpunt vooral bij de interactie tussen Joe en Seligman. Persoonlijk vond ik de vergezochte vergelijkingen zoals het vissen en pianospel die werden afgezet tegen het seksgedrag van Joe, echt mateloos irritant. De regisseur leek hier echt quasi-interessant te willen doen: zo van, kijk mij eens arthouse maken! Daarnaast vond ik Gainsbourg en Skarsgård en de setting waarin ze verkeerde ook niet interessant genoeg om zoveel tijd mee te vullen. De delen over het verleden van Joe waren dan ook gelijk een stuk interessanter ook al hadden deze het pijnpunt dat ze met momenten te traag waren voor de minimale diepgang die ze mee kregen. Zo had ik graag meer willen zien van de relatie tussen Joe en haar moeder. Dat deze afstandelijk was, werd wel snel duidelijk, maar meer kwam je ook niet te weten. Wat dan vervolgens overblijft zijn een aantal seksscènes die voor preuts Amerika natuurlijk absoluut not done zijn, maar voor de gemiddelde nuchtere Nederlander niet zo wereldschokkend zijn.
Het tweede deel vond ik daarentegen dan wel weer een stuk sterker. Er komt nu meer vaart in het verhaal en je merkt dat er richting een einde toegewerkt wordt. Zelfs het oeverloos gezever tussen Seligman en Joe begon steeds meer afgekaderd te worden en kreeg richting het einde steeds meer inhoud. De vergezochte vergelijkingen van Seligman maakte alles nog steeds veel te vaak langdradig, maar het was in ieder geval een stuk beter te doen in verhouding tot het eerste deel. Wel vond ik in dit tweede deel de overgang van de jonge Joe naar de hedendaagse Joe, terwijl Jerôme aanvankelijk nog steeds door LaBeouf gespeeld werd en in de laatste scene’s toch maar weer gespeeld werd door weer een oudere acteur, een beetje ongelukkige en vreemde keuzes. Ook de laatste scène waarbij Joe Seligman neerschiet omdat hij haar probeert te verkrachten is een beetje drastisch. Ik bedoel, ze had hem ook gemakkelijk van het bed af kunnen trappen want het was niet zo dat ze hem niet met gemak had aangekund. De enige reden dat ze hem meteen neerschoot had dan misschien toch te maken met het feit dat Joe vanwege deze reden als een slecht mens gekwalificeerd kan worden? Of als een vrouw die inmiddels zo van seks verafschuwt is dat ze het niet kan verdragen dat de enige man die ze ooit als vriend zag haar ‘’verraadde’’ nadat ze net haar levensverhaal op tafel had gelegd. Wie zal het zeggen..
Stof tot discussie zal Nympomaniac zeker op kunnen roepen, het is alleen jammer dat de zit waar je doorheen moet zo lang is. Met name het eerste deel neigt echt tot afzetten en het zou me dan ook niks verbazen als de meeste mensen uit mijn vriendenkring hier niet doorheen kunnen komen. Je kunt Nymphomaniac dan ook het beste in 4 sessies van een uur kijken. Het tweede deel heb ik zelf in ieder geval in tweeën gehakt, waarbij ik merkte dat ik het hierdoor toch wat beter te behappen vond.
Nu ik inmiddels beide delen heb afgerond moet ik zeggen dat ik van het tweede deel wel weer meer enthousiast werd al vond ik het wel jammer dat Stacy Martin hier slechts een minimale rol speelde. Ik zag haar toch wat liever naakt dan Charlotte Gainsbourg
3,0*

cucciolo
-
- 491 berichten
- 1086 stemmen
Als dat je punt was had je het beter meteen zo verwoord. Maar wat je schreef was:
Waarom zou het ene trouwens het andere uitsluiten? Alsof nymfomane's geen seksverslaafden kunnen zijn.
Iemand die niet normaal kan functioneren en zelfs lichamelijke verwondingen erbij neemt in de zoektocht naar seksuele bevrediging zou ik seksverslaafde noemen. Wat die idiote Lars von Trier daar zelf over denkt boeit me niet en is ook niet relevant.
Ik verwoordde de eerste gedachte die bij me opkwam. Mijn 'punt' stak daarachter. Ik had het inderdaad ook om kunnen draaien. Maar dat dat 'beter' zou zijn geweest is jouw mening.
Enige spontaniteit op een filmforum lijkt me alleen maar een pluspunt..
Het een hoeft het ander inderdaad niet uit te sluiten, zoals je aanagaf. Nogmaals, ik had al toegegeven dat ik niet het slotwoord heb over of ze (naast nymphomane) ook verslaafd is.
Uiteraard is het voor een discussie omtrent verslavingsproblematiek niet relevant wat Von Trier daar van vindt. Voor een discussie omtrent het door de regisseur bedachte filmpersonage zou het wel degelijk relevant kunnen zijn. Al was het alleen maar om te kunnen evalueren in hoeverre wat hij in zijn hoofd heeft hoe zij in elkaar steekt ook tot uiting is gekomen op het witte doek.
Hoe dan ook, dat we van mening verschillen was al bij je eerste reactie vrij duidelijk.

stephan-0115
-
- 1357 berichten
- 2048 stemmen
Aparte film.
Vanavond maar even een avond uitgetrokken op Nymohomaniac te bekijken, anders zou het er niet van komen.
De film is echter zo wisselvallig als het weer. Sterke scènes worden afgewisseld met doodsaaie scènes. Dat is jammer, want het concept is leuk.
Geen onvoldoende, omdat de 4 uur nog vrij rap voorbij gingen maar er had veel meer ingezeten. 3,0*

ratfish
-
- 92 berichten
- 376 stemmen
Von Trier probeert een vrouwelijke pendant van De Sade te maken, maar met uitzondering van Stacy Martin geloven zijn acteurs er niet in. Vooral de dialogen van Gainsbourg en Skarsgard zijn schrijnend vreugdeloos en uitleggerig, hoewel het idee van de tegenstelling tussen een seksverslaafde vrouw en een seksloze wetenschapper goed is.

AnyaH
-
- 416 berichten
- 340 stemmen
Aparte en hele lange dramafilm over het leven van Joe. Zelf denkt ze dat ze nymfomane is, maar haar gedrag in de film heeft alle kenmerken van een (seks)verslaving: het beheerst haar hele leven, ze laat partner en kind in de steek, is voortdurend op zoek (craving) naar bevrediging (reward), het effect neemt af (adaptatie), er is steeds meer nodig (hogere dosis), adaptatie verhoogd en bevrediging (reward) blijft uit, zoeken naar andere vormen (overschakeling op heftiger 'drugs'), normaal functioneren is niet meer mogelijk, hulp wordt ingeschakeld, maar ook weer afgewezen.... Een seksverslaving is vergelijkbaar met een verslaving aan harddrugs!
In de film wordt Joe liefdevol opgevangen en verzorgd door Seligman. Hij is het tegenovergestelde van haar, want hij is aseksueel. Ze vertelt hem haar levensverhaal en middels flashbacks zien we hoe haar leven zich heeft afgespeeld. De interactie tussen Joe en Seligman is interessant uitgewerkt: hij probeert middels metaforen uit zijn eigen leven begrip voor haar leven te tonen. In het begin voelde ik enige walging over het promiscue gedrag van Joe. Later werd het begrip, zelfs medelijden omdat er in haar leven veel eenzaamheid voelbaar is, verdriet om het verliezen van Jerôme, de liefde van haar leven, en haar kind. Aan het einde van de film een heftige plotwending met lugubere afloop en daarna voelde ik afschuw.......
Cinematografie: bedekte kleuren, zowel binnen- als buitenshuis. Muziek passend bij de scѐnes. De film heb ik in 4x1 uur gekeken, want achter elkaar leek mij te lang omdat de film ook tijd moet krijgen om te 'landen'....... Ik vond deze film goed, maar iets minder 'kunstzinnig' dan Antichrist!

Baboesjka
-
- 891 berichten
- 1675 stemmen
Lars von Trier is zeker één van mijn favoriete regisseurs. Ik was dan ook benieuwd naar deze film. Het verhaal sprak mij aan, ondanks ik over het algemeen niet houd van zoveel seks in films. Ik heb ‘m dus aangeschaft en afgelopen weekend heb ik ‘m verspreid over beide dagen gekeken. Deel I vind ik erg sterk. Stacy Martin zet haar rol goed neer, het verhaal interesseerde mij en ik houd van die typische stijl van von Trier. Ik vond het meeslepend en ik raakte er erg door geïntrigeerd. Dan deel II... Ik vond het nog steeds een goede film. Wel vind ik de overgang van Stacy Martin naar Charlotte Gainsbourg groot. Het voelde bijna niet als dezelfde persoon en ik vond het persoonlijk niet nodig om Stacy Martin al na drie jaar door Gainsbourg te vervangen. Ik stoorde mij echter niet aan het acteerwerk van Gainsbourg. Ik heb me sowieso nergens aan het acteerwerk in deze film gestoord. De seks en geslachtsdelen vond ik soms erg expliciet in beeld gebracht, onprettig om naar te kijken, waardoor ik stukjes doorspoelde. Ik vind het wel kunnen, maar ik hoef niet per se alles te zien. Het artistieke, wat ook kenmerkend is voor von Trier, vind ik mooi en de brug tussen de wetenschappen van Seligman en het verhaal van Joe, vind ik leuk bedacht. Het voelde een beetje alsof Joe haar verhaal aan mij vertelde en mij in vertrouwen nam, wat ik een fijn gevoel vond. Ik vind de film sfeervol en het eind vind ik passend. Het was een lange zit, maar de moeite waard. 4*

Halcyon
-
- 9952 berichten
- 0 stemmen
Is er iemand die de zweepslagen NIET geteld heeft?
Von Trier zoals we hem kennen: zonder omzwervingen dringt hij door tot in het hart van het taboe. Het resultaat is voor sommigen choquerend - zowel hijzelf als zijn oeuvre flirt meermaals met de grenzen van het fatsoen - maar nooit gratuit. Nymphomaniac is een ode aan de vrouw en haar seksualiteit, maar tegelijkertijd een ontluisterend portret van een vrouw, Joe, die ten onder gaat aan haar verslaving. Deze lijdensweg wordt getoond (!) in een vier uur durend relaas dat zij in een overschouwende dialoog met ene Seligman van commentaar voorziet. Seligman krijgt weinig schermtijd, maar is door zijn afwezigheid minstens zo aanwezig. In alles is hij de tegenpool van de nymfomane en dat levert vaak even grappige als ontroerende gesprekken op.
Tijdens die conversaties worden er nogal wat zijwegen ingeslagen, maar de voornaamste lijkt die van de religie te zijn. De religie, die met haar dogma's vandaag nog steeds bijdraagt aan de onderdrukking van de vrouw. Waar Von Trier haar in Antichrist nog naar het schavot droeg, wordt zij nu op een pied d'estale gezet, alsof hij het begane onrecht wilde compenseren. De beeldtaal in deze film is opvallend (lelijk) en een stijlbreuk met Antichrist. Von Trier kiest voor een rauwe, realistische "look" die meer aanleunt bij het alledaagse karakter. Ja, alledaags, want hoe kuis we onszelf graag voordoen, in ieder van ons schuilt wel degelijk een pervert. En dat is niks om je over te schamen...

Ajax&Filmfreak
-
- 3291 berichten
- 3670 stemmen
Ik heb alleen de uncut versie gezien.
Mijn stem geld daarvoor.

Q Jones
-
- 3486 berichten
- 2803 stemmen
Ik vond deel 1 heel erg sterk. Deel 2 had voor mij niet gehoeven, ze hadden bij deel 1 beter een uur aan kunnen plakken. Voor een completer verhaal. De acteurs zijn allemaal even goed.
Toch vond ik het einde een beetje zielig voor onze Seligman.

Shadowed
-
- 10108 berichten
- 6046 stemmen
Oké.
Kan Von Trier als regisseur doorgaans wel waarderen. Nymphomaniac kent tot nu toe het laagste cijfer dat ik ooit aan één van zijn films heb gegeven. Dat wil wat zeggen, want het blijft nog altijd een voldoende die nog bijna een 3,5* had kunnen zijn ook. Het is vooral de tweede helft die roet in het eten gooit.
Bijzonder hoe je als controversiële regisseur een film kan maken met zoveel taboe en seksuele activiteiten, en dan nog deze acteurs weet te strikken. Je doet als stem dan toch wel iets goed. De prestaties zijn dan ook op niveau. LaBeouf maakt indruk en ook Slater doet het behoorlijk in zijn korte rol. Martin is wat apart, maar wel sterk. Gainsbourg en Skarsgård hebben echter wel moeite om normaal te blijven doen.
Von Trier regisseert met een bepaalde stijl waar maar moeilijk omheen te kijken valt. Zonder moeite weet hij je over een speelduur van wel 4 uur geboeid te houden. Veel te lang uiteraard, maar toch weet de film elke minuut te benutten als middel van voortgang. Ook genoeg drama en zwaartekracht om het op de rails te houden. De film vliegt eigenlijk pas in het laatste uur met wat ridicule ideeën compleet uit de bocht.
Het voelt aan alsof Von Trier zichzelf best kon beheersen voor enige tijd en het uiteindelijk toch niet kon laten om het gevoelige publiek uit te dagen. Qua kleur ontbreekt er ook net iets te veel, maar de editing had in principe niet beter kunnen zijn. Het verhaal doet altijd wel iets om de oogjes te vangen. Verder ook een aantal confronterende en zelfs ziekelijke beelden te zien, al is dat tweede meer wat van de uncut-versie die ik ook een beetje heb meegepikt.
Als film kan het er absoluut mee door. Het hanteert dezelfde strakke stijl die Von Trier altijd wel in het voordeel kan meepakken, anderzijds is bijna de gehele tweede akte zo edgy dat je de film als drama niet meer serieus kan nemen. De erotiek moet je van houden. Ik had er geen last van, anderzijds vond ik het ook geen grootse toegevoegde waarde hebben. Nymphomaniac is soms moeilijk te verteren, maar voelt ook schoon aan. Niet de beste film van Von Trier. Het voelde eerder aan alsof hij wat kwijt moest, nu dus hopen dat zijn nieuwste film wat meer beheersing kent.

Robi
-
- 2431 berichten
- 2479 stemmen
Ik ben op zich wel een liefhebber van Lars von Trier films en ik dacht eigenlijk dat deze film veel lager gewaardeerd werd. Maar dat valt toch wel mee zie ik nu. Een "wetenschappelijke" film waarbij nymfomanie vergeleken wordt met vliegvissen en andere filosofieën. De film doet me regelmatig denken aan het werk van Peter Greenaway, maar hij heeft ook zeker een hoop Lars von Trier eigenschappen. Soms is de film heel saai en afstandelijk, maar er zitten ook hele mooie scenes in. Tot nu toe alleen volume 1 gezien. Volume 2 volgt later.

Piem
-
- 58 berichten
- 60 stemmen
Fantastische film, waar ik nog met regelmaat aan terugdenk.
Dan moet ie wel goed zijn.
Een 9 zeker waard.

Creative-lady
-
- 791 berichten
- 687 stemmen
Wel een mooie film. Misschien veel seks... Maarja, viel me niet tegen.

mrklm
-
- 9917 berichten
- 9132 stemmen
Wie denkt dat arthouse en porno niet samengaan, heeft gelijk. Von Trier levert hier het bewijs in deze hopeloze ripoff van Deep Throat waarin een psycholoog [Stellan Skarsgård] de gehavende nymfomaan Joe [Charlotte Gainsbourg] op straat aantreft en besluit een “lang” en “moraliserend” verhaal aan te horen. Wat volgt is een aaneenschakeling van softpornoscènes met Stacy Martin als de jonge Joe (en hier en daar een closeup voor de liefhebbers) voorzien van een psychologische analyse en gevolgd door een hoop gemoraliseer. De “dokter” in Deep Throat was bedoeld als komische noot. Daar is hier geen sprake van. Moraliserende porno, een grotere verschrikking heeft de cinema zelden voortgebracht.
Nu te koop

Part I & Part II • Blu-ray
€ 14,99
Kopen
Dvd
€ 16,99
Kopen
Director's Cut • Dvd
€ 22,86
KopenHet laatste nieuws

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is morgenavond (17 maart) op de buis: 'Wat was dit slecht zeg, maar dan ook echt slecht'

'Saving Private Ryan' verdwijnt uit het streamingaanbod: 'Cinematografisch zit alles perfect'

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

Opeens ben je je moeder: De eerste beelden van het vervolg op 'Freaky Friday' zijn uitgebracht
Bekijk ook

La Vie d'Adèle
Drama / Romantiek, 2013
683 reacties

Riget
Horror / Mystery, 1994
70 reacties

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
Biografie / Drama, 1981
532 reacties

Submarino
Drama, 2010
146 reacties

Breaking the Waves
Drama / Romantiek, 1996
185 reacties

Riget II
Horror / Mystery, 1997
34 reacties
Gerelateerde tags
sexual obsessionseksfly fishing maagduniformsex addictionsinnymphomaniacbeatingcontroversialpromiscuitysexual promiscuitypromiscuous woman addictexperience misbruiksex
Nieuwsbrief MovieMeter
Het laatste film- en serienieuws per e-mail ontvangen?
Populaire toplijsten
- Top 250 beste films aller tijden
- Top 250 beste sciencefiction films aller tijden
- Top 250 beste thriller films aller tijden
- Top 250 beste familie films aller tijden
- Top 250 beste actie films aller tijden
- Top 100 beste films van de laatste jaren
- Top 100 beste films op Netflix
- Top 100 beste films op Disney+
- Top 100 beste films op Pathé Thuis
- Top 50 beste films uit 2020
- Top 50 beste films uit 2018
- Top 50 beste films uit 2019
- Top 25 beste films in het Nederlands
Corporate & Media
Realtimes Network
Innovatieweg 20C
7007 CD, Doetinchem, Netherlands
+31(315)-764002
Over MovieMeter
MovieMeter is hét platform voor liefhebbers van films en series. Met tienduizenden titels, die dagelijkse worden aangevuld door onze community, vind je bij ons altijd de film, serie of documentaire die je zoekt. Of je jouw content nou graag op televisie, in de bioscoop of via een streamingsdienst bekijkt, bij MovieMeter navigeer je in enkele klikken naar hetgeen dat voldoet aan jouw wensen.
MovieMeter is echter meer dan een databank voor films en series. Je bent bij ons tevens aan het juiste adres voor het laatste filmnieuws, recensies en informatie over jouw favoriete acteur. Daarnaast vind je bij ons de meest recente toplijsten, zodat je altijd weet wat er populair is op Netflix, in de bioscoop of op televisie. Zelf je steentje bijdragen aan het unieke platform van MovieMeter? Sluit je dan vrijblijvend aan bij onze community.
Social media
Realtimes Network
- Registreer |
- Contact ons |
- Over ons |
- Adverteren |
- MovieMeter Films Wiki |
- Series Wiki |
- Algemene voorwaarden en privacybeleid |
- Consent wijzigen |
- RSS Feeds |
- API

© 2025 MovieMeter B.V.