Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Chow Yun-fat, Tony Leung Chiu-wai en Teresa Mo
Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Engels
Releasedatum: 30 april 2026
Plot Lat Sau San Taam
"As a cop, he has brains, brawn, and an instinct to kill."
Inspecteur Yuen, alias Tequila (Chow Yun Fat) is een politieagent die vanuit zijn heupen schiet, nooit laadt... en nooit mist. Een stoere gast met een groot hart en veel charme. Tequila is de enige die het gespuis in de stad kan opruimen. Maar als zijn partner tijdens een spectaculair vuurgevecht in een theehuis wordt vermoord, besluit Tequila het onderzoek in eigen hand te nemen. Tijdens het onderzoek komt hij oog in oog met Tony (Tony Leung) een huurmoordenaar met een dodelijk geheim.
Insp. 'Tequila' Yuen
Little Ko / Fox
Ah Lung
Lionheart
kiriyama
Weer een heerlijke film van Woo. De actie spetterd (zeker in het laatste halfuur) van het scherm en je verveelt je geen moment. De acteurs en actrices doen het leuk al is er niemand die er echt uitspringt. Qua technische aspecten is ie niet zoveel maargoed daarvoor kijk je ook geen film van Woo.
Vind hem evengoed als the killer en dus krijgt ook deze 4 mooie sterren. Hopen dat Woo ooit weer dit niveau weet te bereiken.
J.T.O
The Battle of Red Cliff schijnt de nieuwste film van John Woo te worden. Het is nu nog steeds niet bekend wie de hoofdrol gaat nemen. Eerst was het Chow Yun Fat, maar hij ging uiteindelijk weg en werd de rol overgenomen door Tony Leung. Nu gaat er geruchten rond dat Chow Yun Fat de rol weer terug wilt hebben. Het is tevens gebaseerd op de Three Kingdoms periode in oude China. Ik hoop op een klein episch meesterwerkje, dat mag ook wel met zo'n crew
Mr_White
- 2067 berichten
Persoonlijk mijn favoriete John Woo film. Veel actie en sterke rollen van Chow-Yun Fat en Tony Leung.
sinterklaas
De wapengeluiden zijn trouwens een grote minpunt in deze film.
Goto
Gister voor de 2e keer bekeken en m'n bewondering is nog eens sterk gegroeid. Prachtige orgie van geweld met twee coole characters en een aardig verhaaltje. De gangscene in het ziekenhuis blijft m'n favo scene, maar ook de rest is sterk in beeld gebracht en totop heden onovertroffen. Waar Woo in andere films nog wel eens wat erg melige drama scenes wou neerzetten, is daar hier (bijna) geen sprake van. Dit keer is de film dan ook echt van A tot Z geweldig, iets wat niet van elke Woo gezegd kan worden.
Geen perfecte film, daarvoor had er wat meer visuele flair bij gekund en een betere soundtrack. Maar ondanks dat is dit in mijn opinie de beste actefilm ooit gemaakt. Met een shootout om U tegen te zeggen. Een top 10 plaats is dan ook niet meer dan terecht.
niethie
Samen met the killer mijn favoriete john woo film. Een paar van de meest mooie/indrukwekkende actiescenes die ik ooit in een film gezien heb. De film is natuurlijk behoorlijk over de top en doet af en toe erg aan een video spelletje denken, dit maakt de film alleen nog maar beter. Yun fat is natuurlijk weer erg cool in zijn rol van de agent en leung speelt erg goed de rol van de bad guy. Maar het gaat bij deze film natuurlijk voor een groot deel om de spectaculaire actiescenes 126 minuten lang slow motion, coole trucjes en een heel hoop kogels,ontploffingen en doden. Kortom een topfilm van internationale klasse, een klein verhaaltje maar barstensvol met spectaculaire actiescenes en leuke rollen van de hoofdpersonages.
4 sterren (voor een van die actieklassiekers uit mijn jeugd die ik nooit zal vergeten gewoon omdat ze niet meer zo gemaakt worden.)
sinterklaas
Mooi gezegt.
newG
John Woo, meester van de actie, prutser van de dramatiek...
Dit is zo'n film die je enkel opzet voor zijn ruwe o zo goeie actiescenes, maar net zoals in the killer oversaust Woo de film met knullige gevoelsscene's... weer zo'n gesprekje van: kunnen wij ooit vrienden zijn, baby's redden...
Heb er een 3* op geplakt... maar eigelijk vind ik het te hoog omdat er dingen waren waaraan ik me rot ergerde. Maar de actie maakt veel goed zullen we maar zeggen
Maarten.K
Deze film is sowieso een must see voor alle mensen die wel is tijdens een film niet op een moeilijke verhaallijn willen letten, maar wel vermaakt willen worden.
Gewoon het verstand op nul en kijken maar, heerlijk, 4 sterren van mijn kant.
Goto
Weet iemand wat de beste dvd versie van deze film is? De dvd die ik had is stuk gegaan en aangezien ik hem nog wel een paar keer wil zien, is top kwaliteit een must.
In Korea is een director's cut uit die een paar minuten langer is.
Goto
Weet je of die qua kwaliteit goed is? Lijkt me in dat geval een prima keuze.
leidsehoodie
Haha, die alternatieve titels! Dat wistiknie. Ik ken deze film als Hard-Boiled, maar die andere twee pakken de essentie ook
Die shoot-outs zijn zoooo stijlvol, ook al weet je dat die meloenen en drankflesjes er puur staan om kapotgeknald te worden, toch blijft het vet!
Maar ik blijf vinden dat aziatische acteurs veel meer moeite hebben om karakters neer te zetten dan hun westerse collega's. Er zijn weinig aziatische films waarin emotie overtuigend wordt weergegeven, zo ook in deze film.
Deze film blijft een toppunt van het actie genre!
darkjaap
het blijft gewoon de beste van john woo lekker veel overdreven aktie mooie moves veel schieten dit bewijst dat chow yun fat en woo een uitstekend team zijn
4 *
cubedude
Ik had veel verwacht, maar toch vind ik het minder dan gedacht...
Ik hou van John Woo, maar de film, die ik onlangs zag, deed me toch twijfelen vooral door de emotie's die Chow Jun-fat neerzet. Hij was toen ook nog niet zo ervaren als nu natuurlijk.
RippedBone Dog
Ik had veel verwacht, maar toch vind ik het minder dan gedacht...
Face/off en hard boiled zijn de meest onderhoudende explosieve action movies van john woo man, en emoties zijn die nou echt nodig in dit soort films? knallen en nog eens knallen that's all we need.
Malick
Naardat ik vorige week The Killer gezien had was ik benieuwd naar die andere bruisende actiefilm in de gouden Criterion box. Waar ik bij zijn voorganger totaal overbluft werd door de superstrakke en vooral vette actie vond ik deze film een tikkeltje tegenvallen. Kwam het door de hoge verwachtingen of gewoon omdat de film minder is dan de actieklassieker The Killer. Ook nu weer steelt Yun-Fat Chow de show. Toch wil ik Tony Leung niet ongemeld laten met zijn frisse hoofd in deze film. De actie is weer bruut, hard en indrukwekkend alsof je meespeelt in een computerspel. Allemaal top maar toch schuurde het hier en daar vooral als de actie afgelopen was en het dramatiek wat meer in beeld kwam. Je merkt dat John Woo daar nog geen meester in is.
Toch vraag ik me af of hij ooit eens een film maakt met totaal geen actie en meer de klemtoon legt op het drama of karakterverdieping. Jammer dat hij na Hard Boiled vertrok naar Hollywood waar hij duidelijk minder boert dan in Hongkong. Ik denk dat het tijd wordt om de eerste twee delen van A Better Tomorrow te bekijken. Is daar ook geen derde deel van?
Ik wijk teveel af van de film maar wat ik wou zeggen was dat het een uitstekende actiefilm was die iets te lang duurde en hier en daar wat schuurde maar zeker genietbaar was.
Vinokourov
Tsja, op zich spettert de actie van het scherm af, erg stylish allemaal. Maar soms deed het toch ook wel heel erg karikaturaal aan. De humoristische invallen en andere originele vondsten maakten gelukkig veel goed. Daarbuiten is het een vrij standaard film met ergerlijke dramatiek, bijvoorbeeld dat gedoe met die baby's
, echt te kazig was dat.
Ramon K
Film wordt per kijkbeurt beter. Ik zet 'm naar 5*. Waarschijnlijk de actiefilm die ik het vaakst gezien heb (de tape van de plaatselijke videotheek destijds wel 20 maal gehuurd) en ik vermoed dat dit mijn favo actiefilm allertijden is.
Ik houd trouwens niet van Woo's Amerikaanse werk en ik denk dat dat ook van doen heeft met de shift in acteurs: geweldige acteurs als Ti Lung, Chow Yun-Fat en Tony Leung hebben plaatsgemaakt voor gasten als Ben Affleck, Tom Cruise, Nicolas Cage en Jean-Claude Van Damme. Tsja, wat wil je dan? Dat scheelt nogal wat aan kwaliteit.
Pastichio Rocker
Erg genietbare actiefilm van actiemeester John Woo. Veel explosies, doden en weinig verhaal. De geluidsband loopt af en toe ook lekker out of synch met de beelden en de geluidseffecten zijn overdreven hard. Maar dat mag de pret niet drukken, want Woo is een meester in het filmen van daverende actieballetten, en slaagt hierin met vlag en wimpel. Het theehuis, de loods en het ziekenhuis; allen moeten het ontgelden en bij de laatste gaan er meer mensen dood dan dat ze worden gered. Goeie rollen van Chow Yun Fat, Tony Leung en Anthony Wong. Maar waar Woo slaagt in actie faalt hij in het creeeren van dramatiek en romantiek. Het was tamelijk storend en de dik aangezette muziek liet me naar mijn kotszakje grijpen. Toch zeker een dikke 3,5*
Apster
Blijft toch een van Woo's betere films. Extreem geweldadig, maar onzettend vet in beeld gebrachte actie. Binnenkort ook maar eens The Killer herzien.
Existentialist
Heerlijke film waarbij je het verstand op nul moet zetten.
Ik heb echt hard gelachen met sommige oneliners. Simpel maar zo effectief als:
"You're really full of shit. The toilet's over there" of "waar johnny is daar is oorlog" of "Give a guy a gun, he thinks he's Superman. Give him two and he thinks he's God"
Heerlijk onnozel.
Adrenal
Ik was hier erg benieuwd naar, vooral door de hoge scores van Reinbo en Ramon K maar ik vond er niks aan. Voor een halfuurtje is het wel leuk, voor een uur is het al afgezaagd, maar voor 2 uur hierheen te kijken? Nee, dan wordt het wel echt vervelend.
Het verhaaltje is flinterdun, de geweren moeten nooit herladen worden en maken een maf geluid als ze schieten en die Tequila mist nooit en z'n vijanden altijd. Dat neemt niet weg dat er wel een paar koele scènes in zitten (de introductie van Tony in die sportkar met een jazzy deuntje
Gek dat men vaak het verhaal als flinterdun bestempeld. Ik vind het plot en drama van hetzelfde niveau als Infernal Affairs/The Departed, die daar zo over geroemd worden. En die actie lijkt de eerste keer veel van hetzelfde, maar elke keer dat ik de film weer zie, blijft die me keer op keer positief verrassen. Er gebeurd zoveel meer dan enken pief, paf, poef.
Adrenal
Infernal Affairs/The Departed niet gezien maar vond het verhaal van Hard-Boiled niet erg veel. Ik denk dat deze film toch eerder om de actie draait dan om het verhaal.
Ramon K
Ik heb nu ook niet echt het idee dat de plot zo veel magerder is dan andere misdaadfilms. Misschien gaan de actiescenes wel zo zwaar over-the-top dat het voor veel kijkers de plot overschaduwt.
Dat denk ik ook. Had zelf bij de eerste kijkbeurt ook het idee dat het twee uur lang knallen was.
Pastichio Rocker
Nou nou, Infernal Affairs gaat toch wel wat dieper hoor qua plot.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Mou Gaan Dou

Sonatine
Misdaad / Drama, 1993

Ying Xiong
Actie / Drama, 2002
arms smuggling inspectorarms dealerhong kongdrugs