• 9.374.478 stemmen

Met onder meer: Chow Yun-fat, Tony Leung Chiu-wai en Teresa Mo

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Engels

Releasedatum: 30 april 2026

Plot Lat Sau San Taam

"As a cop, he has brains, brawn, and an instinct to kill."

Inspecteur Yuen, alias Tequila (Chow Yun Fat) is een politieagent die vanuit zijn heupen schiet, nooit laadt... en nooit mist. Een stoere gast met een groot hart en veel charme. Tequila is de enige die het gespuis in de stad kan opruimen. Maar als zijn partner tijdens een spectaculair vuurgevecht in een theehuis wordt vermoord, besluit Tequila het onderzoek in eigen hand te nemen. Tijdens het onderzoek komt hij oog in oog met Tony (Tony Leung) een huurmoordenaar met een dodelijk geheim.

Diesel schreef:

Bijna even goed als Die Xue Shuang Xiong.

Nee, joh, nog veel beter en verdient ook zeker meer dan 3,5 *

YuLaw16

Veel actie, maar helaas misde ik de melodrama zoals te zien in The Killer, en A better tomorrow. Toch is de film heel erg vermakelijk, met natuurlijk de absurde schietballetten en de coole chow yun fat. Niet John Woo zijn beste, maar zeker een mijlpaal in moderne actiecinema. 4/5

avatar van Quentin

Quentin

Ramon K

Dat gebrek aan (vals) melodrama maakt Lashou Shentan nu juist tot mijn favoriete film van Woo.

Quentin schreef:

Ik zou hem voor 8,99 bij cd-wow kopen

Ramon K schreef:

Nahh, het doet me dan teveel denken aan een Amerikaanse b-actie film.

A better tomorrow is nog steeds mijn favoriete John Woo film.

avatar van Reinbo

B-actie films en dit is idd de beste. Daarbij vind ik het verhaal ook best aardig en daarom staat deze vrij vast in mijn top 10. (Ik ben tot mijn verbazing overigens de enige).

avatar van Pacino88

Pacino88

Quentin schreef:

Komt in augustus in Nederland op dvd uit!

Hmm, heb hem gister net ontvangen van cd wow voor 4,99.

Collectors edition, met heel wat audiosporen en weinig extra's.

Deze film heeft schitterende actie en goed acteerwerk, maar als je de film uitgekeken hebt, ben je het wel zat, lange climax zeg.

Er leken meer dan 3000 kogels afgevuurd te zijn, 230 doden kan nog wel kloppen.

avatar van DiDa

DiDa

Heb hem zojuist gekocht bij Free Record Shop (7,99) en ga hem zo snel mogelijk kijken. Het is lang geleden dat ik hem weer eens gezien heb. Vond hem altijd zeer sterk deze film.

avatar van Reinbo

Nu voor € 8 bij FRS! Absolute aanrader. De beste van John Woo. Geweldige actiefillm.

avatar van james_cameron

Nog steeds niet overtroffen aktiespektakel; meesterlijke 'heroic bloodshed' met een simpel maar doeltreffend verhaaltje en charismatische akteurs. Vooral de climax in het ziekenhuis is een niet stoppende achtbaanrit. Bloederig, spannend en vaak zeer komisch. De beste film van John Woo wat mij betreft. De onlangs uitgebrachte dvd van Dutch Filmworks (lelijk hoesje!) is qua beeld overwegend prima, maar het geluid (slechts hifi-stereo) laat soms nogal te wensen over (blikkerig). Maar goed, voor die lage prijs is het zeker geen miskoop.

avatar van divjunky

divjunky

Genoten

De toch nog kleine leuke details in deze film zijn verrassend

lekker lomp en kijkt heerlijk weg

avatar van mister blonde

mister blonde

Geweldige film, maar niet zo goed als the Killer. Daar is de actie meer divers en staat het liefdesverhaaltje tenminste in dienst van het geheel. Maar vooral de muziek was in the Killer oneindig veel beter. Hier moeten we het doen met de meest irritante synthesizer die ik ooit hoorde.

Maar verder weer een geweldig stijlvolle actiefilm, zoals alleen Woo ze kon maken (wat is die man in the USA de weg kwijt geraakt na Face off). Topvermaak. 4 dikke sterren.

Ramon K

Totaal niet mee eens. Ik vind The Killer juist het "zwakkere broertje" (en dat is voor mij ooit eens het omgekeerde geweest) van de twee. In Hard-Boiled bespaart Woo ons het melodramatische geneuzel (voor een groot gedeelte dan) dat me bij The Killer nogal eens in de weg zit. De plot in Hard-Boiled gaat uiteindelijk over de top, maar daar krijg ik wel 2 hele coole hoofdpersonages en een deel meer spetterende actie voor terug. Ook de Jazzy intro en de synthesizer pakken me meer dan de muziek in The Killer. Haast het omgekeerde dus . Maar misschien zift ik de muggen nu aangezien ik beide films fantastisch vind.

Ramon K

(wat is die man in the USA de weg kwijt geraakt na Face off).

Eens.

djelle

Dat melodramatische komt veel terug in Woo's films als je het eens bedenkt. De Better Tomorrow-films, Bullet in the Head, The Killer, Face Off... allemaal toch opvallend emotioneel geladen. Dit kenmerk zeg maar, komt inderdaad sterk naar voor in The Killer, en er zijn er wel meer die zich daar (al dan niet lichtjes) aan storen. Ik heb daar nooit zoveel moeite mee gehad moet ik zeggen, sterker nog: ik vond de combinatie (emotioneel dramatisch schouwspel - waanzinnige actie) altijd al iets magisch hebben, het creeert iets speciaals in ervaring (wat ook precies Woo's bedoeling is denk ik).

Heb me altijd al afgevraagd waarom mensen vaak een probleem hebben met melodramatiek, en niet met extreem geweld of gelijk wat... Als het mooi geschoten is kan voor mij nagenoeg alles.

Ramon K

Met melodrama heb ik absoluut geen moeite. Ik vind het zelfs erg mooi mits goed uitgevoerd. Ik vind dat Woo het drama in zijn oeuvre nogal eens te erg aanzet waardoor het fake wordt en uiteindelijk zelfs gaat irriteren.

YuLaw16

Ik vind de melodrama voor hong kong begrippen zeker niet overdreven in John Woo films. Het onderscheidt Woo zijn films van andere actiefilms. A better tomorrow introduceerde niets voor niets het heroic bloodshed genre.

avatar van Reinbo

Ik vind het melodrama in Hard-Boiled idd erg meevallen. wordt perfect ondersteund door de jazz muziek. En ik vind het verhaal juist erg mooi en meer diepgang en balans hebben dan in de meeste Hong Kong aktie films. Daarbij zijn de personages allemaal interessant en vooral de bad guy met het ooglapje is uber-cool (Zou bij de coolste filmpersonage knock out mogen winnen van mij). En dan de aktie.....Zoals de Empire al schreef: 'Better than a Dozen Die Hards'...... Staat daarom redelijk vast in mijn top 10.

avatar van Reinbo

Nog 5 stemmen en hij komt in de top 250.

djelle

En terecht! Heeft iemand trouwens de Taiwanese full uncut versie in bezit?

avatar van Reinbo

Ik lees dat die 9 munten langer is, geweldadiger is en ook andere muziek heeft...Lijkt mij eerder een extended versie dan uncut, toch eens gaan shoppen...

....en gekocht!

djelle

Haha, waar heb je hem gekocht? Laat in ieder geval nog weten wat je ervan vindt..

avatar van Reinbo

HKFlix, zal zeker posten als ik hem gezien heb...

avatar van Reinbo

Extended editie ontvangen. Ben benieuwd...

avatar van Reinbo

Net de extended editie gezien, maar ondanks dat hij op het klokje langer duurde viel het mij niet echt op. Wel leek het soms iets grover en had ik het idee dat ik bepaalde geweldadige scenes (met name close ups van bullet hits) Niet kende, maar een snel vergelijk met de Criterion versie bleek dat die ook in de 'gewone' versie zaten.

Maar dat mocht de pret niet drukken, want Hard Boiled blijft de koning aller actie films en die 5 vette sterren blijven staan, net als de plek in m'n top 10.

djelle

Ik kan me ook moeilijk voorstellen hoe het nog gewelddadiger kan (in kogelimpact-termen sprekende)...

avatar van ToNe

ToNe

Hey Reinbo.

A Bittersweet Life al gezien?

ToNe schreef:

Hey Reinbo.

A Bittersweet Life al gezien?

Ik zal 'm eens bestellen.

avatar van FillumGek

FillumGek

Heerlijke film! Een film met actie zoals actie hoort te zijn. Lekker rauw, headshot hier, bloedplas daar, I love it! En dat alles perfect in beeld gebracht door kunstenaar Woo.

Het verhaal is niet zo heel bijzonder en de acteerprestaties waren zeer degelijk. Grappig als de kleine jap Chow-Yun Fat redt door over hem heen te pissen

Niet veel op aan te merken. 4 sterren.
Ik ben trouwens ook zeer benieuwd naar het vervolg van deze film, in game-vorm die wordt uitgebracht op de PS3, genaamd Stranglehold. Schijnt ook erg spectaculair te worden.