• 9.373.522 stemmen

Met onder meer: James Franco, Jonah Hill en Seth Rogen

Releasedatum: 29 augustus 2013

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot This Is the End

"Nothing ruins a party like the end of the world."

De film volgt zes vrienden die opgesloten zitten na een reeks vreemde, catastrofistische gebeurtenissen die Los Angeles hebben verwoest. Als de wereld buiten zich ontrafelt, zorgen de slinkende voorraden en claustrofobische omgeving ervoor dat hun vriendschap scheurtjes begint te vertonen.

James Franco

Mindy Kaling

David Krumholtz

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Precies en daarom mag ik dus zeiken. Ieder z'n ding!!!

avatar van Rvdz

Rvdz

Dit is niet echt mijn humor, maar het feit dat iedereen zichzelf speelt is wel tamelijk geniaal. Als hij op dvd uit is ga ik hem wel kijken.

• 2071 berichten

Heel leuk. Ik vind ook dat de term 'onderbroekenlol' de film een beetje tekort doet. Ik hou namelijk totaal niet van dat soort flauwe films maar deze kon ik zeker waarderen. Blijkbaar zit er dan toch net wat extra's in. Niet alleen over de top situaties en soms poep en pieshumor, maar ook snelle dialogen met een hoop leuke grappen. Zo'n cum-dialoog is dan misschien wel plat, maar wel echt leuk en grappig, net als die rapist-discussie met Emma Watson. Hermione just stole all of our shit.

En ik zal wel een mietje zijn, maar ik vond het nog best vaak spannend en een beetje eng. De film had ook een hoger budget dan ik verwacht had, want de effecten en monsters waren zeker niet slecht.

Alleen jammer dat het op een gegeven moment wat te ver ging voor me. Zodra een film meer over de top actie bevat en minder snedige dialogen vind ik er vaak wat minder aan. Vond het eerste uur dan ook een stuk leuker dan alles wat daarna kwam.

Maar afgezien daarvan een zeer prima film, onverwacht leuk tussendoortje.

kleine 4* toch wel.

avatar van Rarara

Rarara

Deze film had ik graag heel leuk gevonden een super cast en lekkere onderbroeken lol maar op een paar lachjes na was het toch vrij teleurstellend. hemel en hel moet je ten alle tijden vermijden in een verhaal. ik heb nog nooit een film gezien waarbij dit gegeven goed uit pakte. Had nou maar Pineapple express 2 gemaakt.

avatar van tattoobob

tattoobob

>:D

Rarara schreef:

hemel en hel moet je ten alle tijden vermijden in een verhaal.

Nou sommige films kunnen mij niet hells genoeg zijn...Love The Devil

Rogen aan het roer.

Geen fan van de Apatow-lichting. Vind hun humor vaak gewoon schunnig zonder verdere basis om te lachen. Dat is in deze film toch wel even anders. De schunnige taal is nog steeds de basis, maar nooit de clou van de grap.

Acteurs spelen zichzelf (maar niet echt natuurlijk), pakt leuk uit, zeker wanneer een Cera dan echt het compleet tegengestelde van zichzelf neerzet. Ook de apocalyptische setting krijgt véél meer aandacht dan gewoonlijk in comedy mixen. Meestal is het secundaire genre een excuus om wat clichés voorbij te laten komen, Rogen laat het post apocalypische gedeelte van deze film ook écht werken.

In het midden sleept het een klein beetje, maar telkens wanneer het dreigt stil te vallen komt er weer een erg leuke ingeving die de film voortstuwt. Had er niet veel van verwacht, maar dit was bovengemiddeld leuk. Rogen mag zeker nog eens opnieuw proberen.

4.0* en een uitgebreide review

• 2071 berichten

Onderhond, wat vind ik jouw smaak toch slecht te peilen. Dat je dit leuk vindt zou ik dan weer nooit van je verwachten.

avatar van RimkoWolfs

RimkoWolfs

Te flauw voor mij, en ik houd nog wel van flauwe humor.
het verhaal was voor mij te zwak. ik vond het wel een origineel verhaal, met een paar leuke grappen er tussen. Meer zat er voor mijn gevoel niet in. misschien als je een beetje weet wat je kunt verwachten dat hij wel goed te doen is, maar ik ging me het idee dat ik een realistische komedie ging kijken de film in. maar toen de lichten uit de hemel kwawen was ik meteen teleurgesteld.

niet echt mijn film, ondanks dat toch 2,5*

Ste* schreef:

Nochthans vond ik Dogma ook leuk. En acteurs die zichzelf belachelijk maken apprecieer ik ook altijd wel. Maar eerlijk is eerlijk, had er zelf ook niet zoveel van verwacht

avatar van Insignificance

Insignificance

Wel aardig. Acteurs die zichzelf en de rest van het gilde in de zeik nemen en veel onnozel gedrag en gelul om de tijd mee te vullen, terwijl de verwijzingen je om de oren vliegen. Cera is kortstondig de uitblinker, Hill neemt die rol geleidelijk aan over met z'n achtaardige geneuzel. Schunnig uiteraard en dat is soms wel eens leuk, alhoewel ik qua humor meer kan met zo'n exorcisme dan met titty fucks, maar alla. Het vervolg op Pineapple Express is een prima vondst. Meestal is de meeste pret achter de rug wanneer het verhaaltje de kop opsteekt, dat valt hier nog wel mee. Er zit nog een aardigheidje in het slot als McBride een nieuw vriendje heeft.

avatar van _Casper_

_Casper_

Aparte film, Een film die je niet serieus moet nemen.. Maar gewoon relaxed moet kijken met een paar vrienden en dan kan je een avondje lachen. Er zitten best een aantal leuke grappen in en een leuke verwijzingen naar andere fllms. Tis echt een beetje een over de ''top '' film om t zo maar te zeggen, verwacht ook niet veel verhaal.. gewoon lekker vermaak.

avatar van pierrrke

pierrrke

Hier had ik precies toch teveel van verwacht...

Het goede aan deze film is dat je echt ziet dat de heren plezier hebben met het maken van deze onzin. Ze brengen dan ook iedere grap zonder dat het lijkt dat ze er enige moeite voor hoeven doen. Over dit aspect van de film niet te klagen.

Wat mij wel stoorde is dat de film op geen enkel vlak verfijning uitstraalt. Het is enorm lomp. Te beginnen met het camerawerk dat ontzettend gemakzuchtig aanvoelde. Er is duidelijk geen risico genomen voor uitdagende standpunten of ook maar enigszins visueel zo interessant mogelijk te zijn. Het lijkt allemaal erg rap gedraaid te zijn. Is dit ramp voor dit genre? neen, maar het zou het wel beter maken in mijn ogen.
Dan het verloop van het verhaal: Het begint erg goed maar de humor en de gebeurtenissen gaan er wel op achteruit. Het had allemaal zoveel verfijnder kunnen zijn. De heren schelden er maar wat op los wat ze uiteraard uitstekend doen maar echt lang lijkt er niet over nagedacht te zijn. Ook volgen de gebeurtenissen elkaar random op waardoor er een beetje een sleep in komt en je niet uitkijkt naar hoe het verloopt, wat het ook meteen een pluspunt maakt want het is allemaal vrij onvoorspelbaar (onvoorspelbare komedies in hollywood zijn zeldzaam).

Al met al ben ik misschien een beetje streng want de film geeft uiteindelijk wat ie ons heeft doen verwachten. Al mocht er een beetje meer met 'the apocalyps' gespeeld worden ipv dat ze zich het grootste deel van de film storten op onderlinge conflictjes. Overings vond ik de demonendesigns hoewel nep erg leuk gedaan.

Kijk hem met n paar vrienden en je hebt een goede avond

• 2071 berichten

Ik vind je inderdaad erg streng. Waarom zou je van een van grove (mannen)komedie met actie-elementen in vredesnaam verfijning verwachten? Het lijkt me dat je plezier hebt gehad en dat de film doet wat hij moet doen, dus ik vind je kritieken wat vreemd.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Verschrikkelijke humorloze onzin, afgezet

avatar van Koen87

Koen87

Die demonen deden mij erg deden aan de videoclip behorende bij het nummer Tribute van Tenacious D. Je krijgt grotendeels wat je mag verwachten van dit type komedie en onder het genot van een biertje het met een paar vrienden te kijken slaat het gegarandeerd aan.

avatar van dwid

dwid

Niet helemaal mijn ding dit. Te flauw en overdreven.

Leuke aan de film is inderdaad het feit dat de acteurs zichzelf spelen.

avatar van dirk-dv

dirk-dv

Het verhaal doet me een beetje denken aan de film : The Divide zelfde verhaal met voedselvoorraden kleine ruimtes en buitenaardse rampen alleen deze film was het niet voor mij 2 sterren

the Divide is een aanrader!

avatar van gauke

gauke

In de eerste plaats komt deze overdreven beroemdheden-soap-opera onvoorstelbaar traag op gang. Na verloop van tijd ontstaat een "vriendschap overwint alles, zelfs tijdens het einde van de wereld"- verhaal, volgens een rampenfilmscenario, dat de draak steekt met allerlei filmgenres en -clichés. Je zou het ook een story over jongemannen die maar niet volwassen worden kunnen noemen. Werkelijk fantastische computeranimatie beelden worden afgewisseld met idiote situaties (anarchistisch charmant; grove humor), maar helaas ook met ellenlange saaie scènes, die bij mij verlammend en knullig werkten. Na afloop hadden de laatste gedachtes bij mij toch de overhand.

avatar van silversurfer

silversurfer

Zeer Zeer en Zeeer voorspelbare film haha het valt echt heel erg op maar ben de moeilijkste niet , trouwens gewoon Zonder Danny Mcbride en Craig Robinson was dit ook best een flopfilm hou eerlijk echt wel van deze acteurs vooral van Seth rogen maar dit is toch wel 1 van de mindere

ergerde me ook op 1 of andere manier gewoon heel erg aan dat accent van emma watson en laat rihanna alsjeblieft nooit meer in films spelen Jonah hill had er ook wel uit hebben gemogen va mij

Leuk voor op de zaterdagavond meer niet

2 Star

avatar van kuiponok

kuiponok

Gezien de hoge IMDB-score had ik hier veel van verwacht, maar helaas.

Ondanks dat ik wel van flauwe humor houd, was deze film op een paar geslaagde grappen en dialogen na, voor mij niet geslaagd en begrijp ik die IMDB-score allerminst....

avatar van wimnoot

wimnoot

silversurfer schreef:

He Bah! Een Engelse met een Engels accent, hoe durven ze!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een enorme tegenvaller.

Ik ben best een fan van de Apatow-kliek. De films van de afzonderlijke acteurs bevatten allen dezelfde vergelijkbare humor: scherpe dialogen over vreemde onderwerpen, een beetje pipi-kaka en ze zijn stuk voor stuk een heel klein beetje taboe-doorbrekend.

This Is The End is, ondanks een eindeloze rij acteurs uit de Apatow-stal, hiervan helaas geen optelsom. De film heeft zeker zijn momenten (de diverse montages op muziek zoals de drugs-scène, de "camera confessions" over pis en de discussie tussen Franco en McBride over jizz zijn erg leuk). Ik had niet echt gore in de film verwacht, en misschien heb ik door de totale verrassing wel zo hard gelachen om de scène met het hoofd.

Maar vaak verzandt de film in situaties die grappig bedoeld zijn, maar de plank misslaan. Voodat de hel losbarst is de film bijvooorbeeld nog geen moment grappig geweest. De scène met het grote gat wordt voor geen meter benut qua humor. De Excorcist scène moet grappig zijn omdat de bezeten persoon zich de hele tijd met de discussie bemoeit, maar die scène werkt ook niet.

Toch is This Is The End geen totale flop. Het is een gewaagde crossover tussen horror, actie en komedie. Het is en merkwaardige combinatie: horrorkomedies zijn nooit zo grappig, en komedies met gore zijn nooit echt vies. Maar deze film pakt het beste van alle genres en voelt daarom aan als iets nieuws. De special effects zijn grotesk en boven verwachting goed.

Al met al een heel leuk idee waar te weinig uit werd gehaald.

wimnoot schreef:

He Bah! Een Engelse met een Engels accent, hoe durven ze!

Ja, en ze zat welgeteld 5 minuten in de film, verschrikkelijk inderdaad.

Ben best verbaasd hoor, door alle negativiteit hier! Ik ben best kritisch over humor, maar vond dit gewoon heel erg leuk gedaan. Er zijn komedies waar veel minder inzit, die hier een stuk meer lof krijgen. Naast dat het grappig is is het apocalypsthema ook een heel aardige extra, dus snap hier weinig van.

avatar van dualcia

dualcia

Tegenvallertje

Ik had er veel van verwacht: te veel waarschijnlijk, want het is eigenlijk gewoon 1 grote bak onzin. Toen ik het plot en de cast-list zag, was ik echt heel enthousiast! James Franco , Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel: Allemaal stuk voor stuk favoriete acteurs. Dit zou er eentje worden om van te smullen.

Dit was allemaal te vroeg gedacht, want dit alles bleek niet meer dan een middelmatige komedie te worden met middelmatige grappen en een hoop onzin ernaast. Het begin en einde van de film zijn het leukst. De cameo's op het feest vond ik echt heerlijk. Leuk om zoveel bekende gezichten te zien. Ik had ze graag langer gezien. Met name Christopher Mintz-Plasse en Michael Cera. Cera is echt een held in deze film

Als de 6 hoofdrolspelers alleen overblijven wordt het op sommige momenten een tikkeltje saai. Voornamelijk omdat de meeste grappen onderling gewoon niet leuk zijn.
Franco, Rogen en (met name) Baruchel doen het best leuk. Craig Robinson doet het ook altijd wel prima, maar is voor mij nooit een hoogvlieger. McBride vind ik helemaal niks Vervelend mannetje. En Jonah Hill vind ik meestal echt heel leuk, maar was echt drie keer niks in deze film.

Het klinkt allemaal heel negatief, maar dat komt voornamelijk door mijn te hoge verwachtingspatroon. This Is The End is leuk om naar te kijken. De acteurs die zichzelf spelen heeft wel een meerwaarde en het hele apocalypsthema is best tof uitgewerkt (de special effects zien er overigens echt mooi uit). Het zakt allemaal nogal in tijdens het middenstuk van de film, maar zodra de boys Franco's huis verlaten is er weer genoeg tofs te zien met als 1 van de hoogtepunten de eindscene met de Backstreet Boys

avatar van ace leader

ace leader

Totaaaal niet grappig. Misschien 1 of 2 lachmomenten, maar daar bleef het bij. Het is een vrij origineel idee...helaas is de uitwerking rampzalig. Ik ben vast niet de enige die met pijn en moeite zat te wachten op 'the end' van deze film. Dat deze een 7.3 rating op IMDB heeft, is al helemaal raar te noemen .

1 ster voor de moeite

avatar van Boeff

Boeff

Ik kon hem niet echt waarderen.

Op veel momenten vond ik het eerder irritant dan grappig.

Denk dat het niet mijn soort humor is.

Zaten wel aantal mooie special effects in.

avatar van Picker

Picker

dwid schreef:

Niet helemaal mijn ding dit. Te flauw en overdreven.

Leuke aan de film is inderdaad het feit dat de acteurs zichzelf spelen.

Mee eens!

avatar van Grunner

Grunner

Ondanks het openen van een blik aan bekende acteurs die we kennen uit de betere comedy films, viel deze film te toch enorm tegen...

avatar van Waku

Waku

Tja, heel veel bekende namen die zich zelf spelen maar dan over de top.

De een heeft een langere rol dan de ander.

Verder is het allemaal erg hysterisch, hoop gevloek en een hoop zinloos gebabbel.

Gaat eigenlijk allemaal nergens over.

Soms zijn de brute en bloedige momenten even grappig.

Verder had ik hier niks mee met deze komedie.

1.5/2*

avatar van Alonzo

Alonzo

Tja een films met acteurs die zichzelf zijn. Hm aanrader? Voor mij iig niet. Ik vond de film waardeloos.