- Home
Met onder meer: James Franco, Jonah Hill en Seth Rogen
Releasedatum: 29 augustus 2013
Bekijk via CANAL+
Plot This Is the End
"Nothing ruins a party like the end of the world."
De film volgt zes vrienden die opgesloten zitten na een reeks vreemde, catastrofistische gebeurtenissen die Los Angeles hebben verwoest. Als de wereld buiten zich ontrafelt, zorgen de slinkende voorraden en claustrofobische omgeving ervoor dat hun vriendschap scheurtjes begint te vertonen.
James Franco
Emma Watson
Mindy Kaling
David Krumholtz
Prudh
Eerste helft best leuk (vooral door de waanzinnige hoeveelheid cameo's en Michael Cera), maar daarna heel veel meer van dezelfde puberale grappen over klaarkomen en wiet roken.
MaffePauluZ
Deze film heb ik gisteren in de bioscoop gezien. Ik heb nog nooit zo'n slechte film gezien. Het slaat gewoon compleet nergens op.
Naast de overdreven veel gay-acties (die niet eens grappig meer zijn maar gewoon ranzig voor de gemiddelde hetero) zit er geen vaste lijn in het verhaal. Ze hebben er redelijk veel vreemde scenes in gestopt die niets toevoegen aan de verhaallijn, en simpelweg niet horen in een film met acteurs van dit toch wel redelijk hoge comedy-niveau.
Er liepen mensen weg uit de bios tijdens de film. En dat zegt wat, wat het was een Burgers-Bier-Blockbusters evenement (mannenavond) met enorm veel bier. Je zou dan toch denken dat alles grappiger zou moeten worden.
Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak, maar ik raad de film echt af. Ik snap echt niet hoe de score (ver) boven de 1,5 sterren kan liggen - zelfs op IMDB.
Metalfist
Hermione just stole all of our shit
Toch vreemd hoe de releasedates eigenlijk kunnen verschillen per land. This is the End stond op mijn verlanglijst maar ik werd hier continu herinnerd dat de film pas vanaf 29 augustus ging draaien in de bioscoop. Totdat ik een tijd geleden ontdekte dat de film al sinds midden juli hier in België draaide. Normaal gezien was het het plan om vrijdag naar de cinema te gaan maar aangezien de film dan al van de programmatie verdween hebben we gisteravond maar één van de laatste voorstellingen meegepakt.
Op papier is This is the End een geweldige film. Een hoop bekende acteurs die zichzelf spelen in een apocalyptische setting.. Het opent mogelijkheden maar ik was er niet helemaal zeker van of dit me ging kunnen bekoren want ik ben niet zo'n die-hard fan van een Seth Rogen of Jonah Hill. Gelukkig mag het resultaat er wezen want dit is één van de origineelste komedies die ik op groot scherm heb mogen aanschouwen. Het uitgangspunt is natuurlijk vrij geniaal maar het merendeel van de humor werkt ook effectief. Vooral de opbouw naar de apocalyps is heerlijk met enorm veel cameo's en veel leuke sterfscènes. Eens het groepje is ingesloten in het huis van Franco lijkt de film wat in te zakken maar de heren zeiken elkander gedurende een dik anderhalf continu af en het geeft een aantal geweldige scènes. En natuurlijk Emma Watson die de show even steelt tussen al dat mannelijk geweld! Alleen jammer dat Rogen en co het niet kunnen laten om terug te vallen op dezelfde flauwe penis jokes. Kijk, we introduceren een gigantische duivel en we laten zijn lul er af snijden door de straal van God.. Ontzettend flauw en gewoon niet grappig. Hetzelfde geldt voor de cum conversatie rond het porno boekje tussen Franco en McBride die veel te lang blijft doorgaan. Het zijn een paar hekelpunten maar de perfecte komedie is nog altijd niet gemaakt en aangezien mijn kameraad met wie ik de film ging zien compleet strijk ging om deze scènes, zal het wel zijn nut hebben.
Het interessantste aan de film blijft echter de cast. Seth Rogen en Evan Goldberg kwamen met een script op de proppen waar echte karaktertrekken gecombineerd worden met compleet verzonnen uitspattingen. Zo is Michael Cera compleet het tegenovergestelde van zijn echte persoonlijkheid maar juist deze atypische rol gaat hem vele beter af dan de ontelbare sullige rollen die hij de laatste jaren speelt. Rogen en co zijn al vele jaren een vriendengroep en ze kennen overduidelijk dan ook vele kleine kantjes van elkander die hier vrij goed worden uitgespeeld. De vermeende homoseksualiteit van Franco, de tetten van Rogen, ... Baruchel ging zelfs nog verder met te zeggen dat het opnemen van de film nogal therapeutisch werkte doordat hij het gevoel kreeg dat het aspecten waren die de acteurs op een bepaald moment in hun leven wel eens tegen de andere hadden willen zeggen. In ieder geval zorgt het voor een flink aantal leuke scènes en is alleen Danny McBride de smet op het geheel. Die is gewoon erg irritant maar weet zijn rol gelukkig nog goed te maken door Channing Tatum als sexslaaf te gebruiken.
Zonde dat ze de kans hebben laten liggen om The End van The Doors te gebruiken maar War Pigs van Black Sabbath is ook niet slecht natuurlijk. In ieder geval is This is the End een film geworden met flink wat zelfspot, al wordt er nooit echt iemand compleet in zijn hemd gezet, maar die vooral de moeite waard is vanwege een geweldige cast en het toffe uitgangspunt. Op gebied van special effects trouwens ook helemaal niet slecht. Had alleen nog wel een scène na de aftiteling verwacht maar no dice.
YAH87
Het regiedebuut van Seth Rogen en zijn partner in crime Evan Goldberg (samen heeft het duo reeds films geschreven als Superbad, Pineapple Express en The Green Hornet) is gebaseerd op de korte film Jay and Seth versus the Apocalypse uit 2007. Dit concept wordt in deze film verder uitgewerkt en waarbij een hele rits vrienden en bekenden van Rogen worden ingezet waarmee hij heeft samengewerkt in films en series. Zo zijn onder meer James Franco, Craig Robinson, Michael Cera en Danny McBride van de partij.
Rogen en Goldberg leveren met This Is the End een meer dan geslaagde en originele komedie die doorspekt is met typische humor die je van de twee mag verwachten. Veel grove humor dus over onder meer popcultuur, piemels en seks verwerkt in hilarische dialogen in absurde situaties. De film telt dan ook in ruime mate geestige scenes waarbij de groep vrienden aan hun lot worden overgelaten en van alles doen om te overleven. Zo levert het enige pornoblaadje in huis een verhitte woordenwisseling op die flink op de lachspieren werkt. De cast bestaat uit de bekendere, hedendaagse acteurs van het komediegenre die een uitvergrote versie van hunzelf spelen en doen dit op sublieme wijze met de nodige inside jokes. Verder zijn er de nodige cameo’s te bewonderen en is zelfs de soundtrack ook goed voor een grijns. Het prachtig gevonden einde is zalig en tevens goed voor een lach. Vooral de liefhebbers van de humor van Rogen en Goldberg zullen zich uitstekend vermaken met deze film.
voskat
Niet helemaal waar ik op gehoopt had. Bij vlagen geslaagde stonerhumor, maar.. tsja, net niet genoeg ervan. Het idee was leuker dan de uitvoering.
Wel een prima demonenlul op het einde.
wimnoot
Lachen!!!!
Ten eerste vond ik het grote klasse dat ze gekozen hebben om niet als de eeuwige typetjes op te treden maar gewoon de acterus zelf. Dat ze dan uiteindelijk alsnog in die figuren veranderen maakt niet uit, ze zijn als het ware een persiflage van zichzelf. Heerlijk om al die film referenties te spotten en ik kan daar erg om lachen. Al die bekende gezichten die zich onder hun eigen naam laten misbruiken voor deze film laten wel erg zien dat het hier om een film gaat die door de insiders van dat wereldje gemaakt is. Gelukkig nemen ze ichzelf niet te serieus.
Leuk regie debuut voor Seth Rogen.
tattoobob
Nice one
Ik heb er heerlijk van genoten...constant had ik een smile op mijn gezicht...
Heerlijke rollen zetten alle acteurs neer,kep me eigen kapot gelachen.
Een top comedy!!!!
Eigenlijk best een leuke komedie met ook nog een leuk concept, namelijk acteurs en actrices die zich allemaal zelf spelen en ook de nodige zelfspot hebben. Ook zeiken (ook letterlijk
) ze elkaar heerlijk af. Het verhaal was leuk gevonden en met de uitvoering (op het einde zelfs visueel sterk) zat het ook wel goed. Bovendien bevat deze film de nodige humor waarvan de meeste best grof, vuilgebekt of seksistisch is. Met name Danny McBride was daarin heerlijk op dreef. De cast in deze film is sowieso indrukwekkend en ze doen het eigenlijk ook allemaal leuk. Al met al heb ik me gewoon prima vermaakt met deze leuke komedie.
P.S. Channing Tatum als "bitch" was wel geinig
jumpstylemovie
Mijn soort humor. Erg droog en flauw, over de top met veel poep-pis- en penis grappen en een groep bekende acteurs die zichzelf neerzetten als een stelletje cokesnuivende homo's. Ik mag alle acteurs die hierin zitten en ken een redelijk aantal van hun films en dat is nodig want er zitten veel referenties in deze film, dus als je iets niet gezien hebt zul je en bepaalde grap ook niet begrijpen. Het is helaas wel zo dat erg leuke scènes worden afgewisseld door slappe shit. Rihanna vond ik bijvoorbeeld niks en Gangnam Style kan echt niet meer. Het idee van de film is echter erg vet, de acteurs zetten zichzelf heerlijk voor schut, het einde in de hemel is geniaal en het is gewoon mooi om te zien hoe ze hun fantasie de vrije loop hebben gelaten. Dit soort films worden eigenlijk net te weinig gemaakt. Lekkere simpele en flauwe humor, echt zo'n stoner film. Emma zat er trouwens ook in dus dan ben ik sowieso al verkocht.
clockwork72
Erg grappig.
Als je een comedyfilm maakt met acteurs als James Franco, Jonah Hill en Seth Rogen en die het hele zooitje dan ook nog eens regiseerd weet je dat het ongetwijfeld lachen gaat worden. Dit werd het gelukkig ook, heb af en toe hard gelachen om alle onzin, want het verhaal (voor zovere je van een verhaal kunt spreken) is te belachelijk voor woorden, en dat is precies wat ik wilde voordat ik deze film ging bekijken, hersenloze humor. Het concept dat alle acteurs gewoon zichzelf spelen is geniaal bedacht en juist in zo'n soort film komt het goed uit de verf. Eindelijk weer eens een leuke komedie, zeker een aanradar dit.
3,5!*
Elineloves
Zonder enige voorkennis er in gegaan, en als snel zag ik dat de toon gezet was: een blik vol acteurs en actrices werd er opengetrokken en gedoopt in een gayish sausje.
Tot aan het supermarkt moment had ik mijn bedenkingen, ik hou niet zo van drugs, zuip- en seks feestjes, maar daarna had ik al snel het "Waar zit ik in godsnaam naar te kijken?" gevoel. Moet het een parodie voorstellen? Ik was de weg helemaal kwijt.
De main cast vond ik niet denderend. Ik haat Jonah Hill. Ook hier. Vervelende gast, hij laat me denken aan een dikke hamster. Jay was wel enigszins oké en Franco kon fungeren als eye-candy. De humor is me iets te kinderlijk en te makkelijk. Kaas in je boxer douwen? Alle drugs gebruiken en dansen als een malle? Niet echt mijn ding. Ik kan er niet goed tegen als een grap te lang wordt uitgemolken. Voetballen met een afgehakt hoofd.. come on. Ze leken wel een stel retards op een niet grappige manier, en sommigen zelfs een stel vervelende wijven.
Na dik 50 minuten was ik er wel enigszins aan gewend geraakt en kon ik het iets beter verdragen. Het middenstuk was wel te doen, maar toen Hill bezeten leek te zijn ging het snel weer bergafwaarts. Ik ben zó klaar met die easy kots- en pis grappen. Het ging werkelijk helemaal nergens meer over, het was echt een bij elkaar gezocht zooitje.
Voor mij viel er bitter weinig te lachen. Jammer.
Wel werd ik erg blij van de laatste minuut, BACKSTREET'S BACK, ALLRIGHT!
Jammer dat ik deze film niet in de bios heb mogen aanschouwen, want This is the End is gewoon dik anderhalf uur pure nonsens en onderbroekenlol. De vele bekende acteurs spelen gewoon zichzelf en zetten hun eigen karakter allemaal lekker dik aan. De ene na de andere bekende Hollywood ster komt voorbij en zet zichzelf of een ander te kakken, of komt juist heel stoer over zoals Emma Watson bijvoorbeeld.
Wat volgt is wellicht net ietsje te eentonig, omdat de hele film zich bijna op 1 locatie afspeelt en de film zich vooral bezig houdt met de grappige, maar ook schunnige dialogen tussen de bekende sterren. Gelukkig zijn ze erg leuke en houden ze de film onderhoudend.
Richting het einde gaan de remmen met de vele demonen weer lekker los en gaat de vrolijke onzin lekker verder. Het toppunt is toch wel Danny McBride met Channing Tatum als buttfuck sexslaafje is gewoon briljant.
Misschien had de film zich iets minder op de vele onderlinge conversaties moeten focussen om echt briljant uit de hoek te komen, maar het grote bullshit gehalte en dat ze zichzelf spelen zorgt voor een hele frisse film!
Mjah, geinig idee, maar de uitwerking valt tegen. Ik waardeer de zelfspot van vele sterren in vooral het eerste kwartier van de film, dat was dan ook meteen het leukste deel, maar daarna wist het verhaal me nauwelijks meer te boeien. Het duurde tot het slot van de film dat mijn interesse weer een beetje werd gewekt. De humor is puberaal en lang niet altijd geslaagd. Een hoop grappen duren te lang of zijn gewoon ongrappig. Misschien moet dit soort humor je liggen, maar ik vond de film een lange zit. Ik vond Craig Robinson, ook wel Darryl uit The Office US, nog wel een leuke rol spelen trouwens. De rest was bij vlagen vooral irritant.
Ik twijfel tussen 2,5* en 3*, maar ik hou toch maar de laagste score aan. Kwestie van gevoel.
wwelover
Eigenlijk zoals ik al had verwacht is dit helemaal mijn soort film geworden. Ik ben sowieso een liefhebber van vrijwel de hele cast en samen zijn ze natuurlijk gewoon briljant. Geweldige dosis zelfspot en een absurd fout verhaal. Duidelijk dat die gasten een heleboel lol hebben gehad tijdens het maken van deze film. En ook de kleinere cameo's zijn een leuke toevoeging, vooral Michael Cera natuurlijk. Heb van begin tot eind dubbel gelegen.
Shinobi
"We're a bunch of best friends hanging out. It's like a sleepover."
Op voorhand verwachtte ik eigenlijk een flauwe comedy met een hoop loze grappen, maar gelukkig is het tegendeel waar.
Want This Is the End blijkt een heerlijke comedy te zijn geworden met als grootste troef de Hollywoodacteurs die zichzelf spelen. Het is echt lachen hoe iedere acteur zichzelf op een opmerkelijke wijze neerzet, meer bespot eigenlijk. Met name van Michael Cera en Emma Watson zien we een andere kant.
Sowieso is het concept van de wereld die vergaat echt perfect voor zo een 'team-up'. Dat de film zich voor het grootste gedeelte maar op één locatie afspeelt deerde mij niet echt, omdat er genoeg grappen en idiote situaties voorbij komen. Dit gaat gepaard met een hoop onzinnige dialogen. Waar ik van tevoren eigenlijk een beetje bang voor was, is de platvloersheid. Op momenten kan de film best plat zijn, maar ik vermaakte me er verrassend genoeg prima mee. Er komen dan ook een hoop onverwachtse dingen langs om de kijker vermaakt te houden, denk aan een: zelfgemaakte sequel van Pineapple Express, exorcisme van Jonah Hill, Channing Tatum als seksslaaf, Seth Rogen en Jay Baruchel die naar de hemel begeleidt worden door I Will Always Love You van Whitney Houston enz.
Al met al een zeer geslaagd regiedebuut voor Seth Rogen en Evan Goldberg, ik heb me hier uitstekend mee vermaakt.
Dikke 3,5 sterren.
Macmanus
Geweldig einde.
Uiteindelijk is het grootste deel van de film zoals ik verwacht had van deze groep. Zal wel voor de extreme fijnproever zijn om hier echt wat anders in te zien dat de Rogen clan altijd doet. Ik zag het niet. Vrij duidelijke zelfbevlekking, stoner humor met een bad ass einde. Zoals de stoner betaamd heeft het altijd een dip ergens in het midden. 107 minuten is minimaal 17 teveel. En vallen sommige grappen flat, maar door de aanstekelijkheid moet je uiteindelijk toch wel giechelen. Danny McBride is wel weer een baas boven baas, met een perfecte scene tussen hem en Franco. Het einde is dan ook niets minder dan geniaal. Begint gdvr met Whitney om daarna te eindigen met Backstreet Boys!
Solide 3 sterren.
Ste*
- 2071 berichten
Heel leuk. Ik vind ook dat de term 'onderbroekenlol' de film een beetje tekort doet. Ik hou namelijk totaal niet van dat soort flauwe films maar deze kon ik zeker waarderen. Blijkbaar zit er dan toch net wat extra's in. Niet alleen over de top situaties en soms poep en pieshumor, maar ook snelle dialogen met een hoop leuke grappen. Zo'n cum-dialoog is dan misschien wel plat, maar wel echt leuk en grappig, net als die rapist-discussie met Emma Watson. Hermione just stole all of our shit.
En ik zal wel een mietje zijn, maar ik vond het nog best vaak spannend en een beetje eng. De film had ook een hoger budget dan ik verwacht had, want de effecten en monsters waren zeker niet slecht.
Alleen jammer dat het op een gegeven moment wat te ver ging voor me. Zodra een film meer over de top actie bevat en minder snedige dialogen vind ik er vaak wat minder aan. Vond het eerste uur dan ook een stuk leuker dan alles wat daarna kwam.
Maar afgezien daarvan een zeer prima film, onverwacht leuk tussendoortje.
kleine 4* toch wel.
Rogen aan het roer.
Geen fan van de Apatow-lichting. Vind hun humor vaak gewoon schunnig zonder verdere basis om te lachen. Dat is in deze film toch wel even anders. De schunnige taal is nog steeds de basis, maar nooit de clou van de grap.
Acteurs spelen zichzelf (maar niet echt natuurlijk), pakt leuk uit, zeker wanneer een Cera dan echt het compleet tegengestelde van zichzelf neerzet. Ook de apocalyptische setting krijgt véél meer aandacht dan gewoonlijk in comedy mixen. Meestal is het secundaire genre een excuus om wat clichés voorbij te laten komen, Rogen laat het post apocalypische gedeelte van deze film ook écht werken.
In het midden sleept het een klein beetje, maar telkens wanneer het dreigt stil te vallen komt er weer een erg leuke ingeving die de film voortstuwt. Had er niet veel van verwacht, maar dit was bovengemiddeld leuk. Rogen mag zeker nog eens opnieuw proberen.
4.0* en een uitgebreide review
RimkoWolfs
Te flauw voor mij, en ik houd nog wel van flauwe humor.
het verhaal was voor mij te zwak. ik vond het wel een origineel verhaal, met een paar leuke grappen er tussen. Meer zat er voor mijn gevoel niet in. misschien als je een beetje weet wat je kunt verwachten dat hij wel goed te doen is, maar ik ging me het idee dat ik een realistische komedie ging kijken de film in. maar toen de lichten uit de hemel kwawen was ik meteen teleurgesteld.
niet echt mijn film, ondanks dat toch 2,5*
Insignificance
Wel aardig. Acteurs die zichzelf en de rest van het gilde in de zeik nemen en veel onnozel gedrag en gelul om de tijd mee te vullen, terwijl de verwijzingen je om de oren vliegen. Cera is kortstondig de uitblinker, Hill neemt die rol geleidelijk aan over met z'n achtaardige geneuzel. Schunnig uiteraard en dat is soms wel eens leuk, alhoewel ik qua humor meer kan met zo'n exorcisme dan met titty fucks, maar alla. Het vervolg op Pineapple Express is een prima vondst. Meestal is de meeste pret achter de rug wanneer het verhaaltje de kop opsteekt, dat valt hier nog wel mee. Er zit nog een aardigheidje in het slot als McBride een nieuw vriendje heeft.
pierrrke
Hier had ik precies toch teveel van verwacht...
Het goede aan deze film is dat je echt ziet dat de heren plezier hebben met het maken van deze onzin. Ze brengen dan ook iedere grap zonder dat het lijkt dat ze er enige moeite voor hoeven doen. Over dit aspect van de film niet te klagen.
Wat mij wel stoorde is dat de film op geen enkel vlak verfijning uitstraalt. Het is enorm lomp. Te beginnen met het camerawerk dat ontzettend gemakzuchtig aanvoelde. Er is duidelijk geen risico genomen voor uitdagende standpunten of ook maar enigszins visueel zo interessant mogelijk te zijn. Het lijkt allemaal erg rap gedraaid te zijn. Is dit ramp voor dit genre? neen, maar het zou het wel beter maken in mijn ogen.
Dan het verloop van het verhaal: Het begint erg goed maar de humor en de gebeurtenissen gaan er wel op achteruit. Het had allemaal zoveel verfijnder kunnen zijn. De heren schelden er maar wat op los wat ze uiteraard uitstekend doen maar echt lang lijkt er niet over nagedacht te zijn. Ook volgen de gebeurtenissen elkaar random op waardoor er een beetje een sleep in komt en je niet uitkijkt naar hoe het verloopt, wat het ook meteen een pluspunt maakt want het is allemaal vrij onvoorspelbaar (onvoorspelbare komedies in hollywood zijn zeldzaam).
Al met al ben ik misschien een beetje streng want de film geeft uiteindelijk wat ie ons heeft doen verwachten. Al mocht er een beetje meer met 'the apocalyps' gespeeld worden ipv dat ze zich het grootste deel van de film storten op onderlinge conflictjes. Overings vond ik de demonendesigns hoewel nep erg leuk gedaan.
Kijk hem met n paar vrienden en je hebt een goede avond
Captain Pervert
Een enorme tegenvaller.
Ik ben best een fan van de Apatow-kliek. De films van de afzonderlijke acteurs bevatten allen dezelfde vergelijkbare humor: scherpe dialogen over vreemde onderwerpen, een beetje pipi-kaka en ze zijn stuk voor stuk een heel klein beetje taboe-doorbrekend.
This Is The End is, ondanks een eindeloze rij acteurs uit de Apatow-stal, hiervan helaas geen optelsom. De film heeft zeker zijn momenten (de diverse montages op muziek zoals de drugs-scène, de "camera confessions" over pis en de discussie tussen Franco en McBride over jizz zijn erg leuk). Ik had niet echt gore in de film verwacht, en misschien heb ik door de totale verrassing wel zo hard gelachen om de scène met het hoofd.
Maar vaak verzandt de film in situaties die grappig bedoeld zijn, maar de plank misslaan. Voodat de hel losbarst is de film bijvooorbeeld nog geen moment grappig geweest. De scène met het grote gat wordt voor geen meter benut qua humor. De Excorcist scène moet grappig zijn omdat de bezeten persoon zich de hele tijd met de discussie bemoeit, maar die scène werkt ook niet.
Toch is This Is The End geen totale flop. Het is een gewaagde crossover tussen horror, actie en komedie. Het is en merkwaardige combinatie: horrorkomedies zijn nooit zo grappig, en komedies met gore zijn nooit echt vies. Maar deze film pakt het beste van alle genres en voelt daarom aan als iets nieuws. De special effects zijn grotesk en boven verwachting goed.
Al met al een heel leuk idee waar te weinig uit werd gehaald.
dualcia
Tegenvallertje
Ik had er veel van verwacht: te veel waarschijnlijk, want het is eigenlijk gewoon 1 grote bak onzin. Toen ik het plot en de cast-list zag, was ik echt heel enthousiast! James Franco
, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel: Allemaal stuk voor stuk favoriete acteurs. Dit zou er eentje worden om van te smullen.
Dit was allemaal te vroeg gedacht, want dit alles bleek niet meer dan een middelmatige komedie te worden met middelmatige grappen en een hoop onzin ernaast. Het begin en einde van de film zijn het leukst. De cameo's op het feest vond ik echt heerlijk. Leuk om zoveel bekende gezichten te zien. Ik had ze graag langer gezien. Met name Christopher Mintz-Plasse en Michael Cera. Cera is echt een held in deze film
Als de 6 hoofdrolspelers alleen overblijven wordt het op sommige momenten een tikkeltje saai. Voornamelijk omdat de meeste grappen onderling gewoon niet leuk zijn.
Franco, Rogen en (met name) Baruchel doen het best leuk. Craig Robinson doet het ook altijd wel prima, maar is voor mij nooit een hoogvlieger. McBride vind ik helemaal niks
Vervelend mannetje. En Jonah Hill vind ik meestal echt heel leuk, maar was echt drie keer niks in deze film.
Het klinkt allemaal heel negatief, maar dat komt voornamelijk door mijn te hoge verwachtingspatroon. This Is The End is leuk om naar te kijken. De acteurs die zichzelf spelen heeft wel een meerwaarde en het hele apocalypsthema is best tof uitgewerkt (de special effects zien er overigens echt mooi uit). Het zakt allemaal nogal in tijdens het middenstuk van de film, maar zodra de boys Franco's huis verlaten is er weer genoeg tofs te zien met als 1 van de hoogtepunten de eindscene met de Backstreet Boys
Blazing Pony
Leuke film, de humor is aardig grof en zal niet iedereen kunnen waarderen. De special effects in de film vond ik zelf wat aan de magere kant en hier hadden ze zeker meer uit kunnen halen. Al met al zitten er genoeg goede grappen en referenties in. Zeker aan te raden als je kan lachen om films als Superbad of Pineapple Express. 4*
Chainsaw
Toch leuker dan ik had verwacht. This Is the End had natuurlijk heel makkelijk een veel te flauw onderonsje kunnen worden met een groep bevriende acteurs. Dit is het uiteindelijk ook wel geworden, maar de ongein is veel geestiger en aanstekelijker dan ik had gedacht. Het begint aardig en ergens middenin de film kakt de boel een beetje in, maar de film herpakt zich na een uurtje verrassend goed en begint dan écht grappig te worden. De film leunt natuurlijk veel op de vele cameos van bekende namen en een hoop onderbroekenlol, maar wordt nergens vervelend. This is the End is pure over-de-top onzin, maar dan wel van het soort dat uitstekend vermaakt.
3,5 sterren.
Wat een rommeltje. Leuke vondsten (zoals de akteurs die hun eigen imago op de hak nemen) en extreem flauwe toestanden lossen elkaar in hoog tempo af. Regisseurs Evan Goldberg en Seth Rogen lijken weinig vertrouwen in eigen kunnen te hebben, wat hun tactiek verklaart van 'throw everything up on screen and see what sticks'. Soms werkt dit, vaak niet. De verzamelde akteurs zijn best leuk maar de film gaat langzaam maar zeker ten onder aan het chaotische en lang niet altijd grappige script.
Oef. Had dit echt veel en veel grappiger verwacht.
Wat een flauwe toestand zeg.
Paar spaarzame momenten die een lachje teweeg brengen, maar verder had ik vooral het idee naar een tussendoortje te kijken waarin ze allemaal zelf veel meer lol hebben bij het maken er van dan wij als kijker.
LOTR-lover
Ben helemaal geen fan van komedies, het is zelfs m'n minst favoriete genre. Maar This Is The End beviel me wel. Kan dat absurde altijd wel waarderen, en wie vind 't nou niet leuk om grote namen zichzelf belachelijk te zien maken op 't witte doek? Vond het geniaal hoe ze sommige films/rollen van de desbetreffende acteurs in de zeik nemen.
Bleef een beetje op 3* steken (wat voor mijn doen vrij goed is voor een komedie) maar toen kwam 't einde! Als je de Backstreet Boys op zo'n manier de film laat eindigen, met exact het dansje uit de clip van vroeger van Everybody (Backstreet's Back) dan krijg je er van mij direct een half puntje bij. Vond dat echt hilarisch
7/10 (IMDB)
Sergio Leone
Zwakjes.
Het uitgangspunt vind ik wat hebben, niet in het minst door het feit ik het merendeel van deze cast meestal wel te pruimen vind. Helaas is dat nagenoeg het enige positieve uit de hele film. De grappen en mopjes zijn gewoon ontzettend slecht geschreven. Talloze moppen over wiet en gevloek over mekaars kleine kantjes worden al snel afgezaagd. Ook de vele filmreferenties missen elk effect.
Daarnaast komt dan ook nog eens de cast die weinig goeds doet. Enkel James Franco vind ik over de ganse lijn de moeite. Danny McBride en Jay Baruchel zijn aan elkaar gewaagd als het om de minst grappige kwal gaat.
De vele cameo's zijn ook al niet echt geslaagd. Michael Cera's bijdrage is wel oké en ook Channing Tatum zet een meesterlijke rol neer in een halve minuut. Met ook nog de Backstreet Boys aan het einde raapt men dan toch enkele steken op maar ik ben vooral benieuwd naar het vervolg op Pineapple Express.
Kleine 2
Masqada
Goede stoner-film! Beste komedie sinds tijden dit, met het toch well originele van de zichzelf spelende acteurs. Geniaal einde natuurlijk.

Michael Cera over klap in het gezicht van Rihanna: 'Het was geweldig'

Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome
Animatie / Romantiek, 2017

Adoration
Drama / Thriller, 2019
verkrachtingmonsterexorcismepanicschilderenvriendschapberoemdheidsatirefeestjebezitvriendendonkere komedieend of the worldhouse partyapocalypsehollywoodschepseldrugsdemonself-referentialmacabreend disturbedacteurfranticclaustrophobicother worldly mischievousdrearybiblical actor playing themselfdramaticsuspensefulamuseddefiantexuberant