• 9.373.568 stemmen

Met onder meer: James Franco, Jonah Hill en Seth Rogen

Releasedatum: 29 augustus 2013

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot This Is the End

"Nothing ruins a party like the end of the world."

De film volgt zes vrienden die opgesloten zitten na een reeks vreemde, catastrofistische gebeurtenissen die Los Angeles hebben verwoest. Als de wereld buiten zich ontrafelt, zorgen de slinkende voorraden en claustrofobische omgeving ervoor dat hun vriendschap scheurtjes begint te vertonen.

James Franco

Mindy Kaling

David Krumholtz

avatar van MaffePauluZ

MaffePauluZ

Deze film heb ik gisteren in de bioscoop gezien. Ik heb nog nooit zo'n slechte film gezien. Het slaat gewoon compleet nergens op.

Naast de overdreven veel gay-acties (die niet eens grappig meer zijn maar gewoon ranzig voor de gemiddelde hetero) zit er geen vaste lijn in het verhaal. Ze hebben er redelijk veel vreemde scenes in gestopt die niets toevoegen aan de verhaallijn, en simpelweg niet horen in een film met acteurs van dit toch wel redelijk hoge comedy-niveau.

Er liepen mensen weg uit de bios tijdens de film. En dat zegt wat, wat het was een Burgers-Bier-Blockbusters evenement (mannenavond) met enorm veel bier. Je zou dan toch denken dat alles grappiger zou moeten worden.

Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak, maar ik raad de film echt af. Ik snap echt niet hoe de score (ver) boven de 1,5 sterren kan liggen - zelfs op IMDB.

avatar van Metalfist

Metalfist

Hermione just stole all of our shit

Toch vreemd hoe de releasedates eigenlijk kunnen verschillen per land. This is the End stond op mijn verlanglijst maar ik werd hier continu herinnerd dat de film pas vanaf 29 augustus ging draaien in de bioscoop. Totdat ik een tijd geleden ontdekte dat de film al sinds midden juli hier in België draaide. Normaal gezien was het het plan om vrijdag naar de cinema te gaan maar aangezien de film dan al van de programmatie verdween hebben we gisteravond maar één van de laatste voorstellingen meegepakt.

Op papier is This is the End een geweldige film. Een hoop bekende acteurs die zichzelf spelen in een apocalyptische setting.. Het opent mogelijkheden maar ik was er niet helemaal zeker van of dit me ging kunnen bekoren want ik ben niet zo'n die-hard fan van een Seth Rogen of Jonah Hill. Gelukkig mag het resultaat er wezen want dit is één van de origineelste komedies die ik op groot scherm heb mogen aanschouwen. Het uitgangspunt is natuurlijk vrij geniaal maar het merendeel van de humor werkt ook effectief. Vooral de opbouw naar de apocalyps is heerlijk met enorm veel cameo's en veel leuke sterfscènes. Eens het groepje is ingesloten in het huis van Franco lijkt de film wat in te zakken maar de heren zeiken elkander gedurende een dik anderhalf continu af en het geeft een aantal geweldige scènes. En natuurlijk Emma Watson die de show even steelt tussen al dat mannelijk geweld! Alleen jammer dat Rogen en co het niet kunnen laten om terug te vallen op dezelfde flauwe penis jokes. Kijk, we introduceren een gigantische duivel en we laten zijn lul er af snijden door de straal van God.. Ontzettend flauw en gewoon niet grappig. Hetzelfde geldt voor de cum conversatie rond het porno boekje tussen Franco en McBride die veel te lang blijft doorgaan. Het zijn een paar hekelpunten maar de perfecte komedie is nog altijd niet gemaakt en aangezien mijn kameraad met wie ik de film ging zien compleet strijk ging om deze scènes, zal het wel zijn nut hebben.

Het interessantste aan de film blijft echter de cast. Seth Rogen en Evan Goldberg kwamen met een script op de proppen waar echte karaktertrekken gecombineerd worden met compleet verzonnen uitspattingen. Zo is Michael Cera compleet het tegenovergestelde van zijn echte persoonlijkheid maar juist deze atypische rol gaat hem vele beter af dan de ontelbare sullige rollen die hij de laatste jaren speelt. Rogen en co zijn al vele jaren een vriendengroep en ze kennen overduidelijk dan ook vele kleine kantjes van elkander die hier vrij goed worden uitgespeeld. De vermeende homoseksualiteit van Franco, de tetten van Rogen, ... Baruchel ging zelfs nog verder met te zeggen dat het opnemen van de film nogal therapeutisch werkte doordat hij het gevoel kreeg dat het aspecten waren die de acteurs op een bepaald moment in hun leven wel eens tegen de andere hadden willen zeggen. In ieder geval zorgt het voor een flink aantal leuke scènes en is alleen Danny McBride de smet op het geheel. Die is gewoon erg irritant maar weet zijn rol gelukkig nog goed te maken door Channing Tatum als sexslaaf te gebruiken.

Zonde dat ze de kans hebben laten liggen om The End van The Doors te gebruiken maar War Pigs van Black Sabbath is ook niet slecht natuurlijk. In ieder geval is This is the End een film geworden met flink wat zelfspot, al wordt er nooit echt iemand compleet in zijn hemd gezet, maar die vooral de moeite waard is vanwege een geweldige cast en het toffe uitgangspunt. Op gebied van special effects trouwens ook helemaal niet slecht. Had alleen nog wel een scène na de aftiteling verwacht maar no dice.

avatar van Riddierid

Riddierid

Ziet er geweldig uit, echt mijn humor ook. Ben benieuwd.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

MaffePauluZ schreef:

Deze film lijkt mij hééél erg slecht. Verschrikkelijke humor, maar kennelijk wijken wij af van de meerderheid. Humor blijft een heel apart iets.

avatar van rep_robert

Overal zie je reclames en trailers, maar waar draait de film heren van Pathé Belachelijke amateurs.. Kan ook niks van de film in de Pathé app vinden

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Misschien omdat de film zo slecht is?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Het is gewoon een publiekstrekker dus lijkt me vrij vreemd. Dat de kwaliteit slecht zou zijn moet de Pathe niet veel uitmaken.

avatar van Shinobi

Shinobi

rep_robert schreef:

Is geschrapt uit de programmering sinds een paar weken. Hij staat nog wel in het archief: This Is The End -Trailer, reviews & meer - Pathé - pathe.nl

Erg zonde inderdaad, zelf keek ik er ook naar uit. Zou toch wel het nodige publiek moeten trekken met al die sterren erin. Als je dan kijkt naar alle bagger die ze wel uitbrengen, is het echt jammer te noemen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Erg zonde, draait hier gelukkig wel gewoon.

avatar van rep_robert

Al zou ie bijvoorbeeld wel in Wolff wel draaien, dan zou ik alsnog niet heen gaan. Ik betaal niet voor niets voor die Unlimited kaart. Wat NW zegt, het is een publiekstrekker en er wordt ook heel veel reclame voor gemaakt. Dan is het gewoon een slechte zaak dat ie in een grote keten als Pathé niet draait.

avatar van PROPAYNE

PROPAYNE

Heb 'm gezien. En ik was geschokt.

Het gaat helemaal nergens over, elk karakter speelt wéér dezelfde rol als in elke film waar ze in speelden.

Er is overduidelijk niet veel moeite gedaan voor een verhaal, soms lijkt het zelfs improvisatie wat er gebeurd. Jonah Hill begint nu echt op mijn zenuwen te werken, met zijn constante penis grappen, ik weet niet of de man homo is, maar in elke film heeft hij het er zo vaak over dat het bijna verdacht wordt.

In deze film wordt duidelijk dat sommige acteurs het nodig vinden hun fans van hun geld te bestelen, dit voelt simpelweg niet als een film, meer als een Jamsessie tussen een stel comedians die denken dat elk woord dat ze uitspreken goud is.

De terug blikken op PineApple Express vond ik wel grappig, leuke film ook. Maar die scene is ook een beetje eng, omdat je het idee krijgt dat die gasten nooit veel moeite doen om een film te maken.

Kortom het is een heleboel onzin bij elkaar die nergens echt leuk wordt, de acteurs doen maar wat, en na het einde voelde ik me belazerd.

avatar van YAH87

YAH87

Het regiedebuut van Seth Rogen en zijn partner in crime Evan Goldberg (samen heeft het duo reeds films geschreven als Superbad, Pineapple Express en The Green Hornet) is gebaseerd op de korte film Jay and Seth versus the Apocalypse uit 2007. Dit concept wordt in deze film verder uitgewerkt en waarbij een hele rits vrienden en bekenden van Rogen worden ingezet waarmee hij heeft samengewerkt in films en series. Zo zijn onder meer James Franco, Craig Robinson, Michael Cera en Danny McBride van de partij.

Rogen en Goldberg leveren met This Is the End een meer dan geslaagde en originele komedie die doorspekt is met typische humor die je van de twee mag verwachten. Veel grove humor dus over onder meer popcultuur, piemels en seks verwerkt in hilarische dialogen in absurde situaties. De film telt dan ook in ruime mate geestige scenes waarbij de groep vrienden aan hun lot worden overgelaten en van alles doen om te overleven. Zo levert het enige pornoblaadje in huis een verhitte woordenwisseling op die flink op de lachspieren werkt. De cast bestaat uit de bekendere, hedendaagse acteurs van het komediegenre die een uitvergrote versie van hunzelf spelen en doen dit op sublieme wijze met de nodige inside jokes. Verder zijn er de nodige cameo’s te bewonderen en is zelfs de soundtrack ook goed voor een grijns. Het prachtig gevonden einde is zalig en tevens goed voor een lach. Vooral de liefhebbers van de humor van Rogen en Goldberg zullen zich uitstekend vermaken met deze film.

avatar van Minken

Minken

Wat een onnozele film. Goede cast op papier, maar het enige wat ze doen, is tegen elkaar schreeuwen. Enig pluspuntje zijn de vele verwijzingen naar andere films.

avatar van voskat

voskat

Niet helemaal waar ik op gehoopt had. Bij vlagen geslaagde stonerhumor, maar.. tsja, net niet genoeg ervan. Het idee was leuker dan de uitvoering.

Wel een prima demonenlul op het einde.

avatar van Motato

Motato

Flauwe grappen, geen leuk/pakkend verhaal. De cameo's zijn voegen niets toe. Alleen Emma Watsons aanwezigheid en de grapjes om haar deden mij glimlachen. Alles is over de top, maar niet op een manier die leuk wordt. Ik snap de hoge waardering totaal niet. Er zit niets origineels in de film.

avatar van soom

soom

Iets te grof begin. Een vreselijk gezapig einde. Tikkeltje sarcastisch, paar leuke dialoogjes.. Ja, dit is wel een leuke komedie. Vooral Jay Baruchel (eigenlijk wel een tikkeltje verliefd op sinds the Sorcerer) is zooooooo grappig, lag echt over de tafel heen van het lachen om hem. Ik vond hem iig het leukste hier. Jonah Hill, op wie ik me erg had verheugd, was nl. niet zo, en Seth Rogen is echt veel te veel de regisseur.. En James Franco is natuurlijk wel leuk. Weer echt zo-zo met de cast dus.. Ik heb wss. de andere 2 bezoekers wel weggejaagd vanwege mijn hysterische gelach, vermoed ik.. Zat dus na de pauze ineens in m'n eentje...

Leuk dus, vooral vanwege vooral James en Jay.

Lachen!!!!

Ten eerste vond ik het grote klasse dat ze gekozen hebben om niet als de eeuwige typetjes op te treden maar gewoon de acterus zelf. Dat ze dan uiteindelijk alsnog in die figuren veranderen maakt niet uit, ze zijn als het ware een persiflage van zichzelf. Heerlijk om al die film referenties te spotten en ik kan daar erg om lachen. Al die bekende gezichten die zich onder hun eigen naam laten misbruiken voor deze film laten wel erg zien dat het hier om een film gaat die door de insiders van dat wereldje gemaakt is. Gelukkig nemen ze ichzelf niet te serieus.

Leuk regie debuut voor Seth Rogen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Pubergein van de laagste plank, neem jezelf als acteur bloedserieus en dan krijg je dit.

Ik zou best kunnen begrijpen dat de geldschieters van deze film advocaten in de hand hebben genomen om hun investering terug te krijgen.

Extreem flauw jatwerk van andere films met het idee een parodie te maken zoals Hot Shots?? Flink mislukt dus. Heb de "film" na 15 minuten uitgezet, werd simpel van de onnozele en irritante homohumor.

Helaas betekent dat ik dan ook geen beoordeling kan geven maar geloof me hoger dan 0.5 sterren had deze prent niet gekregen, lager kun je nu eenmaal niet op MM.

Ik snap niet dat de beoordeling nu (7,7 / 49781) op IMDB zo hoog is en eigenlijk ook nog relatief hoog op (MM 967 stemmen | gemiddelde 3,22). Maar goed, ieder zijn recht tot oordelen.

Tot nu het grootste dieptepunt van dit jaar en afgelopen jaren voor mij.

Left4Dead schreef:

Tot nu het grootste dieptepunt van dit jaar en afgelopen jaren voor mij.

Dit begrijp ik niet. Ik heb je stemmen lijst door gescrolled en zie daar geen films die binnen dit soort komedie's ( van bijv Judd Apatow of Happy Madison's ) passen. Dat lijkt me helemaal jou smaak niet. En toch waren je verwachtingen zo hoog dat dit "het grootste dieptepunt"is. Ben je misschien gewoon slecht geinformeerd?

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

I like comedy films en daar is This Is the End (2013) geen uitzondering bij.

Ik heb me eigen kapot gelachen ,ik zeg : Heerlijk.

avatar van tattoobob

tattoobob

Nice one

Ik heb er heerlijk van genoten...constant had ik een smile op mijn gezicht...

Heerlijke rollen zetten alle acteurs neer,kep me eigen kapot gelachen.

Een top comedy!!!!

avatar van SunChaser

SunChaser

Begon leuk maar naar mate t verhaal (?) vorderde werd t saai

avatar van Theunissen

Eigenlijk best een leuke komedie met ook nog een leuk concept, namelijk acteurs en actrices die zich allemaal zelf spelen en ook de nodige zelfspot hebben. Ook zeiken (ook letterlijk ) ze elkaar heerlijk af. Het verhaal was leuk gevonden en met de uitvoering (op het einde zelfs visueel sterk) zat het ook wel goed. Bovendien bevat deze film de nodige humor waarvan de meeste best grof, vuilgebekt of seksistisch is. Met name Danny McBride was daarin heerlijk op dreef. De cast in deze film is sowieso indrukwekkend en ze doen het eigenlijk ook allemaal leuk. Al met al heb ik me gewoon prima vermaakt met deze leuke komedie.

P.S. Channing Tatum als "bitch" was wel geinig

avatar van eapoe

eapoe

Begon leuk. Maar al snel begon de film mij te irriteren.

Ik vond het domme acteurs in een nog dommer script.

Een 0.5 voor de moeite ... zonde van mn tijd.

Een diepte punt in mijn jarenlange "carriere" als film- en serie-junk.

Als de dag des oordeels met de profeet mohammed als hoofdrol was gespeeld dan had

volgende week de wereld echt in de brand gestaan (maar dit even terzijde)

Gelukkig dat er nog mensen zijn die hier om kunnen lachen ( of ..... )

avatar van tommiew

tommiew

Hoeveel zelfspot kan je bij elkaar rapen om een leuke film te maken. In het begin vind ik het leuk. Grappige bijrollen van o.a. Rihanna en zo.

Maar op een bepaald moment is de lol er af en ben je blij dat de film voorbij is. Heel erg weinig verrassingen. Constant een herhaling van dezelfde grappen, van begin tot eind. Dus echt geen hoogvlieger

avatar van Koen87

Koen87

Immature humor van de bovenste plank in een film die het vooral moet hebben van haar doelloosheid. Jammer eraan is het geforceerde einde ik zag ze veel liever opgegeten worden.

avatar van Daan258

Daan258

Ook ik heb me hier prima mee vermaakt.

Zeker af en toe goed kunnen lachen, vooral doen ik opeens The exorcisme of Jonah Hill in beeld zag, haha geweldig. maar toch had ik deze film wel een stuk grappiger verwacht met name door de geweldige cast. vooral Jonah Hill en Seth Rogen waren niet zo grappig als in hun andere films.

Maar verder heb ik me er van het begin tot eind heerlijk mee vermaakt.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Mijn soort humor. Erg droog en flauw, over de top met veel poep-pis- en penis grappen en een groep bekende acteurs die zichzelf neerzetten als een stelletje cokesnuivende homo's. Ik mag alle acteurs die hierin zitten en ken een redelijk aantal van hun films en dat is nodig want er zitten veel referenties in deze film, dus als je iets niet gezien hebt zul je en bepaalde grap ook niet begrijpen. Het is helaas wel zo dat erg leuke scènes worden afgewisseld door slappe shit. Rihanna vond ik bijvoorbeeld niks en Gangnam Style kan echt niet meer. Het idee van de film is echter erg vet, de acteurs zetten zichzelf heerlijk voor schut, het einde in de hemel is geniaal en het is gewoon mooi om te zien hoe ze hun fantasie de vrije loop hebben gelaten. Dit soort films worden eigenlijk net te weinig gemaakt. Lekkere simpele en flauwe humor, echt zo'n stoner film. Emma zat er trouwens ook in dus dan ben ik sowieso al verkocht.

jumpstylemovie schreef:

Rihanna vond ik bijvoorbeeld niks en Gangnam Style kan echt niet meer.

Dat vond ik ook niks, maar Michael Cera was hilarisch!!!!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

wimnoot schreef:

Dat vond ik ook niks, maar Michael Cera was hilarisch!!!!

Michael Cera was echt super inderdaad. Wat een held.

Ook dat ze bijna de hele film stoned zijn door OG Kush is mooi. En als ze niet stoned zijn dan is de situatie wel achterlijk genoeg om het alsnog zo te laten lijken.