• 9.378.921 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Dwayne Johnson en Ed Harris

Releasedatum: 15 augustus 2013

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Pain & Gain

"Their American dream is bigger than yours."

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt drie bodybuilders (Mark Wahlberg, Dwayne Johnson en Anthony Mackie) op steroïden. Ze kiezen het pad van de misdaad en raken betrokken bij een afpersingszaak en een ontvoering die helemaal uit de hand loopt en in moord eindigt. Detective Ed Du Bois (Ed Harris) krijgt de taak om de zaak op te lossen wanneer de politie van Miami hier niet in slaagt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Daniel Lugo

avatar van Raffael77

Raffael77

Draak van een film.

Leland Palmer

Jammer dat Michael Bay zich de laatste jaren zo vergaapt heeft aan de Transformers reeks, een film als deze 'Pain & Gain' is namelijk iets wat ik veel liever van de regisseur zie. Heb me érg vermaakt.

Leuke cast, vooral Dwayne Johnson en Mark Wahlberg zijn heerlijk bezig. Wat een droge figuren. Johnson steelt de show voor mij in deze prent, geweldige gast. Slachoffer Tony Shalhoub is overigens ook goed bezig. Leuke rol. Verder is dit één groot onnozel avontuur vol met spieren en zonder hersens. De ene uitspraak / actie is nog onnozeler dan de ander, maar rammen kunnen de mannen wel. Het werkt goed in deze film. Heb veel moeten lachen. Wel jammer van Yolanthe.. wat een verschrikking. Belachelijk.

Verder duurt de film misschien wat te lang, maar Bay heeft er over het algemeen een zeer vlot en vermakelijk filmpje van gemaakt. Goed te doen op 1080p / DTS. Dikke voldoende voor deze spierbal.

avatar van Apster

Apster

Bay is nooit mijn favoriete regisseur geweest met een te hoog MTV gehalte en te veel explosies. De explosies blijven dit keer uit, maar ook deze keer is het geheel gegoten in een videoclipachtige stijl. Dat gaat vooral in het begin ten koste van het verhaal. Bay lijkt meer bezig te zijn met stijl en snelle cuts dan inhoudelijk het verhaal te vertellen. Het begin kwam hierdoor nogal chaotisch over en de meerdere voice-overs brachten ook weinig structuur. Na verloop van tijd ebt dit wel wat weg en kwam ik ook meer in de film. Met name het laatste uur is goed te doen. Daarbij weten Wahlberg en Johnson het allemaal nog wat leuker te maken. De rol van Yolanthe is trouwens commotie om niks. Al met al best een geinig filmpje die inderdaad wel een te lange speelduur heeft.

avatar van grid8400

grid8400

Heerlijk onzinnig vermaak dit Dikke 4*

avatar van jipt

jipt

Extreem fout cynisch filmpje van Bay! Leuk dat hij eens een andere kant op gaat dan weer een hoop explosies! Zijn opvallende camerawerk en vlotte editing zijn natuurlijk wel terug te vinden, deed me ook vooral denken aan Tony Scott. Maar heb me hier in ieder geval erg mee vermaakt. 4*

avatar van Metalfist

Metalfist

Jesus Christ himself has blessed me with many gifts! One of them is knocking someone the fuck out!

Een tijd geleden kwam ik tot de conclusie dat ik praktisch heel het oeuvre van Michael Bay had gezien. Alleen Pearl Harbor en Bad Boys II schoten over en natuurlijk deze Pain & Gain. Ik ben op zich geen enorme fan van de man maar kon zijn Transformers reeks wel waarderen alsook Armageddon en The Rock waren degelijk vermaak. Zonder echt een idee te hebben wat ik moest verwachten heb ik me dan maar eens voor zijn recentste werk neergezet.

Ik ben zelf geen bodybuilder fan. Niets mis met een mooi afgetraind lichaam maar de meesten overdrijven er zo hard mee dat het vaak lachwekkend is om te zien. Ik heb in mijn kennissengroep dan ook een paar figuren zitten met ridicule proporties (een indrukwekkend torso maar benen als luciferstokjes) dus het zal wel daar aan liggen. Soit, ik ben dus zelf iemand die dit niet echt aantrekkelijk vind en ik vroeg me dan ook af of ik het wel ging kunnen volhouden om een film van meer dan 2 uur te zien die zich voornamelijk afspeelt in de gym. Het antwoord is in ieder geval ja doordat Bay er hier een geslaagde komedie van weet te maken. Gevatte one-liners worden gecombineerd met ridicule acties en het is vooral Paul die als coke-snuivende christelijke (die T-shirts!) hier de koning is. Het plot rond de ontvoering van Kershaw is vermakelijk maar jammer genoeg wilt Bay teveel en besluit hij er nog een tweede ontvoering aan toe te voegen. Een slechte zet want hiermee duurt de film een stuk te lang en geraakte ik mijn interesse kwijt doordat het meer een herhaling van zetten werd. Toegegeven, er zitten nog leukere scènes tussen zoals de dood van Griga maar ik had het liever zien eindigen dat DuBois het trio de das omdoet na de eerste ontvoering. De rechtszaak en al wat volgt is nog altijd wel leuk maar ze had sneller moeten komen.

De Rock is altijd leuk. Ik weet nog toen ik vroeger op een zondagmiddag naar WWF zat te kijken vooraleer ik naar de Chiro vertrok. De man was indertijd al mijn favoriet en het is leuk om te zien dat hij langzamerhand zijn filmcarrière toch echt wel begint uit te breiden. Een man die geweldige gezichtsexpressies op de kijker kan loslaten en hij is hier veruit de leukste. Wahlberg daarentegen voelt wat miscast aan. Waar Johnson erg imposant is met zijn spieren, staat Wahlberg compleet niet met die van hem. Zijn kop lijkt veel te klein maar gelukkig weet hij zich nog wel goed in te leven in zijn rol. Anthony Mackie is wel veruit de minste van de 3. Hier en daar een leuke scène maar de relatie met Rebel Wilson werkte niet. Ook fijn om Tony Shalhoub uit Monk nog eens te zien in een compleet atypische maar wel geweldige rol. Rob Corddry en Ed Harris zijn nooit slecht en ook Ken Jeong heeft nog een leuke bijrol als Johnny Wu.

Voornamelijk vanwege Dwayne Johnson gezien en hij stelt hier niet teleur. Bay weet zijn komisch talent te benutten maar over het algemeen heeft de film wel een aantal geslaagde momenten. Alleen duurt het allemaal veel te lang (een speelduur van meer dan 2u is echt teveel voor dit soort films) waardoor ik me toch begon te vervelen. Zonde want het eerste deel is wel erg leuk.

avatar van milus

milus

Film loopt langzaam uit de hand, een verhaal met brutale streken van hoofdrolspelers met voiceover maakt plaats voor absurdisme en ik kan me toch niet ontrekken aan het idee van Pulp Fiction-flirtjes met dialogen in situaties waar ze eigenlijk niet in thuishoren. En daar zit een 'kijk deze film eens leuk zijn' sfeertje. Tja.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Lang niet zo hard gelachen om een film.

Naomi Watts schreef:

Wie mij had verteld dat de film maar 90 minuten duurde had ik geloofd.

Oh grappig dat je dat zegt, want het grootste manco aan Pain & Gain vind ik juist de lengte. Daardoor verliest het veel van z'n videoclipgehalte en voelt het niet strak genoeg aan (te weinig filtertjes, muzikale intermezzo's en lompe dialogen/actie). Juist zo'n film moet als een shot adrenaline voelen! Ik keek hier meermaals op mijn klokje, en alhoewel het redelijk bizarre basisgegeven, de doorgesnoven The Rock en die altijd opgepompte Wahlberg allemaal best tof zijn, vond ik het toch allemaal net niet bijzonder genoeg.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

danuz schreef:

Ben ik met je eens, een dergelijke film met zo'n vorm kan beter maar kort zijn (nou kort, maar rond de 90 minuten inderdaad) om een nabootsing te zijn van een adrenaline rush. Maar vooral omdat de film gevoelsmatig voor mij als anderhalfuur aanvoelt is dit geen probleem. Vond het qua cutting en visuals al erg genietbaar, maar was wel beter geweest om dit nog verder door te voeren. Wel benieuwd wat de herziening doet overigens.

avatar van Nyazzin

Nyazzin

Foute film en op sommige momenten grappig. Gelukkig dat Yolanthe maar 1 minuut in de film zit want jemig zeg die kan echt niet acteren..

Naomi Watts schreef:

Zelfde had ik overigens ook bij Stones' Savages, die ik overigens wel iets beter vond. Eigenlijk sowieso een film die me hier enigszins aan deed denken (doorgevoerde belevingswereld van personages, specifiek tijdsbeeld/(sub)cultuur meets misdaad).

avatar van Djaxx

Djaxx

Geen goede film.

De humor was bij momenten echt flauw. Het lijkt wel een slechte mix tussen snatch en the hangover, alleen wel erg flauw en slecht gebracht. Beeld en geluid waren wel top, dat hij waargebeurd is levert hem ook een half puntje op. Veel meer van verwacht allessinds.

avatar van james_cameron

Ik heb regisseur Michael Bay nog niet kunnen betrappen op een gevoel voor humor. Toch best een nadeel bij het maken van een komedie, zou je zeggen. De Bad Boys-films vond ik vrij tergend, de twee meest recente Transformers-films waren tijdens de zogenaamd 'komische' scenes bijna niet om aan te zien. Wat dat betreft valt deze Pain & Gain nog best mee, al is de film uiteindelijk veel te lang, te geforceerd en te flauw. De cast doet hun stinkende best, daar ligt het in ieder geval niet aan. Wahlberg, Johnson en Mackie zijn op dreef in de hoofdrollen en het is dan ook aan hen te danken dat de film het aankijken waard is. Regisseur Bay stelt alles in het werk om hun leuke spel teniet te doen met zijn gebruikelijke onnodig drukke montage, patserige camerawerk en overvolle soundtrack, maar toch sluipt er af en toe een leuke scene doorheen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

danuz schreef:

Qua stilering doet het inderdaad aan Daniel Mindel denken, al deed het mij vooral denken aan zijn werk in Tony Scott's Domino. Ook Savages, heb sowieso wel een enorm zwak voor dit soort actie flicks.. Al zijn alle drie de films wel vergelijkbaar.

avatar van gauke

gauke

Deze misdaadkomedie is eigenlijk een voortdurende herhaling uit eerdere producties en daarom alleen al teleurstellend en duurt met 129 minuten veel te lang. Een bombastisch verhaal over het waarmaken van de Amerikaanse droom, met bodybuilders, (half)blote vrouwen en veel slowmotions (die als parodie bedoeld zijn). De overvloedig gebruikte voice-overs zijn vervelend en de satirisch bedoelde humor werkt niet. Het is een teken aan de wand dat de regisseur halverwege meent te moeten herhalen dat het verhaal werkelijk gebeurd is: het maakt de zaak er niet geloofwaardiger op. Positief is de aanwezige chemie tussen de drie hoofdrolspelers; hoe idioot de drie antihelden ook moeten doen, ze blijven sympathiek en hebben er duidelijk plezier in. Jammer is dat hun personages niet wat meer diepgang kregen. Wahlberg en Johnson zijn inmiddels beiden 40+ en hebben lijven waar je enkel jaloers op kan worden. De hammerende sountrack tenslotte is toepasselijk

avatar van Shinobi

Shinobi

"If I believe I deserve it, the universe will serve it."

Op basis van de trailer had ik me toch wel een spektakel van een film verwacht met de nodige humor, helaas is dit niet helemaal uitgekomen.

Het verhaaltje boeide me niet zo en de veelvuldige voice-overs kwamen erg irritant op me over. De manier waarop sommige humor geforceerd werd en de meest idiote situaties tentoongesteld werden deed me ook vrij weinig. Dat er ergens halverwege de zin:"Still based on a true story" opduikt, moet de kijker er nog steeds van overtuigen dat na alle vertoonde banaliteiten we nog steeds te maken hebben met een waargebeurd verhaal. Helaas waren ze mij al enigszins verloren.
De film had van mij dan ook met 40 minuten ingekort mogen worden, zoals sommige leden al eerder aangaven. De tweede ontvoering kon helemaal weggelaten worden om het geheel beter behapbaar te maken.

Gelukkig maakt de sterke cast in de vorm van: Mark Wahlberg, The Rock en Anthony Mackie veel goed, ze delen een uitstekende chemie met elkaar. Met name van The Rock was ik erg gecharmeerd, hij zet hier toch weer een andere rol neer als zijn andere standaard 'actierollen'. Er zitten dan ook de nodige quotes en one-liners in.

Daarnaast sprak het visuele stijltje mij erg aan, Pain & Gain keek weg als een lange videoclip. Zowat alles klopt eraan: de prachtige setting van Miami, snelle bolides, opgepompte gasten en de nodige eye candy.

Al met al best leuk om eens gezien te hebben, de speelduur had alleen wel wat ingekort mogen worden om het voor mij beter te laten slagen.

3,0 Sterren.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Wat heb ik toch genoten van The Rock in deze film. Hij zet hier toch echt even een goede acteerprestatie neer. Iets, wat ik erg kan waarderen. Aan de ene kant is hij een bijna mietje van een Jezus-Christus aanhanger, en aan de andere kant is hij een drugs verslaafde party animal. Very nicely done.

Mark Wahlberg, hier redelijk opgepompt, weet als geen ander hoe iemand te pushen en speelt hier bijna vlekkeloos 'the bad guy with a filosofie’. Johnny who?

Of het verhaal nou based on a true story is of niet, dat valt bij elke film te betwisten die dit beweerd. Toch, heeft het voor mij wel een toegevoegde waarde bij het zien van deze film, omdat veel dingen bijna niet te vatten zijn en ik me er over verwonder of dit werkelijk gebeurd zou zijn.

Het eind was lekker onheilspellend en zuur voor de boys. Het zat er natuurlijk al wel mijlenver aan te komen, maar dat mag de pret niet bederven. Ik heb me de gehele rit vermaakt, en voor mij als vrouw: genoeg eyecandy en testosteron te zien.

Nice wrap up met 'Gangsters Paradise.' Pain&Gain m*therf*kers.

Solid Seven.

N.b.. Irriteerde me ontzettend aan het gemaakte accent van Yolanthe Cabau.

Honey Blossom schreef:

N.b.. Irriteerde me ontzettend aan het gemaakte accent van Yolanthe Cabau.

Haha, ik weet dat het heel gepast en verantwoord is om Yolanthe te bashen, maar zo erg was ze hier toch niet??

Past prima in die sportschool/scene en als je haar niet zou kennen (verafschuwen) zou je het niet opmerken.

avatar van Mcgyver2503

Mcgyver2503

Wat een flutfilm. Het kijken niet waard.

Slechtste film wat ik gezien heb dit jaar.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Moeilijke film om te beoordelen. Het eerste uur keek ik emotieloos aan. Weinig lollige momenten, en een beetje dommige humor. Maar het camerawerk hield het uit te houden. Tweede deel werd iets beter, en ik heb zelf twee keer gelachen. Maar het bleef zo zo... Lange zit en in mijn ogen niet echt gelukt voor wat ze voor ogen hadden voor het maken er van. Camera werk en soundtrack hield de film boven water. 2.5***

JacoBaco

Bizarre film. Ik vraag me af wat daadwerkelijk echt 1 op 1 is overgenomen van het ware verhaal. Zoals er in de film opgemerkt wordt, is de waarheid soms vreemder dan de fictie, dus ben erg benieuwd

Bizar, hier en daar leuk, maar vaak ook niet leuk. Te vaak eigenlijk. De film weet mede door een goede nineties soundtrack, fijne cast, af en toe leuke oneliners en een zeer vlotte montage de film genietbaar te houden. Het Michael Bay's label (ondergaande zon, specifieke cameraviews etc.) is ook weer overduidelijk aanwezig. Maar hij weet toch altijd weer knettervette actie overtuigend in beeld te brengen. Het is een echte vakman, maar niet mijn favoriete vakman.

Dwayne Johnson is belachelijk gespierd in deze film en ook nog eens goed droog. Hij woog 150 KG! Dat moest ik nog even kwijt!

Drie volle anabolen-injectienaalden voor deze film.

JacoBaco schreef:

Nee, helaas niet. Er zijn ook wat dingen verzonnen / overdreven.

Leland Palmer schreef:

Nee, helaas niet. Er zijn ook wat dingen verzonnen / overdreven.

Ik vraag mij niet af OF alles daadwerkelijk 1 op 1 is overgenomen. Ik vraag mij af WAT er daadwerkelijk 1 op 1 is overgenomen van het ware verhaal. Daar ben ik erg nieuwsgierig naar.

Ongetwijfeld zullen veel situaties overdreven en/of verzonnen zijn en misschien wordt het af en toe zelfs wel geromantiseerd.

JacoBaco schreef:

Wat ik zo snel weet is dat dat gedoe met dat hondje en die teen van Johnson en de schietpartij op het einde sowieso nooit plaats hebben gevonden.

Leland Palmer schreef:

Oké dank je. Dat met het hondje en de teen had er van mij sowieso niet in gehoeven, maar andere zullen het ongetwijfeld hilarisch vinden. Er gebeurd erg veel en misschien kom ik er aan de hand van interviews of andere media nog achter wat wel en wat niet.

avatar van NathanMandjes

NathanMandjes

Ik heb genoten van de film. Leuke humor, over het algemeen goed acteerwerk en een lekkere setting. Enige nadeel is de lengte, maar daar klagen meer mensen over.

Niet zoveel aan toe te voegen. The Rock is in ieder geval in waarde gestegen, wat een held!

3,5 sterren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

My name is The Rock... and i believe in steroids

Hetgeen waarvoor ik deze film zo graag wou zien kwam perfect uit de verf; de spieren. Met Michael Bay aan het roer en een cast als deze kon het alleen maar goed gaan. The Rock gedroeg zich echt als een eersteklas retard met zijn snorretje vol met coke, was ik niet meer van hem gewend maar het gaat hem hardstikke goed af. Mark Wahlberg was ook perfect gecast (maar Planet of the Apes zal ik hem nooit vergeven )

De film zelf viel mij echter wel wat tegen. Veel minder harde actie dan ik verwacht had. Het komische aspect leek niet altijd goed over te komen, alhoewel de film zeker wel degelijk grappig was (This is still a true story ) De film duurde iets te lang en wat mij betreft had Bay nog veel meer de nadruk mogen leggen op de overdreven grote lichamen van de drie hoofdpersonen. Ook had ik veel meer explosies verwacht vanwege Bay maar die bleven uit. Het is een persoonlijke kwestie of je dit in deze film thuis hoort vinden zoals in bijvoorbeeld Bad Boys, maar voor mij was het wel een lichte teleurstelling

De film krijgt een dikke 3* maar er had zoveel meer in kunnen zitten. Alleen dat intro al waarin Daniel Lugo zijn levensmotto verteld Dat was in mijn ogen goud waard.

avatar van Theunissen

Wat een heerlijke absurde en bizarre film was dit (nota bene gebaseerd op een waargebeurd verhaal). Het verhaal was gewoon geweldig (vooral hoe gewoon alles fout loopt) en ik heb zeer regelmatig in een deuk gelegen om de achterlijke escapades van Mark Wahlberg en vooral Dwayne Johnson. Beiden zijn gewoon heerlijk op dreef in deze film. Behalve dat er gewoon enorm veel te lachen valt bevat de film ook de benodigde actie die soms best grof is. Visueel (enorm kleurrijk) spat deze film overigens van het scherm en zelfs muzikaal zit deze film goed in elkaar. De film is misschien iets aan de lange kant maar al met al heb ik me meer dan uitstekend vermaakt met deze leuke film. Overigens geinig dat Yolanthe Cabau ook een klein rolletje heeft (ze zag er fraai uit).

P.S. de aftiteling is mooi en laat ook foto's zien van het waargebeurde verhaal.

avatar van Elmotje

Elmotje

Wat een prachtige actie-komedie.... laat je vooral niet informeren door de hate-flamers hier op mm zoals :Mcgyver2503 & Raffael77 , die deze film bekeken met smacht naar depressie & diepgang.

Mark & Dwayne zetten een prachtrol neer in deze komedie. Beide perfect geknipt voor de hoofdrollen. Camera werk valt ook helemaal niks op aan te merken.