Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Mark Wahlberg, Dwayne Johnson en Ed Harris
Releasedatum: 15 augustus 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot Pain & Gain
"Their American dream is bigger than yours."
De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt drie bodybuilders (Mark Wahlberg, Dwayne Johnson en Anthony Mackie) op steroïden. Ze kiezen het pad van de misdaad en raken betrokken bij een afpersingszaak en een ontvoering die helemaal uit de hand loopt en in moord eindigt. Detective Ed Du Bois (Ed Harris) krijgt de taak om de zaak op te lossen wanneer de politie van Miami hier niet in slaagt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Pain & Gain (BoekMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Sorina Luminita
Ramona Eldridge
Johnny Wu
Frank Griga
Nee hoor, dat zeg ik niet. Echter..als hier films uitkomen die ergens anders een half jaar geleden al heeft gedraaid en al veel video releases kent, waardoor de film in alle beschikbare kwaliteiten te downloaden valt, dan verlaag je de drempel om te downloaden wel. Vooral als het om films gaat die mensen niet persé in de bioscoop hoeven te zien. Het is natuurlijk veel minder fijn om een film die je op zich wel wilt zien pas een half jaar nadat hij in de bioscoop is verschenen te downloaden valt, omdat de wereldwijde videorelease dan pas is. Kijk maar naar een film als Spring Breakers. Die kan je nog steeds niet in een fatsoenlijke kwaliteit downloaden, waardoor weinig mensen die hier op de film hebben gestemd de film via een slechte TS rip hebben gezien, maar allemaal op het grote scherm omdat ze geen keus hebben.
Basi
Het is een leuke film. Wat mij betreft had het iets korter gemogen maar in heb mij geen moment verveeld. Tony Shalhoub speelt een goede rol als 'Victor Kershaw'. Verder gewoon een goede cast waarin zelfs Dwayne "The Rock" Johnson' een leuke rol heeft die, als hij aan de coke zit, wel wat ongeloofwaardig is. En Jolante heeft 2 zinnen tekst en is slechts 5 seconden in beeld! Al met al een vermakelijke film die je ook goed terug brengt naar de jaren 90.
jumpstylemovie
Dit moet toch wel echt een vette rol worden voor The Rock. Hij hoort thuis in dit soort films. De laatste tijd is hij telkens een huisvader of iets dergelijks
Naomi Watts
Nikki Benz een paar seconden, dus zo slecht doet ze het niet
jumpstylemovie
Wie is die chick op de voorkant? Lijkt op Scarlett.
PS. Rebel Wilson zuigt. Beter verneukt ze deze film niet compleet met haar verschijning.
Naomi Watts
Afgelopen week de trailer op het grote scherm gezien, maar man o man, wat een visueel festijn
Rvdz
Zag de trailer afgelopen week ook op het grote scherm en ik vond hem vreselijk. Bay en ik zullen nooit vriendjes worden denk ik.
schram101
Ja ja, al het gelul over de geknipte rol.. Deze clip laat toch wat anders zien..
Yolanthe
Prudh
When hell freezes over. Ik heb me zowaar kostelijk vermaakt tijdens een film van Michael Bay...
Wat een heerlijk opgepompte komedie is Pain and Gain. Dat ligt vooral aan het script, ook al had de film wat korter gemoeten. Een veel maffer sfeertje dan we van Bay gewoon zijn, goede grappen en vooral een lekker tempo. Ook de dikke Bay-saus van spierballen en booty werkt fantastisch in deze 90s-onzin over bodybuilders. Dwayne Johnson - met wie ik doorgaans bar weinig heb - is als Jezusaanbiddende cokesnuiver echt een hoogtepunt. Heerlijk zomers kijkvoer dit.
Yolanthe
Ah, gelukkig maar. Doemdenkend Nederland.
Clip zal ik niet kijken, ik zie het vanavond wel. Enorm veel zin in en verwacht er heel veel van. De meest veelbelovende film die uit Hollywood komt dit jaar.
jumpstylemovie
Alleen jammer dat het komedie is! Had liever een volledige over-the-top actiefilm gehad maar we zullen zien of het meevalt
Naomi Watts
Dat lijkt me wel in evenwicht, hij is wel weer R rated. Vind het sowieso een erg gedurfde stap om over het tragische heftige 'echte' verhaal er zo'n heerlijke zwarte komische toon in te verweven.
catdog
- 2026 stemmen
Maar Ted is ook R rated.
My name is Daniel Lugo, and I believe in fitness
Zoals verwacht dus het beste en leukste wat er dit jaar vanuit Hollywood komt, en zelfs het beste en leukste wat er de afgelopen jaren uit Hollywood is gekomen. Ik ben een Bay fanaat maar ook veel van de Bay tegenstanders zullen hiermee verrast worden met wat Bay op de proppen komt. De "kleine" film die Bay al decennia wou maken maar er nu is gekomen, en duidelijk dat Bay nu wat minder concessies hoeft te doen naar het grote publiek. Dat blijkt vooral uit de humor, die nu wel zeer geslaagd is en hij het blockbuster volk niet hoeft te pleasen.
Het script staat als een huis, Wahlberg, Johnson en Mackie weten heel goed in wat voor film zij terecht zijn gekomen en maken de film nog wel extra leuk, een zeer vlot plot en de grootste troef blijft de visuele kant van de film. Miami krijgt de kleurrijke behandeling die zij verdient, wat zo goed hand in hand gaat met het camerawerk en hippe editting. Erg goed hoe Bay een serieuze gebeurtenis als die van de Sun Gym Gang weet te doorspekken met zoveel humor maar toch een focus blijft houden op de ernst van het gebeuren.
Erg sterke humor, een cast met solide facial expressions en delivery, wel gekozen locaties (Michael Bay's huis bvb), leuke visual gags, The Rock die het weer opneemt tegen Kurt Angle, onze eigen Yolanthe en last but not least de seconden dat Nikki Benz het scherm vult met haar dance skills
. Paly was ook zeer dik in orde, nondeju. Johnny Wu is echt een heerlijke variant op Tom Vu, de gelijkenis was zo spot on. Pacing kent echt een heerlijke flow, en ondersteunt door de visuele lekkernij en soundtrack is dit weer experience cinema van de bovenste plank. Erg quotable ook.
Zonder twijfel Bay's beste en mest vermakelijke film. Een bescheiden in spieren en Tits 'n Ass doordrenkte blockbuster met zeer hoog testosteron gehalte, waar de tijd voorbij vliegt. Wie mij had verteld dat de film maar 90 minuten duurde had ik geloofd. Erg genoten van de visuele pracht, heb behoorlijk veel moeten lachen en het vlotte plot heeft mij in vervoering gebracht. Erg goed, en sluit zelfs verhoging niet uit, ook al bezit het mijn parameters die ik toepas op mijn 5* films niet helemaal, hiervoor maak ik graag een uitzondering. Leukste film sinds The Big Lebowski. Herziening zal vast nog wel in de bios plaats vinden.
david bohm
Hilarische film die aandoet als een videoclip van MTV met grappige personages en een stortvloed aan fraaie teksten en one-liners. Ook een latere kijkbeurt blijft de moeite waard. Het scheelt misschien dat het onderwerp fitness mij aanspreekt, maar de film moet het vooral hebben van de humor. Dat het is gebaseerd op ware gebeurtenissen versterkt het één en ander nog eens.
Aanrader.
Al DeNiro
Mooie 90s sfeer en veel humor, spieren én billen
Wat ik ook best origineel vond zijn de verschillende voice overs.
C046
Film is wel vermakelijk. Dosis humor, actie en wijven. Maar wat zijn die gasten dom zeg. Ik zou me schamen als bodybuilder.
Naomi Watts
Maar wat zijn die gasten dom zeg. Ik zou me schamen als bodybuilder.
Nou net een belangrijk element van de humor.
tattoobob
Hele goede film ik kan niet anders zeggen...
En wat een toffe humor in de film,kep me eigen kapot gelachen. . . deze film heeft mij toch wel verrast...GEWELDIG
egelhunter
Deze film is onverwacht erg goed! Yolanthe heeft een scene van 10 seconden maar ze zit wel in deze coole film. Vooral the rock vond ik goed, van lieve badguy naar een badass cokesnuiver. Had er totaal niet veel van verwacht maar hij is erg goed!
Leuke humor 4*

Yolanthe Cabau in Hollywood-film: Netflix verwijdert snel 'Pain & Gain' van Michael Bay

Rush
Biografie / Sport, 2013