• 9.371.563 stemmen

Geregisseerd door: Wayne Wang

Met onder meer: Harvey Keitel, William Hurt en Forest Whitaker

Releasedatum: 16 november 1995

Plot Smoke

"Where there's smoke... there's laughter!"

De eigenaar van de sigarenwinkel neemt al 14 jaar lang voor zijn winkel elke dag op hetzelfde uur een foto. Een romanschrijver krijgt, sinds zijn vrouw op straat vermoord werd geen letter meer op papier. Een zwarte jongen verandert zijn naam en identiteit voor iedereen die hij ontmoet. Een man probeert zijn verleden te vergeten nadat hij de vrouw van wie hij hield verliest. Een vrouw keert na de vele jaren terug naar haar vroegere vriend en vertelt hem dat ze samen een dochter hebben en dat die nu problemen heeft. Al deze mensen lijken weinig met elkaar gemeen te hebben. Maar door een stom toeval kruisen ze elkaars paden en hebben ze een onuitwisbare invloed op elkaars leven.

avatar van R.

R.

Voor de 2de keer gezien. Wat een heerlijke relaxte film!!!

avatar van pulp

pulp

Net de film op tv gezien, heerlijke film (4*). Wel grappig om de reviews te lezen en dan te zien hoe in de loop der jaren de film te traag en langzaam wordt gevonden.....tijdsgeest. Conclusie relax...

avatar van mirjo 2

mirjo 2

begon vrij zwak en traag. Allengs toch een boeiende film met een sterk slot. Mooi acteerwerk, rustige opbouw. Niet van de klasse van bijvoorbeeld Crash, maar toch 3,5 *** waard

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Niet mijn soort film. Dat lag niet alleen aan het verhaal dat zich erg traag ontwikkelt. Maar ook aan de wat lome sfeer die er heerst. De personages modderden maar een beetje voort en lamlendigheid vierde hoogtij. De muziek was voor mij betekenisloos en irritant.

Ik lees dat veel mensen deze film relax vinden. Geef mij dan toch maar een film met degelijke cinematografie, mooie muziek en geen Harvey Keitel in de hoofdrol. Deze man kan echt geen film dragen in zijn eentje. Totaal geen charisma.

Ik houd trouwens van films die dicht bij de gewone wereld staan maar dan wel graag met wat geslaagde humor erin. Ik begrijp echt niet, dat deze film het genre komedie toegewezen krijgt.

Als er eens een keer actie is, zie je een dreigende neger die de man met bril, wil gaan slaan en verder niks. Ja, ineens een gebroken arm.

Letterlijk slaapverwekkende cinema, beter dan Beter Bed bedden. Een minimale 1*

avatar van Jeannot

Jeannot

Ja, ik moet toch even wat doen aan dit gemiddelde. Wat een heerlijke film is dit. Ik vind hem prachtig gespeeld door een ieder. Niks zwak en traag, eerder een kloeke tred door ieders leven. Jazeker, zonder enige twijfel.......een dikke 5.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Goede rollen van Keitel en Hurt, de film kijkt wel lekker weg enzo, maar het deed me helaas niet zo heel veel. Af en toe was er echt teveel gebabbel.

3 sterren.

maxcomthrilla schreef:

Geen Harvey Keitel in de hoofdrol. Deze man kan echt geen film dragen in zijn eentje. Totaal geen charisma.

Hoe kan je dat nou zeggen van Harvey Keitel!

Was een goede film.

Harvey Keitel, William Hurt en Forest Whitaker speelden erg goed. Het verhaal en sfeer zijn ook zeer goed. Je kon zien dat de acteurs plezier hadden met het spelen in de film.

Ook het moment dat Whitaker zijn vermiste vader terugvond en det Hurt zijn vrouw op een van de foto's van Keitel ziet(dat was ook zeer toevallig)

Deze was echt kunst.

PS: Is Holy Smoke nou een vervolg hiervan???

avatar van Mug

Mug

Nee, Blue in the Face wel

avatar van film_kaza

film_kaza

Het was een vermakelijke film, geen topper. Het beste van de hele film was het kerstverhaal van Auggie. De rest vond ik minder, maar niet slecht.

3,5

avatar van Yphygenia

Yphygenia

Ik vond het echt 'n toffe film. Niet spannend, maar 't kijken wel waard.

3,5

avatar van boerenpummel

boerenpummel

maxcomthrilla schreef:

Heb je Mean Streets en Bad Lieutenant gezien?

Keitel vind ik juist een zeer charismatische acteur.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Beetje gezapige maar wel leuke film, en de mensen die hem te traag vonden? Tja, jullie zijn toch echt van te voren gewaarschuwd hoor! De film begint notabene bijna met de woorden; "Slowly... slowly..."
Keitel en ook Hurt doen het prima hier, het idee van die foto's, dag in dag uit, zelfde tijd, zelfde plaats is geniaal.
Jammer dat de film wel wat losse eindjes kent en dat het soms allemaal net ietsiepietsie naar het brave en zoetsappige neigt. Verder leuke relax feel-good cinema, niets mis mee. 3.5*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

boerenpummel schreef:

Heb je Mean Streets en Bad Lieutenant gezien?

Keitel vind ik juist een zeer charismatische acteur.

Nee, die films heb ik nog niet gezien. Mean Streets wil ik nog wel een keertje zien. Ik ben benieuwd of ik mijn mening dan kan wijzigen. Want de rol die hij in deze film speelde kan elke leek spelen.

avatar van MXO

MXO

Ja, maar deze rol vervulde hij dan wel heel erg goed! Ik vind nog steeds Harvey Keitel deze film draagt en heerlijk acteert.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Een goede film met een redelijk goed verhaaltje, maar die moeilijk op gang komt. Wel goed acteerwerk en dat kerstverhaaltje op het eind was wel leuk.

avatar van Elementofone

Elementofone

Erg mooie film! Mooie verhaallijnen, leuke dialogen, sterke karakters en goed acteerwerk! Need I say more? Kijken die film! (was vandaag op Canvas)

4.5

avatar van Jeronimo77

Jeronimo77

Deze film ooit een keer op de BBC gezien,heb hem diezelfde week op DVD gekocht en toen ik toch bezig was meteen maar weer een cd'tje van Tom Waits erbij.

Echt een heerlijke film.

Mooie scene met het foto album,en het kerstverhaal op het einde heel pakkend.

Heb heel de aftiteling met glimlach afgekeken (dat kon gelukkig op de BBC)

En ondanks dat ik er elk weekend weer voor ga zitten,heb ik van het voetbal bij "match of the day" wat daarna kwam niet veel meer meegekregen.

Ik bleef nog even in die sigaren winkel zitten.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Behoorlijke film met verhaallijnen die niet al te interessant zijn maar er best wel mee door kunnen.

Begint precies toch wel wat afgezaagd te worden dit soort films.

Kleine 3 en half.

avatar van schobbejak

schobbejak

maxcomthrilla schreef:

Over smaken valt niet te twisten. Leve de diversiteit.

Appreciatie heeft met heel veel dingen te maken: achtergrond, smaak, temperament, leeftijd en natuurlijk de kwaliteit van de film.

De cinematografische keuzes van de regisseur ondersteunen het verhaal dat hij wil vertellen perfect. De stijl, de montage, het ritme, de acteurs en ja ook de muziek.

Het verhaal wordt mooi verbeeld, verteld en verklankt.

De scéne met de fotoboeken en de filosofie erachter gaan mij recht naar het hart. Evenals de warme humor, de menselijkheid en het tempo van de film.

Over smaken valt er echter niet te twisten.

Alhoewel: Tom Waits geen mooie muziek???

sinterklaas

Is trouwens voor de 5 voor 5 axie bij Bart Smit en Blokker.

avatar van veron35

veron35

sinterklaas schreef:

Is trouwens voor de 5 voor 5 axie bij Bart Smit en Blokker.

Daar heb ik hem (gelukkig) ook gekocht. Het valt me op dat ik aan die films die ik daar gekocht hem niet lager dan 4* heb gegeven. Zo ook bij deze. Hele goede film. Het idee is best saai, maar het is heel goed uitgewerkt. Goed geacteerd. Hij krijgt van mij:

avatar van kiriyama

kiriyama

Een relax filmpje is ie, maar erg goed is ie dan weer niet.

De verhaal lijnen konden me niet echt boeien en na een tijdje had ik het ook wel weer gezien. De film had wat mij betreft een half uur korter gemogen. Qua cinematografie was het mager en de soundtrack was heel erg slecht.

avatar van kort0235

kort0235

De film is niet echt goed, maar zeker ook geen pulp. Ik vind niet dat Harvey Keitel een gehele film kan dragen, ook de andere personages waren niet zo interessant. Verder ben ik van mening dat van dat verhaal meer te maken zou zijn. Iets spannender met wat meer actie. Er gebeurde namelijk niet zoveel in deze film, het was een beetje gezapig.

Toch een 2.5* nog. (Gekocht bij blokker voor maar 1 euro)

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Prima filmpje. Ik vind Keitel sterk, alhoewel ik Aiello misschien nog iets sterker vind in een gelijkwaardige rol (Do The Right Thing). Het verhaal is niet heel bijzonder maar wel goed, eigenlijk is dat wat ik vind de hele film vind: prima, met zorgvuldigheid gemaakt, goede rollen en interessant, maar echt bijzonder wordt het ook weer niet.

avatar van starbright boy

Ik vind het verhaal juist bijzonder in zijn terloopsheid. Ofzo.

sinterklaas

Gister weer herzien en de tweede herkijkbeurt was gewoon beter geworden. Nog steeds genieten en hele goede acteurs. Ik heb op dezelfte avond Blue in the Face ook gezien.

Stem verhoogt naar 5.

Erg fijne gezapige film.

Tempo kon mij zeker wel boeien, zo ook de kleine momenten. Personages zijn interessant genoeg, verhalen zijn nooit saai om volgen. Acteurs doen het behoorlijk, hoewel ze allen net te kort schieten om een grote prestatie te leveren. Vooral Keitel teert op charisma maar komt als acteur iets te kort voor dit soort werk.

Zag er aardig verzorgd uit allemaal, Tom Waits is baggermuziek maar de rest zat ook wel aardig, zelfde gezapige sfeertje.

Kan dit soort gezapige vertelfilms ook best wel hebben, alleen gaat Wang echt in de fout op het einde, waar het kerstverhaal nog een keertje visueel herhaald wordt. Had er zeker afgemogen. Dat brengt de film van een dikke 4* naar een magere 4*, maar die 4* staan er in ieder geval wel.

Geen film op drie keer per week te zien, maar ff rustig keuvelen en geinige anecdotes aanhoren kan er bij mij wel in. Geen verrassing eigenlijk, had het er een beetje van verwacht ook.

4* dus

avatar van hinie

hinie

Zijn er dan wel films die je 3 x per week kunt kijken?

avatar van knots

knots

Wat een mooi einde.

avatar van MarkFish

MarkFish

Heerlijke film. De relaxte sfeer beviel mij erg goed en de daarbij behorende humor ook. Mooie rollen van Keitel, Hurt, Whitaker en die jongen (Rashid Cole). Het is op zich een lekker wegkijk filmpje, maar het drama van die jongen en zijn vader (Whitaker) greep mij wel aan. Elke rol die ik van Whitaker gezien heb is trouwens erg sterk. Wat een goede acteur is dat toch..