• 9.369.461 stemmen

Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Rosamund Pike

Releasedatum: 14 november 2013

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The World's End

"Good food. Fine ales. Total Annihilation."

Na twintig jaar houden vijf jeugdvrienden een reünie. De 40-jarige Gary sleept zijn vrienden mee naar hun geboorteplaats en is vastbesloten om de kroegentocht naar de lokale pub, 'The World's End', opnieuw uit te voeren. Terwijl ze proberen het verleden te doen herleven, beseffen ze dat de echte uitdaging in de toekomst ligt. En niet enkel voor hen, maar voor de gehele mensheid. Het blijkt dat 'The World's End' bereiken wel het laatste is waar ze zich zorgen over hoeven te maken.

Gary King

Reverend Green

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Gemiddelde film.

Leuk om het wel bekende duo weer te zien. Dit keer met nog een paar rare figuren erbij. Ik weet de Britse humor en de sfeer wel te waarderen.

Helaas vind ik het verhaal nogal stom. Het leek een beetje op Harold and Kumar go to White Castle, alleen is het nu de missie om een kroegentocht af te leggen. Dat de stad ondertussen overgenomen is door aliens, ok.

De climax was zwak, de ontknoping was zwak en het eind was: Zwak.

avatar van tondeman

tondeman

Pegg is zo ongelooflijk irritant en geforceerd bezig, is dat wat het grappige is? Anders snap ik het niet. En ik houd nog wel van humor. Consistent tenenkrommend slecht op elk gebied. Behalve de soundtrack, die was leuk.

avatar van harrynebbus

harrynebbus

Starmaster501 schreef:

Omdat de blu-ray 20 euro kost en de bios 9,50.

nul euro op internet

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Of dat ja. Ik zie trouwens dat de blu-ray in NL 28 euro gaat kosten! Maar er zit dan wel een shitload aan leuke extra's bij!

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Starmaster501 schreef:

Een paar bakken bier extra ?

avatar van Shinobi

Shinobi

"What the fuck does WTF mean?"

De afsluitende film van 'The Three Flavours Cornetto Trilogy' en op zich niet al te onaardig.

Qua verhaal is het wijs om je niet al te veel hierover in te lezen. Gewoon ervan uitgaan dat wat oude jeugdvrienden opnieuw een kroegentocht willen houden en jezelf laten verrassen. Alleen jammer dat de film ietwat langzaam op gang komt in het eerste halfuur, maar daarna gaat het wel aardig los.

Er zitten genoeg leuke (woord)grappen en gestoorde situaties in om je als kijker te vermaken, alhoewel het meeste vrij flauw is te noemen. Tevens zijn er ook enige referenties naar de vorige 'delen' aanwezig, zoals het springen over de schutting en uiteraard de verwijzing naar Cornetto zelf (dit keer alleen de wikkel). Een minpunt vind ik Simon Pegg, zijn personage kwam de hele tijd zo geforceerd en irritant over.

Al met al redelijk, maar over het algemeen gezien minder - grappig - dan zijn voorgangers. Het slot kon overigens beter, het liet mij niet met een voldaan gevoel achter.

2,5 Sterren.

avatar van Thomas83

Thomas83

Weer een samenwerking tussen Wright, Pegg en Frost is een must-see natuurlijk. Deze film blijkt zelfs onderdeel uit te maken van een trilogie samen met Shaun of the Dead en Hot Fuzz. Hoe ze het ook noemen, wat mij betreft maken ze nog meer van dit soort films. Ik heb weer vaak in een deuk gelegen of in elk geval kunnen glimlachen om een van de vele geslaagde grappen. Het zijn er een hoop en sommigen zijn ook lekker subtiel of gewoon leuk door de toon. Het spel van de cast en de weer leuke montage maken het allemaal lekker droog af en toe. Heerlijk toch die Britse humor.

Pegg heeft duidelijk de grootste rol, vooral aan het begin, maar hij is ook wel hilarisch lomp. Het klinkt op zich wat standaard en flauw, het personage dat nog precies hetzelfde is als toen hij 17 was bijna 25 jaar geleden, maar de uitwerking maakt het leuk. Verder is de hele vriendengroep leuk, met een goede onderlinge chemie.

Het leukste is het om de film zonder enige voorkennis in te gaan. Vooral dan zul je nogal verrast worden door wat hele aardige twists. De actie en special-effects zijn ook verbazingwekkend goed. Er is ook nog zelfs ruimte voor een heel klein beetje ontroering en spanning. Alleen het einde vond ik, hoewel leuk, ook een beetje al te ver gaan misschien. Maar het doet weinig afbreuk aan gewoon een goede en heel vermakelijke film weer. Niet van het niveau van Shaun of the Dead weliswaar, maar voor Hot Fuzz vind ik hem niet onder doen. 3.5*.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Not my cup of tea. (De) humor heb ik volgens mij gemist, verder is het lang niet altijd even interessant en het uitgangspunt is dan wel aardig, maar wordt nooit helemaal fantastisch uitgewerkt. Veel trage scènes halverwege of men al dan niet moet doorgaan, et cetera. Er wordt overigens nog wel behoorlijk geacteerd waarbij het plezier van de acteurs wel duidelijk is en alles zit lekker flitsend in elkaar en is het nog wel uit te zitten. 2,0*.

avatar van Insignificance

Insignificance

Kroegentocht met een extraatje. Nodig ook, want zo leuk zijn Gary en z'n oude kameraden het eerste half uur niet. Te veel geforceerde lol, te snel, te vaak en te gemakkelijk mikkend op een grap. Peggs opgefokte gedrag komt akelig dicht in de buurt van onuitstaanbaar. Bedenkingen genoeg in deze opmaat, die het in het vervolg ook niet allemaal meer weet goed te maken. Dat neemt niet weg dat de vierde pub een stevig keerpunt is voor de film.

Wrights visuele benadering valt daarvoor al op, maar komt daarna nog beter tot z'n recht. Energiek, fris en hip, al schakelt hij toch iets te vaak terug op z'n lallende cast. Zo'n elbow drop is toch heel wat grappiger. Zo wordt het een beetje een mengelmoesje tussen de twee eerdere delen uit de Cornetto trilogie en zijn vorige film. Richting de finale wordt het allemaal wel een lekkere onbeteugelde bende, maar helemaal mee ben ik niet meer.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Grappig en veel gore. Leuk door de vele cellebss..

avatar van Strawfoot

Strawfoot

Duidelijk het minste deel van de Cornetto trilogie. Waar de eerste twee delen ongeforceerd overkwamen, heb ik hier het gevoel dat de inspiratie een beetje ontbrak. Men stapt enigszins van het 'Best buddies'-concept af door de relatie tussen Simon Pegg en Nick Frost voor het grootste deel van de film flink te laten bekoelen. Dit maakt de film niet plezanter, daar de vriendschap tussen het tweetal nu juist het sterkste punt in de voorgaande films was. Pegg's personage is op alle vlakken irritant, en slaagt er niet in de vriendschap van zijn jeugdkameraden te heroveren. Dit zorgt ervoor dat hij er een beetje alleen voor staat, en zijn grappen koel ontvangen worden. Frost wordt enorm beperkt door het stijve karakter dat hij speelt. De humor tussen de overige personages is zo goed als niet bestaande, waardoor ik eigenlijk niet verder gekomen ben dan de occasionele glimlach.

avatar van notsub

notsub

Gary King is best op dreef in deze film, maar moet het in zijn eentje doen. Zijn kleurrijke karakter maakt de film het kijken waard. Jammer is dat het tegenspel wat moeilijk op gang komt en regelmatig verzandt in flauwe grappen. Soms werkt het wel en is het goed raak bij de lachspieren. De subtiele "woordjes humor" kon ook ik wel waarderen, maar het fantasierijke verhaal er om heen boeide me nauwelijks. Laat die gasten gewoon dronken worden, mensen.

avatar van kendor

kendor

Leuk!

avatar van analist

analist

Leuke film tot het moment dat de robots met blauw bloed tevoorschijn kwamen, daarna kon de film mij niet meer boeien. Geen idee wat de makers bezielde

avatar van jipt

jipt

Flauwe Invasion of the Body Snatchers kloon. 1,5*

avatar van Passiebloempje

Passiebloempje

Geen idee wat er nou precies op 37:55 (en de minuten daarna) gebeurde, maar het was voor mij reden genoeg om af te taaien. Ik heb het nog wel geprobeerd d.m.v. Wat zapwerk, maar (zoals Analist ook al aangeeft) de film kon mij daarna niet meer boeien. (Niet dat ie voor de ommezwaai nou zo boeiend was!)

Ik zal niet stemmen (want het schijnt hier niet te worden geapprecieerd – door sommige die hards – dat je stemt op een film die je uit pure nood uit hebt gezet), maar ik zou deze film dus 2 sterren hebben gegeven.

Behoorlijk onleuk. Film deed me nogal veel denken aan het eveneens apocalyptisch komisch werkje This is the End.

En dan niet zozeer om het verhaal, maar om het gevoel dat me bekroop dat een filmstudio een aantal vrienden wel iets teveel vrijheid heeft gegeven om hun flauwigheden in elkaar te draaien.

Echt teveel onderlinge lol tijdens het draaien wellicht en veel te weinig aandacht voor het publiek.

Had vaak het idee naar een soort improvisatie te kijken of zo.

Overigens was de muziek wel heel erg ok.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Double u Tee Eff

Dat was de film eigenlijk ook wel, heerlijk gelachen (vooral in het begin), met een veel te dwaas plot die niet geheel uit zijn verf komt, desondanks de lekker Britse humor nog goed weg te kijken.

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Passiebloempje schreef:

Gewoon lekker stemmen joh

avatar van doctari

doctari

Aardige, sympathieke Engelse (tragi)komedie, al blijft Hot Fuzz wel echt veel een veel beter (en ook Paul wint het van deze film)

Net als Shaun of the Dead is het wel een vermakelijke parodie op een beproefd concept, maar echt hilarisch of briljant wordt het niet.

Wat je dan wel krijgt is een goed gemaakte film vol herkenbare situaties en (milde) satire, en natuurlijk weer een heel blik aan Engelse acteurs in allerlei grote en kleine rollen.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar had stiekem toch op iets meer gehoopt

avatar van NYSe

NYSe

Hij is weer leuk, de afsluiter van de Cornetto-trilogie. Dat viel te verwachten, maar het moet gezegd worden dat dit verassend melancholische derde deel wel wat inconsistent in tempo en toon aanvoelt.

Het eerste half uur is nogal slepend, en is het een beetje onduidelijk welke kant de film op wil gaan. Dat was in Shaun of the Dead en Hot Fuzz wel anders: daar wist je al vanaf het begin dat er iets stond te gebeuren en bouwde het verhaal lekker subtiel onsubtiel op naar de ontdekking dat Londen vol zat met zombies of dat er een seriemoordenaar in Sandford rondwaarde.

Hier mist die opbouw, en komen de pubcrawlers er nogal abrupt en bij toeval achter (in een overigens meesterlijk gechoreografeerde actiescène) dat robots-die-geen-robots-zijn Newton Haven hebben overgenomen. Dat voelt ietwat geforceerd en lui aan, maar anderzijds komt de film nu wel op zijn beste punt: de heren moeten gaan bedenken hoe ze deze situatie aan gaan pakken, wat de ruimte biedt voor enkele hilarische dialogen zoals we die kennen van het trio Wright-Pegg-Frost. Het helpt enorm mee dat de cast bestaat uit sterke acteurs, met Pegg en Frost als absoluut middelpunt.

Het keerpunt zorgt er ook voor dat de dynamische beeld- en acteursregie van Wright beter tot zijn recht komt: met alles een standje hoger lost de frictie tussen toon ten tempo op, wat er voor zorgt dat het middenstuk het beste deel van de film vormt. De climax, de confrontatie met het hogere wezen (Bill Nighy), blijkt namelijk nogal een anti-climax, met dan wel een heerlijk Pythonesque dialoog maar helaas ook een nogal flauwe, gemakkelijke afsluiter. De afwikkeling die volgt is wel weer leuk en ergens voelt het, ondanks de matige opbouw en de onduidelijke toon, ook jammer dat de film dan plots is afgelopen: ik had best nog even willen doorgenieten, maar de Cornetto-trilogie is dan nu toch echt ten einde.

avatar van Noodless

Noodless

De intro en de reünie na 20 jaar is nog best vermakelijk, maar wat daarna volgt is gewoon heel flauw en niet grappig. Uiteindelijk een lange zit ! 3/10

avatar van otherfool

otherfool

Verreweg de minste van Wright, zoveel is duidelijk. De gein van Shaun en Fuzz is er nog wel, maar het achterliggende verhaaltje is net wat minder goed en de opbouw verloopt soms nogal stroef. World's End mist een soort ongedwongenheid en heeft niet de charme van de eerdere films rond het duo Pegg en Frost. En zo blijf je ondanks best een gezellige avondje met een kater zitten.

2,5*.

avatar van Masqada

Masqada

Nee, dit is het echt totaal niet voor mij. Simpelweg niet grappig, helaas.

1.0

avatar van filmkul

filmkul

Leuk laatste deel van de Cornetto trilogy. Dit keer weer een ander Hollywood genre op de hak genomen en pakt ook dit keer weer goed. De film begint wat traag, maar komt na een half uur goed op gang. Veel leuke grappen en weer een absurd verhaal. De special effects zien er goed uit. Ook de soundtrack is prima uitgekozen. De spelers zijn goed op elkaar ingespeeld, hoewel Pegg iets wat te veel aandacht vraagt.

Prima komedie en afsluiter van een leuke trilogy. 4.0

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een redelijke afsluiter van de trilogy, maar ook zeker niet de beste film van de drie.

The world's end is bij vlagen behoorlijk grappig en tegelijk ook zeer apart. Meer een combinatie van verschillende genre's. Dat was ook al eerder te zien bij This is the end, waar de film ook nog enigszins op lijkt. Deze film komt helaas wat traag op gang, maar dat wordt goed gemaakt met een flinke portie actie en leuke grappen.

avatar van josjansen

josjansen

Wat een slechte film!!!

avatar van anne J

anne J

Niet, één van de beste films uit 2013.

avatar van Respekked

Respekked

Het duurt wel heel lang voordat Pegg minder onuitstaanbaar wordt. Met een beetje goede wil kom ik aan 3*, met name door een aantal geslaagde (woord)grapjes, Frost in deel 2 van de film en de bovengemiddeld goede actie. Het is jammer dat het even duurt voordat het allemaal lollig wordt.