• 9.374.138 stemmen

Met onder meer: Al Pacino, Christopher Walken en Alan Arkin

Releasedatum: 2 mei 2013

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Stand Up Guys

"They don't make 'em like they used to."

Een groep gepensioneerde gangsters besluit nog eenmaal samen te komen voor één laatste epische nacht. Val (Pacino) heeft er net een gevangenisstraf van 28 jaar opzitten, enkel en alleen omdat hij weigerde één van zijn criminele vrienden te verraden. Zijn beste vriend Doc (Walken) haalt hem op aan de gevangenispoort, en de twee nemen al gauw contact op met een andere oude vriend, Hirsch (Arkin). Hun band is nog steeds erg sterk en de drie halen oude herinneringen op. Ondanks hun leeftijd zijn hun capaciteiten om herrie en onrust te veroorzaken nog steeds intact. Kogels vliegen in het rond wanneer ze een hilarische poging wagen om de decennia van misdaad, drugs en seks die ze gemist hebben te compenseren.

avatar van ipman-99

ipman-99

Dank je voor het compliment !!!

avatar van moviespotter

moviespotter

Ik snap echt de hoge rating niet, vond de film echt niet onderhoudend en alles behalve een komische misdaadfilm. De saaiheid zat er vanaf het begin van de film al in en bleef zo. Jammer.

avatar van Najade

Najade

Van begin tot eind genoten!

avatar van gauke

gauke

Vanwege de sterrenbezetting wilde ik deze zogenaamde misdaad "buddy" komedie zien en de cast speelt inderdaad naar behoren, waarbij ik Christopher Walken het sterkst vond. De film zelf echter is te slapjes, mist dramatische diepte, het plot is niet in evenwicht en de humor is aan de belegen kant. De regisseur wil de kijker waarschijnlijk een nostalgisch gevoel (mee) geven; buiten de misdaadelementen, heeft de productie ook wat liefs.

avatar van AFCALS

AFCALS

Niks meer aan toe te voegen, helemaal mee eens

gauke schreef:

avatar van Harmonica Man

Harmonica Man

Redelijke misdaadfilm met Al Pacino en Christopher Walken die de film dragen. Later komt Alan Arkin ook een duit in het zakje doen. Je moet wel van dit soort films houden maar met deze acteurs was hij wel te pruimen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Het simpele verhaal heeft eigenlijk niet veel om het lijf, maar ik heb me er toch prima mee vermaakt. Er zitten leuke momenten en soms grappige dialogen in, en er wordt goed gespeeld door 2 top acteurs. 3,5 ster

avatar van Frank Slade

Frank Slade

Als groot Al Pacino fan, blij om hem eindelijk weer eenste zien in een goede film, zeker na dat Jack and Jill drama.

Leuke film, goed verzonnen. Maar had wel iets meer snelheid in mogen zitten. Pacino en Walken worden wel echt oud, maar kunnen nog wel degelijk goed acteren.

Zeker voor de die hard Al Pacino fans een aanrader. Maar helaas is hij niet meer zou goed als in de tijd van Heat e.d.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Film viel me reuze mee, ben niet zo gek op komedie/misdaad. Maar ik was direct in de ban van Christopher Walken, wat speelde hij fantastisch zeg. Pacino wat minder en Arkin een beetje een miscast met zijn gezonde hoofd. De film is geen dijenkletser, ouderdom wordt op een aardige manier belicht. Ach, natuurlijk geen meesterwerk, maar toch een best aardige film. Met een fabelachtige Christopher Walken!

avatar van jgbteg

jgbteg

Zeer goed acteerwerk, goed script aanbevolen

avatar van schumacher

schumacher

Super film en goede acteurs. Meermaals grappige dingen in de film ook .

Het is een trage film maar al pacino en die anderen houde de film gewoon staande door grappige en goeie dialogen enz...

Eindelijk al pacino nog eens echt aan het werk gezien te hebben.

Dikke aanrader. Ps: het is geen aktie film he.

De film is net boeiend en zeker niet saai.

Geen seconde verveeld hier.

avatar van Waku

Waku

Komt ook een stukje sentiment en weemoed bij kijken om deze gouden ouwe knarren aan het werk te zien. De film moet het met name van de dialogen en het uitstekende acteerwerk hebben. Einde is een knipoog naar "Scarface"

avatar van leroytje1989

leroytje1989

leuke film. goed geacteerd. alleen vond het einde beetje raar had iets uitgebreider gemogen.

avatar van barry0404

barry0404

5 sterren zo zo!? Beter dan deze film kan dus niet!

Moet hem dan toch maar eens gaan kijken dan.

avatar van Insignificance

Insignificance

Oude rotten in het vak in een film die ook wat te lijden heeft onder een senioren flow. Een lekker ritme weet het maar niet te vinden, al is de old school soundtrack best aardig voor de liefhebber. De motor van het verhaaltje, er dient een opdracht te worden uitgevoerd, is niet erg sterk, maar vormt eigenlijk slechts een bijzaak. Het teert op een dolle nacht met drie criminelen in hun nadagen en hun code.

Niet altijd even scherp van tong, soms ook geforceerd en melig, maar er zijn enkele rake opmerkingen en fratsen. Humor die met zelfspot van doen heeft en stilaan draait naar meer bittere ernst met acteurs die veel meer in hun mars hebben (of hadden) dan hier wordt gevraagd. Arkin is als droogkloot wel lekker op dreef. Hij heeft de leukste momenten en blijkt naast rijden nog een talent te bezitten.

Dat soort afzonderlijke scènes moeten het doen en er zitten dus een paar tussen die er mogen zijn. Zo mag de entree van Vanessa Ferlito wat belegen zijn, ze geeft de film vervolgens wel een kleine impuls. Op dramatisch vlak weet het dan weer geen vuist te maken, zodat het op zich sympathieke subplotje met de serveerster niet echt uit de verf komt. Al met al niet slecht, maar te wisselvallig om te scoren.

avatar van Yugnav

Yugnav

Wat een lage waarderingen!! Vanaf het begin tot het einde genoten van deze film. Heerlijk om deze 3 acteurs samen te zien in een rustige doch erg komische film. Verwacht geen keiharde actie, daar gaat het in de film niet om. Enige "minpuntje" is dat Arkin wel een iets grotere rol had gemogen van mij. Maar verder echt geweldig. En man o man, wat een heerlijke soundtrack heeft de film!

avatar van mock turtle

mock turtle

erg goed: geen standaard hollywood werkje, maar dat hoeft ook niet: goed verhaal, leuke humoristische ondertoon.

avatar van james_cameron

Zet een aantal oudere Hollywood sterren bij elkaar en je hebt doorgaans een flauwe en oubollige film als resultaat. Helaas vergaat het Stand Up Guys niet anders. De rustige chemie tussen Al Pacino en Christopher Walken is aangenaam om naar te kijken, maar de plot is belegen, het tempo laag en de dialogen weinig bijzonder. De humor, veelal draaiend om het libido van de oudjes, biedt genoeg aanleiding tot plaatsvervangende schaamte bij de kijker. Dat het geheel nog net draaglijk blijft heeft meer te maken met het charisma van de akteurs dan dat dit de verdienste is van regisseur Fisher Stevens, die me nog bijstaat als de onuitstaanbare hoofdrolspeler uit de film Short Circuit.

avatar van PG01

PG01

Bah, erg jammer. Er had denk ik veel meer in gezeten zeker gezien de acteurs en het vrij originele, leuke verhaal. Vond de 94 minuten zelfs een lange zit. Vooral omdat de film erg traag en leeg op mij overkwam. Het einde leek het nog enigszins goed te maken maar werd uit het niets tot mijn verbazing afgekapt. Kortom jammer, er had denk ik veel meer in gezeten.

avatar van Piratje

Piratje

Een eentonig verhaal, rechtgehouden door de acteerkwaliteiten. Maar weinig humor.

Een inhoudloos uitstapje op de oubollige gelegenheidsherinneringen van vroeger.

Een soort bio en afscheid van 3 topacteurs met flitsen en een biecht over de voorbije carrières.

Spijtig dat hierop te weinig klemtoon gelegd wordt.

Gezellig ontspannen. Maar daar houdt het ook op.

Erg zwak. Zeker het overdreven plot dat weinig om het lijf had.

Vriendschap is als een goedonderhouden bloementuintje in de gevangenis. Broos, maar mooi.

Voor het acteren 3. Voor het verhaal 1. Dat geeft 3+1=4:2= 2.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Pacino en Walken zetten hier toch weer hele goede acteerprestaties neer!

avatar van helleke

helleke

Toch wel een tegenvaller.

En de acteerprestaties van nochtans gerenomeerde acteurs vond ik ook maar povertjes.

Veel komedie vond ik er toch niet aan.

Goed om één keer te hebben gezien, maar daar zal het dan ook bij blijven, ondanks dat ik wel fan ben van Pacino.

Maar hier presteert hij ondermaats.

2,5 sterren.

avatar van Apollo11

Apollo11

Goede film met prima acteerwerk van Pacino en Walken. Het verhaal is enigszins wat dun, maar wel te pruimen.

Je blijft wel kijken en het verveelt niet.

Geen echter topper, dus score op 3.5

avatar van paul83

paul83

Redelijke film waarbij mijn held Walken toch de film moet dragen. Wat een baas die man. De trekjes blijven vermakelijk zoals zijn typische acteerwerk bij de pooltafel scene.

Het is een redelijk trage film, maar dat zal wel de bedoeling zijn geweest. Zo zie je overal terug dat ze alle drie wat langzaam zijn met reageren. Het duurt bijv. even voordat ze doorhebben dat de politie achter ze zit.

Leuk tussendoortje, maar gewoon wat traag.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Komt erg traag op gang, middenstuk is vervolgens best wel leuk en opeens is ie afgelopen. 2*

avatar van 0nno

0nno

Gewoon een hele goede, trage film. Het verhaal stelt weinig voor, maar de acteerprestaties van Al Pacino en Christopher Walken zijn weergeloos. Ook de muziek is fantastisch. Prima tussendoortje.

3,5**

avatar van DragQueen

DragQueen

Het verhaal is weinig verheffend, maar dat mag de pret niet drukken. Al Pacino en Christopher Walken acteren prima, en delen een leuke chemie. Sowieso een meerwaarde om deze oude rotten aan het werk te mogen zien. Verder verloopt de film in een aangenaam tempo, en kijkt lekker weg. 3,5 Ster.

avatar van Dominootje

Dominootje

Zet een stel grote namen bij elkaar en je krijgt een goede film.. Vaak een gedachtegang, zelden waar..

Maar!

In dit geval een geslaagde film! Jammer dat Arkin snel het beeld verlaat

avatar van Barry83

Barry83

Zwakke en erg saaie film met een dom einde