Cabin Fever: Patient Zero (2014)
Genre: Horror
Alternatieve titel: Cabin Fever 3: Patient Zero
Geregisseerd door: Kaare Andrews
Met onder meer: Sean Astin, Jillian Murray en Brando Eaton
Plot Cabin Fever: Patient Zero
"The Birth of Fear"
Een vrijgezellenfeest tijdens een cruise in het Caribische gebied wordt ernstig verstoord wanneer het schip een eiland aandoet waar medisch onderzoek wordt verricht en een dodelijk virus wordt vrijgelaten. De reizigers zullen moeten vechten voor hun leven, voordat de vleesetende bacterie hen verteert.
Penny
Josh
Mr. Arias
Spartaan1986
Cabin Fever 3? Na het verschrikkelijke 2e deel dacht ik dat het wel over was
Het enige positieve wat me opvalt is dat Sean Astin de hoofdrol speelt. Misschien dat het daarom nog wel wat kan worden.
Tonypulp
Het positieve lijkt me toch echt Jillian Murray, oef!!
Deel 1 heeft zich toch wel ontwikkelt tot een cult classic, iets wat het tweede deel nooit zal worden. Gelukkig hield die er, dankzij Ti West, een hoge kwaliteit op na. Fijn filmpje. Ben benieuwd wat Andrews dan met dit concept kan. Moet Altitude nog zien.
Testa-Rossa
Laat maar komen, vond bepaalde delen van Altitude briljant. Ben benieuwd wat Andrews hier van maakt.
jarno1975 (moderator series)
PEN15
En daarna worden het special editions, waarop er drie nieuwe prequels komen die I, II en III worden. haha, maar goed.. ik zie nu pas voor het eerst dat er een deel II van bestaat. Cabin Fever vond ik niet bepaald een meestermerk, al verdiende Eli Roth mijn respect na het zien van the Hostel.
Shinobi
What?
Deel twee was echt pover, alleen de eerste Cabin Fever is nog de moeite waard te noemen. Dit deel zal waarschijnlijk ook wel slecht worden, maar ik zal 'm toch wel kijken.
Tonypulp
Als dit inderdaad het startschot is van een nieuwe trilogie, dan zie ik de volgende 2 delen met vertrouwen tegemoet. Andrews is duidelijk een begaafd horror-regisseur, maar ook écht alleen op dat vlak. De rest is vrij sloppy, maar wanneer er soppige, slijmerige smerigheden bij komen kijken, dan weet hij er wel raad mee. Beetje een type a la Gulager wat dat betreft. Verder een herhaling van het eeuwenoude script (vrijgezellenfeest, verlaten eiland..), maar de effectiviteit van deze herkenbare setting wordt door de kijkers vaak onderschat en door filmmakers omarmt.
De moeite waard!
Shinobi
"He can never leave this island."
Ik ging hier met enige scepsis in, omdat ik Cabin Fever 2: Spring Fever (2009) echt waardeloos vond. Gelukkig is hier nog best een aardige film uitgekomen.
Qua verhaal is het uiteraard clichématig te noemen; wederom wat jongeren (hallo Jillian Murray in bikini) die gaan feesten, een onbewoond eiland enz. Overigens zat ik in het begin te wachten op het cruiseschip waar de infectie zich verspreidt, zoals het op IMDB is beschreven. Maar van dat plot klopt dus helemaal niets of zou het de plot zijn van het vervolg?
De horror zelf is erg nice, er zit een aardig gehalte aan gore in. Met name de manier waarop de infectie zich manifesteert op het lichaam is prima gedaan, dat zag er best nasty en enigszins realistisch uit. Alleen is het jammer dat het zich beperkt tot een handvol scènes waarin het goed losgaat, wellicht zal het te maken hebben gehad met het niet zo ruime budget.
Al met al een redelijke horror om eens gezien te hebben. Het verhaaltje en acteerwerk is er net onderhoudend genoeg voor. Als ze op deze voet doorgaan, dan kan het misschien positief uitpakken voor de toekomstige delen.
Kleine 3,0 sterren.
Niet eens zo slecht.
Vond de eerste twee Cabin Fever films qua niveau maar bedenkelijk. Hoewel dit deel nu niet bepaald grossiert in originaliteit is het toch beter dan z'n voorgangers. Al moet ik zeggen dat de makers van deze film waarschijnlijk gewoon de rechten op de naam gekocht hebben. Heeft niet zoveel te maken met de eerste twee films.
De exotische setting heeft daar onder andere een sterke invloed op. Verder eerder een outbreak filmpje met een horror inslag. Wat wil zeggen dat de film jammer genoeg lijdt aan het idiote jongeren syndroom, maar verder wel meer ingaat op de smerigheid van de ziekte.
De setting brengt heel wat charme mee en verder is Andrews geeneens zo'n slechte regisseur. Hij bevestigt hier wat hij in Altitude al liet zien. Geen hoogvlieger, maar best leuk voor wat filler filmpjes links en rechts. Visueel oké maar niet al te bijzonder, qua opbouw nogal cliché maar wel effectief.
Nieuwe setting en nieuwe regisseur doen de film wel goed, al is het eigenlijk een beetje goedkoop dat deze film aan de Cabin Fever reeks gekoppeld wordt. Heeft verder natuurlijk geen impact op de kwaliteit van de film. Best vermakelijk, mist wat punch, iets beter personages en een knallender einde om meer te verdienen.
Elineloves
Een film die zó vreselijk slecht begint kan toch nog een leuke wending krijgen, blijkt maar weer. Toen ik 'm tegenkwam was ik erg nieuwsgierig, de eerste twee delen vond ik namelijk goed te doen. En ik was ook wel weer in the mood voor een film als deze, it's been a while.
Helaas vond ik het eerste half uur echt vreselijk, bijna geen doorkomen aan. Gelukkig zijn we door blijven kijken, want het werd steeds beter. Verrast om 'Samwise Gamgee' te zien (Ja, ik kan hem niet goed los zien van die rol), Ook de andere personages worden gelukkig minder irritant. Jillian is een plaatje om te zien, wat een knappe meid zeg. De andere mannen vind ik niet echt schitterend acteren, maar a la, daar kon ik me wel overheen zetten.
Er is best een goede spanningsopbouw en de gore is ook zeker in orde. Lekker ranzig en met vlagen hilarisch. De sfeer wordt gelukkig steeds beter, zodra ze goed en wel op het eiland zijn lijkt er wat schot in te komen. Het heeft verder weinig te maken met de 'Cabin Fever' films, kan prima op zichzelf staan.
ipman-99
"The Birth Of Fear." ...
" !!!
Heerlijk 3-de deel
!!! "Cabin Fever 3" is weer een 'lekker' horrorfilmpje geworden.
Jillian Murray ("Wild Things 4") is duidelijk een meerwaarde wat de cast betreft
!
De spanning wordt mooi opgebouwd met een dreigende soundtrack.
De factor gore is heerlijk aanwezig en kwam geweldig uit de verf.
Natuurlijk zijn zaken als vrijgezellenfeest en een mysterieus verlaten eiland misschien
cliché ..., maar deze zaken kunnen een meerwaarde zijn en dat waren ze ook in deze heerlijke
geschifte Horrorfilm met enkele over the top horror momenten.
Leno
Na het vermakelijke en pretentieloze tweede deel nu weer een serieuzere benadering. Dat kunnen ze echter beter niet doen aangezien en dan wat meer van de cast en verhaal wordt verlangd. De cast is dan ook zeer matig en het verhaal gaat precies zoals je verwacht. Wat overblijft is een redelijke setting en een aardig einde met veel gore. Voor een derde deel misschien niet eens zo slecht, maar veel stelt het natuurlijk niet voor.
Angelo2
Een horrorfilm om snel te vergeten. Deel 1 was best aardig, deel 2 heb ik nog niet gezien en ik betwijfel of ik dat snel zal doen aangezien die nog lager scoort dan deze film. Verhaal is oninteressant, het acteerwerk van zeer laag niveau en buiten dat zijn de personages behoorlijk irritant. Daarnaast zijn veel scenes net wat te donker gefilmd en waren de settings ook niet al te boeiend. Er zaten een paar leuke gore scenes in maar die waren op 1 hand te tellen. Een lange zit van 91 minuten. Een 2,5
UrbanDjampa
Allereerst geen cruiseschip, maar gewoon een jacht. Ik heb deel 2 nog niet gezien, maar wat gore betreft zat het wel goed met deel 3. De vriend van de broers had de grootste mond, maar was ook gelijk het lafste . De bruidegom deed het juist weer prima.
Hoogtepunt van de film was de chickfight
Waku
Wat betreft het gore was het allemaal lekker smerig. En daar stonden ook de eerdere twee Cabin Fever's om bekend. Maar verder is het een saai gebeuren. Geen spanning, niet eng en een zelfs saai verloop van de film.
2.*
Waku
volledig mee eens....
Macmanus
Te doen.
Regisseur lijkt zichzelf wat te onderschatten. Vond het visuele soms best aardig. Het patient zero gebeuren was ook nog wel leuk om te volgen. Maar dan kiest hij er toch voor om van die non actrices te nemen die dan onderzoeksters zijn met een hele diepe decolleté. En van die kansloze jongeren. Film had best zonder gekunt denk ik. Had dan misschien nog echt onder je huid kunnen kruipen. Nu blijft er een bij vlagen aardig filmpje achter. Maar ergens in de verte had meer dan de zoveelste genrelcliche film gezetten.
2.5 sterren.
Eng nee nooit, effecten om te huilen , verhaal ......
Bagger van de eerste orde gewoon een kansloze film.
Op basis van de debuutfilm van regisseur Kaare Andrews, de leuke horrorfilm Altitude uit 2010, had ik hier toch wel iets meer van verwacht. Deze in-name-only (tweede) sequel van Cabin Fever zit technisch redelijk goed in elkaar, maar qua plot is de film erg dun en saai. Het is dat er een reeks geslaagde ultra-bloederige makeup effecten in zitten en dat hoofdrolspeelster Jillian Murray er in bikini erg fraai uitziet, anders was dit amper vol te houden.
Chelsea94
Wat een vreselijk slechte film.
Zeer irritante acteurs zonder ook maar een beetje overtuigende emotie, het verhaal is echt onzin, vooral het vrouwelijke gevecht op het eind slaat werkelijk nergens op. Dan het uiteindelijke slot... uh oke??
Als je Cabin Fever wat vindt, sla deze dan zeker over, deze film heeft (behalve een virus) niets te maken met voorgaande films.
killer13
Dit schijnt het eerste deel te zijn van een nieuwe trilogy.
klopt, de volgende heet cabin fever: outbreak als ik me niet vergis
Insignificance
Geen fan van deze reeks. Ik kan me de eerste twee delen eigenlijk niet of nauwelijks herinneren. Dacht dat daar wat humor in zat. Hier zitten ook enkele grappig bedoelde opmerkingen in, maar landen is er niet bij. Niet het enige waar het nogal aan timing schort. Ook de muzikale ondersteuning heeft er onder te lijden.
Het begint en staat af en toe zo nadrukkelijk te loeien, dat het effect averechts is. Nu verwacht ik niet direct iets om de rillingen van te krijgen, maar lachen om bloederige fratsen is er ook niet bij. Of in ieder geval te weinig. De eerste poging rondom het meisje is met al wat horrors achter de kiezen niet leuk en niet vies.
Weer zo'n cast met veel jong spul waar je niks mee kan, maar met nul sfeer en andere minnen ontstaat ook snel het idee dat het talent achter de camera niet veel hoger ligt dan dat er voor. Het zit allemaal zo knullig in elkaar dat de lol er al van af is voordat het goed en wel gaat beginnen. Andere weg, hetzelfde resultaat.
Jozz
Redelijk...
Ik was destijds erg onder de indruk van deel 1. Het eerste deel had een vrij serieuze inslag. Deel 2 vond ik verschrikkelijk, deze sloeg veel te ver door naar een overdaad aan flauwe humor i.p.v. spanning. Nu dan deel 3, die gelukkig weer wat serieuzer overkomt, al weten ze hier ook vaak over the top te gaan.
Het duurt even voordat de film op stoom komt, maar dan zijn er ook genoeg wtf-momenten en spanning om de boel leuk te houden. Het plot gaat ook iets dieper dan ik had verwacht. Geen hoogvlieger, maar gelukkig wel weer vooruitgang t.o.v. deel 2.
Een flinke vooruitgang t.o.v. het bizar slechte tweede deel. De film wordt relatief klein gehouden en het groepje dat aanmeert op het eiland doet het eigenlijk niet eens zo heel slecht. De gore is meer dan prima en er zitten een aantal leuke segmenten betreft dit in het derde deel uit de Cabin Fever reeks. Enkel is de aanloop wat mij betreft wat te lang en konden die momenten in dat laboratorium mij verder eigenlijk ook wel gestolen worden. Een grote fout is verder ook om de lekkere chicks amper tijd te geven om met hun borsten te pronken.
Niet meer dan aardig, maar sowieso een veel betere film dan het zwakke tweede.

Cabin Fever 2: Spring Fever
2009

Cabin Fever
2002

Dit is de releasedatum van de Taylor Sheridan-serie 'The Madison' met Kurt Russell

Hit na hit op SkyShowtime: dit zijn de series van 'Yellowstone'-maker Taylor Sheridan

Meer zoals Netflix Original 'Cortafuego'? Op de streamingdienst vind je ook deze Spaanse thrillers

Netflix voegt binnenkort de WOII-serie 'The Man in the High Castle' van Prime Video toe

Miss Americana

Fantasy / Horror, 2011

I Spit on Your Grave 2

Afflicted
Horror / Thriller, 2013
zelfmoordex-girlfriendeilandinfectionquarantineprequelmoordmarihuanaexplosiedead fish doodaxe murderflesh eatingvirusresearch facility bachelor partyisolated islandcaribbeanthe caribbeaninfected waterself preservation