• 9.374.112 stemmen

Cabin Fever: Patient Zero (2014)

Horror | 91 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Cabin Fever 3: Patient Zero

Geregisseerd door: Kaare Andrews

Met onder meer: Sean Astin, Jillian Murray en Brando Eaton

Plot Cabin Fever: Patient Zero

"The Birth of Fear"

Een vrijgezellenfeest tijdens een cruise in het Caribische gebied wordt ernstig verstoord wanneer het schip een eiland aandoet waar medisch onderzoek wordt verricht en een dodelijk virus wordt vrijgelaten. De reizigers zullen moeten vechten voor hun leven, voordat de vleesetende bacterie hen verteert.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Als dit inderdaad het startschot is van een nieuwe trilogie, dan zie ik de volgende 2 delen met vertrouwen tegemoet. Andrews is duidelijk een begaafd horror-regisseur, maar ook écht alleen op dat vlak. De rest is vrij sloppy, maar wanneer er soppige, slijmerige smerigheden bij komen kijken, dan weet hij er wel raad mee. Beetje een type a la Gulager wat dat betreft. Verder een herhaling van het eeuwenoude script (vrijgezellenfeest, verlaten eiland..), maar de effectiviteit van deze herkenbare setting wordt door de kijkers vaak onderschat en door filmmakers omarmt.

De moeite waard!

avatar van Shinobi

Shinobi

"He can never leave this island."

Ik ging hier met enige scepsis in, omdat ik Cabin Fever 2: Spring Fever (2009) echt waardeloos vond. Gelukkig is hier nog best een aardige film uitgekomen.

Qua verhaal is het uiteraard clichématig te noemen; wederom wat jongeren (hallo Jillian Murray in bikini) die gaan feesten, een onbewoond eiland enz. Overigens zat ik in het begin te wachten op het cruiseschip waar de infectie zich verspreidt, zoals het op IMDB is beschreven. Maar van dat plot klopt dus helemaal niets of zou het de plot zijn van het vervolg?

De horror zelf is erg nice, er zit een aardig gehalte aan gore in. Met name de manier waarop de infectie zich manifesteert op het lichaam is prima gedaan, dat zag er best nasty en enigszins realistisch uit. Alleen is het jammer dat het zich beperkt tot een handvol scènes waarin het goed losgaat, wellicht zal het te maken hebben gehad met het niet zo ruime budget.

Al met al een redelijke horror om eens gezien te hebben. Het verhaaltje en acteerwerk is er net onderhoudend genoeg voor. Als ze op deze voet doorgaan, dan kan het misschien positief uitpakken voor de toekomstige delen.

Kleine 3,0 sterren.

Niet eens zo slecht.

Vond de eerste twee Cabin Fever films qua niveau maar bedenkelijk. Hoewel dit deel nu niet bepaald grossiert in originaliteit is het toch beter dan z'n voorgangers. Al moet ik zeggen dat de makers van deze film waarschijnlijk gewoon de rechten op de naam gekocht hebben. Heeft niet zoveel te maken met de eerste twee films.

De exotische setting heeft daar onder andere een sterke invloed op. Verder eerder een outbreak filmpje met een horror inslag. Wat wil zeggen dat de film jammer genoeg lijdt aan het idiote jongeren syndroom, maar verder wel meer ingaat op de smerigheid van de ziekte.

De setting brengt heel wat charme mee en verder is Andrews geeneens zo'n slechte regisseur. Hij bevestigt hier wat hij in Altitude al liet zien. Geen hoogvlieger, maar best leuk voor wat filler filmpjes links en rechts. Visueel oké maar niet al te bijzonder, qua opbouw nogal cliché maar wel effectief.

Nieuwe setting en nieuwe regisseur doen de film wel goed, al is het eigenlijk een beetje goedkoop dat deze film aan de Cabin Fever reeks gekoppeld wordt. Heeft verder natuurlijk geen impact op de kwaliteit van de film. Best vermakelijk, mist wat punch, iets beter personages en een knallender einde om meer te verdienen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Een film die zó vreselijk slecht begint kan toch nog een leuke wending krijgen, blijkt maar weer. Toen ik 'm tegenkwam was ik erg nieuwsgierig, de eerste twee delen vond ik namelijk goed te doen. En ik was ook wel weer in the mood voor een film als deze, it's been a while.

Helaas vond ik het eerste half uur echt vreselijk, bijna geen doorkomen aan. Gelukkig zijn we door blijven kijken, want het werd steeds beter. Verrast om 'Samwise Gamgee' te zien (Ja, ik kan hem niet goed los zien van die rol), Ook de andere personages worden gelukkig minder irritant. Jillian is een plaatje om te zien, wat een knappe meid zeg. De andere mannen vind ik niet echt schitterend acteren, maar a la, daar kon ik me wel overheen zetten.

Er is best een goede spanningsopbouw en de gore is ook zeker in orde. Lekker ranzig en met vlagen hilarisch. De sfeer wordt gelukkig steeds beter, zodra ze goed en wel op het eiland zijn lijkt er wat schot in te komen. Het heeft verder weinig te maken met de 'Cabin Fever' films, kan prima op zichzelf staan.

avatar van Leno

Leno

Na het vermakelijke en pretentieloze tweede deel nu weer een serieuzere benadering. Dat kunnen ze echter beter niet doen aangezien en dan wat meer van de cast en verhaal wordt verlangd. De cast is dan ook zeer matig en het verhaal gaat precies zoals je verwacht. Wat overblijft is een redelijke setting en een aardig einde met veel gore. Voor een derde deel misschien niet eens zo slecht, maar veel stelt het natuurlijk niet voor.

avatar van Macmanus

Macmanus

Te doen.

Regisseur lijkt zichzelf wat te onderschatten. Vond het visuele soms best aardig. Het patient zero gebeuren was ook nog wel leuk om te volgen. Maar dan kiest hij er toch voor om van die non actrices te nemen die dan onderzoeksters zijn met een hele diepe decolleté. En van die kansloze jongeren. Film had best zonder gekunt denk ik. Had dan misschien nog echt onder je huid kunnen kruipen. Nu blijft er een bij vlagen aardig filmpje achter. Maar ergens in de verte had meer dan de zoveelste genrelcliche film gezetten.

2.5 sterren.

avatar van james_cameron

Op basis van de debuutfilm van regisseur Kaare Andrews, de leuke horrorfilm Altitude uit 2010, had ik hier toch wel iets meer van verwacht. Deze in-name-only (tweede) sequel van Cabin Fever zit technisch redelijk goed in elkaar, maar qua plot is de film erg dun en saai. Het is dat er een reeks geslaagde ultra-bloederige makeup effecten in zitten en dat hoofdrolspeelster Jillian Murray er in bikini erg fraai uitziet, anders was dit amper vol te houden.

avatar van Insignificance

Insignificance

Geen fan van deze reeks. Ik kan me de eerste twee delen eigenlijk niet of nauwelijks herinneren. Dacht dat daar wat humor in zat. Hier zitten ook enkele grappig bedoelde opmerkingen in, maar landen is er niet bij. Niet het enige waar het nogal aan timing schort. Ook de muzikale ondersteuning heeft er onder te lijden.

Het begint en staat af en toe zo nadrukkelijk te loeien, dat het effect averechts is. Nu verwacht ik niet direct iets om de rillingen van te krijgen, maar lachen om bloederige fratsen is er ook niet bij. Of in ieder geval te weinig. De eerste poging rondom het meisje is met al wat horrors achter de kiezen niet leuk en niet vies.

Weer zo'n cast met veel jong spul waar je niks mee kan, maar met nul sfeer en andere minnen ontstaat ook snel het idee dat het talent achter de camera niet veel hoger ligt dan dat er voor. Het zit allemaal zo knullig in elkaar dat de lol er al van af is voordat het goed en wel gaat beginnen. Andere weg, hetzelfde resultaat.

avatar van Jozz

Jozz

Redelijk...

Ik was destijds erg onder de indruk van deel 1. Het eerste deel had een vrij serieuze inslag. Deel 2 vond ik verschrikkelijk, deze sloeg veel te ver door naar een overdaad aan flauwe humor i.p.v. spanning. Nu dan deel 3, die gelukkig weer wat serieuzer overkomt, al weten ze hier ook vaak over the top te gaan.

Het duurt even voordat de film op stoom komt, maar dan zijn er ook genoeg wtf-momenten en spanning om de boel leuk te houden. Het plot gaat ook iets dieper dan ik had verwacht. Geen hoogvlieger, maar gelukkig wel weer vooruitgang t.o.v. deel 2.

avatar van rep_robert

Een flinke vooruitgang t.o.v. het bizar slechte tweede deel. De film wordt relatief klein gehouden en het groepje dat aanmeert op het eiland doet het eigenlijk niet eens zo heel slecht. De gore is meer dan prima en er zitten een aantal leuke segmenten betreft dit in het derde deel uit de Cabin Fever reeks. Enkel is de aanloop wat mij betreft wat te lang en konden die momenten in dat laboratorium mij verder eigenlijk ook wel gestolen worden. Een grote fout is verder ook om de lekkere chicks amper tijd te geven om met hun borsten te pronken.

Niet meer dan aardig, maar sowieso een veel betere film dan het zwakke tweede.

avatar van TimF

TimF

"I think you need a referal"

Je moet Cabin Fever Patient Zero natuurlijk niet serieus nemen als horrorfilm. Het acteerwerk en sommige scenes zijn zo slecht dat ze weer goed worden. Deels met opzet gedaan. Er zit ook de nodige humor in. De gore-effecten vond ik wel ok. De schrikeffecten werkten bij mij niet en de spanning is ver te zoeken.

Een topfilm als je van slechte horrorfilms houdt;)

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Leuker dan het tweede deel maar ook dit deel vond ik enigszins tegenvallen. Pluspunt vond ik de setting, zo'n afgelegen eiland brengt toch vaak een aardig sfeertje zolang het maar zo nu en dan ook lekker donker is. En daar slaagt de film dus ook wel in. Buiten de redelijke sfeer is de film bij vlagen ook vrij gore en bloederig, maar qua spanning viel het nog behoorlijk tegen. Een film die voor begrippen best iets had kunnen worden, maar daar helaas niet helemaal in slaagt.

avatar van FillumGek

FillumGek

Best wel aardig na het teleurstellende tweede deel. Plot is wat misleidend, daar waar ik een volgepakt cruiseschip verwachtte, en daarmee een potentieel hoge bodycount. Maar dat vrijgezellenfeest op een cruise mag vervangen worden door vier jongeren op een speedboat. Verder is de setting dik in orde en zijn feestende jongeren nog steeds mijn favoriete slachtoffers.

Daarom vond ik de scenes in het lab een stuk minder. Saaier wordt het nog wanneer twee vrienden het lab op hun dooie gemak verkennen zonder dat het spannend wordt. Hierdoor raakt de vaart er uit, en haalde ik opgelucht adem toen Andrews weer overschakelde naar de strandtent. Ook omdat de lekkere Murray hier bivakkeert, en ze toch zo'n tien minuten mooi is om naar te kijken.

Het verhaal is cliché en weinig boeiend, maar het virus weet net als in zijn voorgangers te overtuigen. De make-up is bij vlagen heerlijk smerig, al zijn het bij de bitchfight wel overduidelijk stukken latex of iets dergelijks die op het lichaam zijn geplakt. Geinig filmpje die het vooral moet hebben van zijn smerige baggerzooi in plaats van verhaal of creativiteit. Tijdens de credits wordt er nog het een en ander duidelijk, leuk gedaan.

avatar van Vergara

Vergara

Cabin Fever was nog best leuk, de setting daar was erg tof. Het tweede deel heb ik nog niet gezien, wat ik uiteraard nog wel ga doen.

Dit deel vond ik zwaar tegenvallen. De setting hier, met het lab, is totaal niet boeiend en slecht uitgevoerd. Ik hoop oprecht dat dit niet direct aansluit op het tweede deel. Het eerste deel en het concept vond ik aantrekkelijk door de smerige beelden, gore, humor etc. De rest is bonus. De fout die Andrews hier maakt is dat hij het concept te serieus neemt. Meer verhaal, minder gore. De gore die er was, is wel tof gedaan. Dat en Murray zijn de twee pluspunten van deze film. De rest is troep van de bovenste plank.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vooruitgang.

Roth opende de reeks ooit met zijn goedkope horrorfilm die uiteindelijk een groot succes bleek te zijn. Vervolgens nam 80s fanboy Ti West de reeks van hem over. 5 jaar later was het tijd voor een nieuw vervolgdeel waarin het stuur werd overgedragen aan regisseur Andrews, verantwoordelijk voor de vermakelijke vliegtuighorrorfilm Altitude.

Andrews biedt het briesje waar de reeks na deel 2 weer behoefte aan had, want in plaats van camp en cheese wordt er nu ruimte gemaakt voor een exotische en vooral veel rauwere sfeer. Met de luchtige en flauwe humor uit de eerdere delen wordt met de opening al snel korte metten gemaakt. Door middel van een aantal stilistische beelden wordt er de toon gezet voor wat komen gaat, maar voor de goede beelden daarvan moet je nog even wachten.

Ik vraag me ten zeerste af of hetzelfde virus nog bezig is als in het eerste deel, want alhoewel alle films te maken hebben met een vleesetend virus zijn de symptomen hier compleet anders. Niet dat ik daar veel over te klagen heb overigens, want de bodyhorror binnen deze film is hard en gruwelijk. Misschien niet erg campy, maar wel erg grafisch en gemeen. Richting de slotfase laat Andrews ook zijn tanden zien en krijg je een best gruwelijke mix van horror en thriller.

Beetje jammer van het slechte acteerwerk en de twee verhaallijnen die op zeer slordige manier met elkaar worden verbonden. Volgens mij was die Andrews een fan van Sean Astin, want het is zijn verhaallijn die maar doorleutert maar geen moment in het concept past. Hier en daar ook wat matige belichting waardoor wat horrorscenes hun doel missen, verder naar mijn inzien juist een positieve vooruitgang.

Menig fan van de eerste twee delen zullen wellicht even moeten wennen aan de nieuwe toon die Andrews gebruikt, verder is het een aardige, gruwelijke en soms zelfs uiterst stilistische toevoeging aan de reeks. Jammer van het belabberde schrijfwerk, verder een aardige toevoeging aan de reeks. Ben benieuwd of die Andrews nog een keer gaat terugkeren naar horrorfilms.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Get back in the MUTHAFUCKIN' TENT!”

Ik was vroeger een onwijs groot fan van het eerste deel, eigenlijk de eerste film met veel gore die ik heb gezien in mijn leven. Ik was toen wel een heel stuk jonger, en was daar onwijs van onder de indruk. Destijds toen deze film werd aangekondigd was ik best enthousiast, alleen kende ik deel twee nog niet. Dat deel vond ik duidelijk het slechtste deel uit deze reeks, en daar kon ik ook niet zoveel mee. Met deze film twijfel ik ook een beetje. Ik vond de gore wel vet, de film is met vlagen best bloederig en met vlagen ook best grof maar, ik vond het soms wat traag, misschien wel té traag. Dat resulteerde erin dat ik het verhaal gewoon echt niet interessant vond, en ook misschien wel gewoon heel saai. Als er al een verhaal in zat.

Het gene wat echt héél erg vermakelijk was in deze film was toch wel voornamelijk de gore wat deze film kent. Toch ben ik wel van mening dat de hoeveelheid gore in de film een tikkeltje meer mocht zijn. Wetend dat je ruim veertig minuten of misschien wel langer moet wachten tot er wat gebeurt in de film omtrent een besmetting, en eigenlijk het laatste half uur veel gore kent. Er zit dan wel hier een daar een leuke scène tussen maar, het was voor mij niet voldoende. Wat ik nog kon herinneren aan deel één en ik ook hier wou zien was een waar bloedfestijn, heerlijk veel gore. Er had dus echt veel meer mee gedaan kunnen worden, meer dan ze nu hebben gedaan.

De gore is zoals ik al zei best lekker als het er in zit. De make-up is heel leuk gedaan, vooral het gevecht tussen de twee dames in de tent is lekker. Waar ze onder andere elkaars vel er af trekken en die blonde haar hoofd uit eindelijk in elkaar wordt geramd met een enorme zwarte dildo. Of het moment dat Josh, Penny aan het beffen is, en vervolgens eigenlijk haar vagina letterlijk in de mond heeft met een blubber bloed er bij. Dat zijn momenten waar de film het dan echt van moet hebben, en wat het ook leuk maakt. Maar het is te weinig.

Over het algemeen vond ik het acteerwerk wat matigjes, vooral erg slapjes. Dit resulteert enorm in het feit dat het dus ook wat oninteressant over kwam. Ik vond de film niet echt goed, het was vaak best saai, nogal traag en het kwam heel moeilijk op gang. Eenmaal wanneer de actie er is, zit er wat vaart in maar, de spanningsopbouw mis je in alle momenten. Er zit wat naaktheid in, ook dat was maar matig en niet héél speciaal.

Dat maakt dit derde deel wederom gewoon een matig deeltje. Jammer. Er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden, qua gore is dit vaak wel een leuk concept waar ook daadwerkelijk veel bloed bij kan komen kijken. Op de gore momenten is dat ook wel aanwezig maar, het had van mij wat grover gemogen. Het is allemaal nogal tam. Maar de film bungelt voor mijn gevoel wel tussen het eerste deel, en het tweede deel in.

avatar van jordandejong

jordandejong

Toch wel weer heel leuk hoor zo'n smerige body horror. Blijft een leuke franchise dit.

Moet eventjes op gang komen maar eenmaal zo ver wordt het echt weer lekker goor. Dat gevecht van die 2 decomposing meiden op het strand. Fantastisch

Overigens is het tussen de smerige stukken door wel heel pover, want waar Cabin Fever en Cabin Fever 2 prima geschoten films zijn, is deze Cabin Fever 3 oer en oer lelijk gefilmd. Ziet er echt niet best uit (wel verbazingwekkend dat die scene in de kantine van het lab dan ineens wel zo ijzersterk is). Ook heel matig geacteerd overigens. En wat deed in vredesnaam die Chubby hobbit uit LOTR hier.

Tja, je kijkt het inmiddels voor de effecten en die zijn hier meeeeer dan dikke prima.