Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Paul Bartel
Met onder meer: David Carradine, Veronica Hamel en Bill McKinney
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot Cannonball!
"The annual Trans-American outlaw road race - A cross country demolition derby without rules!"
Een stel avonturiers maakt zich op voor de grote race van L.A. naar New York. Het is een illegale reis en de chauffeurs lappen alle regels aan hun laars. Ze hebben maar één doel: het behalen van de felbegeerde titel King of the Road Racers.
Coy "Cannonball" Buckman
Zippo
Terry McMillan
Sandy Harris
ThomdaVries
Zit erg weinig verhaal in deze film en Sylvester Stallone heb ik in de hele film niet gezien. Alleen kopen als je van American Muscle houdt.
1.5 * voor de mooie wagens.
Dat je stallone niet herkent, is me een raadsel. Ook te zien: Paul Bartel
, Joe Dante en Martin Scorsese. Een kritische blik op de maatsschappij is moeilijk te vinden en de actie is absurd. Komt ie!! Verstand op nul en..... 3***
meyerke
weinig inhoud, er gebeurt eiglijk nix in de film, mss in de aftiteling? (zal nog es moete kijke nr de aftiteling)
enkel het einde had iets.
jammer van al die benzine die ze verspild hebben.
dutchtuga
Film die een beetje kaal aandoet. Cannonball ziet er op momenten erg goedkoop en knullig uit. Wel erg lekker jaren 70 incl soundtrack maar echt boeiend is het nergens. Het scenario is droevig. Daartegenover krijgen we wel op momenten erg leuke humor. Leuke stereotypetjes en ditto dialogen. Slaat op momenten echt helemaal nergens op. Wat ook erg leuk is zijn de vele bekende namen die we te zien krijgen waaronder Scorsese, Stallone, Roger Corman of Joe Dante. Leuk maar eigenlijk maar een kleine vergoeding.
FillumGek
Vraagje:
Cannonball of Death Race 2000?
Zelfde maker, zelfde onderwerp, welke is beter?
gideonvdb
Vraagje:
Cannonball of Death Race 2000?
Zelfde maker, zelfde onderwerp, welke is beter?
mikey
Death race is beter maar als je death race echt leuk vind, kan je cannonball ook waarderen (zoals ik)
FillumGek
Net gezien en viel toch tegen. Zeker als je hem vergelijkt met Death Race valt deze film in het niet. Minder humor, minder vette auto's ( maar toch wel vet), minder leuke actie en minder leuke personages. En ik zag Stallone ook nergens hoor...
Ik lees dat hij mafioso is op IMDb. Zal wel dan
Twee sterren.
mikey
Hij zit op een bank een kop koffie te drinken of zo, en volgens mij zit alleen martin s. naast hem (verbeter me als ik het mis heb).
(2 sterren maar
gideonvdb

mikey
En ik zag Stallone ook nergens hoor...
de pianospelende baas.
stappat
vond het een goeie film. Goed, voor deze tijd is ie te slap maar het ziet er zeker wel leuk uit toch een voorloper van de Gumball 3000 races.
The Last
Hmm.. is dit de voorganger van The Cannonball Run??
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Vermakelijke film met een heel goed gestileerde David Carradine; rood jastje zonder iets eronder, behaarde bast en een bandana om zijn nek. Stallone speelt nauwelijks een rol hier, zegt twee zinnen in een bepaalde scene. Leuke auto's komen vooral voorbij, typische jaren '70 bakken; jammer dat de Duitser zo snel het veld verliet, hij reed de mooiste.
Slaat op momenten echt helemaal nergens op.
Haha inderdaad, zoals bijvoorbeeld die kettingbotsing die maar blijft exploderen en steeds nieuwe auto's gevoerd krijgt, zo bizar.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Na 28 min en 33 sec is hij in beeld, zit hij naast paul bartel
de pianospelende baas.
Haha is dat Paul Bartel? Heel goed dat hij zichzelf in deze rol in de film vertoont
mikey
Typische Corman acteur (en regisseur). Hij is bijvoorbeeld ook de bioscoophouder in Gremlins 2, de summercamp verantwoordelijke in Piranha en nog wel meer... eeh en de plastisch chirurg in death race 2000.. hij speelt altijd een type met 'autoriteit'. En altijd met een vette knipoog, eigenlijk is hij anarchistisch (tuurlijk ook weer met een vette knipoog). Bartel is mijn lievelings cultregisseur.
lars-pixar
Hallo,
Deze film lijkt me wel leuk maar is die wel leuk?
En is het waard voor 3,- ?
stephan73
Ligt eraan waar je hem voor wilt kopen. Als je hem wil zien om de rol van Stallone, dan raadt ik hem af. Maar als je van films als Cannonball Run en Smokey and the Bandit houdt, dan zal je deze zeker leuk vinden!
Hmm.. is dit de voorganger van The Cannonball Run??
Samen met deze Gumball Rally, The (1976)
Jack Sparrow
Zitten daar ineens Martin Scorsese samen met Stallone in een scene! Wat doen zij überhaupt in dit wanproduct? Weinig aan en vooral erggggg saai. Wel lekkere soundtrack trouwens.
Crook
Haha dit is wel lache zeg! Soundtrack in combi met de auto's en de hele sfeer in de film doen me aan de game Driver denken! And that's not bad at all!
RuudC
Helaas minder vermakelijk dan Death Race 2000, maar desondanks wel de moeite waard. Het zal aan de opzet van de race liggen, want een race waarin je punten krijgt voor het omverrijden van willekeurige voorbijgangers klinkt gewoon interessanter dan de race waarin dat niet mag.
In ieder geval is de race zelf leuk gedaan. De deelnemers lijken nauwelijks op elkaar, behalve dat niemand zich aan de (morele) regels lijkt te willen houden. Geen enkel persoon (met uitzondering van het personage van David Carradine) is helemaal zuiver. Het varieert van diefstal tot misbruik, vreemdgaan, omkoperij en moord. En dat allemaal op een manier die alleen echt schokkend is voor het publiek uit de jaren ’70. Een moderne racefilm kan eigenlijk niet eens zonder. De afwisseling zit er in ieder geval goed in. Het acteerwerk en de muziek is niet verkeerd. Alleen zelden een filmposter die meer over het verhaal verklapt dan deze.
Beertje45
Dat je stallone niet herkent, is me een raadsel. Ook te zien: Paul Bartel
Betamax
Mooie beelden uit de tijd dat er nog echte auto's gemaakt werden.
Leuk om een keer te zien.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Winning
Drama / Actie, 1969

Gone in 60 Seconds
Actie, 1974
martial artiston the roadroadmovieillegal grand prix race drivingkung fu mastercar racing