• 8.901.600 stemmen

Gone in 60 Seconds (1974)

Actie | 105 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: Inpikken en Wegwezen

Geregisseerd door: H.B. Halicki

Met onder meer: H.B. Halicki, Marion Busia en Jerry Daugirda

Releasedatum: 7 augustus 1975

Plot Gone in 60 Seconds

"You can lock your car. But if he wants it...it's GONE IN 60 SECONDS"

Maindrian Pace en een groep collega's moeten in een week tijd 48 auto's van een specifiek model stelen, waarvoor ze $400,000 krijgen als het ze lukt. Ze raken echter in de problemen als ze proberen een Mach 1 Mustang uit 1973 te stelen. Opgejaagd door hordes politieauto's vlucht Pace door 7 staten heen.

Maindrian Pace / Vicinski

1-Baker-11 Detective (Passenger)

Parnelli Jones

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Oubollig, maar wat een vette achtervolging!

Nog altijd beter dan die bagger 'remake'.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Aardige autoklassieker.

Heb zelf niets met auto's, maar de originele Gone in 60 Seconds mag er best wezen. Eigenlijk is alles erbarmelijk slecht aan deze film, behalve de auto's en de ellenlange achtervolging, pakweg de laatste veertig minuten. Sowieso is de film een absolute aanrader voor de liefhebber van klassieke sportwagens, maar ook als je geen enkel merk kunt herkennen zoals ik, is de car chase puur genieten. Spannend, mooi gefilmd en hier en daar best lollig.

Een voldoende kan ik het echter niet geven, daarvoor verwacht ik toch iets meer van een film. 2,5*

avatar van GGG

GGG

Blijft een aardige film. DE BLAUWDRUK voor vele speed autofilms. Wederom genoten al is doe inmiddels 40 jaar oud...

avatar van Noud

Noud

Ligt natuurlijk aan het jaar dat hij gemaakt is. Ik kijk hem nu al 45 minuten.
Ik vind hem erg saai. Heel slecht geacteerd. Hinderlijke achtergrond muziek.
De achtervolging is wel heel tof gedaan.
Is iemand ook opgevallen al die filmtoeristen die aan de kant van de weg staan?

Wat een vreemd einde.

avatar van clubsport

clubsport

vond die eindachtervolging op een gegeven moment behoorlijk ongeloofwaardig worden al was ie bij vlagen best spectaculair .

verder is de film gewoon saai en zit er weinig spanning in .

avatar van Bélon

Bélon

Komt langzaam op gang maar het laatste half uur of zo is over the top actie en lachen om die Mustang die er steeds verrotter uit gaat zien

avatar van Vidi well

Vidi well

Noud schreef:

Is iemand ook opgevallen al die filmtoeristen die aan de kant van de weg staan?

]

Het schijnt dat ze geen geld hadden om stadsdeel af te sluiten om te filmen, dus iedereen wist dat er een spectaculaire stunt gefilmd zou gaan worden.

avatar van TronMan

TronMan

Puur kijken voor de auto's. Daar krijg je dan ook nog een Amerikaans straat beeld van de jaren zeventig bij. De actie is best goed in beeld gebracht voor die tijd. Wat minder is, zijn de saaie stukjes die het tempo uit de achtervolging halen. ( Die joint rokers en die radio interview's ). Ook houd de film te vroeg op. Hij (de Eleanor driver) kreeg namelijk niet voor niets zoveel 'cops 'achter zich aan. Soundtrack is niet veels soeps. Wel het gegil van de banden, en de constant haast aanwezige sirene's maken je dol.Moest aan de ' Driver / Stuntman ' games denken, en dat is goed.

avatar van mister blonde

mister blonde

Toffe en lekker lange achtervolgingsscene, die terecht in één adem met Bullit en The French Connection genoemd wordt. Jammer dat de rest niet (net als die films) van een zelfde hoge niveau is.

avatar van stratmans

stratmans