• 9.373.511 stemmen

Gone in 60 Seconds (1974)

Actie | 105 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: Inpikken en Wegwezen

Geregisseerd door: H.B. Halicki

Met onder meer: H.B. Halicki, Marion Busia en Jerry Daugirda

Releasedatum: 7 augustus 1975

Plot Gone in 60 Seconds

"You can lock your car. But if he wants it...it's GONE IN 60 SECONDS"

Maindrian Pace en een groep collega's moeten in een week tijd 48 auto's van een specifiek model stelen, waarvoor ze $400,000 krijgen als het ze lukt. Ze raken echter in de problemen als ze proberen een Mach 1 Mustang uit 1973 te stelen. Opgejaagd door hordes politieauto's vlucht Pace door 7 staten heen.

Maindrian Pace / Vicinski

1-Baker-11 Detective (Passenger)

Parnelli Jones

avatar van Dragon

Dragon

Onderhoudende actiefilm die het vooral moet hebben van de 42 minuten durende achtervolgingsscene. Het eerste deel van de film is verwarrend en chaotisch met acteerprestaties die op zijn minst middelmatig te noemen zijn. De lange achtervolging en de overige actiescenes zijn minder spectaculair dan verwacht, maar anderzijds komt het allemaal wel realistisch over.

Heb de “25th anniversary edition” gezien met een volledig nieuwe soundtrack (dus zonder de typische seventies-muziek) en dit doet volgens mij wel afbreuk aan de film. ***

avatar van Demoniac

Demoniac

De achtervolging duurde mij eerlijk gezegd iets te lang. The Need For Speed computerspellen hebben trouwens dezelfde slow-motion beelden als deze film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een beroerd acteerwerk in deze film zeg. Vooral die gast die net getrouwd was en niet op huwelijksreis kon. Echt te slecht voor woorden. Maarjah, daar tegenover staat een geweldige achtervolging van drie kwartier ofzo. Echt helemaal geweldig, hoe ongeloofwaardig die soms ook is. Grandioos lachen geblazen en soms lekker spannend. Daar zijn geen goede acteurs voor nodig. Lekker vermakelijk filmpje die makkelijk wegkijkt.

avatar van SpikeR

SpikeR

even weer teruggezien na een hele lange tijd.

en indien je geintreseerd bent in de musslecars is dit een must,

zelf is mijn favo de mustang mach 1 maar dat terzijde

maar er zijn ook minpunten (behalve de fouten die her en der in de film zijn)

opvallend vond ik de in de studio ingesproken teksten voor de buitenopnames welke op afstand werden gefilmd. deze werden mijn inziens emotieloos ingesproken, wat het acteerwerk behoorlijk naar beneden haald. zeker als er in die scene niet eens gesproken wordt door de acteurs... een twijfelgevalletje dan maar

een spannend voorkomend iets werd geacteerd en gesproken alsof ze een bestelling deden bij de buurt super, ook werd er vaak nogal gehaast gesproken terwijl hier geen aanleiding voor was

de film heeft een goede achtervolgingscene, maar is een tikkeltje langdradig, maar voor 1974 was het een goede scene zonder de hightech van nu

het einde had wel iets uitgebreider gemogen.

hiermee wijzig ik mijn stem van een 2,5 naar een 2

avatar van Film Pegasus

Op sommige vlakken zeker beter dan de remake met Cage, al kan die wel rekenen op een groter budget en een hoop nieuwe filmtechnieken (en Angelina Jolie). Wel is hier de geloofwaardigheid toch wat beter en vooral de achtervolgingsscène maakt de film nog goed. Het acteerwerk is echt wel onderschikt. Daarin heeft de filmmaker enkel aandacht geschonken aan de auto's en niet aan de mensen die rondlopen in z'n film. Opvallend was wel dat dit de enige achtervolging was die ik tot nu toe zag, waarin evengoed gestopt wordt om slachtoffers uit gebotste auto's te redden (onschuldige slachtoffers). Ook aandacht voor de pers die getuigen interviewt en een centraal bureau dat de communicatie doet. Maar het is vooral de achtervolging zelf die wel leuk is om zien.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Had heb vroeger eens als kind gezien, maar vond er toen niet veel aan, onlangs nog maar eens bekeken, en nu was ik toch wel meer onder de indruk.

O.K Het begin duurt wel lang, en geeft je nog als eens de neiging om de film af te zetten. Het duurt allemaal zo lang. En bovendien zijn die scenes naam mijn mening een beetje rommelig, je weet soms niet goed wat er gebeurd, en wie wat doet.

Maar na ongeveer een klein uurtje begint de beroemde achtervolgingsscène van ongeveer 42 minuten. Die scene maakt veel goed. Maar pas op: Wie niet houdt van constante politie sirenes op de achtergrond, en auto's die in slow motion crashen, die kan de film beter links laten liggen. Maar wie daar wel van houdt, die kan immers niet om "Gone In 60 Seconds" heen.

Als ik er dan nu over terug denk, dan vond ik deze toch wel vrij goed, buiten de soms storende scenes in het eerste uur van de film. Af en toe bevatte de film wel wat droge humor. Ook vond ik het einde van de film goed in elkaar zitten: Met Pace in de Carwash, geweldig. Vond trouwens dat H.B. Halicki, nog wel goed acteerde, in de scenes wanneer hij zonder auto te zien was.

In ieder geval, dat was Mijn Mening over de film: Ik geef deze een 3,5, grotendeels te danken aan de geweldige achtervolgingsscène.

avatar van Insignificance

Insignificance

Zeventige jaren autoporno met een héle lange vrijpartij. Officiële timing vertelt dat 't 34 minuten duurt. Het zijn die minuten die deze film de moeite waard maken, want de rest is kommer en kwel. Kan ook eigenlijk niet anders. Halicki was een stuntman die hier ook schrijver, producer, regisseur en acteur is. Om kosten te besparen bestaat de rest van de cast uit familie, vrienden en alles wat toevallig voorbij liep. Het is dan ook nauwelijks te pruimen, totdat Halicki in zijn Eleanor stapt en gaat racen, botsen en stunten.

Wat volgt is iets wat nog het meest doet denken aan een demolition derby met met een Ford Mustang voorop en hier en daar een al dan niet geslaagd grapje tussendoor. Soms wat knullig (de kettingbotsing), soms pijnlijk echt (de ontmoeting met de telefoonpaal was niet gespeeld) maar in ieder geval vaak best stoer. Zeker die afsluitende jump. Geen beste film, wel een vermakelijke 34 minuten en eigenlijk ook wel iets om een beetje bewondering voor te hebben. Hulde voor The Car Crash King.

avatar van chevy93

chevy93

Erg vermakelijke film. Duurt wellicht een tijdje, voordat die echt op gang komt, maar er zaten een aantal ijzersterke scènes in. Uiteraard de befaamde achtervolgingsscène, maar ook het "muzikale intermezzo" zou ik willen noemen. Die scène waarbij hij langs al die auto's loopt. Ik geloof zo op 40 minuten. Echt heel sterk.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Aardige autoklassieker.

Heb zelf niets met auto's, maar de originele Gone in 60 Seconds mag er best wezen. Eigenlijk is alles erbarmelijk slecht aan deze film, behalve de auto's en de ellenlange achtervolging, pakweg de laatste veertig minuten. Sowieso is de film een absolute aanrader voor de liefhebber van klassieke sportwagens, maar ook als je geen enkel merk kunt herkennen zoals ik, is de car chase puur genieten. Spannend, mooi gefilmd en hier en daar best lollig.

Een voldoende kan ik het echter niet geven, daarvoor verwacht ik toch iets meer van een film. 2,5*