21 & Over (2013)
Met onder meer: Justin Chon, Skylar Astin en Miles Teller
Releasedatum: 28 maart 2013
Plot 21 & Over
"Finally."
De goede student Jeff Chang wordt door zijn twee beste vrienden mee uit genomen voor zijn 21e verjaardag, een dag voor een belangrijk medisch schoolinterview. Wat een avond moest worden met een paar biertjes verandert al snel in een avond van vernedering en volslagen losbandigheid.
Casey
Sally Huang
Julian
Campus Cop #2
zxstyle
Gisteren heb ik 21 and over in pathe gezien.
Ik had vooraf al een voorgevoel dat deze film van het kaliber american pie zou zijn.
Dat voorgevoel bleek te kloppen het was echt een amerikaanse comedy.
De leeftijden waarvoor deze film het leukst is is denk ik 12 tot 21 jaar.
Daarboven is het onrealistisch en geromantiseerde hollywood comedy.
Wel zaten er enkele herkenbare en hilarische momenten tussen.
John Lee Hooker
Vlotte komedie waarin twee nuchtere vrienden hun Chinese maatje naar de kroeg meenemen en vervolgens op pad moeten om hem weer thuis te brengen aangezien hij iets teveel gekleurde vloeistoffen achterover heeft gewerkt. Jeff Chang moet om zeven uur in zijn gestoomde pak paraat staan voor een gesprek en de twee weten niet waar hij woont dus zo belanden ze in een wilde tocht met bijvoorbeeld een bizon, de power-tower en een bende latina's. De humor is niet te vlak en er worden slimme opmerkingen gemaakt zonder teveel aandikkerij. Natuurlijk zitten er een hoop onwaarschijnlijkheden in maar over het algemeen heb ik me wel vermaakt.
Number23
Hap-slik-weg, maar daardoor niet slecht. Combo van The Hangover, Project X en American Pie, maar kun je elke highschoolmovie met overmatig drankgebruik niet zo noemen?? Ach ja, ik heb me genoeg vermaakt en er zaten een paar leuke grappen in.
Shinobi
Vermakelijke comedy in de trant van The Hangover en Project X.
Vanmorgen in de bios meegepakt en best leuk te noemen als je fan bent van eerdergenoemde films. Al moet ik wel zeggen dat het niveau van die films nergens wordt gehaald.
Het verhaal is dan ook rechttoe rechtaan, er wordt misschien maar tien minuten de tijd genomen om de personages enigszins te introduceren waarbij twee vrienden genaamd Casey en Miller hun Aziatische vriend Jeff Chang - nog nooit zo vaak iemands naam in een film gehoord - meenemen om flink te feesten, omdat hij net 21 jaar is geworden. Ware het niet dat de beste Jeff Chang de volgende ochtend een belangrijk sollicitatiegesprek heeft en ze hem goed en wel thuis moeten brengen, waar dat ook is.
Ondertussen komen ze in de meest gestoorde situaties terecht om zijn huis te vinden. Het is hierbij dan ook overduidelijk te zien uit welk vaatje er getapt wordt, aangezien dit ook dezelfde schrijvers zijn van The Hangover. Met name Jeff Chang moet het dan ook flink bekopen (je zal maar naakt rond moeten lopen met alleen maar een beer om je edele delen te verhullen).
Gelukkig is de humor niet al te plat en wordt het er niet zo dik op gelegd.
Daarnaast ontkom je niet aan een aantal clichés en een onderliggend moralistisch plot dat beste vrienden elkaar moeten steunen en er soms meer aan de hand is dan je denkt. Om zo toch nog voor enige 'diepgang' te zorgen.
Al met al toch wel een vermakelijke film en ook nog eens goed in beeld gebracht. Je moet uiteraard wel van zulke films houden.
3,0 Sterren.
Masqada
Komedies die het bij mij altijd goed doen! Past in het straatje Hangover, Project X, American Pie etc.
Voor de rest is de film niet bijzonder, maar dat had ik ook niet verwacht. Wilde aan het lachten gemaakt worden, en dat is zeker gelukt.
3.5
wwelover
Geinige film die helaas op het einde te serieus probeert te doen waardoor het een beetje te cliché werd. Maar de grappen zijn vaak geslaagd en Jeff Chang is geniaal. Een die paar mooie dames die de revue passeren zijn ook niet onaangenaam.
Geinige wegkijker, maar meer is het absoluut niet. Daarvoor is het een te grote herhaling van zetten die we in tientallen andere soortgelijke films al hebben gezien en zijn de hoofdpersonages te kleurloos. Af en toe moest ik wel even kort lachen, maar echt leuke grappen zitten er niet in. En dat moraal op het einde kwam me wel mijn neus uit. Iedereen moet zijn bestemming in het leven zelf kunnen kiezen, blabla. Beter laten ze dit soort wijsheden gewoon eens lekker weg. De romance met dat ene meisje was trouwens ook wel vergezocht. Ik zet liever nog eens The Hangover (1) of Project X op voor een geslaagde komedie over een uit de hand gelopen avond. Maar 21 and Over is helemaal niet verkeerd hoor, goed genoeg voor een avondje vermaak.
Kleine 3* dan maar.
Eigenlijk vind ik dit niet een biosrelease waardig, want hoeveel van dit soort college movies zijn er nou inmiddels? 21 and Over is ook een lekker zuipfestijn waarin de drie hoofdrolspelers van het ene in de andere misverstand of vreemde situatie belanden. Het één is grappiger dan de ander, maar over het algemeen doet de film wat het moet doen in dit genre en dat is de kijker doen verlangen naar zo'n heerlijk Amerikaanse nacht op de schoolcampus met lekkere vrouwen en veel alcohol(uiteraard weer geschonken in de plastic rode bekers).
Keane1983
Niet geheel van wat ik ervan verwacht had.
Veel flauwe humor en voorspelbare situaties. Leuk om leuk te moeten zijn.
Zoals hier ook al vaker is aan gegeven een mix tussen " the hang-over en Project X".
Hoewel deze film niet kan tippen aan de bovengenoemde films.
Hier en daar zitten er wat grappige dialogen in maar daar houd het vrijwel mee op.
De personages zijn wat te vergelijken met die van Project X, maar lang niet zo goed en leuk uitgewerkt.
Toch is acteerwerk redelijk te noemen (hoewel ik niet per definitie weet waar je aan moet voldoen om in zo een film te moeten spelen).
Het verhaal is vrij basic, niet bijster origineel, vol met clichés en de irritante (wat misschien grappige bedoeld is) voorvallen.
Je krijgt te zien wat de film beloofd, veel " grove" praat, drank, tieten en " knappe" mensen.
Ik vermoed dat het is tegen gevallen omdat ik zulke " hoge" verwachtingen ervan had en misschien ook iets anders ervan had voorgesteld.
De soundtrack schiet nergens in uit met zijn nummers en soms ook (in mijn ogen) de verkeerde muziek bij een scene (persoonlijk kreeg ik dat party gevoel echt niet).
Ergens hierboven heb ik even moeten lachen om de opmerking dat mensen deze film " te serieus" zouden nemen.....nou geloof me....voordat je deze film in je dvd/blueray stopt weet je dat je naar een hoop onzin gaat kijken!!!
Van mij een 2,5*
martijn011
- 2034 berichten
De zoveelste film over jongeren die helemaal los gaan door te feesten en te zuipen alsof ze de volgende dag niet meer mee zullen maken. Deze film is daar geen uitzondering op en cliché na cliché volgt elkaar in rap tempo op.
Het begin vond ik tenenkrommend slecht, daarna wordt het wel iets beter met wat grappige scenes ertussen.
Het eindigt natuurlijk precies zoals je verwacht, maar dat weet je al voordat de film überhaupt is begonnen.
De acteurs zijn wel oké, veel meer hadden ze ook niet van hun rol kunnen maken.
Ik kan hier geen voldoende voor geven, daar is het te zwak en te voorspelbaar voor.
Matig tot redelijk.
mjk87 (moderator films)
Een film over een enkele stapavond en een film over vergaande vriendschappen. Opzich een mooie opstap voor een mooie film. Genoeg voorbeelden van films die daarmee wel werkten. Deze helaas niet.
Dit soort films steunen op drie punten: acteurs, grappen en een bepaalde smakeloosheid die nog net kan. Deze film faalt hard op alle drie de fronten. De acteurs irriteren vooral met al het geschreeuw en drukdoenerij, een glimlach kon ik waarlijk niet ontdekken en de smakeloosheid? Tja, die ging voor mijn gevoel te vaak net over het randje. Dan wordt het ranzig in plaats van grappig. Verder was het lawaaierig (met wel een redelijke soundtrack nog), vol cliché's, geen bijzondere fotografie of enig memorabel moment. Verder was de film onevenwichtig door nooit helemaal te weten welke toon moest worden aangeslagen en soms was het ook gewoon pijnlijk onleuk. En is die Aziaat enkel vanwege de mogelijkheid steeds die naam Jeff Chang te noemen in de film gekomen? Ik ben bang van wel, en dat toont het niveau aan. 0,5*.
p.s. schoolinterview in de plot? Is het niet gewoon een toelatingsgesprek, zoals in job interview?
Mescaline
Best een leuk filmpje, totaal niet origineel en met een heel erg voorspelbaar onrealistisch en mierzoet einde maar onlangs dat toch een leuke zit.
21 & Over is een beetje Roadtrip meets The Hangover.
Voor een keertje is deze film helemaal zo verkeerd nog niet maar het is ook zeker niet de knaller van het jaar..
Prima vermaak, net op het randje van 3 en half.
dualcia
Ik had er meer van verwacht, maar uiteindelijk was het niet meer en niet minder dan een standaard college movie. Daar is opzich ook niks mis mee. Er zitten genoeg leuke stukken in om de hele film door te vermaken, vooral op dat feestje in het studentenhuis.
Miles Teller kende ik van Project X en Footloose en ook hier vond ik hem zeer op zijn plaats: Leuke acteur! Er hoort natuurlijk altijd een type als zijn karakter thuis in een dergelijke film, maar er zat uiteindelijk toch wel wat meer achter en dat bracht Teller goed. De film had namelijk net zo goed in een of ander sentimenteel zooitje kunnen eindigen met dit verhaal en daar zat ik totaal niet op te wachten. Gelukkig viel dat reuze mee en daardoor was het een prima film
Honey Blossom
21&Over is een redelijk vermakelijke film, van de makers van The Hangover. De hele film gaat over één nacht, waarbij twee vrienden, Jeff Chang, de verjaardag van zijn leven willen bezorgen, since he turned just 21. Helaas heeft Jeff Chang de volgende ochtend een belangrijke interview.
Dus, wat krijg je dan: 3 jongens, die feesten, zuipen, kotsen, high worden, veel lol hebben en daardoor in benarde situaties terecht komen. Ondertussen zijn ze natuurlijk ook niet vies van het vrouwelijke schoon.
De film had enkele hilarische momenten, waarbij ik echt moest lachen. Ik vind het verhaal van Jeff Chang trouwens wel erg stereotype, maar goed. Het eind had gelukkig wel een beetje een moraal over doen wat je graag wilt doen, vooruit dan maar.
Naomi Watts
Best leuk.
Tuurlijk werkt het in je nadeel als je adverteert met de makers van Project X, aangezien die schoenen te groot zijn om te vullen. Toch kleurt 21 & Over net iets minder binnen de lijntjes als veel genregenoten. Fijne cast, af en toe zeer geslaagde situatiehumor en wat snedig geschreven lines. Ook moralistische valkuilen worden vermeden en er wordt gemikt op pure fun. Fijne wegkijker maar verder blijft er ook vrij weinig hangen.
Moviestar1979
21 & Over is een standaard tienerkomedie die werd geschreven en geregisseerd door het duo Jon Lucas en Scott Moore.
Misschien dat hun invalshoek een Hangover-film voor pubers was.
Voor velen is het een mix van humor uit American Pie, The Hangover en Project X.
Het eindresultaat is niet slecht, maar ook niet origineel.
Jeff Chang wordt 21 jaar, en krijgt z'n 2 beste vrienden Casey en Miller over de vloer.
Dit alles 1 dag vóór een belangrijk schoolinterview.
Jeff heeft een strenge vader, en ziet zich genoodzaakt om thuis te blijven zitten.
Zijn vriend Miller weet hem echter over te halen om een avond flink te zuipen en lol te trappen.
Dit kan uiteraard niet lang goed gaan.
Helaas is niet alles even goed in deze film uitgewerkt.
Mocht je echter een fan zijn van tienerkomedies, dan zou ik deze zeker eens een kans geven.
3,0 *
Niet meer of minder dan een 13 dozijn film flauwe komedie, waarbij het verhaal een mix is tussen films als Project X, The Hangover en eigenlijk ook wel American Pie. De film heeft niets nieuws te bieden (verhaal van niets) en het thema feesten en zuipen komt ook in deze film rijkelijk aan bod. In de eerder genoemde films was dat wel een stuk leuker toegepast. De film kijkt zich wel nog redelijk weg vanwege het vrouwelijke schoon (o.a. Sarah Wright), maar is wel iets aan de lange kant voor een simpele komedie als deze. Echt veel te lachen valt er eigenlijk niet en de grappige momenten die in deze film zitten komen vooral op het conto van Justin Chon (als Jeff Chang) als hij compleet van de wereld is.
Deze film kun je waarschijnlijk het best bekijken als je compleet bezopen bent, want dan vind je hem waarschijnlijk grappig. En tijdens/na de kater zet je dan gewoon "The Hangover (2009)" op en weet je het verschil tussen grappig en niet grappig.
sinterklaas
Ook The Hangover heeft een hype losgelaten, naast de zombiehype. Na bijvoorbeeld de geniale Project X (niet die ene in Haren) te hebben vertoeft, kwam er even later ook nog 21 & Over. En ach... als je dit soort films niet in een serieuze modus kijkt (en je bent eventueel stoned), valt er gerust nog wat te lachen.
En ja, hoe gebeurd dat hier. Een op eerste gezicht (al doet ie dat slechts voor zijn behoorlijk strenge vader) keurige, serieuze Jeff Chang word hier 21, en zoals dat gaat in Amerika, moet je je op die avond helemaal de tering in zuipen en losgaan tot ze je kunnen komen oprapen, althans, volgens de betweterige, opstandige Miller, die zijn vriend Casey er ook in meesleept, en Jeff erbij inpalmt. Maar Jeff moet de volgende ochtend om 7 uur klaar staan voor zijn belangrijke tentamen en zijn vader rekend op hem... of anders... Nouja, een paar biertjes moet dan uiteindelijk wel kunnen.
Maar uiteindelijk na die paar biertjes gaan de remmen toch wel los bij de 2 andere tegengezinden vrienden van Miller, en zo gaan ze van kroeg tot kroeg hun eigen voltanken, slikken enz, maar worden ze ook doelwit van een groepje jongeren nadat Miller per ongeluk een dartpijl door de wang van de leider gooide, een een of andere sekte van rituele latino-studentes, raken ze de inmiddes laveloze Chang ook nog eens kwijt en vinden ze hem terug met een teddybeer om zijn snikkel. Ja, de hamvraag is toch echt: wordt het de volgende dag nog wel wat met die tentamen?
Zoals gezegt, dit was zeker geen slechte film en ik heb echt wel een paar keer goed kunnen lachen om enkele lekkere flauwe grappen en ook voor de vunzige, bizarre humor staat deze film ook niet in de weg. Ook die ene hippie-zwerver(zeg maar gerust schooldirecteur) was echt geweldig.
Prima.
JDSsmetje
Formulewerkje alweer, lees even het plot en je weet wat te verwachten. Geen verrassingen dus, maar kijken doe je voor de flauwe puberhumor. Sommige moppen werken, anderen zijn toch net iets te lomp, maar amusant is zo'n wegkijkertje zeker. Af en toe wel net iets te kinderachtig, de antagonisten zijn bijvoorbeeld nogal ongeloofwaardig vermengd in het plot (die latino's die achtervolgen, de agressieve machokerels met zijn twee meelopers..) Het mooie meisje duikt ook echt overal plots op, echt realistisch gescript is dat niet, en vaak ook behoorlijk irritant. De personages maken ook weer de typische voorspelbare evolutie in hun coming-of-age gebeuren door (waarom blijven regisseurs van dit soort onderbroekenfilms dat zo geforceerd doen?) Al zijn die personages op zich wel leuk, Jeff Chang kan wel grappig uit de hoek komen, alleen jammer dat hij in het volledige middenstuk van de film zo lam loopt. Zijn vader en de oude kerel met zijn indianenhoed zijn leuke randpersonages. Leuk anderhalf uurtje maar morgen alweer vergeten.
Matige film waarvan drie vrienden een avond gaan drinken als één van hen 21 is geworden. Van de schrijvers van The Hangover, en dat is te merken. Het is gewoon The Hangover met andere personages. Sommige situaties waarin de vrienden belanden zijn wel vermakelijk, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien.
Kondoro
21 & Over
Mijn moeder sprak voorafgaande over een typische 'Wesley film'. Ja, mijn moeder kent me nu ook al een tijd en die weet dat dit soort films meestal tieten bevat. Al vond ik dat hier nog mee vallen.. Eindelijk hoor. Normaal gesproken heeft ze wel gelijk, dan is het seks, drugs, alcohol en een boel naakte meiden. Nee, om deze film kon zelfs mijn moeder soms lachen, en dan vooral door de dronken Aziaat denk ik. De titel zegt al een heel deel van de film. 21, dat is Jeff geworden. En dan alleen maar drinken, drinken en nog een drinken... Matig verhaal, beetje te vaak mee ge maakt. Net zoals het concept bij dit soort films. Het acteren was oké, vond het wel geinig gedaan.
Elineloves
Best oké als je er met lage verwachtingen in gaat. Leek me eigenlijk helemaal niet leuk maar ben positief. Het voelt allemaal aan als iets wat we al tig keer gezien hebben, maar zonder vervelend te worden. Het valt mee met de poep en pies grappen en ook de seksueel getinte grappen zijn niet telkens aan de orde.
Personages zijn oké, al is het ergens jammer dat de enige serieuze van de film toch aan het eind ook weer omslaat, alsof je zonder zegt: "Hoi, ik ken je pas één dag maar ga met je mee op wereldreis en laat alles hier achter, complete vreemdeling! Dat vond ik iets minder maar ach, in films kan dat blijkbaar.
david bohm
Dertien in een dozijn komedie met matig acteerwerk, voorspelbare grappen, hartverwarmende momenten en een happy end.
Alleen toen Jeff Chang over de bar piste heb ik gegniffeld.
Matig tot slecht.
IH88
“Are we too old to have fun times?”
Best leuk. Drie jeugdvrienden zijn uit elkaar gegroeid en komen op de 21ste verjaardag van één van hen bij elkaar om te feesten. Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen problemen, maar dat is standaard in dit soort films.
Veel feesten, veel alcohol, flauwe ongein, vrouwen, een love interest voor één van de karakters en natuurlijk de dramatische twist, alles zit erin. Zelfs het "iedereen vind zichzelf" einde. Gelukkig valt er genoeg te lachen en zijn de acteurs goed op dreef. Vooral Teller en Chon zorgen ervoor dat het een vermakelijke bende blijft.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Call
Thriller, 2013