menu

21 & Over (2013)

Alternatieve titel: 21 and Over

mijn stem
2,70 (755)
755 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
93 minuten

geregisseerd door Jon Lucas en Scott Moore
met Justin Chon, Skylar Astin en Miles Teller

De goede student Jeff Chang wordt door zijn twee beste vrienden mee uit genomen voor zijn 21e verjaardag, een dag voor een belangrijk medisch schoolinterview. Wat een avond moest worden met een paar biertjes verandert al snel in een avond van vernedering en volslagen losbandigheid.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=tLrVnWOCmM0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
2,5
1 uit 20 dozijnen

avatar van kuiponok
3,0
Mede door de niet al te hoge verwachting van deze film, gelezen de recensies hier, viel deze me gelukkig toch mee.
Het verhaal is natuurlijk simpel en bekend, maar de situaties waren soms gewoon leuk en dit zorgde voor de nodige humor waardoor ik deze film een voldoende geef: 3*

avatar van barcam
1,5
Totaal niet meer origineel, daardoor lijkt het veel te veel gejat van The Hangover, American Pie en Roadtrip. Ook geen enkele binding met de irritante hoofdpersonages in deze platte Amerikaanse komedie. Hier en daar wat grappige over de top genante situaties maar daarmee red je nog geen film. Flauw amusement.

1,5
Zeer matige film, natuurlijk veel bizarre praktijken, maar die komen allemaal zo geforceerd over dat het totaal niet geloofwaardig overkomt. Ze lijken veel van die situaties puur erin gezet te hebben om voor wat onderbroekenlol te zorgen, maar ik vond het allemaal compleet waardeloos.

Heb hem nog wel kunnen uitkijken, maar meer wil ik er ook niet over kwijt...

avatar van Noodless
2,5
Honey Blossom schreef :
21&Over is een redelijk vermakelijke film, van de makers van The Hangover. De hele film gaat over één nacht, waarbij twee vrienden, Jeff Chang, de verjaardag van zijn leven willen bezorgen, since he turned just 21. Helaas heeft Jeff Chang de volgende ochtend een belangrijke interview.

Dus, wat krijg je dan: 3 jongens, die feesten, zuipen, kotsen, high worden, veel lol hebben en daardoor in benarde situaties terecht komen. Ondertussen zijn ze natuurlijk ook niet vies van het vrouwelijke schoon.

De film had enkele hilarische momenten, waarbij ik echt moest lachen. Ik vind het verhaal van Jeff Chang trouwens wel erg stereotype, maar goed.


Kan me hierin vinden, al vond ik de momenten met echte goede grappen maar sporadisch aanwezig. Gewoon kort gezegd : redelijk vermakelijk 5/10

2,0
Ik vond deze film bijna lijken op een youtube-filmpje waar iemand de beste scenes van een aantal top-komedies bij elkaar heeft geplakt. Stukken American Pie, Beerpong, The Hangover, Roadtrip gevolgd door elkaar. Mijn verwachtingen waren al niet al te hoog, gezien het cijfer en de reacties op deze pagina. Ondanks dit wilde ik deze film alsnog uitproberen, aangezien ik best wel houd van droge flauwe komedies. Helaas had deze film niks origineels, en naast een aantal keren glimlachen vond ik er weinig aan.

2*

avatar van Naomi Watts
2,0
Best leuk.

Tuurlijk werkt het in je nadeel als je adverteert met de makers van Project X, aangezien die schoenen te groot zijn om te vullen. Toch kleurt 21 & Over net iets minder binnen de lijntjes als veel genregenoten. Fijne cast, af en toe zeer geslaagde situatiehumor en wat snedig geschreven lines. Ook moralistische valkuilen worden vermeden en er wordt gemikt op pure fun. Fijne wegkijker maar verder blijft er ook vrij weinig hangen.

avatar van Moviestar1979
3,0
21 & Over is een standaard tienerkomedie die werd geschreven en geregisseerd door het duo Jon Lucas en Scott Moore.
Misschien dat hun invalshoek een Hangover-film voor pubers was.
Voor velen is het een mix van humor uit American Pie, The Hangover en Project X.
Het eindresultaat is niet slecht, maar ook niet origineel.

Jeff Chang wordt 21 jaar, en krijgt z'n 2 beste vrienden Casey en Miller over de vloer.
Dit alles 1 dag vóór een belangrijk schoolinterview.
Jeff heeft een strenge vader, en ziet zich genoodzaakt om thuis te blijven zitten.
Zijn vriend Miller weet hem echter over te halen om een avond flink te zuipen en lol te trappen.
Dit kan uiteraard niet lang goed gaan.

Helaas is niet alles even goed in deze film uitgewerkt.
Mocht je echter een fan zijn van tienerkomedies, dan zou ik deze zeker eens een kans geven.

3,0 *

avatar van kos
2,0
kos
Het grappigste van de film is dat ze hem de hele tijd Jeff Chang blijven noemen ipv Jeff.

avatar van gillie24
1,5
kos schreef:
Het grappigste van de film is dat ze hem de hele tijd Jeff Chang blijven noemen ipv Jeff.


Als dat het grappigste aan de film is, is het meteen een dikke spoiler, Kos!
Je berooft de mensen hiermee van een heleboel lol door dit al weg te geven.

2,0
Had er veel van verwacht, de trailer zag er leuk uit. Misschien 2 keer gelachen en meer was het niet

avatar van underground
Toch benieuwd hoe hij is
Vanavond maar eens gaan kijken

4,0
Leuke film! Je houd er van, of je vind er niets aan. Deze film deed mij behoorlijk denken aan the hangover. Prima gek vermaak dus!

avatar van Daan258
3,0
Leuk filmpje.
Prima mee vermaakt, niks mis mee.

3,0*

avatar van Cleanshot
3,0
Tuurlijk een doorsnee college film. Ik heb echter keihard zitten lachen om de scenes waarin Chang helemaal naar de klote ging... echt supergrappig. Vandaar de uplift van het gemiddelde.

avatar van Davidov90
2,0
Te veel dialogen, te zwakke verhaallijn, te zwakke acteerprestaties, te weinig echt grappige momenten.

Er valt weinig positiefs te zeggen over deze film. Het concept is al uitgemolken geweest met The Hangover en erna Project X. Een zoveelste poging ergens geld uit te slaan.

En ben ik de enige die zich stoorde aan Miles Teller? Er is iets met die kerel zijn attitude dat ik niet kan hebben. Verder was Jeff Chang nog wel matig grappig. Vooral zijn echt zatte scènes.

Overall was het verhaal echter veel te dunnetjes en de acteerprestaties veel te plat. Nee, geen aanrader.

avatar van Theunissen
2,0
Niet meer of minder dan een 13 dozijn film flauwe komedie, waarbij het verhaal een mix is tussen films als Project X, The Hangover en eigenlijk ook wel American Pie. De film heeft niets nieuws te bieden (verhaal van niets) en het thema feesten en zuipen komt ook in deze film rijkelijk aan bod. In de eerder genoemde films was dat wel een stuk leuker toegepast. De film kijkt zich wel nog redelijk weg vanwege het vrouwelijke schoon (o.a. Sarah Wright), maar is wel iets aan de lange kant voor een simpele komedie als deze. Echt veel te lachen valt er eigenlijk niet en de grappige momenten die in deze film zitten komen vooral op het conto van Justin Chon (als Jeff Chang) als hij compleet van de wereld is.

Deze film kun je waarschijnlijk het best bekijken als je compleet bezopen bent, want dan vind je hem waarschijnlijk grappig. En tijdens/na de kater zet je dan gewoon "The Hangover (2009)" op en weet je het verschil tussen grappig en niet grappig.

avatar van sinterklaas
3,5
Ook The Hangover heeft een hype losgelaten, naast de zombiehype. Na bijvoorbeeld de geniale Project X (niet die ene in Haren) te hebben vertoeft, kwam er even later ook nog 21 & Over. En ach... als je dit soort films niet in een serieuze modus kijkt (en je bent eventueel stoned), valt er gerust nog wat te lachen.

En ja, hoe gebeurd dat hier. Een op eerste gezicht (al doet ie dat slechts voor zijn behoorlijk strenge vader) keurige, serieuze Jeff Chang word hier 21, en zoals dat gaat in Amerika, moet je je op die avond helemaal de tering in zuipen en losgaan tot ze je kunnen komen oprapen, althans, volgens de betweterige, opstandige Miller, die zijn vriend Casey er ook in meesleept, en Jeff erbij inpalmt. Maar Jeff moet de volgende ochtend om 7 uur klaar staan voor zijn belangrijke tentamen en zijn vader rekend op hem... of anders... Nouja, een paar biertjes moet dan uiteindelijk wel kunnen.

Maar uiteindelijk na die paar biertjes gaan de remmen toch wel los bij de 2 andere tegengezinden vrienden van Miller, en zo gaan ze van kroeg tot kroeg hun eigen voltanken, slikken enz, maar worden ze ook doelwit van een groepje jongeren nadat Miller per ongeluk een dartpijl door de wang van de leider gooide, een een of andere sekte van rituele latino-studentes, raken ze de inmiddes laveloze Chang ook nog eens kwijt en vinden ze hem terug met een teddybeer om zijn snikkel. Ja, de hamvraag is toch echt: wordt het de volgende dag nog wel wat met die tentamen?

Zoals gezegt, dit was zeker geen slechte film en ik heb echt wel een paar keer goed kunnen lachen om enkele lekkere flauwe grappen en ook voor de vunzige, bizarre humor staat deze film ook niet in de weg. Ook die ene hippie-zwerver(zeg maar gerust schooldirecteur) was echt geweldig.

Prima.

3,5*

avatar van Thomas83
3,0
Meestal krijg ik spijt van dit soort films, maar deze kreeg een kans vanwege de schrijvers en bleek verrassend vermakelijk, had zelfs echt goed kunnen zijn. Maar de dialogen zijn soms weer net wat te gekunsteld, de grappen een paar keer te plat (maar ook wel een enkele keer lekker droog) en de personages te standaard. Was op zich nog niet eens een probleem geweest als de vriendengroep wat overtuigender was geweest. Nu is alleen Miles Teller goed. De film mist gewoon het hart dat bijvoorbeeld een Superbad wel heeft.

Dat gaat op het einde vooral een beetje wringen, als de toon serieuzer wordt. Dan is het ook allemaal net wat minder geschreven helaas. Wel heel de film een prettig sfeertje met een goede en passende soundtrack. En in visueel opzicht een enkele keer ook aardig met wat mooie shots en slowmotion (al is de film ook hier niet origineel in), en zonnige plaatjes in de vrij spaarzame scènes overdag. De romantische verhaallijn is er wel erg bijgesleept. Dat meisje is ook niet echt sympathiek. Een dikke 3.0*.

avatar van JDSsmetje
2,5
Formulewerkje alweer, lees even het plot en je weet wat te verwachten. Geen verrassingen dus, maar kijken doe je voor de flauwe puberhumor. Sommige moppen werken, anderen zijn toch net iets te lomp, maar amusant is zo'n wegkijkertje zeker. Af en toe wel net iets te kinderachtig, de antagonisten zijn bijvoorbeeld nogal ongeloofwaardig vermengd in het plot (die latino's die achtervolgen, de agressieve machokerels met zijn twee meelopers..) Het mooie meisje duikt ook echt overal plots op, echt realistisch gescript is dat niet, en vaak ook behoorlijk irritant. De personages maken ook weer de typische voorspelbare evolutie in hun coming-of-age gebeuren door (waarom blijven regisseurs van dit soort onderbroekenfilms dat zo geforceerd doen?) Al zijn die personages op zich wel leuk, Jeff Chang kan wel grappig uit de hoek komen, alleen jammer dat hij in het volledige middenstuk van de film zo lam loopt. Zijn vader en de oude kerel met zijn indianenhoed zijn leuke randpersonages. Leuk anderhalf uurtje maar morgen alweer vergeten.

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarvan drie vrienden een avond gaan drinken als één van hen 21 is geworden. Van de schrijvers van The Hangover, en dat is te merken. Het is gewoon The Hangover met andere personages. Sommige situaties waarin de vrienden belanden zijn wel vermakelijk, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien.

avatar van Kondoro0614
2,5
21 & Over

Mijn moeder sprak voorafgaande over een typische 'Wesley film'. Ja, mijn moeder kent me nu ook al een tijd en die weet dat dit soort films meestal tieten bevat. Al vond ik dat hier nog mee vallen.. Eindelijk hoor. Normaal gesproken heeft ze wel gelijk, dan is het seks, drugs, alcohol en een boel naakte meiden. Nee, om deze film kon zelfs mijn moeder soms lachen, en dan vooral door de dronken Aziaat denk ik. De titel zegt al een heel deel van de film. 21, dat is Jeff geworden. En dan alleen maar drinken, drinken en nog een drinken... Matig verhaal, beetje te vaak mee ge maakt. Net zoals het concept bij dit soort films. Het acteren was oké, vond het wel geinig gedaan.

2.5*

avatar van Elineloves
3,0
Best oké als je er met lage verwachtingen in gaat. Leek me eigenlijk helemaal niet leuk maar ben positief. Het voelt allemaal aan als iets wat we al tig keer gezien hebben, maar zonder vervelend te worden. Het valt mee met de poep en pies grappen en ook de seksueel getinte grappen zijn niet telkens aan de orde.

Personages zijn oké, al is het ergens jammer dat de enige serieuze van de film toch aan het eind ook weer omslaat, alsof je zonder zegt: "Hoi, ik ken je pas één dag maar ga met je mee op wereldreis en laat alles hier achter, complete vreemdeling! Dat vond ik iets minder maar ach, in films kan dat blijkbaar.

avatar van GuidO96
2,5
Wellicht geen film voor de bioscoop, maar degelijk wel een leuke film. Het is zeker amusing dat ze Chang steeds kwijt zijn. De film duurt daar gelukkig niet te lang voor om te vervelen
Deze film heeft wel veel weg van The Hangover, alleen speelt deze film zich af in de nacht zelf. Mensen die The Hangover niet kunnen waarderen, zouden deze film ook niet moeten proberen.

avatar van missl
3,0
Van de schrijvers van the Hangover zie ik nu ineens staan, dat wist ik niet toen ik de film ging kijken (dat deed ik voor Miles Teller) maar dacht er wel de hele tijd aan. Ja wat moet je hierover zeggen? Mannen worden dronken en vanaf dat moment gaat eigenlijk alles mis, met een dik moraal aan het einde loopt het minder slecht af dan je zou denken. Miles Teller is leuk en deze film is leuk om eens gezien te hebben maar hij haalt het niet bij the Hangover.

avatar van david bohm
1,0
Dertien in een dozijn komedie met matig acteerwerk, voorspelbare grappen, hartverwarmende momenten en een happy end.
Alleen toen Jeff Chang over de bar piste heb ik gegniffeld.
Matig tot slecht.

avatar van IH88
2,5
“Are we too old to have fun times?”

Best leuk. Drie jeugdvrienden zijn uit elkaar gegroeid en komen op de 21ste verjaardag van één van hen bij elkaar om te feesten. Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen problemen, maar dat is standaard in dit soort films.

Veel feesten, veel alcohol, flauwe ongein, vrouwen, een love interest voor één van de karakters en natuurlijk de dramatische twist, alles zit erin. Zelfs het "iedereen vind zichzelf" einde. Gelukkig valt er genoeg te lachen en zijn de acteurs goed op dreef. Vooral Teller en Chon zorgen ervoor dat het een vermakelijke bende blijft.

avatar van Grindhouse62
3,0
Waar de film over gaat is inmiddels wel duidelijk en dat hij The Hangover inderdaad niet evenaart, maar dat deze 13 in een dozijn filmkomedie bij herzien ons wederom prima heeft vermaakt. Een 3.0

Gast
geplaatst: vandaag om 06:52 uur

geplaatst: vandaag om 06:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.