• 9.375.149 stemmen

Geregisseerd door: Billy Ray

Met onder meer: Hayden Christensen, Chloë Sevigny en Steve Zahn

Releasedatum: 5 augustus 2004

Plot Shattered Glass

"He'd do anything to get a great story."

De film vertelt het verhaal van de journalist Stephen Glass, die tot grote hoogten steeg als schrijver voor The New Republic, waar een groot deel van zijn verhalen gedeeltelijk verzonnen waren. Zijn bedrog kon echter niet voor eeuwig duren...

Charles 'Chuck' Lane

Catarina Bannier

David Bach

avatar van N00dles

N00dles

Ondanks dat Hayden Christensen soms nog best houterig acteert, doet hij het beter dan in zijn voorgaande rollen.

Een absoluut goede rol wordt neergezet door Peter Sarsgaard, als nieuwe editor.

Ook het verhaal was onderhoudend, want je vraagt je toch constant af hoe Stephen Glass ontmaskerd zal worden.

avatar van AHWA

AHWA

Interessant onderwerp en best leuke film. Hayden Christensen doet het beter dan in Star Wars, maar wordt van het scherm gespeeld door Sarsgaard, die weer een goede rol neerzet. Ook Azaria valt op in een wat serieuzere rol dan ik van hem gewend ben. Sevigny deed het niet zo geweldig.

Ik heb me vermaakt en het interessante onderwerp komen tot een 3,5*

avatar van otherfool

otherfool

Maar toch een leuke film, 3*.

avatar van Gehenna

Gehenna

Briljante verfilming over de journalist Stephan Glass die in de jaren '90 als een van de meest getalenteerde journalisten werd beschouwd. Maar was hij dat wel? 3.5*

avatar van MarkFish

MarkFish

Goeie journalistieke film over een ethisch vak. Op zich een simpel gegeven, dat Glass de mooiste verhalen verzint omdat ie anders bang is niet te scoren is heel goed uitgewerkt met goed acteerwerk, niet alleen van Christensen. Je ziet ook duidelijk de druk waar die topjournalisten onderstaan.

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Prachtig, soms gewoon eng hoe Glass mensen probeerde te beinvloeden. 3.5*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Gehenna schreef:

Voor een briljante verfilming zou ik altijd meer dan 3.5* geven. Ik geef deze film overigens ook 3.5*. Ik vind het jammer dat Hayden Christensen de hoofdrol heeft want het blijft geen sterke acteur. Het verhaal spreekt me wel aan, maar het einde kon volgens mij wel iets beter. De rest acteert erg sterk en het gaat nooit vervelen.

avatar van gotti

Slaapverwekkend, slecht geschreven en te braaf voor woorden. Met moeite uitgezeten. 1,5*

avatar van Film Pegasus

Deze film toont aan dat het niet altijd aan Star Wars lag, maar dat Hayden Christensen gewoon altijd zo houterig is. Alhoewel het vrij goed meevalt hier. De rest is sterk, maar het script is niet erg stevig. Het mag van geluk spreken dat het kan terugvallen op de waargebeurde feiten. Jammer van Hayden die wel z'n best doet, maar verkeerd gecast is.

avatar van Zoombot

Zoombot

Sarsgard, Zahn en Azaria (kleine rol) vond ik zeer goed spelen; Christensen een stukje minder. Het verhaal is simpel en wordt volledig stap voor stap uitgespeeld, maar dat is tegelijk ook wel de kracht.

Op Internet kun je de verhalen nog eens nalezen. Achteraf lijkt het allemaal zo naief. Maar ja, in 1998 waren een stuk minder mensen online als nu.

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Pfff, wat een koude hap van een film.

Een verhaal met potentie dat nog fantasielozer is uitgewerkt dan een doordeweeks TV drama. Voorzien van een minimum aan humor en spanning, gekoppeld aan lamlendige muziek en de visuele uitstraling van een snee droog brood. Kortom, entertainment; ZERO.

Waargebeurd of niet, absoluut geen reden om zo kleurloos te werk te gaan. 1*

avatar van Pascal A

Pascal A

Wat een klote film, nee dat lieg ik.

Wat een steen goed verhaal, en gewoon vol blijven houden.

3,5

avatar van Groenie

Groenie

otherfool schreef:

Interessante film die echter nooit helemaal goed doorzet. Hoewel ik niet bekend was met het Glass verhaal, had ik toch al vrij snel de clou door, en het is jammer dat de film daar dan te lang op doordreint. Goed, hij wordt ontmaskerd, maar wat dan? De gevolgen en conclusies werden er maar een beetje achteraan geplakt. .

Helemaal mee eens !!

Hayden Christensen lijkt, als hij boos of verongelijkt is in deze rol, wel erg op Anakin Skywalker.

Ieder moment zat ik te wachten dat hij op zo'n huilirige toon ging zeggen dat het allemaal aan Obi Wan ligt..

Vond hem niet zo overtuigend dus...

avatar van nightbreed

nightbreed

Alle naieve mensen moeten deze film eens een keertje kijken.

Na afloop zal zelfs de beste leugenaar moeite hebben om jou nog te overtuigen van zijn gelijk.

Mooie verfilming van een waargebeurd verhaal met erg goed acteerwerk, een goed script en een goede regie.

Cijfer: 4

avatar van neo

neo

Vind het een boeiend gegeven, wat mij op het puntje van mij stoel hield als een thriller, gekruist met drama. Haydensen speelt overtuigend, maar het is eigenlijk Sarsgaard die grandioos iemand speelt die steeds achterdochtiger wordt. Een gemis dat de film inderdaad niet goed sluitend is gemaakt. Maar het kon mij erg boeien. Prachtige score ook van Danna, met vooral viool, zijn overbekende klokkenspel en piano. Erg subtiel en kalmpjes aan bijdragend aan het het twijfelende spannende sfeertje in de film. 3.5 sterren

avatar van mister blonde

mister blonde

Goede film, hoor. Prima geacteerd hoor. En idd. een boeiend gegeven. Leuk om eens gezien te hebben.

avatar van maurice74

maurice74

IJzersterke thriller met een goed moraal, heel fatsoenlijk geacteerd en voorzien van de nodige humor. Je moet even door de eerste pakweg 30 minuten heenbijten, maar dan krijgt de film snel grip op je op. Laat ook zien dat mensen nooit alleen slecht of goed zijn.

avatar van bisse

bisse

(gister nog eens gekeken)

Geniale film met een geweldig overtuigende rol van Hayden Christensen. Alle acteerprestaties waren trouwens van een zeer hoog niveau.

Totaal oneens met iedere kritiek hier op moviemeter over de acteerprestaties en de film in zijn geheel.

boeiend , overtuigend en een ijzersterke film

omhoog naar de 5*

avatar van james_cameron

Christensen is zeer overtuigend als slijmerige sociopaat, die uiteindelijk door de mand valt. Het waargebeurde verhaal is zo verbazingwekkend dat je het haast niet kan geloven. Het knappe aan de film is dat je toch wordt meegesleept door het soms ontwapenende, vaak irritante personage van Glass. Hij weet je ook als kijker een rad voor de ogen te draaien, net zoals hij dat deed bij zijn lezers en collega's. De film komt wat moeizaam op gang en is niet altijd even interessant, maar de tergende ondergang die Glass te wachten staat is sterk in beeld gebracht. Prachtige rol overigens van Peter Sarsgaard, de nieuwe editor van Glass.

avatar van JJ_D

JJ_D

Tijdje geleden nog gezien. Hayden Christensen is het grootste probleem van deze zielige film, met het voorspelbare script op de 2e plaats. Pfff...

(/ einde van dit nogal ongenuanceerd commentaar)

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

In hoeverre kan een script voorspelbaar zijn als deze gebaseerd is op ware gebeurtenissen?

avatar van JJ_D

JJ_D

Pastichio Rocker schreef:

In zeer sterke mate - waarom zou de werkelijkheid immers niet voorspelbaar zijn?

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

De ondergang van de onder collega's gevierde en populaire journalist Glass die uiteindelijk een fantast blijkt.

Je hebt al snel door hoe het verhaal zal lopen maar het blijft intrigerend om te zien hoe Glass langzaam in zijn draaikolk van leugens verzuipt.

Hayden Christensen zet heel goed de ongemakkelijkheid neer waar hij mee worstelt. Net of hij van zichzelf niet door heeft dat hij liegt. Goed gedaan!

avatar van OlafK

OlafK

Ik had het niet verwacht, maar deze film was behoorlijk goed!

De film kostte me slechtst 1 euro(reclamebak bij de Blokker geloof ik) en bood me anderhalf uur kijkplezier.Goede film, waarin Hayden Christensen laat zien dat hij een echte karakterrol kan neerzetten.

avatar van MovieEter

MovieEter

Goede en onderhoudende film, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Erg tof om 'ns gezien te zien te hebben.

avatar van tevelenco

tevelenco

Een film waarvan ik gezien het redelijk hoge gemiddelde en de veelal positieve reakties hier toch wel wat meer van had verwacht.

De film begint erg langzaam en wist me dan ook nauwelijks te boeien.

Later werd het wel wat beter maar echt goed werd hij voor mij nooit.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Mooie film over een grote jokkebrok, wat een liegebel was mijnheer Glass zeg en hij had mij ook nog eens te pakken.

Steeds dacht ik, geef het nou toch toe man maar hij bleef maar volhouden.

Het personage Glass vond ik heerlijk irritant met z'n opmerkingen als''ben je boos op me?'' of ''ik weet wel niet of ik iets met dit stuk ga doen''.

Al met al een goede film met prima acteurs.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

nou meneer glass acteerd echt ok , maar eh ik ben dan weer iemand die vergelijkt en dan dan word de acteer prestatie van babyface dillon toch echt zwaar tekort gedaan voor zn rol in the talented mr. Riply, en de rest ook trouwens!

maar eerlijk is eerlijk Hayden Christensen is toch wel een klein beetje memorabel.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Melvin Udall schreef:

Prettig ongemakkelijke film. Ik schaar mij geheel achter Melvin Udall

avatar van powerman

powerman

Hayden Christensen kennen de meeste mensen wel uit de Star Wars films, maar ook daar vond ik hem al niet goed acteren. Ook in deze film komt hij stuntelig en sukkelig over. Het verhaal op zich is wel aardig, zeker omdat het ook op ware feiten is gebaseerd. Op sommige momenten zelf spannend, maar als ze een andere acteur hadden genomen voor de rol van journalist was die vast beter geweest. Maar ja, mooie en bekende kop van Hayden leverde vast meer geld op