Shattered Glass (2003)
Geregisseerd door: Billy Ray
Met onder meer: Hayden Christensen, Chloë Sevigny en Steve Zahn
Releasedatum: 5 augustus 2004
Plot Shattered Glass
"He'd do anything to get a great story."
De film vertelt het verhaal van de journalist Stephen Glass, die tot grote hoogten steeg als schrijver voor The New Republic, waar een groot deel van zijn verhalen gedeeltelijk verzonnen waren. Zijn bedrog kon echter niet voor eeuwig duren...
Stephen Glass
Lewis Estridge
Catarina Bannier
David Bach
Jordy
Ik zal niet zeggen dat het me allemaal nog jaren bij zal blijven, maar het gaf een leuk beeld van het leven op een nieuwsredactie en de film zat vol leuke acteurs.
Er zat trouwens ook nog een leuke verwijzing in naar een bekende andere rol van Christensen...
Kleine spoiler:
Hij geeft z'n editor een telefoonnummer van een hackersclub, zegt iets als "Don't worry if you only hear somebody talking in heavy breathing, that's supposed to be their outgoing voicemail".
Imdb kende 'm nog niet, maar volgens mij was het een subtiele verwijzing
sarcjoch
Prima film. Het in-het-nauw-drijven van Glass tegen het einde van de film is best leuk om te zien, en de scenes in het conferentie-centrum in Bethesda dat "op zondag dicht is" waren ook erg amusant. 3,5 ster.
bisse
De beschrijving bij deze film is een enorme spoiler,want deze geweldige film geeft pas op de 2e helft aan dat de journalist een bedrieger is.De opbouw naar deze ontwikkeling is heel erg goed.Wanneer je niet op de hoogte bent van de beschrijving en het bedrog bevalt de film volgens mij stukken beter. 3,5 ster(net geen 4)
Esteban
Normaliter zou ik u gelijk geven bisse, maar in dit geval is het geen spoiler. Aangezien de trailer er zélf mee uitpakt.
Jordy
Het is een waargebeurd verhaal, wat destijds in het nieuws is geweest. Dat de Titanic zinkt is ook geen spoiler, en dit dus ook niet.
jassonn
Moet deze nog de bioscoop ingaan of kunnen we hem binnenkort in de videotheek verwachten?
De film gaat 5 augustus in première in o.a. Amsterdam (Tuschinski), Rotterdam, Den Haag, Utrecht en andere steden.
Bloompje
O, leuk, net op mijn verjaardag.
zeus
De film begon heel saai maar werd gaandeweg toch nog ietsje beter. En als ik hoofdredacteur was geweest dan was het ontslag wel iets eerder gevallen. 3*.
zeus
Draait op sommige plaatsen in de sneak.
Bloompje
Wat een goeie film om in premiere te gaan en te zien op mijn verjaardag.
Drijntje
Wat een slechte film zeg... bahbah, deze viel echt vies tegen. Hooguit anderhalve ster omdat ik het redactiegevoel en -leven wel realistisch vond overkomen. Verder was het vooral... slecht!
Waarom geen persoonlijke motieven van Glass? Zoals: waarom verzint hij zijn verhalen? Wat is er mis met die jongen? Jammer dat ze dat hebben laten liggen. Alleen zijn persoonlijke motieven alleen al hadden de film voor mij een stuk beter gemaakt.
Ik kan moeilijk zeggen dat deze film, dit verhaal, niet realistisch is, aangezien het waar gebeurd is. Maar veel hoger dan de gemiddelde 'waar gebeurd-film' op Rtl 4 schat ik deze film zeker niet. Dit is vast zo'n film waarvan het boek beter is!
hugohei
Vanavond gezien in de sneak, zonder enige voorkennis - en ik heb me in het begin (dus) te pletter verveeld. Wat een saai en braaf en truttig begin ! Als je weet wat er aan de hand is, werkt dat allemaal een stuk beter. Maar een sneak is een sneak, en mijn naam is haas.
Op de helft van de film (of iets eerder) begon ik lont te ruiken. Deze truttige jongeman heeft dingen verzonnen. [Dit is geen spoiler, want zonder die kennis is er werkelijk helemaal NIETS te beleven].
Daarna is de film ietsje interessanter. Maar de vraag blijft : wat moet ik ermee ? Iemand heeft wat teveel fantasie, en gaat in de fout (de arme jongen had scenarioschrijver moeten worden)... so what ? Wat drijft hem ? Geen idee. Geld ? Nee. Roem ? Misschien. Goedkeuring van zijn oude moeder ? Niet gezien. Mooie vrouwen ? Daar is ook geen sprake van.
De film wisselt met gemak van point of view, van de ene editor naar de ander. De tweede heeft zelfs een vrouw & kindje (via een postorderbedrijf, zo te zien). Emoties heeft niemand.
Wat een getrut, kortom.
cornelis
Volledig eens met de post van Hugo hierboven.
Die Christensen was erg slecht, maar het is de vraag of dat aan hem ligt.
Want het is bijzonder slecht geschreven, terwijl er genoeg materiaal ligt om iets interessants te vertellen. Nu is het een zouteloze reconstructie.
Ik ben het er mee eens dat het uitgangspunt van de film veel beter uitgewerkt had kunnen worden.
De film is te veel Hollywood en te weinig degelijk drama. Ik denk dat de film ver van de feitelijke gebeurtenissen staat. Het script gaat nogal vaak erg kort door de bocht. Jammer dat het interessante uitgangspunt geen intelligenter script heeft opgeleverd.
Toch, ik heb me vermaakt met deze film en geef daarom 3 sterren.
cornelis
De film is te veel Hollywood

Juist Hollywood kent een traditie waarin dit soort plots dramatisch WEL interessant kan worden uitgewerkt.
Precies.
Ik denk dat dat niet uitmaakt, als het ueberhaupt al zo is.
jassonn
Kleine spoiler:
Imdb kende 'm nog niet, maar volgens mij was het een subtiele verwijzing

Naar welke rol dan?
Beejeej
zojuist gezien... een film die best boeiend start en waar je de hele tijd eigenlijk hoopt op een boeiende ontwikkeling die er niet komt.
de beschrijving van de film hierboven klopt dan ook precies... zijn bedrog kon niet voor eeuwig duren. meer is er ook niet in de film
neverbeliever
Ik ben het ermee eens dat de film dramatisch wel beter uitgewerkt had kunnen worden, maar dat zijn motieven niet duidelijker uitgelegd worden vind ik geen punt. Je kunt er volgens mij zelf genoeg uithalen: de druk om te presteren, de behoefte om aardig gevonden te worden... Neem alleen al zijn ouders die blijkbaar niet tevreden zijn met zijn carrière, wat voor hem duidelijk heel belangrijk is. En de moeite die hij doet om bij zijn collega's in de smaak te vallen. En hoe hij ervan droomt om bewonderd te worden op zijn oude school. Etc.. etc..
3***
ROOSKY
Mensen in het nauw binnen een bepaalde organisatie waarbij het net steeds strakker om hen heen getrokken wordt, vaak interessant! Het ultieme No Way Out en het erg goede Out of Time vond ik al prachtige films. Deze is wel duidelijk minder, maar toch ook wel weer behoorlijk het aanzien waard. Krap aan een 3.5*
masterview
Ik heb deze in de sneak in de bios gezien en ik vond het werkelijk een trage saaie slaapverwekkende film. Deze kon mij totaal niet boeien en 95% van de mensen in de zaal ook niet, 0.5 voor de moeite. Afgezien van het feit dat het een heel realistische aangelegenheid kan zijn.
mikey
Boeiende film over een pathetische leugenaar. Iemand die geliefd wil zijn en daarom verhalen verzint om zichzelf interessant te maken (denk ik). Kleine film maar erg mooi en goed gedaan. Gelukkig was dit geen psychologisch drama maar een kijkje in de wereld van de journalistiek met daarin een van munchhaussen typetje dat alle aandacht opeist. goed: 4

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Unbelievable Truth
Komedie / Drama, 1989