Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Ewan McGregor, Albert Finney en Billy Crudup
Releasedatum: 26 februari 2004
Plot Big Fish
"An adventure as big as life itself."
Will Bloom is de ongeloofwaardige verhalen over de avonturen van zijn vader Ed grondig beu. Een ruzie over Eds legendarische levensloop op de avond van zijn huwelijk zorgt er zelfs voor dat Will drie jaar lang niet meer met zijn vader praat. Wanneer hij echter ontdekt dat zijn vader terminaal ziek is en niet lang meer te leven heeft, keert Will terug naar huis. Hij is vastberaden de échte Ed Bloom te leren kennen. Door al diens fantasierijke verhalen onder de loep te nemen, probeert Will het leven van zijn vader in kaart te brengen en de feiten van de mythes te onderscheiden.
Ed Bloom (young)
Karl the Giant
Don Price (age 18-22)
Awake78
Toch eigenaardig dat nog een tiental mensen deze film 0,5* geeft.
Hebben sommige mensen dan geen greintje gevoel in hun donder? Of houden ze gewoon niet van Tim Burton? Dat zou kunnen, ik namelijk ook niet, maar voor deze film maak ik graag een uitzondering!
laundromat
Toch eigenaardig dat nog een tiental mensen deze film 0,5* geeft.
Tja, je hebt altijd voor- en tegenstanders en neutralen misschien nog. Maar als je een Burton-film verwacht kom je bedrogen uit. Ik zie als Burton-fan wel Burton-dingen. Big Fish is anders dan zijn andere films. Maar een halve * slaat nergens op. Nou ja respect zeg ik dan maar.
Er was hier iemand die zei dat ie saai was en nergens op sloeg. Ik snap dat niet, maar ja dat zal andersom ook wel kunnen.
%%%%%%
Deze film ziet eruit alsof Salvador Dali en Picasso de handen in elkaar geslagen hebben om een bellísimo schilderij willen maken !
( bellísimo is Prachtig )
Ik persoonlijk had nooit gedacht dat Tim Burton, Edward Scissorhands (1990) zou evenaren. Nou dat is hem zeker gelukt.
4,30 ( 4,5)
Ik had effe nodig om in de film te komen ( eerste 5 min gemist), want ik vond de personage Karl geen charme hebben, wat ik bij die andere geweldige en intressante personages wel had.
Maar toen Will Bloom bij dat kleine dorpje komt, dan begint de film aan een biutengewoon niveau, en begint het duo boven aan het schilderen.De film word werkelijk fantasties, Tim Burton stijgt volgens mij bovenzichzelf uit ! Script , Intresse factor , de acteurs halen bijna alles eruit.
Ik zal effe onderbouwen met bijna alles eruit halen. Ik denk dat niet iedereen het ermee eens zal zijn,dat maakt de site toch intressant he
Ikzelf vond het " avontuur In de 2de wereldoorlog erg magertjes Het voelde nogal forceerd overkomen,zo kort en wat fantasieloos,ondoordacht. Helaas dat had niet gehoeven.
Ik kan niet precies de vinger op de zeere plek leggen op dit moment .
Maargoed de film heeft zoveel moois te bieden wat dacht je van de scene Als Will Bloom alle huisjes in het dorp wil overkopenen met die vrouw in discussie gaat en de deur eruit trekt
Och wat een film ! Als Tim Burton zo een film naar zijn hand kan trekken nou dan heb je zeker Talent en ben je een meester.
4,30 Puure kunst, hoe die scenes eruit zien. Ik kan zoveel moois spoileren maar dat doe ik niet, kijk zelf maar de film dan beleef je het 4,30 = 4,50 !
rox91
Ik vond het zware korst en moeilijk te volgen als je af en toe niet keek.
Ondanks dat mooie film en apart gemaakt.
Lupussy Galore
Zo mooi, zo ontroerend, zo grappig, zo liefdevol.....zelfs de 3e keer! Hoe is het mogelijk om NIET van Tim Burton te houden.....:)
(Bah, kon niet stemmen gisteren.....gelukkig nu weer wel.)
Ramon K
Of iets anders.....?
Rosicky
(Bah, kon niet stemmen gisteren.....gelukkig nu weer wel.)
Je moet maar net van de man houden, en gelukkig ben ik zelf wel ontzettend gek van hem. Praktisch elke film die ik tot nu toe van hem heb gezien vond ik fantastisch.
Big Fish is echter niet zo toegankelijk. Dat geldt voor meer van zijn films, maar het verklaart wel enigsinds de "haat" die sommige aan de films van Burton krijgen.
Wat ik het aller geniaalst vind aan Big Fish zijn de hilarische bijrollen van o.a. Buscemi, DeVito en Bonham Carter. Chapeau.
Justinw
Geweldige film van Tim burton, het feit dat Ewan McGregor meespeelt is een groot pluspunt voor mij, want ik ben fan van hem, door zijn rollen in bijv. Trainspotting. Het verhaal neemt je helemaal mee in zijn wereld, en je moet ervoor open staan doe je dit niet zet hem dan af. Het einde vond ik ook mooi met de rivier en de begrafenis.
Kortom een geweldige drama voor mij met een goede dosis fantasy.
komt in mijn top 10 binnen op 10
4.5
missl
wat ziet deze film er prachtig uit en wat een schattig / liefdevol / mooi verhaal. op blijven letten, open staan voor het verhaal en genieten geblazen.
Justinw
Het grote probleem met de mensen die het geen mooie/goede film vinden is het openstaan, als je aan het begin al denkt, wat een bullshit die lange kerel dan kan je het wel weer vergeten. Ik stond er open voor en dus heb ik van de film genoten en mijn avond was geslaagd.
missl
nou ik moet wel zeggen dat ik deze film een paar jaar geleden in de bioscoop het eerst zag. vond er niets aan. toen vond ik het een levensloop van iemand vol sterke verhalen. Dat is het nu ook nog wel maar nu kon ik het meer waarderen, de magie van deze film kwam over.
nachtschade
Magische film, maar op een of andere manier vond ik de hoofdrol meer op het lijf van Johnny Depp geschreven.
Maar desalniettemin, dit is en blijft genieten.........
decicco
Maar desalniettemin, dit is en blijft genieten.........
Nu je het zegt dit is inderdaad een geschikte rol voor Johnny Depp.
TriplaR
Ja, omdat Depp zo goed is het in spelen van de meest uiteenlopende personages. Maar ik vond McGregor ook goed op z'n plaats in deze film!
DVD-T
Van de week even Big Fish herzien. Ik moet zeggen dat hij me weer goed bevallen is. Alleen vond ik het tegen het einde wat van zijn magie verliezen, en daarom mijn stem een halfje verlaagt.
Tim Burton weet mij meestal wel te bekoren. Sinds Beetlejuice, mijn eerste kennismaking met Burton, voor het eerst zag spreken zijn sprookjesachtige settings mij gewoon erg aan. Dit is in Big Fish ook het geval. Het begon toen met die magisch mooie trailer met de mooie muziek. Dit zou weer een must-see voor mij zij. Wel een heel ander iets dan bijv. Beetlejuice of Edward Scissorhands waarin het gotische sprookjes gehalte er vanaf spat. De film komt een beetje traag op gang en het wordt pas echt leuk als de vader (Edward Bloom) de verhalen begint te vertellen. Verhalen die hij ontzettend heeft opgeblazen door er wat elementen in te stoppen om het alleen maar bijzonder en vermakelijk te maken om ze te vertellen. Erg mooi gespeeld ook door Albert Finney. We blikken terug en doen dat met de jonge verzie van Finney in de vorm van Ewan McGregor die het karakter perfect neerzet. Prachtige visuals krijgen we te zien, ondersteund door de magische muziek van Elfman die net als in de andere Burton films veel toevoegt aan het geheel. Ook de rest van de cast doet het goed.
De verhalen zelf blijven erg onderhoudend en er wordt daarnaast ook veel humor in gegooid. Het einde als Crudup het einde verteld van zijn vader vond ik minder dan de eerste keer. Daar ik er toen echt kippenvel van kreeg was dit nu niet het geval. Het einde heeft wat moeten inboeten op de rest van het moderne sprookje. Doordat de impact wat minder was geworden voelde het niet meer als een bevredigend einde en was het magische er daar een beetje af.
Zoals gezegd weet Burton me met dit soort verhalen/films altijd wel te bekoren. Big Fish blijft een mooie en er leuke film.
simonvinkie
Heb ik in mijn ogen toch wel de beste film van Tim burton gezien. De film is uitstekend geacteerd absoluut een pluspunt voor Mcgregor die een geweldige rol neerzet,
De film begint vrij rustig maar op het moment dat Albert Finney gaat vertellen en Tim Burton zijn magische fantasiewereld opent gaat de film echt van start. De verhalen zijn ontroerend maar Burton heeft er ook flink wat humor in gegooid
Gewoon een prachtige film
Fixi88
Erg leuke film. Visueel ziet het er allemaal leuk uit en Ewan McGregor is geknipt voor de rol. Verder een luchtige film waar je na het kijken ervan een goed gevoel aan over houd.
joostus
Films worden ook wel eens gezien als een vorm van Kunst... Dan is zo'n film als deze zeker Kunst. Maar probleem is.. ik hou helemaal niet van kunst.
Ik had hoge verwachtingen van de film en had geen idee wat ik moest verwachten. Maar de film kon mij matig raken. Het is natuurlijk de hele film een apart en raar verhaal. En ik hoopte dat aan het eind je zat van 'owww vandaaaar' . Maar het einde bleef in dezelfde sfeer/verhaal als dat die de hele film was.
Ik ben van genre: 'drama' films gaan houden vanwege dat het vaak een mooi bijzonder verhaal heeft wat je raakt. En Ik vind films als :seven pounds, changeling, curieus case of benjamin button, green mile en sixth sense enzovoort dan ook echt hele mooie films. En ben dan ook op zoek naar van zulk soort films met genre 'drama' en kom dan films als deze tegen als ik zoek naar een hoog gewaardeerde drama film
Maar dit soort drama's is niet echt mijn smaak. Want eigenlijk als ik nu achteraf over de film ga nadenken wat er is gebeurt en waar het over ging. Dan kom ik tot de conclusie dat het een film was met een apart en onduidelijk verhaal wat gata over het leven van een man. Dus eigenlijk ging het nerges over.. wat is er nu gebeurd denk ik dan. Hoe het dan op een 'kunst'achtige manier in elkaar is gezet maakt de film voor veel mensen blijkbaar steengoed maar is niet mijn smaak. Maar dat kan heh.. ieder zo ze smaak ;p
Uiteraard wel goed geacteerd enz. en ook merk ik natuurlijk wel dat het bijzonder in elkaar is gezet. Alleen niet zo dat ik de film een meetserwerk vind zo als velen. Maar een voldoende krijgt hij wel kzit alleen geen hoge
Toch een mooi sprookje over Edward Bloom, die eigenlijk zijn hele leven als een sprookje heeft geleefd.
Het begin gaat misschien niet al te denderend van start, maar zodra de intro voorbij is krijg je de mooie verhalen van Edward Bloom te zien. Het is allemaal erg creatief en elk verhaal heeft ook een groter doel in de film. Het komt allemaal zeer mooi terug.
De cast is ook uitstekend, hier en daar zie je wat bekende gezichten voorbij hoppen, heel leuk.
De beelden zijn in combinatie met de muziek erg prachtig, je merkt dat Burton hier echt aan het werk is.
Je wordt lekker meegenomen in het avontuur en ontroerd je op vele momenten.
Wel is het hier en daar jammer dat ze terug naar het heden springen(het haalt de vaart er soms uit), maar dat is ook weer nodig om de zoektocht van Will naar alle elementen die hij niet kent van zijn vader, Edward.
Het einde is ook zeer mooi als je erachter komt dat Edward eigenlijk over vrij weinig echt heeft gelogen, maar meer de waarheid op een eigen manier verdraait zodat alles op een sprookje leek. Vooral de vele goede dingen aan Edward maken het des te logischer dat hij voor bepaalde verhalen heeft gekozen.
Big Fish is gewoon een zeer degelijke fantasie/drama film, die je meevoert naar een sprookjeswereld, dat gecreëerd wordt door 1 van de hoofdrolspelers.
Wil trouwens ook nog even vermelden dat ik bij 1 scene echt moest lachen, geniaal. Dat is die scene dat Edward Bloom in die tent met die 2 Vietnamezen soldaten zit. Die soldaten lieten hun Martial Art skills even goed zien aan Edward, waarop hij besloot om een nachtkijker op te doen en het licht uit deed om ze een goede pak slaag te geven. Zeer hilarisch en deed me denken aan Indiana Jones.
Hehe, inderdaad. Maar zo zitten er meerdere in deze schitterende film.
Qar
Uitstekende film met goed verhaal en mooie boodschap, maar toch wist de film me niet echt te raken. Sommige momenten vond ik het ook wel wat langdradig worden, maar al met al toch een dikke voldoende.
DeCol
Lekker fantasievol filmpje!
Het moet even op gang komen, maar zodra Will Bloom over zijn avonturen begint te praten werd ik er helemaal in opgezogen. De film leek wel even af te zwakken toen we terug naar het echte leven gingen en Will op onderzoek uit ging. Dit verliep allemaal wat trager en valt natuurlijk tegen als je net een prachtig avontuur gehoord hebt. Toch was het begrijpelijk want het heldert het een en het ander op wat een mooi einde oplevert. Verder een uitstekende cast met heel wat bekende gezichten, mooie muziek en een sfeervolle omgeving.
ILDIB
Het blijft een prachtig verhaal, al is de verrassing de 2e keer er wel een beetje vanaf en is ie wat traag.
MiekieMow
Toch eigenaardig dat nog een tiental mensen deze film 0,5* geeft.
De beste films hebben hoge en lage *'tjes, is iig mijn ervaring
triqo
Blij verrast, vind het Tim Burtons beste!
Ik hou van nostalgie en verleden. Dat is hier op een schitterende manier gedaan!

Vijf mysterieuze films die een loopje nemen met de werkelijkheid

Ewan McGregor hitfilm 'Big Fish' vanavond (27 augustus) op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Ewan McGregor (53)

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007