Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Ewan McGregor, Albert Finney en Billy Crudup
Releasedatum: 26 februari 2004
Plot Big Fish
"An adventure as big as life itself."
Will Bloom is de ongeloofwaardige verhalen over de avonturen van zijn vader Ed grondig beu. Een ruzie over Eds legendarische levensloop op de avond van zijn huwelijk zorgt er zelfs voor dat Will drie jaar lang niet meer met zijn vader praat. Wanneer hij echter ontdekt dat zijn vader terminaal ziek is en niet lang meer te leven heeft, keert Will terug naar huis. Hij is vastberaden de échte Ed Bloom te leren kennen. Door al diens fantasierijke verhalen onder de loep te nemen, probeert Will het leven van zijn vader in kaart te brengen en de feiten van de mythes te onderscheiden.
Ed Bloom (young)
Karl the Giant
Don Price (age 18-22)
misterwhite
Fantastisch mooie film.
Ik had er hem niet zo goed verwacht, maar ik wou het toch eens proberen en het was perfect. Een combinatie van humor, drama en fantasie is erg geslaagd. Met mooie beelden en een prachtig verhaal.
5 sterren is hij zeker waard!!!
Fingquality
Lekker wegkijkende fantasy-film. Verhaal wist me niet echt te ontroeren, maar was wel schattige met leuke karakters. Weer een lekker sprookjes-achtige film van Burton.
moviemafketel
- 19752 berichten
Dit was een grote verrassing voor mij toen ik hem voor het eerst zag. Een titel van een film die alle kanten uit kan gaan als je het alleen hoort. En na het zien van de film weet je dus dat die perfect is.
McGregor heeft altijd een positieve uitstraling in films en brengt dat ook heel mooi over. Genoeg drama, fantasy(waar natuurlijk niet alles van gelogen was) en humor die mij een goed gevoel gaven na de aftiteling.
slayerchris
Wat een fantastische film, ik vergat de tijd terwijl ik zat te kijken en zou willen dat het verhaal nooit zou eindigen. Geweldige film
Jochempennekamp
Indrukwekkende film
Een mooi verhaal, met goed acteerwerk, ook door de uitmuntende cast. Tim burton weet een sfeer te plaatsen in de film die mij meesleepte.
Een prachtige mengeling tussen het "echte" leven (wat dat dan ook mag zijn) en "verzonnen" sprookjes. Na het kijken van de film ben je gewoon even stil....
laundromat
Lekker gevoel is dat he!
TriplaR
Dit is werkelijk waar een prachtige film.
Van begin tot eind wordt je aangegrepen en zit je met een heerlijk gevoel te kijken naar dit zo rustgevende en mooi vertelde bijzondere verhaal.
Alles is gewoon helemaal goed gedaan en afgewerkt.
Meer woorden hoeven er niet aan besteed te worden, gewoon kijken en ervaren!
MovieHolic
Ik hou normaal gezien niet zo van dit soort fantasieverhaaltjes. Maar ik wou de film toch zien.De film begint al erg goed en langzaamaan word je meegesleept door de verhalen van Ed Bloom.
Maar het mooiste van de film wordt bewaard voor het einde. Als Ed Bloom in het ziekenhuis op zijn sterfbed ligt en aan zijn zoon vraagt om het verhaal af te maken.
Prachtig einde dat je naar de keel grijpt.
Inderdaad
Een mooie film met klasse acteerwerk. Aangrijpend op het eind.
hannes64
- 1926 berichten
Ja, een echte feelgood.
Prachtige film.
Kleurig, niet zoals de meeste films van Burton zijn.
Een parel.
Anneniem
jippie, hij komt volgende week weer op tv, allemaal kijken dus!
't is echt één van mijn favoriete films!! Zo leuk!
SnakeDoc
Mijn maat had hem een weekje of 2 in zijn top tien staan.
Nog nooit van de titel / film gehoord, dus liet het maar links liggen.
Tot ik vandaag de DVD kast van mijn Pa in dook om wat herinneringen op te doen voor stemmen hier op Movie meter!
En daar stond ie rechts van me: BIG FISH.
Ik het plaatje mee naar benden genomen en in m'n speler geschoven.
Moest er even inkomen, maar daarna ... Wat een film!
Een film met een prachtige boodschap. Enorm zalige fantasy, maar tevens ook emotioneel.
Moest als kerel van 23 toch even slikken op het einde.
Al met al een film die mijn top 10 ingeschoven kan worden!
* * * * en een halfje!
Awake78
Erg mooie film, moet je gezien hebben. Toch weer ff stiekem kijken vanavond (hoewel de DVD gewoon in de kast ligt)....
laundromat
Neeh! Meen je dat nou? Hou je zo van reclame? En je moet dan ook stipt om 20.30 klaar zitten. Dus waarom via TV?
Awake78
Ja dat is iets heel raars wat sommige filmkijkers hebben. Heb het er al eens eerder over gehad (bij Independence Day berichten).
Misschien is het wel een stukje saamhorigheidsgevoel wat je hebt als je met meer mensen (onbewust, dat dan weer wel) tegelijk een film kijkt. Weet het ook niet.
Maar ik ga dan eerst Call of Duty spelen en dan pauzeer ik de film digitaal dus spoel later de reclames lekker door
moviemafketel
- 19752 berichten
Ben ik met je eens. Als er veel mensen vanavond Big Fish op tv kijken is de mening die ze erna geven vaak beter en accurater dan wanneer iemand een mening geeft over een film die ze tig jaren geleden nog eens gezien hebben. Het komt wat mij betreft de eerlijkheid van stemmen ten goede.
Interessant punt iig! Maar ik kijk niet mee vnv
Ik kan al hele niet meer meepraten over reclames. Erg vervelend (!) Doorspoelen reclames
SnakeDoc
Interessant punt iig! Maar ik kijk niet mee vnv
Ach, een reclame is handig om je glas bier of bakje chips bij te vullen, even naar het toillet te gaan of om 5 minuten iets liefs tegen je vrouw of vriendin te zeggen zodat die ook weer even aandacht krijgen
laundromat
Offtopic- I'm single, heb geen huisdieren of andere huisgenoten
En pissen doe ik ook geen 5 minuten over. Nou ja ik heb een functie 'tijdverschuiving', ik kan tvprogramma zo ff op pauze zetten. Maar die functie gebruik eigenlijk alleen bij korte programma's (sportjournaal ofzo). -Offtopic
predator 2
Ik ben blij dat deze film weer op tv komt.
Ik vond dit een van de mooiste films die ik gezien heb.
barns
Ik ben blij dat deze film weer op tv komt.
Ik vond dit een van de mooiste films die ik gezien heb.
Kende deze film niet, maar had ook niet zoiets moois achter deze film gezocht.. echt een van de mooiste films die ik in tijden heb gezien.
decicco
Prachtige film met een indrukwekkend verhaal. Je moet deze film wel goed volgen anders begrijp je er niet veel van. Zelfs bij het slot van deze film, kwam ik er niet goed achter of zijn verhalen nou werkelijk gebeurd waren. Als je dan erna even goed nadenkt over de film kom je er dan wel achter dat meerdere verhalen werkelijk gebeurd zijn en sommige gelogen zijn. Al met al een prachtige film. Vooral het slot was erg mooi wanneer je ziet dat al zijn vrienden bij de rivier op hem staan te wachten wanneer die wordt vrij gelaten in de rivier en verandert in the ''big fish.''
sweetlover100
Absoluut 5*
Prachtig als Will verteld hoe zijn vader zal overlijden... en die mensen bij de rivier.. geweldig!
Ik ben zelf erg fan van fantasyfilms en dit is dan ook zeker een parel!
Helemaal mee eens
tjoppie
Ik vond beetje dat ze de reus in een t e groten slechte dag licht liet enkomen kwa filmen want hij was duidelijk ook echt groot.
bakuratje
Erg mooie film, hoe hij zijn tocht aflegt, en het verhaal idd toch blijkt te kloppen, Zijn zoon dacht altijd dat het een fabeltje was, Maar zo zie je maar dat het echt was!
Erg indrukwekkende film en ondanks de lengte van de film heeft het me niet verveeld!
4,5 *
Rosicky
Bijzondere Burton-film, die wat minder donker is dan we van hem gewend zijn. Wel een heerlijk fantasiegehalte, met sommige memorabele scenes. Deze scenes spelen zich af in de verleden tijd, en dit zijn tevens de sterkste stukken van de film. Alles in tegenwoordige tijd is meer een pauze daartussenin. Dat is ook wat de film duidelijk wil maken. Fictie is vaak beter/mooier dan de realiteit. Op de een of andere manier mist er tocc nog net iets aan het geheel, waardoor Big Fish niet compleet lijkt. Wat we overhouden is een fantastisch mooie fantasie/drama/komedie/avonturen film die typisch Burton is, en met de beste rol van McGregor sinds Trainspotting.
decicco
mooi omschreven allemaal.
Yehudit
Ronduit briljant! Je krijgt zo'n geweldig goed gevoel van deze film! Tim Burton doet het altijd goed bij mij, maar ik begin zo onderhand te geloven dat ik dit toch wel zijn allerbeste vind! Ewan McGregor is perfect voor de rol van Edward Bloom, die charme, zijn brede glimlach, dat jongensachtige. Lovelovelove it, voor allen die 'm nog niet hebben mogen zien: GA KIJKEN!

Vijf mysterieuze films die een loopje nemen met de werkelijkheid

Ewan McGregor hitfilm 'Big Fish' vanavond (27 augustus) op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Ewan McGregor (53)

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007