• 9.373.574 stemmen

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin en Ronny Cox

Releasedatum: 10 augustus 1990

Plot Total Recall

"They stole his mind. Now, he wants it back."

Douglas Quaid kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z'n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z'n geïmplanteerde vakantie?

avatar van neo

neo

Toch blijf ik erbij dat dit zijn beste rol is. in True Lies speelt hij precies op zijn vertrouwelijke manier. Misschien dat het komt omdat zijn karakter in Recall onzeker is en echt kwetsbaar dat ik die rol daardoor het beste vind, alhoewel ie er ook wel op los slaat en schopt.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Ben het wel met Neo eens. Arnie misstaat absoluut niet in deze film. Prima vermakelijk werkje ,wat de tand des tijds vooralsnog makkelijk overleeft, van Verhoeven!

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Vroeger was ik altijd een groot fan van Arnie, maar dan wordt je wat ouder en zie je de films die hij in de jaren negentig maakt en wordt je toch wat minder enthousiast. Maar dat is toch een beetje overdreven want eigenlijk heerste Arnie best wel in de jaren tachtig (plus begin jaren '90). De Terminator en Conan films, Predator en Total Recall zijn allemaal goede films. Acteren is dan wel niet zijn sterkste punt maar hij heeft toch voldoende uitstraling om actiefilms te dragen.

avatar van speedy23

speedy23

Nederlandse Hollywood-man Paul Verhoeven spuit de hele futuristische poespas over ons: virtual reality, high tech-wapens, supersonische bolides, ruimtetuigen, angstwekkende cyborgs en mutanten... En hij doet dat in onovertroffen stijl: adembenemend, heerlijk decadent en nog geloofwaardig ook. Van Arnold Schwarzenegger werd ooit gezegd dat hij een hersenloze spierbundel was die amper kon acteren, maar dat was duidelijk voor de tijd van de Terminator-films, Twins en deze schitterende sciencefictionfabel. Total Recall werd een kaskraker over de hele wereld. In de VS was hij binnen de maand al goed voor een opbrengst van 100 miljoen dollar. Inmiddels voegde Paul Verhoeven twee sterke scienefictions aan zijn palmares toe: Starship Troopers en Hollow Man. Nu is het echter tot 2005 wachten op zijn oorlogsthriller Zwartboek...

avatar van FisherKing

FisherKing

speedy23 schreef:

Inmiddels voegde Paul Verhoeven twee sterke scienefictions aan zijn palmares toe: .... Hollow Man.

avatar van Justice4All

Justice4All

FisherKing schreef:

Ga weg...

avatar van speedy23

speedy23

FisherKing schreef:

Hollow Man sterk, vindt je dat echt ?

Zie bericht in dit topic...

Hollow Man (2000)

avatar van jassonn

jassonn

Net voor het eerst gezien en heb me goed vermaakt.Ben geen van van Arnie maar was best te pruimen, hier en daar waren de vechtscene's wat stuntelig. 3,5 *

avatar van WB

WB

Als klein ventje paar keer gezien, en heb em nooit gesnapt/gesnopen Paar jaar geleden nog een keer gezien, en bleek toch wel een goeie film (toen snapte ik em wel)! Leuk verhaal, en leuke gadgets! Dat was in de tijd dat Schwarzenegger nog wel goeie films maakte (op de daarna komende Terminator Reeks na uiteraard, want die blijven te genaken)!

4 sterren...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ook ik snapte hem niet toen ik een binkie van 11 was, maar uiteraard vond ik Arnold geweldig en de film spectaculair. Door de jaren heen heb ik hem heel vaak gezien en het is een zeer goed uitgewerkte sci-fi film met een origineel plot.

Naast de Terminator-serie en Predator, behoort deze film tot Arnold's beste.

Laat je niet misleiden door zijn tronie op de voorkant, er zit meer in deze film dan alleen maar houterige oneliners met een Oostenrijks accent.

4.5 sterren

avatar van Mangoman

Mangoman

The terminator serie en Predator zijn inderdaad echt zijn beste films. Met Total recall is hij ook goed op zijn plaats. Zijn accent vind ik zowieso altijd irritant en blijkbaar wordt het niet beter. Toch vind ik dit ook een hele goeie film van Paul Verhoeven. Ik ben benieuwd of hij nog iets gaat doen in Amerika. 4*

avatar van sydney

sydney

Mijn vorige stem snap ik hier niet. Ik denk dat ik deze film met een andere (terminator ofzo) heb verwisseld. 3.5*

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Een van de beste Schwarzenegger-films. Mede door Paul Verhoeven denk ik dat het zo een goede film is geworden. Ik heb de regio 1 Special Edition DVD, waarop heel veel extra's zitten. Vooral het audiocommentaar met Arnold Schwarzengger en Paul Verhoeven die beide commentaar geven op de film is een aanrader, de ene met een Oostijnrijks accent en de andere met een Nederlands accent Engels praten, erg grappig Arnorld wilde na het zien van Robocop heel graag met Paul Verhoeven samenwerken. De special effects van Total Recall vind ik zeker voor die tijd erg goed. Voor de rest verveeld de film voor geen moment, je wordt echt meegesleept in de actie en in het verhaal. Ik geef de film 4 sterren.

avatar van Rik_stone

Rik_stone

best vet... voor 14 jaar gelden dan.... toen 3.5* nu 2.5*

avatar van Diesel

Diesel

Rik_stone schreef:

best vet... voor 14 jaar gelden dan....

Nog steeds vet.

Diesel

Goed zo.

avatar van V

V

Die overredingskracht van Diesel toch...

avatar van Justice4All

Justice4All

Diesel verplicht alle MM-user te stemmen met 5 sterren. toch?

mister blonde

werkelijk een van de beste 10 Science-Fiction films van de laatste 20 jaar. beste Amerikaanse film van Verhoeven met voorsprong.

Wouter schreef:

.... Arnie....allemaal ondermaats.

Arnie is juist perfect. hij zorgt voor de heerlijke knipoog die de film siert. 'Conseeder zat a divorce!' geweldig toch?

avatar van Wouter

Nou nee...

avatar van SilverGun

SilverGun

beste Amerikaanse film van Verhoeven met voorsprong.

Neeej, dat blijft RoboCop

avatar van Jordy

Jordy

mister blonde schreef:

Conseeder zat a divorce!

Waarom hoor ik de stem van Reinier Wolfcastle als ik dat lees?

avatar van gemaster

gemaster

McBain! Erg leuk typetje is dat toch.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Konsiddah dat a divoooaazzzz.

(Waarom is er nog geen Ahnuld-speech-generator op internet?)

avatar van djelle

djelle

Heel onderhoudende en leuke actiefilm! Arnie komt hier goed tot zijn recht mede dankzij de fantastische regisseur Paul Verhoeven. Origineel en boeiend verhaaltje met enkele interessante dialogen, accenten, goed camerawerk, mooie filmstijl, montage en mooi uitgewerkte decors. Beestige actiescenes met inderdaad mooie effecten. Overstijgt zelfs een beetje het inhoudelijk niveau van de gemiddelde actiefilm. Extra meerwaarde is ook de mooie Stone, die hier wel wat matiger acteert dan in pakweg Basic instinct, maar toch...

Ik heb zeer genoten en was aangenaam verrast met deze vermakelijke en interessante sf-actieprent. (4,5)

avatar van Edie

Edie

Nou, hierbij ga ik ook HELEMAAL met Djelle mee, en ben het helemaal eens, en daarom hoef ik niet alles opnieuw op te noemen.

Fantastisch spektakel van onze Verhoeven!

Ik geef hem daarom ook wederom net als Djelle, een welverdiende 4,5 ster!

mister blonde

misschien wel de meest onderschatte film op deze site!

een heerlijke over-the-top sci fi film, met een geweldig plot. ik verhoog naar 4,5 sterren.