Total Recall (1990)
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Total Recall
"They stole his mind. Now, he wants it back."
Douglas Quaid kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z'n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z'n geïmplanteerde vakantie?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Preserving Machine (BoekMeter)
- Total Recall (MusicMeter)
- Total Recall [The Deluxe Edition] (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Helm
Dr. Edgemar
Bob McClane
Jordy
Eén van de twee goede Schwarzennegger films. De film heeft (vooral voor de tijd) erg indrukwekkende special effects, en het verhaal is door de verschillende lagen van realiteit erg interessant. Arnie is zowaar te pruimen, en komt redelijk geloofwaardig over. Verder zit de film vol met actie, waardoor deze film ook door het grote publiek gewaardeerd zal worden. 4 sterren
dttom
Vet koele film. Toen ik nog klein was gezien dus toen vond ik hem heel erg koel nu is het beetje usual geworden
yep
al zijn er wel meer redelijk goede, maar dat vind ik de enige 2 écht goede
dttom
Ik heb gister dus deze film gekeken en nu vraag ik me af is alles nu nep en gewoon waar hij betaald voor heeft of is het allemaal echt?? Dacht vroeger altijd gewoon cool actiefilmpje maar je kunt nog over twijfelen of het echt of nep is. Dus wat denken jullie??
Jordy
ik vind het zo goed aan de film dat het in het midden wordt gelaten.. allebei de kanten zijn te verdedigen (wat ik bv. ook zo goed vind aan Contact)
het lijkt mij iets waarschijnlijker dat alles bij de implant-vakantie hoort (dat ie 5 minuten na de film ineens wakker wordt
dttom
Ja en die gozer die hem verteld dat er iets mis is gegaan en dan precies verteld wat er aan het einde gaat gebeuren.
FisherKing
Verhoeven en Schwarzenegger in een mooie combinatie: toch een film die nooit verveelt.
Deze film viel me zeker niet tegen. Ben zeker geen fan van Schwarzenegger, maar in deze film doet hij erg zijn best om er iets van te maken. Erg leuk verhaal (zijn trouwens veel van die verhalen van Dick), had misschien beter kunnen worden uitgewerkt, het acteerwerk was van niet al te hoog niveau, maar dat stoorde mij niet echt. De special effects zagen er voor die tijd erg mooi uit en daar is geloof ik ook een oscar voor gewonnen.
armitage
Ben zeker geen fan van Schwarzenegger
Dat was ik een aantal jaren geleden wel, heel erg zelfs
. Tegenwoordig vind ik veel van zijn films toch minder, maar destijds vond ik dit een van de betere. Het is echter niet echt "my kind of movie" meer (word ik nu oud?). 3***
bioscoopzaal
Ondertussen al een keer of vijf gezien, maar blijft toch zeer vermakelijk.
3.5 sterren
Agony
- 1985 berichten
13 jaar oud, en kan nog makkelijke met de meeste SF-films van deze tijd concureren!
Stephan
Een briljant script met een miscaste Schwarzenegger. Door hem de hoofdrol te geven wordt de film een comedy en dat vind ik jammer. Art direction en photography matig. Toch het zien waard.
Yekezzez
Ik kan me geen betere acteur dan Arnold voorstellen in deze film voorstellen. Met elke andere acteur zou denk ik de kracht van de film verloren gaan.
Ik heb het boek niet gelezen, maar oorspronkelijk ging het om een miezerig iel bebrild mannetje, is mij verteld.
Ben het met Stephan eens. Goed script, maar er had veel meer ingezeten. Art direction, camera, Arnie....allemaal ondermaats. (Dan kom je al snel tot de conclusie dat Verhoeven misschien niet de ideale regisseur was...)
Yekezzez
IMDB weet te vertellen bij trivia: Jeff Bridges, Patrick Swayze and Richard Dreyfuss were considered for the role of Quaid. In other drafts of the screenplay, Quaid was a mild-mannered accountant (instead of a construction worker).
Ten eerste vind ik het jammer dat een film altijd met het boek vergeleken moet worden. Een boek kan simpelweg nooit perfect verfilmd worden. Mensen gaan dan altijd zeiken over de verschillen die er dan zijn. Een film dient een op zichzelf staand verhaal te zijn. Een film komt nu eenmaal anders over dan een boek. Als dat betekend dat er andere invalshoeken gekozen worden om het verhaal beter over te laten komen op het witte doek, dan is dat een weloverwogen keuze. Het zou de film ansich beter moeten maken. Een iel mannetje op het witte doek maakt het verhaal imho minder aantrekkelijk. In het boek (ik heb het niet gelezen) was wellicht het iele mannetje wel de juiste keuze. Ik ken geen acteur bedenken die beter bij het verhaal had gepast dan Arnold. Een script wijziging was bij de keuze van Arnold op zijn plaats.
Daar ben ik het mee eens. De vraag is of een klerenkast interessanter is dan een pennenlikker, in dit verhaal althans.
Hangt wat mij betreft van de film af. Aangezien dit een film is over een mr. Nobody, had een andere keuze - wat mij betreft - beter geweest.
Likkebaardend zag ik de naam van Dreyfuss. Boy, zou ik dat veel beter hebben gevonden.
Een script wijziging was bij de keuze van Arnold op zijn plaats.
Tja, als je er een Ah-nuld vehikel van wil maken kom je niet weg met een accountant.
Maar aan het einde als slimme, belangrijke vriend van de baas, heb je dan wel een probleem, zo bleek.
Anyway, Verhoeven riep in interviews dat het de eerste keer was dat Arnie goed speelde. Ik vond dat reuze meevallen. Zeg maar gerust: tegenvallen.
), wel erg toevallig dat alles precies zo gebeurt als wat hij gewenst had (tot aan het uiterlijk van z'n liefje toe.. precies waar hij om gevraagd had)Waarom zou dat toevallig zijn?
neo
Verhoeven had zelf pas 1 hoofdstuk gezien (voor de rest was er nog niks). Na een paar acteurs werd Schwarzenegger erbij gehaald waardoor ook nogal wat zaken werden aangepast. Pas na de casting van de eik werd de rest van het script geschreven door tal van mensen. Toen al werden er voor Arnold one liners geschreven waarvan er veel dankzij de moeite van Verhoeven zijn uitgehaald. Verhoeven besefte wel dat het in de eerste plaats een Arnie film zou zijn voor het grote publiek. Uit een steekproef onder 3000 mensen in Amerika werd vastgesteld dat slechts 10 % van de mensen naar de film zou gaan omdat het een Verhoeven film was en men Robocop ook al gezien had.Voor mij is dit ook Schwarzeneggers beste rol, in ieder geval beter dan al het andere. Ik vind het wel heel knap dat hij toch zo goed overkomt, ook als je beseft dat hij in deze film meer tekst had dan al zijn films daarvoor bij elkaar.
Jordy
Als de film geen implant-vakantie is, is het toevallig dat de gebeurtenissen net zo verlopen zoals hij z'n vakantie gepland had
Je vergeet dat als het geen droom is, dat zijn leven ingepland is. dan zouden ze er hebben voor kunnen zorgen dat hij vraagt naar wat hij later tegen zou komen.
Ook zou het kunnen dat Arnie vraagt naar dat wat er in zijn onbewustzijn zit (wat hij immers ook in dromen gezien heeft).Hoe dan ook, allemaal geen sprake van toeval.
Oneens. The Terminator, Conan en Predetor zijn makkelijkere rollen en Arnie doet die dan ook beter.
Zo goed komt hij niet over.
dat besef ik me juist heel goed. De belangrijkste reden dat ze beter een ander hadden kunnen nemen.
Overigens was hij ook miscast in True Lies, maar daar vond ik hem zelfs beter dan hier.

Sciencefictionfilm 'Total Recall' van Paul Verhoeven vanavond te zien op televisie

'Total Recall' is binnenkort te streamen op Netflix: 'Een genot om naar te kijken'

Sciencefictionfilm 'Total Recall' van Paul Verhoeven nu te streamen op Amazon Prime Video

HBO Max voegt op 1 juni onder andere deze vijf topfilms toe aan het aanbod

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986

Es Geschah am Hellichten Tag
Misdaad / Thriller, 1958
oxygen vals beschuldigdgebaseerd op boekweerstandplaneet marsdouble lifetelepathymutanthologramruimtekolonieutopiaruimtereisfake identitygeheim agentdystopiefuturisticvillainesscyberpunkfictional warfalse memory robot copimplanted memoryaction herovirtual world2080smetro cdmx