• 9.377.104 stemmen

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin en Ronny Cox

Releasedatum: 10 augustus 1990

Plot Total Recall

"They stole his mind. Now, he wants it back."

Douglas Quaid kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z'n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z'n geïmplanteerde vakantie?

avatar van Leno

Leno

Deze film blijft amusant. Verhoeven weet precies de juiste toon te vinden in deze nonsense film. Er zit genoeg humor in en de gebruikelijke knipoog van Verhoeven ontbreekt ook niet.

Het verhaal neemt verschillende malen een loopje met de geloofwaardigheid zodat de puzzelstukjes op hun plaats kunnen vallen. Dat is niet echt storend aangezien Verhoeven de film volstopt met actie en overdreven maar erg amusante scenes. De karakters zijn ook lekker over de top. Ironside zet een goede bad guy neer, Arnie voelt zich in het tweede gedeelte duidelijk beter op zijn gemak (more action, less talking).

avatar van Koerok

Koerok

Eigenlijk vind ik deze film een 3.5 waard, maar het is echt een film uit mijn jeugd, waar ik indertijd erg veel plezier aan heb beleefd.

Dus toch een 4.0.

avatar van moustafa

moustafa

dit is een geweldige actiefilm van arnold in de tijd dat hij zijn actieheldenfilms maakte, halverwege de jaren 80 en begin jaren 90

avatar van dijkieR

dijkieR

alweer op nederland 3 ?????????

nog geen 2 mnd geleden volgens mij.

schandalig !!!!!!!!

avatar van bvonk

bvonk

waarom schandaling? je hoeft er niet naar te kijken en is alleen maar handig voor de mensen die toen niet konden kijken.

Ik ga wel kijken, is al weer een tijdje geleden dat ik hem gezien heb.

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Absoluut briljant in zijn slechtheid

Lekker typisch Verhoeven-filmpje. Verstand op nul en gaan. Heerlyck.

avatar van Demoniac

Demoniac

Leuke film met redelijk wat bloed, mooie decors en de mutanten zien er goed uit.

avatar van Statiegeld

Statiegeld

Ik vond dit echt zo'n typische cult/pulp film. Arnold heeft ook weer een paar lekkere uitspraken. Meer dan 3* kan ik er echt niet voor geven.

avatar van Arabyus

Arabyus

Eergisteren op tv gezien. wel goeie film.

avatar van The Last

The Last

dijkieR schreef:

alweer op nederland 3 ?????????

nog geen 2 mnd geleden volgens mij.

schandalig !!!!!!!!

Beter als SBS6 toch?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

"Two weeks!!! Twooooo weeeekkkkksssss..!!!"

Hahahaha! Door dat filmpje krijg ik echt zo'n zin om Total Recall weer te zien!

avatar van niethie

niethie

Ik denk dat ik een jaar of elf/twaalf zag toen ik deze film voor de eerste keer zag en ik was er ontzettend van onder de indruk, de hele toekomst visie, het duistere sfeertje en natuurlijk het de indrukwekkende effecten. Nu jaren later en drie kijkbeurten verder (ofzo) heb ik de film al zeker een paar jaar niet meer gezien en herrinerer me er ook niet veelk meer van, maar de sentimentele waarde en de stukjes van de film die ik (de laatste keer) dat ie op tv kwam lang zag komen brengen een hoop mooie herrineringen terug, plus de film is geregisseerd door Verhoeven een regisseur die (op twee/drie flops) eigenlijk nooit teleur stelt maakt het stemmen alleen nogmaar makklijker, ik denk dat ik het voorlopig op een dikke 3,5 houd tot ik hem weer zie natuurlijk.

3,5 sterren dus

avatar van aerts007

aerts007

De actie grijpt u bij de keel,wel amusante film.

En S.Stone natuurlijk!

een dikke 4*.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Goede film, wel een beetje verouderd!

Het enigste waar ik me echt aan stoorde was het gekrijs van Arnold Schwarzenegger..voor de rest prima..in de jaren 90 dan toch ^^

avatar van killerfreak

killerfreak

leuk wegkijkfilmpje. Vond schwarzenegger hierin eigenlijk niet zo heel geweldig, maar mede door de mooie beelden krijgt deze toch een 3*

avatar van Rubenkl

Rubenkl

The Last schreef:

Beter als SBS6 toch?

beter dan

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

vanvond op 2be. Zag de trailer, verwacht er niet veel van !

een typische swarzenegger film

avatar van Prudh

Prudh

+ een typische verhoevenfilm. Heerlijk!

avatar van dave

dave

Het Super-Script, Schwarzenegger die Sharon Stone makkelijk wegspeelt en de enorme dreiging die het 'Mars' van Verhoeven uitstraalt, maken deze film groot.
Dit is zeker een goede actiefilm te noemen.

Geweldige controversiële quote: Ahnuld als hij Stone doodschiet: 'Consider that a divorce.'

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Zoals al door velen gezegd, naast Predator en Terminator de beste film van Arnie.

Goed verhaal, goeie humor en veel actie, het tempo zit er goed in.

Uitermate onderhoudende film en ik vind dat Arnie juist ideaal is voor deze rol.

Dit is toch wel 1 van de betere sci-fi-actie films.

avatar van newG

newG

goh ja, predator, the terminator en total recall de beste arnie films noemen vind ik moeilijk

stuk voor stuk prachtfilms, maar commando, conan the barbarian, true lies, the 6th day en zelfs twins kan ik moeilijk "minder goed" noemen dan die andere 3...

avatar van AGE-411

AGE-411

Gewoon een zeer goede film.

Al is het zeer moeilijk om het verhaal te volgen. Ten einde wordt het wel wat duidelijker.

Maar ik snap nog steeds niet. Dat in het begin, dat ie op de metro zit en naar Recall gaat, is dat dan ook al gespeeld door zijn vrouw of is dat het echte leven?

avatar van Iron Maiden

avatar van aunuscus

aunuscus

total recall was de beste film die ik ooit zag

de special effects de actie echt wel een goeie film vooral voor 1990

ik ben pas geboren in 1993 wat ik zach heeft mij echt mij echt verbaasd total ik vond dat de film erg intressant was en geen seconde verveelde op 7 juli heb ik naar de film gekeken tussen 21:30 en 23:30 zonder een moment te knipperen een van de betere films uit 1990

avatar van Rocco1984

Rocco1984

aunuscus schreef:

total recall was de beste film die ik ooit zag

de special effects de actie echt wel een goeie film vooral voor 1990

Leuke comment man! Ik hoop dat je nog heel veel goede actie-films gaat zien. Ik waardeer ook dat je dit de beste actie film noemt. Ik zelf kijk alweer een aantal jaartjes naar films waaronder ook actie films. Maar dit was 1 van de betere actie films uit die tijd. Arnie is natuurlijk een top acteur voor dit soort films, en laat zich hier goed voor lenen.

avatar van Respekked

Respekked

Best leuk, maar als actiefilm toch niet zo goed als het jaren 80 werk van Arnie. Allemaal net iets minder cheasy en fout, minder

(goede) one-liners, maar over het algemeen wel zeer vermakelijk deze.

avatar van maerk

maerk

Erg sterke SF van onze eigen Paul Verhoeven.

Bij Paul Verhoeven films is het bij mij altijd maar raden wat het wordt. Een film als Zwartboek had hoge verwachtingen en die werden ingelost: 4*. Een andere, en naar verluidt betere, oorlogsfilm van hem, Soldaat van Oranje, heb ik daarna ook gekeken met hoge verwachtingen. Zware tegenvaller 2*. Films als Basic Instinct en Hollow Man zijn goed maar konden beter. Van Total Recall had ik eerlijk gezegd nogal lage verwachtingen. Maar hij viel reuze mee!

Het script is echt geweldig. Het verhaal is erg spannend en je vraagt jezelf de hele tijd af of dit nou echt is of een herrinering van Rekall. De toekomst die gecreërd is is erg geloofwaardig en bijzonder. Erg leuk was de douane waar iedereen langs loopt en de bewakers kunnen zien wie een wapen draagt. En het stukje waarbij de secretaresse haar nagels een andere kleur geeft is ook geinig. De special effects zijn ook erg goed.
De film zit vol met harde, bloederige actie. De actiescenes zijn erg sterk en vakkundig geregisseerd door Paul Verhoeven. Het camerawerk van Jost Vacano is goed, maar ik had iets meer briljant camerawerk van hem verwacht zoals hij deed in Soldaat van Oranje (een van de goede dingen aan Soldaat van Oranje).
De humor in Total Recall is op sommige momenten echt hilarisch. Bijvoorbeeld:

Schwarzenegger vlucht en stapt in een 'Johnnycab'.
Johnny: "where do you need to go?"
Arnie: "Just Drive!"
Johnny: "Please repeat...(enz)"
-Arnie ziet dat zijn achtervolgers steeds dichterbij komen-
Arnie: "Shit, shit!"
Johnny: "I don't know your destination"

En: De scene met de hologram aan het einde.
Arnie komt tevoorschijn: "Whahaha, you think this is the real Quaid!?...It is! (Hij schiet de drie mannen dood)"

Het acteerwerk is goed. Schwarzenegger is wel de minste van het stel maar ik stoorde me er niet aan. Hij doet het wel aardig.

Hele sterke actie/SF van Verhoeven

avatar van Minotaures

Minotaures

Captain Pervert schreef:

"Two weeks!!! Twooooo weeeekkkkksssss..!!!"

Hahahaha! Door dat filmpje krijg ik echt zo'n zin om Total Recall weer te zien!

Arnold ziet er alleen raar uit als hij die mask afneemt.

avatar van Reint

Reint

Schijnt een robot te zijn.