Total Recall (1990)
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Total Recall
"They stole his mind. Now, he wants it back."
Douglas Quaid kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z'n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z'n geïmplanteerde vakantie?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Preserving Machine (BoekMeter)
- Total Recall [The Deluxe Edition] (MusicMeter)
- Total Recall (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Helm
Dr. Edgemar
Bob McClane
aunuscus
Schijnt een robot te zijn.
in het echt of in de film?
leidsehoodie
Film verdient een 5 voor de mooie decors, special effects, de actie en het script. Dat is allemaal dik in orde.
Maar de acteerprestaties vond ik zó storend dat ik er anderhalve punt vanaf haal.
Onbegrijpelijk dat ze but-acteur Arnie hiervoor hebben gevraagd. Kijk een rol als terminator is hem op het lijf geschreven: weinig emotie en veel stoer doen. Maar in Total Recall moet hij een normaal personage spelen. Dat lukt Schwarzenegger in het échte leven al niet, laat staan in een film. En dan mag hij wel Hauser heten, maar dat duitse accent blijft gewoon irritant.
Ook Sharon Stone is verschrikkelijk in het begin. Het lijkt wel alsof ze constant moet lachen, "Wat speel ik nou weer in een belachelijk verhaal zeg, pfff, de toekomst, Mars is bewoonbaar... Dit gaat nergens over!" lijkt ze te denken. Ook andere minder belangrijke acteurs zijn af en toe ongeloofwaardig.
Jammer, want de rest van de film is toppie!
JacoBaco
Absoluut een goede film dit.
Harde actie, Een leuk verhaaltje, maar Arnold met zijn typische manier van acteren, is toch degene die de film helemaal maakt. Kijk maar even naar de fragmentjes in de link hieronder. Het is niet alleen van Total Recall, maar dat geeft niet.
Zo zie ik Arnorld het liefst in elk geval.
Het stukje op 1:19 is 1 van de meest hilarische dingen die ik ooit heb gezien.
leidsehoodie
Typische manier van acteren? Zeker!
Man, die opgespoten hengst zit alleen in films omdat zijn armen net zo breed zijn als mijn middel. En omdat je de hoeken van zijn gezicht kan berekenen met een wiskundige formule.
En misschien omdat hij zo ontzettend fout een oneliner kan zeggen, dat jaren later nog mensen hem quoten als ze een blokje om gaan lopen.
Het ergste in deze film vond ik nog het moment dat hij die koffer van een oud dametje weggrist, en dan quasi grappig een buiging maakt als hij wegloopt. Drommels, wat slecht geacteerd.
Maarja ieder zijn smaak zeggen ze dan he
Edie
Ik snap niet wat mensen zo tegen deze film hebben, oké, misschien had een andere acteur het beter kunnen doen, maar toch kan ik het mij niet echt inbeelden, de vele actie/schiet en vecht scenes, daar heb je gewoon een Arnold voor nodig
De effecten, camerawerk en noem maar op is meer dan dik in orde, zelfs nu zijn de effecten nauwelijks verouderd en zien er erg goed uit.
Het verhaal is óók een groot pluspunt, waar vele andere actie filmpjes een matig script hebben heeft Total Recall toch een echt boeiend verhaal (vind ik althans)
Arnold zorgde vooral voor de centjes hoorde ik in het audiocommentaar bij de film, dus dat is ook een van de redenen om hem te kiezen.
Verder heeft Total Recall vind ik wel iets speciaals over zich heen, de muziek en locatie's; perfect, een beetje duister/angstig, 4,5*
JacoBaco
Valt wel mee hoor. Bekijk iedereen zijn reactie maar op de afgelopen 2 a 3 pagina's. Bijna geen enkele score onder de 3* en 3* is geen slechte score. Zelfs al vindt niet iedereen arnold even goed (acteren), de film doet het over het algemeen goed.
Inderdaad en dat stukje met dat ouwe meubel en die koffer vond ik ook een erg aanstootgevende scene.
leidsehoodie
Haha, klopt precies wat jij zegt!
Film krijgt goede cijfers, maar vaak niet de topscore omdat mensen Arnold/Stone niet kunnen waarderen.
Ja erg he die scène
. Dat moet verhoeven toch ook hebben gezien denk ik dan? Hoe kán je zoiets overbodigs wat compleet mislukt nou in de film laten?
kArIzMa_Movie
'Total Recall' behoort zeker tot Schwarzenegger's beste films. De film schiet in een razend tempo aan je voorbij en is zeer origineel. De special-effects zien er voor die tijd zeer indrukwekkend uit. Kortom: 'Total Recall' heeft een verhaal met de nodige wendingen. Een spannende film voor zowel liefhebbers van science-fiction als Schwarzenegger.
ASman
Zeker een van Schwarzenegger's beste films. Al stoort het begrip Schwarzenegger zeker in de film. Arnie mag dan wel een aardige kerel zijn ,van acteren heeft hij echter geen kaas gegeten en dus vervalt hij zoals gewoonlijk in het lachwekkende ( let op wanneer hij "Give these people air" zegt , lachkrampen verzekerd ). Afgezien hiervan is Total Recall een aardige film : de film is behoorlijk weird ,en dat is voor hen die ervan houden zeer tof, en heeft zelfs iets griezeligs. Verhoeven zorgt alweer voor een strakke aanpak en dit levert vaak absurde situaties op die nog dagen op je netvlies gebrand zullen zijn. En natuurlijk ,zoals zo vaak in Verhoeven-films, bevat ook deze film een fikse portie ranzigheden die voor die tijd ( de tijd van de kolossale preutsheid van de Über-kwezelaars van de filmkeuring) behoorlijk ver gingen. Total Recall is een bijzonder aardige film die een balans weet te vinden tussen actie, science-fiction en horror en uitermate vermakelijk is dat je zelfs Ahnold's acteerprestaties gaat vergeven. En als dat al niet wat wil zeggen...
fappie
- 2005 stemmen
is hij echt goed? of is dit omdat paul verhoeven op de regiestoel zit? kdenk k vraag het ff:$.. vat t nie verkeerd op?
riefenstahl
Geweldige film, één van Verhoeven's beste.
De special effects waren hun tijd vooruit en overtuigen nog steeds.
Actie, spanning, humor [''konzidder zet u diffors''] en een goed verhaal.
Een topper met [belangrijk] een goede sfeer.
Onderhoudende en vermakelijke film. Geen meesterwerk maar nog steeds sterk genoeg voor het 3-sterren-predikaat. Tevens een van Schwarzeneggers betere films. Goed.
Nomak
Wow die Sharon Stone zag er toch goed uit.
foray
Heel goed verhaal, acteren is wat minder maar vind het niet eens zo slecht! Je stelt je toch op Arnold in en voor zijn doen gaat het nog best goed. Ook de special effects zijn super voor die tijd, vind ze nu nog steeds wel goed. Wel grappige momenten ook dat een heel geavanceerd systeem met een old school keyboard wat je alleen nog in bibliotheken ziet, wordt gebruikt.
De combinatie met actie, griezelige elementen en sf maakt het voor mij een topfilm.
Sharon ziet er inderdaad heel goed uit daar, die blik in haar ogen
Adrenal
Hopeloos verouderd, deze film. De auto's, de special effects (en dan met die buikman)...
Toch nog redelijk vermakelijk dankzij leuke actie, een redelijk verhaal en wat mij betreft nog niet eens zo'n slecht acteerwerk Ook zaten er nog wel een paar leuke vondsten en quotes in (Sue me, dickhead). Verder dan 2.5* ik toch niet, vooral het laatste uur stelde me teleur (vanaf dat de zuurstof in Venusville wordt afgezet).
Filmkriebel
Nog steeds één van de betere SF actiefilms Het verhaal is eenvoudig en efficiënt, Schwarzenegger is komisch en explosief, de special effects zijn nog steeds overtuigend, de actie is zinderend en Sharon Stone gevaarlijk en oogverblindend mooi. Wat moet je nog meer hebben?
Halcyon
Mooi uitgangspunt met een creatief toekomstbeeld. Sommige visuals zijn vandaag nog erg knap, anderen hopeloos gedateerd. De film heeft wel enkele vindingrijke scènes die dit werkje prompt tot cultfilm bombarderen.
krosnicky
newG
coole film maar ik snap hem niet is hij nu bouwvaker of geheim agent
das de bedoeling van de film
coole film maar ik snap hem niet is hij nu bouwvaker of geheim agent
Quade werkte ooit voor Cohaagen maar stapte naar de rebellen over, werd opgepakt, door Cohaagen gehersenspoeld en verbannen naar de Aarde waar men hem een nieuw leven gaf als bouwvakker.
Quentin
Dat is helemaal niet duidelijk op het einde van de film, de ambiguïteit rond zijn ware aard blijft overeind.
Iron Maiden
helemaal niet. Quade liet zich vrijwillig hersenspoelen zodat hij bij de rebellen kon binnen komen en Kuato kon pakken. Dit weet hij zelf ook pas op het einde.
Halcyon
Het bizarre is dat Cronenberg zich een jaar lang aan de screenplay heeft gewijd, maar vreemd genoeg vind ik hier niets van terug op IMDb. Ik heb de film zelf niet in bezit, maar weet iemand of zijn naam bij de credits staat?
Filmkriebel
Dit lieten ze hem geloven.
Iron Maiden
niet, hij staat toch op het einde met Cohaagen samen op video. het orginele plan was dat nadat Kuato dood was arnold zijn echte geheugen weer terugkrijgt, maar Quade wil Quade blijven en maakt ze allemaal af!
Filmkriebel
klopt nu je het zegt! is al een tijdje dat ik hem heb bekeken. Dank voor de correctie.
neo
Leuk stukje trivia van imdb:
During filming, Sharon Stone complained to director Paul Verhoeven that she wasn't sure whether her character really was married to Doug.
Iron Maiden
Sharon mag dan wel dom zijn, het is en blijft wel de knapste vrouw van in dit geval het universum!

Sciencefictionfilm 'Total Recall' van Paul Verhoeven vanavond te zien op televisie

'Total Recall' is binnenkort te streamen op Netflix: 'Een genot om naar te kijken'

Sciencefictionfilm 'Total Recall' van Paul Verhoeven nu te streamen op Amazon Prime Video

HBO Max voegt op 1 juni onder andere deze vijf topfilms toe aan het aanbod

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986

Es Geschah am Hellichten Tag
Misdaad / Thriller, 1958
oxygen vals beschuldigdgebaseerd op boekweerstandplaneet marsdouble lifetelepathymutanthologramruimtekolonieutopiaruimtereisfake identitygeheim agentdystopiefuturisticvillainesscyberpunkfictional warfalse memory robot copimplanted memoryaction herovirtual world2080smetro cdmx