• 9.372.586 stemmen

Geregisseerd door: Rod Lurie

Met onder meer: Robert Redford, James Gandolfini en Mark Ruffalo

Releasedatum: 13 juni 2002

Plot The Last Castle

"A Castle Can Only Have One King"

De meervoudig onderscheiden militaire technicus Generaal Irwin is veroordeeld tot een verblijf in een militaire gevangenis. De gevangenis, met de hoogste beveiliging, wordt met ijzeren vuist geleid door de cipier Colonel Winter. Winter kan niets anders dan de legendarische generaal te waarderen, maar deze waardering slaat om wanneer Irwin hem maar blijft aanspreken op zijn methoden. De confrontatie tussen de twee escaleert wanneer de generaal de andere gevangenen weet over te halen om de gevangenis over te nemen.

Lt. Gen. Eugene Irwin

Gen. Wheeler

Cp. Ramov Aguilar

Rosalie Irwin (onvermeld)

Clerk (Staff Sgt.)

Cap. Peretz

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik heb hem in de sneak in Leuven gezien, en het eerste deel van de film lijkt nogal veel op The Shawshank Redemption en is ook wel redelijk goed. Daarna beginnen er iets te veel clichés en Amerikaans patriotisme in de fim te sluipen.

avatar van Jordy

Jordy

Vakkundig gemaakt filmpje, maar (inderdaad) te cliché en Amerikaans. Sterke rollen van Redford en Gandolfini maken de film het aanzien nog wel redelijk waard... 2,5 *

avatar van You_bastard

You_bastard

Amerikaanse propagenda film

avatar van Armin

Armin

Ik had gemengde gevoelens over deze film, maar ben toch tot de conclusie gekomen dat

hij niet geslaagd is. Redford speelt zijn rol zonder overtuiging en bepaalde scenes vond ik ronduit slecht (stenen sjouwende Redford). Gandolfini red de boel nog een beetje. **1/2

Hobbes

wel erg grote gaten in het verhaal. Vond redford in spy games stukken beter, en gandolfini in Sopranos ook.

2,5 ster voor de moeite.

avatar van shayed

shayed

Ik heb deze film echt al een hele tijd geleden in de sneak gezien en ook ik kwam tot de conclusie: te Amerikaans, te cliché en af en toe erg onrealistisch.

avatar van Vyvre

Vyvre

Erg chauvinistisch, maar Redford zet toch een goeie rol neer. Daarom 3*

avatar van Be3F

Be3F

leuke film, alleen wel erg "amerikaans"

avatar van De Knip

De Knip

Zo sterk was het acteerspel niet van Redford.

Matige patriotistische film, je leeft niet echt mee met de karakters, ergens is er iets misgegaan met deze film, het 'pakt' je niet.

avatar van lorelei

lorelei

Mooie film, maar het was nog al shawshank redemption achtig. Het einde vond ik wel mooi. Ik zat half met tranen in mijn ogen terwijl mijn moeder heel die film zat af te kraken.

avatar van De Knip

De Knip

Ik had af en toe ook tranen in de ogen

patjenmgn

Ik zit nog niet zolang op deze site maar ik merk wel dat veel MM'ers elkaar heel snel na gaan lopen lullen met een mening over een film, schijnbaar is dat heel 'stoer' ofzo...

The Last Castle = weer eens te amerikaans (hoezo vaak gelezen afzeikreden) en patriotisme overheerst de film!

Zelfs zijn er nog een paar nitwits die Redford slecht vonden acteren, nou sorry hoor maar als Redford in deze film slecht acteerde dan heeft hij nog nooit een goede rol gespeeld!

Maar ja nu krijg ik waarschijnlijk allerlei berichten naar m'n hoofd geslingerd dat ik niet meer serieus wordt genomen enzo

Dus ik zal verder mijn mond maar houden....

You_bastard schreef:

Amerikaanse propagenda film

Dan kijk je toch voortaan alleen nog maar naar non-amerikaanse films!

Kijken of je daar blij van wordt!

Persoonlijk vind ik dat patriottische gedoe ook altijd wel irritant. (Wat mij betreft een geldige afzeikreden). Verder is het inderdaad geen erg slechte film en Redford doet het prima zoals altijd. (Hoewel hij natuurlijk in veel betere films heeft gespeeld).

(Bovendien neem ik NEC'ers altijd serieus )

avatar van Armin

Armin

Klinkt 'n beetje zelfingenomen om maar aan te nemen dat iedereen elkaar hier loopt "na te lullen". Een mening accepteren valt soms inderdaad niet mee, maar schelden heeft weinig zin, NITWIT

patjenmgn schreef:

Dus ik zal verder mijn mond maar houden....

iemand in z'n waarde laten kan natuurlijk ook. jij vond um goed. ben blij voor je.

wat de meningen van anderen zijn moeten zij zelf weten en daar kun je over discussieren. maar door met een term als nitwit te komen sluit je iedere mogelijkheid voor discussie uit en zet je jezelf buitenspel.

patjenmgn

Is nitwit tegenwoordig ook al schelden

Dan zijn jullie schijnbaar heel weinig gewend!

avatar van aburefan

aburefan

wat is het dan

www.dictionary.com:

nitwit -> A stupid or silly person.

't is beledigend, je noemt mensen stom omdat ze het niet met je eens zijn. En dat heeft niks te maken met 'ergens niet tegen kunnen', 't heeft te maken dat je best wel wat respect tegenover andere mensen mag tonen. Helemaal als het nog volslagen vreemden zijn.

Hobbes schreef:

www.dictionary.com:

nitwit -> A stupid or silly person.

Goh... wat een verassing dat dat in het woordenboek staat....

Je snapt toch wel wat ik met mijn reactie bedoel of niet dan?

Je zegt toch ook wel eens 'sukkel' tegen iemand maar dan bedoel je toch ook niet gelijk of iemand dom/stom is, neem niet alles zo letterlijk man!

En sorry anders het was niet mijn bedoeling om mensen uit te schelden of dom te vinden!

Hobbes

Goh... wat een verassing dat dat in het woordenboek staat....

je noemt mensen dom. dat is in geen enkel opzicht positief op te vatten. helemaal omdat er geen smiley niet. daarbij heb je hier nog maar een klein aantal berichten dus kan ik niet bepalen wat je bedoelt. daarbij is deze reactie ook al zo discutabel.

Je snapt toch wel wat ik met mijn reactie bedoel of niet dan?

zoiets zeg ik alleen tegen mensen die ik ken en waarbij de discussie dat toe laat/die kant op gaat. Jij komt met een berichtje compleet uit het niets ons met jou mening opzadelen en meteen in het voorbijgaan mensen die het niet met je eens zijn degraderen tot stomme mensen

dat is best.

NB: ik ga hier verder niet op in.

avatar van NERD

NERD

Het is op een forum vaak veel moeilijker om er achter te komen wat iemand nou echt bedoelt met zijn/haar tekst. Een stuk moeilijker dan in het echt waar je veel aan de gezichts en lichaams uitdrukkingen van iemand af kan leiden.

Daar kan (of moet) je rekening mee houden wanneer je een stukje schrijft.

Misverstanden zijn erg makkelijk te creëren op het internet.....

avatar van Goezzzz

Goezzzz

Miste wat diepgang in de personages. Hierdoor kwamen ze bij mij wat oppervlakkig over. En verder is het een “twintig in een dozijn” film. Kon de film afkijken zonder zware oogleden ondanks de (te)lange lengte, daarom 2 sterren.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Saaie en nogal onrealistische film (we nemen de gevangenis over want dan moet de directeur aftreden??).

Redford speelt nogal gelaten en Gandolfini zie ik toch liever als Tony Soprano (hoewel hij het niet slecht doet).

avatar van soboer

soboer

zie Lock Up, maar dan veel slechter.

avatar van Frerke

Frerke

Filmtechnisch en qua muziek heel prima. Acteren van Robert Redford en James Gandolfini heel prima.

Maar bij het slepen van de stenen liep de geloofwaardigheid behoorlijke deuken op. Nam hierna alleen maar toe, want waar haalden de jongens bij hun greep naar de macht over het kasteel de schilden vandaan? En nog veel meer.

Komt nog bij dat een finale die verzuipt in (is ie weer!) patriotisme echt niet aan mij is besteed.

En ik ben niet bepaald een cultfilmfreak.

Zonde van de film. Had heel wat beter gekund door wat meer ingehouden te doen, zonder Bruckheimerbombastische scenes.

Dus: niet meer vergelijken met Shawshank!!!!!

avatar van gotti

Frerke schreef:

Dus: niet meer vergelijken met Shawshank!!!!!

Betekent dit dat ik het einde al kan raden...?

avatar van Frerke

Frerke

Ik houd maar even spannend voor degenen die na Shawshank in dit 'avontuur' willen stappen.

avatar van Thriller

Thriller

Echt weer zo´n "They can take away our freedom, but they can´t take away our proud!" - film. Verschrikkelijk Amerikaans dus weer. Qua commentaar komt hij wat mij betreft in de buurt van Rules Of Engagement. Samengevat: verschrikkelijk! 1* ( Mening)

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Redelijk vermakelijk filmpje. Ja allemaal erg standaard en cliche... maar toch heb ik me dit keer wel vermaakt... 3 sterren.