• 9.373.537 stemmen

Met onder meer: Susan Visser, Rik Launspach en Anna Drijver

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 september 2013

Plot Smoorverliefd

De film zoomt in op de roerige romantiek in de levens van vier vrouwen in Den Haag. Tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Anna maken er onder een Haags dak samen gezellig een potje van. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer in een wereld vol prille verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefdes.

Nederlandse remake van de gelijknamige Vlaamse film: Smoorverliefd (2010)

Vanaf 12 september in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van Quido

Quido

Ben benieuwd, want op de Vlaamse versie viel nog wel wat aan te merken, was meer uit te halen. Hoewel Wine Dierickx moeilijk te overtreffen is ...

avatar van stinissen

avatar van acsaczy

acsaczy

Leuk, gewaagd, echte chicklit, ik vond het ook leuke camera moves hebben.. Beetje te vergezocht soms, of over the top, of zelfs te dichtbij soms, maar eerlijk en recht voor zijn raap met een romantische afaluiter. Hoppa!

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Smoorverliefd kan gezien worden als een halve seksfilm. De andere helft is een hartverwarmende komedie met veel romantiek. Op het einde weet je dat er een cliché moment er aan zit te komen, maar toch kreeg ik kippenvel. Dat is toch wel het teken voor mij dat ik een hele goede film heb gezien. Voor Smoorverliefd is dit niet anders. Met erg lage verwachtingen ging ik naar deze film, maar met een gevoel van voldoening kwam ik de zaal uit. Dit is een absolute aanrader als je van romantiek en/of komedie houdt. Smoorverliefd is geen pechvogel of hopeloos tragisch geval. Het is een absolute topper van de Nederlandse filmindustrie.

www.filmhoek.nl/?p=8225

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Smoorverliefd is geen film om verliefd op te worden,

Smoorverliefd is een standaard romantische komedie zoals je ze verwacht, alleen met een aantal vreemde keuzes en hele rare onrealistische gebeurtenissen die je als kijker uit het verhaal halen en daardoor mis ik als kijker ook alle begrip voor de personages, ik moest zeggen dat alleen Johnny de Mol's karakter op enige sympathie kon rekenen, de rest waren slecht doordachte karakters die voor mij totaal onrealistisch overkomen. De cast probeert het leuk te doen, maar dat werkte juist averechts voor mij.

avatar van lila

lila

Wat een vervelende film. Grapjes waren vervelend, slecht en vergezocht. Buiten dat, de voice over van een 13-jarig kind dat over het sexleven van haar moeder praat is stom en ongeloofwaardig.

avatar van SunChaser

SunChaser

Rommelige film, humor valt tegen

avatar van ladybug

ladybug

Deze film vond ik erg teleurstellend. Niet romantisch, geen feel good movie en ook niet grappig.

Ik kon me niet inleven in de hoofdpersonen en de situaties waarin ze verzeild raakten,

omdat de verhaallijnen overdreven en onwerkelijk waren.

Sommige dialogen en (seks) scenes sloegen nergens op en het einde was precies

gekopieerd van een andere film, dat was voor mij de grootste domper.

Advies: niet naar deze film gaan, zonde van je geld.

avatar van soom

soom

Susan Visser is altijd wel grappig/charmant/leuk, Anna Drijver is niet echt inspiratievol bezig, Johnny de Mol mag mee met de eerstvolgende ruimtereis, gezellig met Thijs, Jason, Katja. Ergerlijke gast zonder enig gevoel... Rik Launspach is nog wel een beetje tof, maar de meeste tijd was het toch wel duidelijk dat Vlamingen geen Nederlanders moeten regisseren. Het voelde als een plons in een ijskoud bad, dit.. Ik had het hier in elk geval wel beter gevonden als een Nederlander dit had geregisseerd ipv een Vlaming. Deels omdat dit van oorsprong een Vlaamse film was.

avatar van Henri 67

Henri 67

wat een teleurstellende film flauwe grappen rommelig verhaal en vooral niet romantisch.

avatar van gauke

gauke

Een Nederlandse remake van het Vlaamse Smoorverliefd over de liefdesperikelen van vier vrouwen, gebaseerd op het liefdesleven van de regisseuse zelf. Deze romantische komedie doet vooral haar best om vlot en luchtig over te komen en het moet gezegd: er is sprake van een feel good factor. Echter de dialogen zijn behoorlijk onnozel en de cast doet aan overacting. Het is ook net alsof Susan Visser opnieuw aan Gooische Vrouwen meedoet. Alles bij elkaar voor mij een overbodige remake.

N.B. Als je de film moet geloven dan zijn vrouwen nog altijd behoorlijk afhankelijk van de man en dat geeft anno 2013 toch te denken!

avatar van blurp194

blurp194

Tsja.

Laat ik met het positieve beginnen. Er zijn in Nederland zat fantastische acteurs en actrices. En ook cameramensen en crew om het acteren perfect mooi in beeld te brengen.

Maar gottegot wat een volkomen infantiel script is dit. Het begint al met de voiceover. Voiceovers maken een film dood. Als iemand buiten beeld moet uitleggen wat er aan de hand is, dan heeft de schrijver het niet gesnapt. Dan nog dat de voiceover de stem van Eva, het kind is. De film gaat niet over haar, ze is weinig meer dan een toeschouwer in het geheel. Niet best. En dan komen we nog eens bij de inhoud van het verhaal. Gottegot wat een droefenis. Relatiegepruts in de marge, zonder boodschap, zonder moraal, zonder inhoud. Vergelijk het eens met de eerste de beste Franse film. Waarin familierelaties worden uitgediept tot in de vierde dimensie, en tot in de vierde generatie. Waarin een moraal zit die overkomt als het verloren hoofdstuk van Sun Tsu's werken.

Maar toch heeft de film wel een sterk punt. Susan Visser. De vrouw die met haar mooie glimlach elke denkbare zorg wegnemen kan, een belofte naar de goede afloop, naar de toekomst doet. Als zij in beeld is vervalt het zwakke script tot een bijzaak.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1950 berichten

Best een leuke dvd film. Geen bios waard. Susan Visser is een mooie verschijning. En ze draagt de film. Verder niet veel van verwachten. Dan is die best leuk.

avatar van TomPSV

TomPSV

Erg matige film. Voor een komedie is deze film helemaal niet grappig. Misschien lachwekkend slecht, maar dan heb je het ook wel zo'n beetje gehad. De 'grappen' zie je van mijlenver aankomen en eigenlijk draait de hele film om seks. Typisch Nederlands weer en al erg uitgekauwd. Van het acteerwerk was ik ook niet onder de indruk en als je de voice-over laat doen door een meisje van 13, dan snap je er als maker toch maar heel weinig van. Voice-overs voegen naar mijn mening vaak al helemaal niks toe, maar nu was het gewoon irritant en totaal niet geloofwaardig. Het einde is weer heerlijk cliché, want we moeten natuurlijk niet hebben dat er iets verrassends aan deze film zit!

Ik ben het wel eens met de mensen hierboven dat Susan Visser het nog wel leuk doet. Helaas is dat dan ook een van de weinige pluspuntjes aan deze film. Gelukkig werkt de speelduur wel mee, want langer had het echt niet moeten duren. 1,5*

avatar van frans123

frans123

Uit op goedkoop en makkelijk succes. Lekker w..f ,seks....en de zalen stromen vol. Rukfilm natuurlijk.

avatar van aris1988

aris1988

heel veel van verwacht ma halve wegen de film heb ik hem afgezet vond het echt geen leuke film slecht zelfs, jammer want er zater erg goede spelers in.

avatar van boemboem27

boemboem27

heel simpel filmpje die nergens echt leuk wordt.

maar ach als je niks te doen hebt..

hij is om aan te zien.

Al is het alleen maar om de prettige verschijning van Susan Visser

die de gehele film draagt

avatar van Piratje

Piratje

Lijkt me eerder een film voor vrouwen.

Vier (smoor)verliefde vrouwen uit één familie zoeken zich een relatie. Maar niet zonder hindernissen. De vader begint al als ex.

Het is een speels, wat kinderlijk verhaal, dat houdt van voortdurende afwisselingen van gemoed en vertrouwen. Spijtig voorspelbaar en een remake van de Vlaamse versie.

Dus, deze film hoefde niet.

Ook al lijken er heel wat scenes onmogelijk of overtrokken, toch de moeite eens gezellig te kijken. Want zo word je smoorverliefd op films.

3* lijkt me een positieve middenweg.

avatar van Mr.Bungle

Mr.Bungle

Ja een rukfilm, een typisch Nederlandse baggerfilm,vol met cliche's,dialogen met 0 diepte,geen enkele uitdieping van de personages,slechte voice-over,oh en Johnny de Mol.(waar zie je die over het paard getilde pipo nou niet?)

En het zou uiteraard geen NL film zij zonder de overload aan seksscenes.

Helaas moest ik hem meekijken met mijn gebroken poot.

avatar van Quido

Quido

Vandaar dat het een vrijwel letterlijke één-op-één kopie is van een Vlaamse film, van dezelfde regisseuse ...

avatar van Redlop

Redlop

Mr.Bungle schreef:

...en Johnny de Mol.(waar zie je die over het paard getilde pipo nou niet?)

Ik onderstreep de ergernis die Johnny de Mol jr. heet. Je zet de tv aan en je moet naar dit aandachtsgeile scooterjochie kijken.

Je gaat een keer naar een Nederlandse film en dan gaat alles goed totdat dit talentloos, genant verplicht aanwezig, misplaatst arrogant, kijk mij ook eens stoere tattoos hebbend figuur door het beeld gaat lopen. De kroonprins van de wansmaak die bij gebrek aan talent zichzelf acteur noemt en als zodanig bij iedere regisseur door de strot geperst wordt.

Maar goed, fijn 2014 toch maar.

avatar van Riddierid

queenie

beetje chaotische film, die je niet echt weet te boeien. 2*

avatar van Kippie.

Kippie.

Belabberde dialogen en een chaotisch verhaal waar van tijd tot tijd geen touw aan vast te knopen valt, aangevuld met een hoop slechte grappen en dito seksscènes. Susan Visser en Anna Drijver, wat doen jullie in een film als deze?

avatar van han de barman

han de barman

Saaaaaaai

avatar van thijz

thijz

Allemachtig, wat een deprimerende film...waarom iemand dit verhaal schrijft, het is me een raadsel. En dat in combinatie met het belabberde acteerwerk....zonde van mijn tijd!