ad
 • 139.587 films
 • 6.583 series
 • 19.907 seizoenen
 • 431.085 acteurs
 • 280.194 gebruikers
 • 8.078.388 stemmen
Avatar
 
banner banner

Noah (2014)

Drama / Avontuur | 138 minuten
2,72 1.524 stemmen

Genre: Drama / Avontuur

Speelduur: 138 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Russell Crowe, Jennifer Connelly en Emma Watson

IMDb beoordeling: 5,7 (244.620)

Oorspronkelijke taal: Engels

Releasedatum: 7 maart 2014

Over Noah

"The end of the world is just the beginning."

'Noah' vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede; Noach (Russell Crowe). Hij is een doorgewinterde strijder, een magiër en een genezer, maar het enige dat hij wil, is vrede voor hem en zijn gezin. Elke nacht heeft Noach visioenen over een eindeloze vloed, die het symbool is voor de vernietiging van alle leven. Gaandeweg begrijpt hij de boodschap die de Schepper hem stuurt. Deze heeft besloten om de mensheid te straffen en hen tot de laatste man te doden. Maar Hij geeft Noach een allerlaatste kans om het leven op Aarde te vrijwaren...

imageimageimageimage

Externe links

Social Media

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van johan_sb2

johan_sb2

 • 137 berichten
 • 2179 stemmen

Zwaar ondergewaardeerd. Kijk het los van het oorspronkelijke verhaal en je hebt een prima film met prachtige beelden. Hoogtepunt toch wel het scheppingsverhaal. Alleen al daarom zou deze film een voldoende moeten hebben.

4*


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 857 berichten
 • 1447 stemmen

Als de filmmaker wou dat we zijn film los van het oorspronkelijke verhaal over Noah en de zondvloed zouden kijken, dan had hij misschien beter zijn film niet "Noah'' genoemd? En ook zonder aan het bijbelverhaal te denken, vind ik deze film helemaal niets. Je opmerking, dat deze film zwaar ondergewaardeerd is, vind ik ook een beetje vreemd. Mensen die deze film (of gelijk welke film) laag waarderen hebben de film niet 'ondergewaardeerd' of 'overgewaardeerd', nee ze hebben hem een waardering gegeven zoals zij de film zelf beoordelen. Voor hetzelfde geld zou ik ook kunnen zeggen dat mensen zoals jij de film overgewaardeerd hebben.


avatar van Ste*

Ste*

 • 1612 berichten
 • 1146 stemmen

'Waar kijk ik naar?'

Het is een Aranofsky, dus een heel standaard verfilming hoef je niet te verwachten (hoewel ik het voor zijn doen nog een behoorlijk mainstream uitgevoerde film vind), maar ook afgezien van een eventuele Aranofsky-stempel is dit voor mij een veel te ridicuul verhaal om serieus te nemen. Alleen als bijvoorbeeld een animatiefilm, Prince of Egypt-style, zou ik er iets mee kunnen.

Jammer voor de acteurs, vooral Emma Watson en Jennifer Connelly staan met hart en ziel te acteren, maar ik heb zelden zo weinig gevoeld bij een film als bij deze. Ik verwacht van Emma Watson ook niet dat ze kiest voor zoiets als dit.

Het is verder niet alleen maar slecht, het heeft zo zijn momenten -het stukje Genesis was heel mooi gedaan-, en dingen zien er af en toe heus wel heel oké uit, maar nee, op inhoudelijk vlak kan ik hier niets mee. Zelfs als je het helemaal los ziet van de Bijbel en van de religieuze achtergrond, vind ik de innerlijke strijd van Noah en het goed en kwaad gedoe alsnog totaal niet interessant.

(En dan heb ik nog niets gezegd over die steen-reuzen! Wtf!)

2*


avatar van N00dles

N00dles

 • 386 berichten
 • 2142 stemmen

Het bijbelse verhaal van Noah is sowieso al een wat ongeloofwaardig fantasieverhaaltje in Genesis, maar wat Aronofsky ervan gebreid heeft is werkelijk te ridicuul voor woorden.

Het enige mooie aan de film zal ik maar vast noemen, de IJslandse landschappen waar de film is opgenomen. Alle andere shots waren voornamelijk pure kitsch, vermengd met een grote dosis CGI om het wanstaltige verhaal tot leven te wekken.

De kwaliteit van de CGI was zelfs slecht te noemen, ik kon mijn ogen niet geloven. Ik dacht soms dat ik naar een 15 jaar oude film zat te kijken.

Het stompzinnigste aan de hele film is dat er elementen bij zijn verzonnen die het wat meer een action fantasy Warcraft-blockbustergevoel geven: de stenen golems (die belachelijk dom zijn vormgegeven, met hun mismaakte loopjes, emoties en stemmen), de mensenlegers van Tubalcain die als antagonist moeten fungeren om het geheel wat spannender te maken.

De film had er goed aan gedaan om er niet zulke onzin bij te verzinnen. Een existentialisch, filosofisch drama was kwalitatief misschien veel beter geweest, hoewel dat dan waarschijnlijk niet zo'n succes was geweest in de bioscopen.

Gelukkig wordt de film nog een beetje staande gehouden door de sterrencast. Het acteerwerk van Russell Crowe, Jennifer Connely en Emma Watson is prima; er zit wat emotioneel overacteerwerk in, maar ze doen hun best met de slechtgeschreven teksten die hen gegeven zijn.

Het samenspel tussen Jennifer Connely en Russell Crowe deed me soms wat denken aan A Beautiful Mind: Noah die om de haverklap gestoorde hallucinaties en visioenen heeft en zijn vrouw die zich om hem bekommert ("You're sick, John!").


avatar van Bélon

Bélon

 • 1795 berichten
 • 0 stemmen

Darren Aronofsky behoort tot mijn favoriete hedendaagse regisseurs maar dit was echt een misstap.

2,0* gauw vergeten

Die CGI zag er soms uit alsof het een film uit 2004 was ook


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 3055 berichten
 • 2407 stemmen

De verwachtingen voor Noah lagen sowieso laag rekening houdend met de vrij negatieve commentaren en beperkte scores op IMDB, Metacritic en Rotten tomatoes (audience score). De recensies op andere kanalen waren gematigd, maar zelden lovend. Steeds voor me uitgeschoven, maar omwille van Aronofky zelf wou ik dit toch eens zien.

Maar ik was vrij aangenaam verrast. Visueel zag het er om te beginnen allemaal best goed uit. De voorstelling van de schepping was een aangenaam spektakel en ook de Ark was mooi. Het desolate rotsachtige landschap bracht een grimmig kader dat aantoonde dat het leven op aarde niet langer het paradijs was. Ijsland was the place to be om de film te schieten. Neem daarbij de verdorven wereld van de mensheid waar moorden, stelen en ander ontucht schering en inslag zijn, dan weet je dat je liever in een andere periode was opgegroeid.

Aronofsky geeft een eigen invulling van de Ark van Noach. Geen romantisch tafereel naar de zoektocht en ingeleide van de beestjes. De kijk was eerder apocalyptisch en weinig hoopvol. Ook de intrede van de ‘Wachters’, gevallen Engelen die de mensheid ter hulp schoot, maar daarmee in ongenade vielen bij God was een eigen interpretatie van Aronofsky. Hoewel ik de ‘Wachters’ fysisch anders zou geschapen hebben, kon ik met deze schepsels – die overigens niet zouden misstaan in LOTR – best leven.

De acteerprestaties waren behoorlijk. Jennifer Connoly liep er wat voor spek en bonen bij, maar dat is wel meer het geval als het op vrouwen aankomt in het meest gelezen/verspreide boek ter wereld. Twee zaken die me het meest stoorden aan de film was de karakterontwikkeling van Noah zelf. Dat hij twijfelt wat God met hem van plan is en wat exact de bedoeling is van het visioen, kan ik best begrijpen, maar die fanatieke geloofsovertuiging kwam vrij stuntelig en ongeloofwaardig (what’s in a name?) over. Het kwam de sympathie voor zijn personage ook niet ten goede.

De Kaïn-nazaat (op de Ark) mocht ook voor mij in zijn geheel geschrapt worden. Diepgang rond het bijbelverhaal en de andere personages zouden de film tot een sterker geheel gemaakt hebben. Alles bij elkaar genomen een nipte 3,5*


avatar van Black Math

Black Math

 • 4706 berichten
 • 1381 stemmen

Epische troep. Het eerste gedeelte doet denken aan Lord of the Rings, met die Watchers die erg op een versteende versie van Enten leken, en met een flinke veldslag. In dit genre zijn al zoveel meer films gemaakt, en deze voegt daar niets aan toe. Tweede helft focust meer op het leven vanaf de zondvloed en vooral op de psyche van Noach. Iets interessanter, al is het acteerwerk verre van geweldig met dieptepunt Connely, waardoor dit ook niet helemaal uit de verf komt.

Qua beelden is het enige fraaie de scène waarin het water in stromen over het land loopt en in wat mindere mate de scène waarin de aarde geschapen wordt. Op die scènes na is deze film niet veel meer dan een CGI gedrocht. Passend bij alle epiek is de muziek, die inwisselbaar is met de muziek van de meeste epische films en die net zo weinig subtiel is als het plot. Jammer, want Aronofsky had altijd een erg eigenzinnige en bijzondere muziekkeuze.

De boodschap is eigenlijk hetzelfde als in Mother, die ik eind vorig jaar zag: de mens maakt er een troep van. Het wordt in Noah alleen veel minder subtiel gebracht, veel minder diepzinnig, waardoor Mother een veel betere film is. Gelukkig dat ik die al voor Noah heb gezien, anders had ik gevreesd dat Aronofsky creatief in een vrije val terecht gekomen was. 1*.


avatar van ErikP

ErikP

 • 90 berichten
 • 68 stemmen

Ben christelijk opgevoed, dus het was wel ff een aparte gewaarwording. Ik vond het niks, niet vanwege de bijzonder vrije interpretatie van het verhaal, maar ik vond het gewoon helemaal een soort LSD trip. Ik houd daar niet zo van, sterker nog ik vond hem niet alleen onpruimbaar maar zelfs irritant.


avatar van larsk0

larsk0

 • 71 berichten
 • 246 stemmen

Toch grappig dat films zoals Transformers , X-men en dergelijke , qua verhaal minder ridicuul overkomen dan films gebaseerd op bijbelse verhalen. Wat nog grappiger is, is dat ze het verhaal behoorlijk aangepast hebben , omdat het originele bijbelse verhaal nog ridiculer is dan dit fantasie verhaaltje. Maar net als de eerder genoemde films, zijn ze nog best te pruimen wanneer je tot staat bent wat korreltjes zout erbij te nemen. Maar dit verhaal is zo belachelijk dat ik er een heel kilopak zout bij moest nemen. Grote namen kunnen de film ook niet echt redden, maar maken het nog net de moeite waard... met grote hoeveelheden zout dus...


avatar van De filosoof

De filosoof

 • 1312 berichten
 • 938 stemmen

Een rare film omdat het het Bijbelverhaal Genesis vertelt in een The Lord of the Rings-achtige setting met veel spektakel en een Al Gore-ecoboodschap. De intenties zijn goed: Aronofsky zag blijkbaar in het Bijbelverhaal aanknopingspunten om het publiek zowel te vermaken met monsters en gevechten als te onderrichten over waartoe wij op Aarde zijn, maar met name het Lord of the Rings-spektakel haalt het niveau omlaag waardoor in combinatie met alle verzinsels van Aronofsky rondom het bekende Bijbelverhaal de film gewoonweg niet serieus te nemen is. Een ietwat mislukt commercieel experiment van Aronofsky.


avatar van Scheurleer

Scheurleer

 • 300 berichten
 • 484 stemmen

Over deze film kan ik heel kort zijn. Grafisch ging het nog wel, verhaaltechnisch ook nog wel. Inhoudelijk absolute bagger, nog veel erger dan het Bijbelverhaal. En nee, ik heb ook niets gemerkt van die innerlijke tweestrijd van Noah.

1*


avatar van RuudC

RuudC

 • 4377 berichten
 • 2403 stemmen

Ik heb het altijd wel grappig gevonden dat het verhaal van Noah eigenlijk uit het Gilgamesj epos komt en daarme eigenlijk van origine niet bijbels is.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 4118 berichten
 • 2917 stemmen

Niet slecht.

Alleen gekeken vanwege de regisseur, die me positief benaderd had met Requeim for a Dream en Mother! Black Swan heb ik dan weer niet heel erg van genoten. Noah was een beetje de Black Swan. Af en toe ging ik lekker in het verhaal weg.

Dat is niet veel vergelijking is met de bijbel, dat was wel duidelijk. Ik dacht ook dat alle 3 de zoons getrouwd waren. De effecten waren erg matig, vooral de "Wachters" maar ook de dieren waren heel overduidelijk geanimeerd.

Aronofsky zie ik er soms echter wel in terug. Soms zitten er ook best heftige beelden in. Elke film die ik van Aronofsky tot nu toe zag zag er soms wel heftig uit. Ook dit is daar een voorbeeld van. Ik vind dat defil niet best is, maar ook niet heel slecht is.


Ste* schreef:

'Waar kijk ik naar?'

Het is een Aranofsky, dus een heel standaard verfilming hoef je niet te verwachten (hoewel ik het voor zijn doen nog een behoorlijk mainstream uitgevoerde film vind), maar ook afgezien van een eventuele Aranofsky-stempel is dit voor mij een veel te ridicuul verhaal om serieus te nemen. Alleen als bijvoorbeeld een animatiefilm, Prince of Egypt-style, zou ik er iets mee kunnen.

Jammer voor de acteurs, vooral Emma Watson en Jennifer Connelly staan met hart en ziel te acteren, maar ik heb zelden zo weinig gevoeld bij een film als bij deze. Ik verwacht van Emma Watson ook niet dat ze kiest voor zoiets als dit.

Het is verder niet alleen maar slecht, het heeft zo zijn momenten -het stukje Genesis was heel mooi gedaan-, en dingen zien er af en toe heus wel heel oké uit, maar nee, op inhoudelijk vlak kan ik hier niets mee. Zelfs als je het helemaal los ziet van de Bijbel en van de religieuze achtergrond, vind ik de innerlijke strijd van Noah en het goed en kwaad gedoe alsnog totaal niet interessant.

(En dan heb ik nog niets gezegd over die steen-reuzen! Wtf!)

2*


avatar van ILDIB

ILDIB

 • 2635 berichten
 • 2056 stemmen

connolly had moeten stoppen in de jaren 90 of nooit op vermagercursus gemoeten. Pijn in mijn hart...


avatar van Theunissen

Theunissen

 • 8685 berichten
 • 5006 stemmen

De combinatie van de man (en dan doel ik op regisseur Darren Aronofsky) achter de goede Drama / Horror film "Mother! (2017)" (welke ik niet zolang geleden heb gezien), met veel Bijbelse invloeden, en een echt bijbels verhaal (uitermate geschikt voor tijdens de Paasdagen, hoewel ik de harde Drama film "The Passion of the Christ (2004)" of de Komedie film "Life of Brian (1979)" passender zou hebben gevonden), maakte mij nieuwsgierig, maar stelde mij helaas ook wat teleur en zeker gezien de indrukwekkende cast.

Deze slim geschreven mix van spektakel en allegorisch drama is geen slaafse navertelling (wat dat betreft is het natuurlijk gedurfd, maar dat mag je van regisseur Darren Aronofsky eigenlijk ook wel verwachten). Het verhaal is losjes gebaseerd op de zondvloed vertelling uit het Bijbelboek "Genesis" en wordt gemengd met steenwezens, veldslagen en zelfs wat sciencefiction. Russell Crowe die op zijn plek is als de nukkige Noah, krijgt visioenen over een zondvloed (omdat God eindeloze regens heeft aangekondigd) die de hele aarde zal overspoelen. Hij begint aan de bouw van een enorm schip, oftewel de "Ark van Noach", die gevuld moet worden met stelletjes van alle levende wezens op aarde.

Deze film werkt als een familiedrama, rampenfilm en een prikkelende "mindgame" en heeft buiten Russell Crowe met Jennifer Connelly (in de rol van Naameh), die ik normaal gesproken altijd wel leuk vindt om te zien in films (in deze film helaas niet), Anthony Hopkins (in de rol van Methuselah) en Emma Watson (in de rol van Ila) best een indrukwekkende cast. Wat dat betreft is het jammer dat men niet meer uit deze film heeft kunnen halen, die met circa 130 minuten ook een behoorlijk lange zit is. De CGI special effecten, zagen er inderdaad wat gedateerd uit voor een film uit 2014.

Het verhaal weet opzicht wel te boeien en te vermaken (hier en daar ook wat langdradig) en is op zijn sterkst tijdens de opening, waarin de schepping dynamisch wordt verteld. Het eind van het verhaal is juist een beetje teveel van het goede qua bombast, speciale effecten en de overduidelijke "red de aarde" thematiek.

Al met al krijgt deze Drama / Avontuur film van mij de eer om mijn 4444e (leuk getal ) stem en mening te krijgen. Het zou leuk en passend (m.b.t. het getal 4444) zijn geweest om als cijfer een 4,0* te geven, maar dat is deze film helaas niet waard. Ik houd het op een nipte voldoende (en dan ben ik eigenlijk nog best royaal) en geef dus 3,0*.

P.S. in deze film is ook Ray Winstone te zien in de rol van Tubal-cain en van hem heb ik vooral genoten in de leuke Misdaad / Komedie film "Sexy Beast (2000)".


avatar van narva77

narva77 (crew films)

 • 11313 berichten
 • 5974 stemmen

RuudC schreef:

Ik heb het altijd wel grappig gevonden dat het verhaal van Noah eigenlijk uit het Gilgamesj epos komt en daarme eigenlijk van origine niet bijbels is.

Klopt, maar dat geldt voor een heleboel verhalen uit de bijbel, Qur'an en Tora. Daar hebben ze zelfs een term voor: religieus syncretisme.


avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

 • 4537 berichten
 • 1801 stemmen

Onwillekeurig drong zich bij mij tijdens het kijken een heilige drie-eenheid van vragen op : wie zag hierin genoeg perspectief om 125 miljoen dollar te investeren, wie betaalden er allemaal geld om dit te zien (uiteindelijk genoeg mensen om 362 miljoen dollar in het laatje te brengen), en had niemand Aronofsky er nou op kunnen wijzen dat zijn gevallen engelen niet alleen op Transformers maar ook nog op de "stone-giants" uit het eerste deel van de Hobbit-trilogie lijken? Visueel ziet het er mooi en apart uit, en Crowe speelt zijn personage overtuigend, maar verder vind ik dit helemaal niks, en dat zeg ik niet als atheïst (hetgeen ik ben) maar als filmliefhebber die dit noch als historisch epos noch als fantasy epic noch als mix van beide genres noch als Bijbelverhaal noch als wat dan ook goed, interessant of boeiend vindt.


avatar van woeler82

woeler82

 • 318 berichten
 • 479 stemmen

Ik vond de film op sommige punten wel erg ongelovig waardig overkomen

Met de dieren, vogels die allemaal in die ark een tijdelijk verblijf hadden vond ik een beetje raar

De omgeving zag er heel kaal uit

Alleen Russell Crown speelde een redelijke rol , alleen dat redde

de film niet, jammer


[quote]Bantavoer schreef:

Film duurt twee uur. Heb wel een aantal vraagtekens bij sommige scenes.

1. de zonen van Noach waren allemaal getrouwd (volgens de Bijbel).

2. gevallen engelen die Noach helpen met de ark bouwen?

3. Tubal-Kaïn breekt in de ark om te overleven?

4. Noach zegt en wil dat niemand overleefd. Waarom dan een ark bouwen als de mensheid toch moet sterven? Waarom al die moeite doen?

Inderdaad, viel mij ook op. Alleen bij 4. De dieren moesten het overleven en dat kon alleen in de ark. En om te zorgen dat die dieren eten kregen, heb je mensen nodig.

Verder vond ik het maar een matige film. Zeer ongeloofwaardig. Jammer. gelukkig zijn er betere Noach films.


avatar van NRT

NRT

 • 727 berichten
 • 391 stemmen

Die scène waar ze dat beest in stukken scheuren vond ik wel zeer heftig.


avatar van des1

des1

 • 1208 berichten
 • 857 stemmen

Gladiator: Crowe met zwaard in de hand

Robin Hood: Crowe met handboog

Noah: Crowe terug van de Gamma met bijl


avatar van IH88

IH88

 • 5713 berichten
 • 3013 stemmen

“This is the end of everything.”

“The beginning. The beginning of everything.”

Groots opgezet epos. Visueel ziet het er allemaal schitterend uit, en ook het acteerwerk is sterk. Crowe, Connelly en Watson geven alles, en Aronofsky zorgt ervoor dat het er visueel allemaal verzorgd uitziet. Maar het verhaal is zeer matig, en ook de speelduur is problematisch. Tegen het einde zitten er wat aardige scenes in en Aronofsky heeft ook wel een mooie boodschap, maar op dat moment voelt het een beetje als mosterd na de maaltijd.


avatar van Zwolle84

Zwolle84

 • 8023 berichten
 • 0 stemmen

Nog altijd een van de betere Bijbelse films. Best een gewaagde ook, wat ergens een beetje vreemd is. Aronofsky pakt immers een van zichzelf al symbolisch verhaal, maakt het verhaal met nog wat extra symboliek beter en giet er een fantasy-sausje overheen waarvan je je afvraagt waarom andere Bijbelse films zo serieus en nuchter worden gebracht.

Hier pakt het in ieder geval allemaal schitterend uit. The Watchers zijn een welkome aanvulling op het ietwat rechtlijnige 'bronmateriaal' en Noah zelf is een interessanter karakter geworden dan ik me van vroeger herinner. Daarbij is het genoemde fantasy-sausje vaak prachtig, met name bij de scheppingsflashback en in de visioenen. Ook was dit het definitieve bewijs dat Emma Watson een actrice is om serieus te nemen.

Van mij mogen er best meer van dit soort verhalen op zo'n manier onder handen worden genomen, al dan niet door Aronofsky zelf.


avatar van Capablanca

Capablanca

 • 737 berichten
 • 1130 stemmen

Zeilbootje schreef:

Ik had nu pas de film kunnen bekijken,maar ik ben diep teleurgesteld.

Verwacht je een zeilbootje, krijg je een hele ark!


avatar van Capablanca

Capablanca

 • 737 berichten
 • 1130 stemmen

De effecten kloppen, de cast is goed, het verhaal is oké, de muziek deugt. En toch wil de film emotioneel maar niet op gang komen.


avatar van ILDIB

ILDIB

 • 2635 berichten
 • 2056 stemmen

o wat doet t telkens toch pijn in hart om een uitgemergelde connolly te zien. De film zelf ach veel blije toelie met af en toe een goede scène maar veelal nikszeggende actie en gewauwel.


avatar van Basto

Basto

 • 6932 berichten
 • 5981 stemmen

Fantastisch!

Eerlijk gezegd, beviel deze film mij de eerste kijkbeurt ook maar matig. Noah was mij te fundamentalistisch, Hopkins vond ik een miscast (ben er nog steeds van overtuigd dat Rutger Hauer veel meer broodnodige empathie aan die rol toevoegt. En ik kon vrij weinig net die rotsachtige Transformers...

Maar ik had ook de eerste kijkbeurt wat moetje met Mother! Bij herziening werden de allegorische

benadering mij duidelijk en vind ik het een meesterwerk. Zo ook deze.

Ik zag het niet meer als een dramatische vertelling van een Bijbelverhaal, maar veel meer aks een abstract commentaar op de mensheid. En hoe bizar is het dat wij er op dit moment nog eenveel grotere puinhoop van gemaakt hebben dan in deze film. De Watchers zag ik ook puur als symbolische signalen van de natuur. Hoeveel bosbranden, tornado’s en grote droogtes heb je nodig voordat de natuur alle weerstand opgeeft.

De meest eigentijdse film van dit decennium. De doorgaans lage beoordelingen bevestigen dat Noah volledig gelijk heeft. Een beangstigend meesterwerk.

Van 3 naar 4,5*


avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

 • 726 berichten
 • 88 stemmen

Wonderschone film..


avatar van richiedoom

richiedoom

 • 371 berichten
 • 3297 stemmen

Eindelijk gezien en ik vond 'm lang niet zo slecht! Ik moet zeggen dat ik totaal niet gelovig ben opgevoed en ik slechts globaal weet had van het verhaal over de ark van Noach. Wat dan voor deze film wel of niet verzonnen is, weet ik dus niet. Boeit me ook niet. Ik zag een aardige 'fantasy' film met af en toe prachtige beelden/shots van het dorre landschap. Ik vond die stenen reuzen er eerlijk gezegd ook best tof uitzien.

Geen hoogvlieger verder, zo vond ik het acteerwerk van Russell Crowe wat op de automatische piloot en dat geschreeuw en gegil van Emma Watson irriteerde me op den duur. Zeker niet Aronofsky's beste maar hij kan er zeker mee door.


avatar van gizzegiz

gizzegiz

 • 177 berichten
 • 1575 stemmen

Sterke prent met ongelooflijk mooie beelden. Maar wat mij het meest raakte was de verschrikkelijke keuze van een man tussen het welzijn van de toekomstige wereld en dat van zijn eigen nazaten. Absolute aanrader!


avatar van prive.geheim

prive.geheim

 • 1 berichten
 • 0 stemmen

Deze film laat mijn hart huilen. En niet in de goede zin hoe kun je het verhaal van Noach zo vertalen??? Een beetje fantasie erbij oké. Maar om "de Schepper" gelukkig is het in de film niet bij Zijn echte Naam genoemd af te beelden als een God die klaar was met de mensheid en het wil uitroeien? Hoe kun je?! Het hele bijbelverhaal gaat er juist om dat God alles eraan deed om de mensen te redden, maar het waren de mensen die niet wilden luisteren. En om niet te vergeten Noach betekend hoop. En dan maak je er een hopeloos verhaal van een man die bereid was om kinderen uit te moorden omdat hij zogenaamd de opdracht had gekregen alle mensen uit te roeien. Het is grote leugen en bedrog. Noach was een profeet en hij heeft al die mensen gewaarschuwd ze mochten juist wel in de ark maar kozen daar zelf niet voor. En zo is het nu nog steeds Jezus stierf aan het kruis want ja dat is de God waar de bijbel over spreekt. God kwam zelf op aarde om ons te redden. Hij werd geslagen en gemarteld zodat wi,j die het inderdaad flink hebben verpest hier op aarde (dat is dan wel weer waar) een tweede kans kunnen krijgen. Deze film is waarheid verdraaid met grove leugens. Zeer teleur gesteld ik had er iets moois van verwacht.....


avatar van repok

repok

 • 63 berichten
 • 129 stemmen

Wat een onzin verhaal zeg. Noem dit niet Noah, als ware het het verhaal uit de bijbel. Want het komt totaal niet in de buurt en klopt niets van. Noem het een sf en dan had ik niet eens gekeken.

Tip voor als je denkt het bijbelverhaal van Noah te kijken....niet doen