• 8.705.125 stemmen

Broadway Melody of 1940 (1940)

Muziek | 102 minuten

Genre: Muziek

Geregisseerd door: Norman Taurog

Met onder meer: Fred Astaire, Eleanor Powell en George Murphy

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Broadway Melody of 1940

"Eleanor Powell - Fred Astaire - In The Finest Broadway Melody Of Them All"

De tapdansers Johnny Brett en King Shaw zijn zowel in het theater als daarbuiten twee handen op één buik. Dus wanneer King Shaw door een persoonsverwisseling de partner wordt van de gevierde Broadway-danseres Clare Bennett, een rol die producent Bob Casey eigenlijk aan Johnny had toebedeeld, blijft Johnny hem steunen. Maar dan wordt King Shaw verliefd op Clare en wanneer die liefde onbeantwoord blijkt, denkt hij dat Johnny haar heeft ingepalmd.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van kort0235

kort0235

Ik heb deze DVD onlangs in New York gekocht, want bij mijn weten ligt hij niet in de winkels alhier.

Het is een prachtige musicalshow zoals in die tijd veel gemaakt, met veel glitter en praal. Er zitten fenomenale dansscenes in met Fred Astaire en de wonderbaarlijke Eleanor Powell.

Wat kunnen die dansen zeg! Maar andere acts en natuurlijk de muziek van Cole Porter is zeer het zien en beluisteren waard. Ik denk dat niet iedereen dit soort DVD's goed zal vinden, want je moet wel van oude musicals houden. Jammer eigenlijk dat de Broadway Melody 1939 (nog) niet in Amerika op DVD te verkrijgen is, want die had ik ook willen kopen. Fragmenten van deze versie is te zien op de extra DVD van Singin'in the rain.

Een 4.0*

avatar van Theatertje

Theatertje

Minder goed dan de originele THE BROADWAY MELODY, maar toch nog steeds vermakelijk. Het verhaal is minder opvallend als in de originele film, en er wordt ook minder overtuigend in geacteerd. Maar de muziek maakt dat allemaal goed!!!

avatar van Dick2008

Dick2008

Mooi liedje in deze film I've got my eye on you (één van de liedjes van Cole Porter), maar of Fred echt piano speelt?. Staat niet bij IMDb.

Eigenlijk toch vaak gewoon een dansfilm met een hoop show erbij. Astaire doet vaak hetzelfde wat hij in de jaren '30 musicals (met Rogers) ook al deed.

Strakke musical, die dan weer vervelend is, vooral door dat tapdansen, en Powell ben ik ook niet zo weg van, maar dan toch ook wel weer aardig. MGM had veel talent in huis, die kon weer dat, en die was daar weer goed in. Dat zien we in deze film ook terug, neem bijvoorbeeld de vrouwelijke jongleur.

Niet zo denderend allemaal, een aantal dansgedeelten zijn wel goed en verder kan het ermee door. 3.0

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Een fantastische musical met geweldige dansnummers.

Fred Astaire, Eleanor Powell en George Murphy overtreffen zichzelf.

Vrijwel alle dansnummers zijn legendarisch en ik raad de liefhebbers van dit genre aan om de DVD aan te schaffen, omdat deze nummers gewoon keer op keer bekeken kunnen worden.

Alle nummers zijn fanatisch, maar mijn persoonlijke favoriet is "Begin the Beguine".

Heel erg goed!