• 9.374.004 stemmen

Geregisseerd door: Steve McQueen

Met onder meer: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender en Lupita Nyong’o

Releasedatum: 20 februari 2014

Plot 12 Years a Slave

"The extraordinary true story of Solomon Northup"

Noord-Amerika negentiende eeuw. Solomon Northup (Ejiofor), een ontwikkelde zwarte man met een talent voor muziek, woont met zijn vrouw en kinderen in Saratoga, New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Niemand luistert naar Solomon wanneer die beweert een vrij man te zijn. Terwijl hij de gruwelijkheden van het leven als een slaaf moet ondergaan, droomt hij van een terugkeer naar huis.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Brad Pitt schijnt maar een heel klein rolletje te hebben in deze film.

wimnoot

Ik dacht dat McQueen Fassbender voorlopig niet mocht bellen na Shame, maar nu zit hij toch weer in zijn film.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Hoezo dat dan? Resultaat was toch prima?

wimnoot

Ja, maar Fassbender vindt de films van McQueen nogal zwaar om te maken. Het vermageren in Hunger en de expliciete sex in Shame zijn hem waarschijnlijk niet meegevallen.

Edit: ik kan het interview waarin hij zei dat McQueen hem even niet hoefde te bellen niet meer vinden helaas.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Indrukwekkende (BTS?) foto.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Inderdaad een indrukwekkende still.

Word echt eens tijd om eens een film van McQueen op te zetten. Ze staan op mijn must-see list aleen het komt er nooit van.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een nieuwe McQueen in aantocht!! Dit ga ik in de gaten houden.

avatar van Fortune

Fortune

wimnoot schreef:

Inderdaad, dat interview heb ik ook gezien. Dat zijn films nogal uitputtend en zwaar zijn voor Fassbender. Maar vind het geweldig dat hij op de derde keer op een rij in zijn film wil spelen en andersom natuurlijk dat McQueen Fassbender wil.

Benieuwd naar de rol die hij deze keer gaat spelen.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Heb ergens gelezen dat hij een kwaadaardige plantage-eigenaar speelt.

cordiacovens

Ja dat klopt ook wel geloof ik, lijkt wel de tegenhanger van Django Unchained dit maar dan met een donkere regisseur..benieuwd wat spike lee hierover te zeggen heeft. Maar Mcqueen + Fassbender + Pitt ? i'm in.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

cordiacovens schreef:

Maar Mcqueen + Fassbender + Pitt

+ Benedict Cumberbatch + Paul Giamatti + Paul Dano.

Sergio Leone schreef:

+ Benedict Cumberbatch + Paul Giamatti + Paul Dano.

Wow

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

avatar van Julie

Julie

McQueen én Fassbender én Brad Pitt én Benedict Cumberbatch..

I'm in

avatar van Macmanus

Macmanus

cordiacovens schreef:

Lijkt me erg ver van Django verwijderd dit. Erg benieuwd, zijn er al wat arthouse films met dit onderwerp? Dus niet van die Spielberg ondingen.

Macmanus schreef:

Het onderwerp is zo ongeveer hetzelfde, uiteraard zullen de insteek en toon erg verschillen, maar ik doelde meer op het feit dat hier zelden films over zijn gemaakt en nu ineens 2 in een jaar.

avatar van Macmanus

Macmanus

Mwa, het heeft hier en daar een raakvlak, maar meer toeval dunkt me. Je lijkt met dit onderwerp misschien al snel op elkaar. Maar denk overigens dat Spike Lee dit meer waardeert. Ik begreep zijn reactie nog wel tegen Tarantino, die maakt iets puur voor het vermaak over iets vreselijks, dat vond hij tegen zijn voorouders niet kunnen. Dat zal hier niet het geval zijn.

20 februari 2014 in de bioscoop volgend distributeur Independent Films

avatar van The Cube

The Cube

avatar van schram101

schram101

Intrigerende trailer zeg

cordiacovens

Inderdaad een zeer mooie trailer, gezien de releasedatum zal dit wel een mooie zijn voor het IFFR?

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Wauw mooie trailer zeg. Kijk hier erg naar uit!

avatar van groente12

groente12

Wel jammer dat de film pas volgend jaar uitkomt.

avatar van NYSe

NYSe

Trailer stelt me lichtelijk teleur. Het ziet er niet slecht uit, maar wat ik ervan zie lijkt het project me misschien te grootschalig voor McQueen. Hopelijk weet hij in de film zelf die ietwat sentimentele ondertoon achterwege te laten.

avatar van Koen87

Koen87

Dat gevoel deel ik met je. Maar met Fassbender, Dano & Pitt moet het wel goed zitten.

avatar van Julie

Julie

Het ziet er veel commerciëler uit dan we gewoon zijn. Maar ergens is het begrijpelijk dat McQueen een andere weg inslaat, mits het moeilijk is om na Hunger en Shame nog een film te brengen van datzelfde kaliber in stijl en emotie. McQueen fans weten dat hij niet onder druk wil werken, maar gewoon graag wilt doen wat hij wil doen.

Ik ben er vast van overtuigd dat hij hier geen sentimentele hollywoodfilm van gaat maken maar een sterk drama dat inspeelt op de emoties van het hoofdpersonage, zoals hij deed bij Hunger en Shame. Iets wat Django Unchained natuurlijk volledig (of bijna volledig) mist. Komt wel goed...

avatar van groente12

groente12

Julie schreef:

De trailer van Shame zag er ook redelijk commercieel uit qua opbouw. Dus wie weet..

wimnoot

Aan de cast te zien is zijn budget wel flink gegroeid!

avatar van NYSe

NYSe

groente12 schreef:

Net Shawshank Redemption. Hopelijk dus gewoon een inschattingsfout van de distributeur.