• 9.370.370 stemmen

Geregisseerd door: Peter Svatek

Met onder meer: Rutger Hauer, Roy Dupuis en Kristin Lehman

Plot Bleeders

"It's in the blood"

Een man met een onbekende ziekte reist met zijn vriendin naar een eiland, waar zijn familie eens leefde om op zoek te gaan naar een remedie voor zijn ziekte. Hij denkt dat al zijn familieleden dood zijn, alleen op het eiland komt hij erachter dat ze onder de grond leven, er niet meer zo goed uitzien en er een bijzondere eetlust op na houden. Zal hij voor zijn vriendin of voor zijn familie kiezen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lennert

Beter dan je zou verwachten. Er is aandacht aan het (ietwat rare) verhaal besteed, de monsters zien er goed uit en Rutger Hauer is weer eens grappig als dronken dokter.

avatar van otnemem

otnemem

Lennert schreef:

Inderdaad, ik vond het een zeer vermakelijke b-film, die niet eens zo slecht gemaakt is. Vreemd genoeg wordt die op IMDB niet goed gewaardeerd en heeft die lange tijd in de Bottom top 100 gestaan.

avatar van Mescaline

Mescaline

Best een goed tedoen filmpje niet langdradig en voor 90 min precies lang genoeg.

Verhaal is mooi opgebouwt en onderandere door rutger hauer goed in beeld gebracht.

Het verhaal had van mij wel iets spannender gemogen en de opbouw iets minder lang maar voor de rest goed geacteerd en netjes gemaakt!.

3,5 sterren.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Beetje een rare film met een raar verhaal, Was ook geen enkele moment spannend laat staan eng. De monsters leken zo uit de mupputshow gekomen te zijn. Was gewoon lachwekkend slecht.Het enige positiefe vond ik Rutger Hauer omdat het gewoonweg altijd leuk om te kijken is hoe die het doet. De rest van de acteurs waren helemaal niets. Beelden van de film waren redelijk en het geluid 5.1 ( DVD ) viel toch wel tegen. Kortom alle ingredienten van een slechte B-Film en daarvoor voor mij niet hoger dan 2* en dat is heel ruim genomen.

avatar van Halcyon

Halcyon

Lennert schreef:

het (ietwat rare) verhaal

Gebaseerd op Lovecraft's "Lurking Fear". Heb deze zelf nog niet gezien, maar het verhaal spreekt me zeker en vast aan.

avatar van Film Pegasus

Een bizarre B-film die gewoon erg fout is. Een verhaal dat nergens op trekt en een regisseur die gewoon alle clichés boven haalt van het genre. Dus ook enkele mooi vrouwen gelukkig. Verder toch een allegaartje van een gekke professor, Ma Flodder en de familie van Yoda. Zeer eigenaardige prent.

avatar van 606

Erg vermakelijk en leuk dat het om een rijke Nederlandse gekke familie ging.
Monsters zagen er ook goed uit en acteerwerk was ook niet slecht.

avatar van Reinbo

Best vermakelijk en bizar jaren 80 filmpje zou ik denken. Maar tot mijn verbazing is het van ruim 10 jaar later dan verwacht. Gaat over een oude doorgefokte (Hollandse) familie die in een soort van bloeddorstige trollen zijn veranderd en de voornamelijk vrouwelijke eilandbewoners lastig vallen. Hauer is wel ok als dokter. Monsters ook.

Scenario is van Dan O' Bannon, die ook Alien neerpende.

Halcyon schreef:

Naar aanleiding van het zien van Lurking Fear hier even gekeken en mijn vermoedens werden al bevestigd. Kennelijk vond ik de film lang geleden goed te doen, eens kijken of de vhs nog ergens hier ligt voor een herkijkbeurt.

Lennert

Mmm... dit was toch een stuk anders dan het erg sterke Lovecraft verhaal en leek er praktisch niets mee te maken te hebben met uitzondering van het Nederlandse adel inteelt verhaal. Wederom valt op dat de film in het begin niet duidelijk aangeeft hoe snel het zal ontsporen van drama/mysterie naar horror, waardoor de twist halverwege toch wel erg vanuit het niets aan komt zetten. Vroeger was ik toch iets minder kritisch daarover en lette ik meer op de gore, maar het valt hier toch wel erg duidelijk op dat de matige cast (Rutger als uitzondering, zoals wel vaker het geval is), de slechte cinematografie en de kitscherige soundtrack toch een hoop plezier weghalen.

Tegelijkertijd zitten er een aantal exploitatieve elementen in, die de regisseur dan weer buiten beeld laat. Het opeten van een foetus op sterk water, inteeltscenes die zomaar aan het einde van de film ineens weer naar boven komen etc. wordt naar gehint, maar ook niet meer dan dat, ergens weer treurig als de film halverwege al besluit gewoon pure horrorpulp te worden. Bizar in ieder geval, de mensen met wie ik de film keek waren redelijk stil na afloop.

Rutger Hauer heeft er wel eens beter uitgezien.

avatar van Boeikens

Boeikens

Dat was alweer een tijd geleden.

Ietwat bizar maar onderhoudend verhaal.

Redelijk sfeervol, nooit echt spannend en met een vrij sterke Rutger Hauer.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Film met een bizar verhaal en vreemde gebeurtenissen. Ik dacht een tijd lang: dit gaat niks worden..

Maar vreemd genoeg bleef hij onderhoudend genoeg om uit te kijken. De rol van Rutger Hauer maakte natuurlijk wel veel goed.

2,5 sterren

avatar van shrink

shrink

Verrassend leuke film. Begint erg traag en het ziet er ook als een B-film (inclusief enkele acteurs) uit. Maar daarna is het verhaal wel leuk en origineel. De 'mensen onder de grond' zien er grappig uit (beetje 'The Gate') en de vrijscene van de mooie blonde actrice komt als een positieve verrassing. Leuke film!

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb Bleeders ergens eind jaren 90, begin 2000 op videoband gehuurd. De film is nooit in de bioscoop geweest. maar is voor vele landen gemaakt als Home Video. Het is een B-Film, maar wel van een betere niveau. Uiteraard pulp horror, maar zeker vermakelijk nu ik deze film vanavond uit eigen collectie na vele jaren heb herzien en ga mijn stem met een volle punt verhogen. Het verhaal bouwt gestaag op en wordt spannender naar mate de film vordert. De mutants zien er goed uit en er word aardig geacteerd. Ik heb mij er prima mee vermaakt. Een 3.0

avatar van Film Pegasus

Film Pegasus schreef:

Herziening van deze bizarre film. Rutger Hauer is de bekendste naam van de affiche. In de jaren '90 zat hij blijkbaar wel meer in dergelijke B-films. De regisseur wou er een soort dromerige gothic-film van maken. Hoofdpersonage John Strauss is zo'n over de top emo-figuur dat vooral een slechte karikatuur is. Dan nog een lelijke filter er bij en van die liftmuziek. Zoals ik eerder al schreef is het vooral een bizarre film waarin gelukkig nog genoeg gebeurt om de lelijkheid wat te compenseren.