• 9.378.090 stemmen

Met onder meer: Robert Redford

Releasedatum: 16 januari 2014

Plot All Is Lost

"Never give up."

Het gevecht van een man tegen de natuur. De man (Robert Redford) raakt verdwaald op volle zee en worstelt alleen tegen de elementen van moeder natuur voor slechts één belangrijke zaak: Hij zal dit hoe dan ook overleven! De omstandigheden zijn hem echter niet goed gezind en hij zal alles op alles moeten zetten om in leven te blijven.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Een film met slechts één acteur die ook nog eens dialoogvrij is (er wordt dus niet gesproken in de film) Dat wordt nog best een uitdaging om het interessant te houden.

avatar van Decec

Decec

Ben benieuwd...

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Ook erg goed ontvangen in Cannes, was al benieuwd wat deze regisseur na Margin call zou doen en dit lijkt me echt enorm interessant

Vanaf 7 november in de bioscoop (Universal)

Ook op YouTube.

avatar van schram101

schram101

Mooie trailer. Heb niet zoveel met Redford al heb ik daar niet echt een goede reden voor..

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Wat kun je verwachten als je een hele film moet vullen met een oudere man die op een kapotte zeilboot op de oceaan dobbert......alles wat ik dacht wat ik te zien zou krijgen komt langs. Ik vond er niet veel aan. En veel dingen kloppen niet, wat me irriteerde. Zoals de kaart die hij gebruikt, kakstrak nagelnieuw papier na alle ellende die hij te verduren krijgt. Of in een zware storm, maar om het schip heen lijkt het wel windstil. Geen gebeuk op zijn lichaam, geen gewapper van zijn kleding. Zelfs draden die in ruste hingen. En zo zijn er meer details die niet klopten, beetje te Amerikaans.

avatar van rep_robert

All Is Lost is een mooie one man show van Robert Redford, die hier als ervaren rot een krachtige rol neerzet. Er gebeurt meer dan genoeg om een op het oog saaie plot tot het einde voort te stuwen.
Toch is de shit die Redford mee maakt wel iets teveel van het goede. Ondanks dat het realistisch is hoop je toch af en toe op een rustmoment of een moment dat het wat beter gaat, maar de hoeveelheid bad luck is op een gegeven moment wel bereikt. Tegelijkertijd is het natuurlijk wel een frisse look op dit genre dat beter mee kan gaan met de realiteit, maar tijdens de hele film blijf je dat nare gevoel continu houden.
Alleen jammer dat ze op het einde dan toch nog positief hebben gemaakt, waardoor je toch het idee krijgt dat ze breken met de rest van de film. Dan had ik toch liever ook een roteinde gehad, want het moment dat hij zonk had toch iets emotioneels.

Zeker geen slechte film, maar de eentonigheid van alle kutdingen die Redford overkomt is me net even iets teveel. Daarnaast is het lastig om het zwijgzame acteren zonder dialoog van Redford goed te kunnen beoordelen, maar op mij kwam hij wel overtuigend over.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zeer vermakelijke minimalistisch verhalende film. Ik ben zelf een groot liefhebber van dergelijke films, waar er vooral uit mimalisme geput worden maar persoonlijk heb ik wel problemen met dergelijke survival films. Ik had de hoop dat All Is Lost toch iets nieuws zou doen met dit subgenre, maar helaas valt Chandor ook weer in dezelfde valkuilen.

Waar een 127 Hours effectief gebruik maakte van flashbacks en vooral veel had aan de mooifilmerij van Boyle heb je in All is Lost niet veel omhanden. Het duurt ook een tijd voordat de film haar ritme te pakken heeft en dat Redford zich ontpopt tot een absolute tour-de-force. Hij speelt de rol van zijn leven. Dat Chandor ook niet geforceerd mogelijkheden zoekt om Redford tekst te geven is erg welkom.

Aardige film maar weet helaas de valkuilen die ik het subgenre vind hebben niet te ontwijken. Voor liefhebbers van het subgenre zeker aan te raden, want Chandor weet er wel raad mee.

avatar van JJ_D

JJ_D

The (very) old man and the sea. Vervelend? Zo-zo. Interessant? Nee. Wat heb je aan dit soort films? De tijd zoemt, het graf gaapt, en plots is daar de aftiteling. So what? En dan dat einde…hoppa, nog een halfje ervan af!

avatar van Leviex

Leviex

Heb deze film gezien tijdens het PAC-Festival. Na afloop was het even doodstil, en daarna schoot bijna iedereen in de lach. Tijdens de film was er ook vaak gegniffel, heb ook gewoon een paar keer op mijn telefoon gekeken, even wat anders gedaan.

Geen enkele karakterontwikkeling, je weet verdorie niet eens hoe de beste man heet, en aan wie hij zijn verhaal vertelt aan het begin.

Er gebeurt niets nieuws, of schokkends.

Waardeloos, lachwekkend.

avatar van rep_robert

Naomi Watts schreef:

Je zegt dat zulke survival films je niet liggen en dat Chandor in de valkuilen trapt. Uiteraard is dat prima om te vinden, maar ik ben nu wel nieuwsgierig op welke valkuilen je nou precies doelt.

avatar van Askikker

Askikker

Die pruik kan echt niet.

En heeft die man helemaal geen baardgroei?

De film zelf vond ik toch wel redelijk onderhoudend. Zeker niet slecht gespeeld, maar ook bepaald geen topper of top prestatie.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Askikker schreef:

Die pruik kan echt niet.

En heeft die man helemaal geen baardgroei?

Redford is daarom een ouwe (maar nog steeds een goede) rot in het vak. Niet vergeten dat hij ook alweer tegen de 80 aanloopt hé. En tegen die leeftijd wil de ziekte van Hedel ook nog wel eens opduiken.

Overigens een knap geacteerde eenmansfilm (exclusief cast/crew etc..). Had ook wel leuk gepast als afscheid debuut.

*3.25

(p.s. Zou mij niet verbazen dat ze voor de opnames van deze film gebruik hebben gemaakt van wat beelden uit de film Captain Phillips aangezien Maersk )

avatar van The Oceanic Six

Vrij sterke film over de zeiltocht van Robert Redford (respect, met je 77 jaar nog zo'n intensieve rol nemen!) waarin hij steeds meer problemen krijgt, tot aan een slot waarin hij het laat gaan en verdrinkt.......oh nee, toch niet. Hij ziet nog zijn redding varen en zo eindigen we toch nog met een happy end. Jammer, want bij zo'n soort film was het passender geweest als hij het gewoon niet had overleefd. Dan is het toch wel spijtig dat er een Hollywood happy ending aan vast is geplakt.

Maar buiten het slot valt er weinig te klagen over deze charmante, sfeervolle en kleinschalige film. De film start rustig, maar wordt steeds intenser. Het camerawerk tijdens de storm en de momenten daarna is ook fenomenaal gedaan! Je krijgt toch erg het gevoel dat je er zelf midden in zit. Wat dat betreft hebben ze inspiratie opgedaan bij The Perfect Storm (2000) volgens mij, ook zo'n soort film. Verder nog een compliment aan Redford, die sterk en overtuigend speelt. Het maakt van All is Lost een bovengemiddeld goede film.

avatar van stinissen

Zeer sterke survival film die laat zien dat Robert Redford aardig op leeftijd is (bijna 80!!) maar nog lang niet is versleten. De opnames zijn uitmuntend te noemen zo ook het camerawerk , wat ik ook erg goed aan de film vond is dat het belangrijk is om altijd goed voorbereid op reis te gaan en ook de nodige skills bezit. Een ander had al snel het loodje gelegd of opgegeven. Wat het einde aangaat die vond ik juist perfect ik moet ook zeggen dat ik ook wel van zulk soort eindes hou.

avatar van gauke

gauke

Om te beginnen ben ik altijd een groot liefhebber van Robert Redford geweest, zowel als acteur als regisseur, maar ik vond hem, ook al speelde hij sterk, voor deze film te oud.

Een man, een boot en de oneindige vertes van de oceaan: waar hebben we dat meer gezien. De regisseur moet gedacht hebben wat Ang Lee kan, dat kan ik ook.

Het resultaat is een documentairachtige, eenvoudige, beklemmende film over een uitzichtloze situatie en de essentie van het bestaan. De productie ziet er vakkundig uit met beangstigende stormscènes en een claustrofobisch makende rubberboot. Een groot nadeel vond ik dat je in dit woordeloze verhaal (de enige gesproken woorden zijn geloof ik shit en fuck) niets over de hoofdpersoon te weten komt. Daarnaast bleven er nogal wat attributen picobello uitzien, met name het onberispelijke, smetteloze papier.

avatar van Mondragon

Mondragon

All is lost....ook de 1,5 uur die je hier aan besteed.

avatar van pietje101

pietje101

slaapverwekend

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vond het een prima film van Redford, en ondanks er amper in gesproken word ben ik toch goed bij de film kunnen blijven, sterker nog, ik heb me er totaal niet aan gestoord en de film was voorbij voor ik het in de gaten had.

En respect voor Robert Redford dat hij op 77 jarige leeftijd deze rol nog aan kan, ik bedoel op die leeftijd nog zwemmen onder water, dat deed hij zelf. Knap voor een man van 77 jaar.

Hij deed de stunts zelf voor "All Is Lost"

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Helemaal alleen op zee, honderden zeemijlen verwijderd van de kust vaart de Virginia Jean. De schipper wordt wakker doordat er water in de boot staat, zijn zeilboot is namelijk geraakt door een zeecontainer en er zit een gat in zijn boot. Hij maakt zijn boot, maar zijn apparatuur werkt niet meer door het zoute water. Hij vaart nu dus blind en moet zijn kaart gaan gebruiken om zijn positie en richting te bepalen en zo snel mogelijk thuis te komen. Je zou kunnen denken dat het een saai uitgangspunt is, aangezien er maar één karakter in de film te zien is en die misschien 10 woorden spreekt tijdens de film. Het is echter een film die absoluut niet saai is, heel veel te zeggen heeft en Robert Redford in waarschijnlijk zijn beste rol die hij ooit op het grote scherm heeft neergezet. De regisseur J.C Chandor (Margin Call) doet hier met een script van 30 pagina’s wat anderen niet kunnen met 100 pagina’s.

‘All is Lost’ Review | Filmtakers

avatar van rajj

rajj

We hebben zojuist de film bekeken,en hebben precies in de eerste 5 kwartier ''3 [dezelfde] zinnen en 5 woorden'' horen zeggen.

Voor degene die 3 of meer sterren hebben gegeven vroeg ik mezelf af of ze dit met hun ogen open hebben gedaan [kan me niet voorstellen].

De film is zeer zeer saai en slaapverwekkend,al zijn we wel wakker gebleven door weddenschappen die wij sloten op welke tijd er wat gezegd zou worden.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Vreemde tegenstrijdige titel en ondertitel: alles is verloren - geef nooit op.

Verder geeft de trailer ALLES al weg - hooguit de laatste 2 minuten zijn nog een verrassing. Tip: wil je deze film zien, kijk dan de trailer NIET. Ik hoef 'm nu niet meer te zien.

avatar van stinissen

Captain Pervert schreef:

Vreemde tegenstrijdige titel en ondertitel: alles is verloren - geef nooit op.

Zijn er nog mensen die trailers bekijken Ik doe dat nooit en laat me liever verrassen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

rajj schreef:

Zeer slechte film,lager als een halve ster kon ik niet geven helaas.........

Dus als ik het goed begrijp is iedereen die de film wel goed vind geen filmliefhebber, want jij kunt je dat niet voorstellen? Ik denk dat het meer over jou zegt dan over diegene wie 3 of meer stemde. En in een film hoeft niet perse gesproken te worden om de film goed te laten zijn. Neem bv Quest For Fire, (die zul jij ongetwijfeld wel niet kennen) daar word geen woord in gesproken en toch is het een hele goeie film. Dus die theorie van jou slaat nergens op.

rajj schreef:

Zeer slechte film,lager als een halve ster kon ik niet geven helaas.........

Wegens te weinig dialoog geef je een 0,5? Dit moet by far 1 van de meest domme verklaringen van een 0,5* zijn zeg.

Geen spanning en geen avontuur?

avatar van rajj

rajj

@020&Litmanen1

Waar heb jij in godsnaam ''spanning en geen avontuur'' gezien ?

@mcdaktari

Was geen theorie maar een mening

Dit is gewoon een film van niks

avatar van The Oceanic Six

De hele film was een avontuur met zijn boot. De spanning zit hem in diverse kleine momenten en of hij het zou overleven. Er gebeurt voldoende. Daarnaast zou je moeten genieten van zeer goed acteerwerk.

PS: Je gele ster moet je bij je andere bericht even aanvinken, dan wordt dat je ''officiële mening''.